Sezatoarea canadiana (45)
Raspunsuri - Pagina 8
Mona_B spune:
Ira, dar ai gusturi culinare strasnice!si eu ma topesc dupa carne mai ales vita si miel, dar mai gust si cate un sausage de porc in stil italienesc ori un gratar de piept de pui.Si mai are carnea asta un gust aici, de e cu neputinta sa-i rezisti...am avut o tendinta spre vegetarianism o perioada dar nu m-a tinut mult.
Nici eu nu ma dau in vant dupa dulciuri, nici sotzu, sushi mai facem acasa nu iese chiar ca la resto dar e unul din felurile noastre favorite.
Dupa ce-am iesit de la interviul de joi - cu tot cu test a durat 4 ore-m-am regalat cu un homestyle beefburger de la Licks!!fac cei mai tari burgers!
Donia spune:
quote:
Originally posted by Ira
Sa va zic ce-mi mai place mie :
dimi imi place paine prajita cu unt si sare
si seara :
mamaliga cu branza, unt si cuiburi de oua la cuptor
salata de vinete
ostropel de pui
mancarica de vita si cartofi
cartofi prajiti cu branza rasa de oaie pe deasupra si usturoi crud
spaghete carbonara cu boia de ardei rosu, usturoi, mozarella si slanina
ardei umpluti
sarmale de porc + vita + slanina afumata si multa sare
Aualeu!!!
quote:
Originally posted by Ira
ceva cu vin
Asta te mai salveaza! Baga cu incredere!
Emilly, ai vesti bune! Spor la scoala! Cum ti se pare, inveti cate ceva nou?
Si La Multi Ani pentru floarea Ange, cu multa sanatate si bucurii si distractie faina daca te chefuiesti!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Ira spune:
Cred ca e ceva in aer cu mancarea asta...am tras cu ochiul la americance si tot despre retete se vorbea. Vedeti ca a pus Michelle o reteta de humus, abia astept sa o incerc, ca mie-mi place cu pita de mor...
Cornelia, pune si tu retetele tale preferate, te rog...
MonaB, iti tin pumnii pt job ! Eu nu-nteleg ce insemneaza dintr-un interviu in altul, nu am trecut niciodata prin asa ceva...dar cred ca n-am avut eu job de asa natura. Eu am avut 3 interviuri si 2 job-uri in Canada...si sotul meu a avut job la primul CV depus si implicit primul interviu. Bine, nu avem job-uri de 50 mii pe an, dar...nici cu fr-engl nu putem spune ca stam f bine...
Dar asa am observat eu...ca la Montreal nu se prea dau interviuri...sa fie de bine, sa fie de rau ?
Chiar voiam sa te intreb, de ce anume teste este vorba ? De ce a durat 4 ore interviul, e ceva obisnuit ?
...anyway, astept sampania, fie ea si virtuala, si vestile din ce in ce mai bune.
Sofie, 3 ani si 3 luni
Ira spune:
Pai aici e la moda bilingvismul. Nu- de fapt m-am exprimat gresit, e cam obligatoriu. Cele mai tari firme private sunt pe engleza, si cum fr e obligatorie...ca e oficiala...
Mie de ex. engleza nu-mi trebuie, asa e, ca sunt in invatamant, dar sotul meu nici nu miroase franceza la job, poate doar in pauza de masa, cand isi comanda la cantinameniul frantuzesc.
Sofie, 3 ani si 3 luni
Ira spune:
Aolio, Camelia, la multi ani, ....uitasem ca ai nume de floricica. Sa infloresti, sa ti se implineasca toate visele si sa-i bucuri in continuare pe cei de langa tine cu veselia si dragalasenia ta.
Sofie, 3 ani si 3 luni
ange spune:
Donia,Ira,fetele, multumesc frumos.
nu prea sunt obisnuita sa primesc felicitari si nici sa chefuiesc de Florii.
Pe vremea lu'Ceasca nu primeam nici o felicitare abia cum de cativa ani a inceput "moda" cu la multi ani pt. toate florile
Uite si ca sa vedeti ca sunt o "floare" dragutza va cinstec hai noroc!
ira,checul "tigru" e bestial.merge bine dimin. la cafea
hai la mine sa-l facem.
si cand treci tu pe langa magaz. alea romanesti de langa tine intra si intreaba daca au varza acra.As vrea sa fac in loc de sarmale(pt. ziua lu'Robert) varza a la Cluj sa va "ucid" putin
o zi buna si La multi ani florilor!
Ira spune:
Cami, cu varza acra de la mag. Bucuresti am facut eu primele, cele 2 si ultimele sarmale din viata mea. Dupa care am sunat un prieten si restul s-au facut de la sine. Au sigur - sigur, numai ca e cam scumpa, era 7 $ parca un borcan de 1 Kg.
Pune, te rog, reteta de chec. Sau un link, ceva...merci...daca ai timp, ca daca ......nu ....ma-nsel ....e reteta si la forumul cu bucataria.
Eu stiu ca soacra-mea facea un chec cu iaurt, maxim 4-5 ingrediente...si in timp record, super simplu si usor, in plus era si exceptional la gust. O sa-l pun pe tataia Sofiei sa mi-l scrie pe messenger...
Dragilor, am vazut la TV la stiri la quebecoisi dezastrele cu inundatiile din Ro si Bulgaria. Ingrozitor...
Sofie, 3 ani si 3 luni
Llaura spune:
quote:
Originally posted by michelle7
culoarea spumei trebuie sa fie caramel deschis si aluatul culoarea caramelui .
Buna dimineata!
Michelle: eu cred ca tu ai dreptate ca asta e cea mai tare metoda de epilat. E aceeasi chestie ca ceara rece de la Veet, super eficienta si curata (iese cu apa, mie asta mi se pare superimportant). Faza e ca la veet e pusa intr-un roll-on...acasa cum ti-o pui pe picioare si mai ales cu ce o iei...
Am sa incerc sigur. Cred ca trebuie ceva practica, pt ca eu am cumparat din asta si de la Sally Hansen dar nu ia aproape nimic si numai daca e f lung.
Mona_B spune:
quote:E vorba de testarea cunostintelor de franceza si engleza in primul rand scris, ca eu am aplicat pentru post de traducator bilingv;a constat in: testarea vocabularului, gap-filling ex.verbe neregulate la diferite timpuri, plus ortografie, plus compunere ( sa redactezi o scrisoare de raspuns la o plangere facuta de un client nemultumit)ambele in engleza si franceza. Apoi testul de computer skills MS suite, cate 40 min fiecare plus interviu in franceza urmat de interviu in engleza; dar cum eu sunt ca pestele in apa cand e vorba de bilingvism, n-am avut nici o problema; mai incomod e cand te intervieveaza potentialul sef si se ajunge la testarea acelor soft skills necesare intr-un job; vrea sa stie cat esti de flexible, manageable, devotat jobului.
Originally posted by Ira
Cred ca e ceva in aer cu mancarea asta...am tras cu ochiul la americance si tot despre retete se vorbea. Vedeti ca a pus Michelle o reteta de humus, abia astept sa o incerc, ca mie-mi place cu pita de mor...
Cornelia, pune si tu retetele tale preferate, te rog...
MonaB, iti tin pumnii pt job ! Eu nu-nteleg ce insemneaza dintr-un interviu in altul, nu am trecut niciodata prin asa ceva...dar cred ca n-am avut eu job de asa natura. Eu am avut 3 interviuri si 2 job-uri in Canada...si sotul meu a avut job la primul CV depus si implicit primul interviu. Bine, nu avem job-uri de 50 mii pe an, dar...nici cu fr-engl nu putem spune ca stam f bine...
Dar asa am observat eu...ca la Montreal nu se prea dau interviuri...sa fie de bine, sa fie de rau ?
Chiar voiam sa te intreb, de ce anume teste este vorba ? De ce a durat 4 ore interviul, e ceva obisnuit ?
...anyway, astept sampania, fie ea si virtuala, si vestile din ce in ce mai bune.
Sofie, 3 ani si 3 luni