Sezatoarea canadiana (45)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Deci Ira, nema buletin de Montreal, nema cozonaci de la coana Verginica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Deci Ira, nema buletin de Montreal, nema cozonaci de la coana Verginica.

Lauriciu, daca vii la Mtl, promit sa incerc cozonacul Virginica. Incerc sa dau cuiva reteta sa mi-l faca, ca io fereasca cel de sus sa terorizez pe cineva cu operele mele culinare...

tin la tine ca la ochii din cap !!

chiar in vecii vecilor n-as putea sa reusesc sa ti-l gatesc, cu tot cu bestiala de soacra-mea.

Ah, io drept sa va spun am o dragoste imensa de soacra,
ca i-a indus odorului personal un super respect fata de fumeia la bucatarie (asa nu !!!!!) si complexitatea si riscurile ce transced conceperea oului prajit.

...si-mi spune bulgaru' : Pufosenia (btw, urasc acest apelativ, imi induce o vaga senzatie c-as fi graso-metra, si se stie ca piticul meu de pe creer e fixat raaaau in ideea asta), zici ca vrei sa faci musaca ? Lasa, ca stiu eu de la mama (asa da !!!!!) ca e super complicat, mai bine mergem sa ne cumparam niste puncte de pizza de la indienii din coltz.

Ei, si uite d-aia imi iubesc eu soacra de nu mai pot, ca mananc atat de la indieni, cat si de la libaneji, franceji, turci, tatari si Xin Po Xjiu-si.

Sofie, 3 ani si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Ok, trage-ti voi la sorti dar eu nu pot veni daca e duminica.Marturisesc ca nu am fost niciodata la cabana a sucre, dar acolo au bere si mici????

Ca pe mine ma trage sufletul la un gust asa de usturoi, ca de la mici. Sic, am si reteta de mici, dar nu v-o dau.

Acum lasind gluma la o parte, copiii mei sunt cam mari de leagane, nu de alta dar ma pun aia sa le platesc, dar in functie de ce hotariti si in ce zi am sa vad daca reusesc sa fiu prezenta sau nu.

Am zimbit Ira la ce ai scris tu, dar poate chiar a mea soacra mi-o fi transmis gindurile de "bine"?

PS Un loc cu gratare si ceva padure , nu stie nimeni? Sa dam o fuga pina la Snagov????

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Io zic sa ne mai intalnim odata inainte ca sa tragem la sorti.

Intr-o joi.

Ca sa fie neutru.

Dana,

micii nu cred ca au auzit de cabane à sucre,

dar berea s-a inventat si in Quebec, nu demult, cred ca au adus-o romanii in bagaje pe sestache cand au emigrat.

Daca n-ai fost la cabane à sucre, o sa-ti placa. Ca si cand daca ai fi fost deja, nu ti-ar mai place.

Nu sunt leagane acolo, dar sunt animale ...atat vii, cat si impaiate. Am vazut si niste coarne de cerb agatate drept tablou, am putea sa ne pozam cu ele.

Au mese, largi, si meniu cu carne de porc.

Si sirop din ala de kk (o)/ erable, de care eu n-o sa ma ating, evident, ca cica are calorii.

Cam atat, eu la cabana la care am fost era si padure, pe bune !!

Sofie, 3 ani si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:

Ah, io drept sa va spun am o dragoste imensa de soacra,
ca i-a indus odorului personal un super respect

Sa stii ca si eu la fel. Pentru ca desi soacra-mea e femeia perfecta care gateste 7 feluri perfecte si freaca 7 case perfect luna, ceea ce odorului unic ii cauzeaza la ten desigur, a avut grija sa-l invete ca nu neaparat asta i se si cuvine by default. O apreciez si i-am si spus.

Mergi la inceput

Dana, mi-am adus aminte : Gratar + padure/fotbal/volei/mici/bere/tigari/glume = Parcul Angrignon.

Asta e mai bine ?

Au si mese, de asemenea !

Sofie, 3 ani si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Dana, multumesc si eu de reteta. Din pacate mie mi-a cam disparut curajul cand am vazut ca e vorba de framantat, asa ca nu cred ca incerc reteta pentru Paste, ci cand voi fi mai libera sa experimentez. Oricum reteta o salvez si ma bucur ca e foarte explicita.
Acum am gasit la bucatarie o reteta care merge framantata de masina de facut paine si o testez pe asta, ca e mai putina munca.

Magdone, imi vine sa zambesc de cate ori cineva scrie acelasi lucru: totul aici e maaareee! Exact asta a fost si prima mea impresie si inca imi amintesc ce le scriam celor de acasa.
Dar a avea o masina mare... hm, doar daca e economicoasa, ai vazut pretul benzinei... si cand ma gandesc ca acum 2 ani cand am venit aici era sub 70 centi litrul, iar acum la noi e 1,07 dolari! Oare mai creste mult?

Ira, tu intrebai de ceva seturi de pictat ouale impreuna cu copiii? Se gasesc la Walmart, la Zellers, presupun ca aproape pe la toate supermarketurile, noi in fiecare an ne-am distrat cu asa ceva si chiar am mai cumparat in seara asta un set. Dar daca nu ai cumparat inca grabeste-te, ca inca vreo 2-3 zile vor fi in sale apoi o sa dispara.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Podeanu,sigur o sa-ti placa la "cabane a sucre"
acolo se mananca ombleta cu sirop de artzar,carnati cu sirop se artzar,ciorba de fasole cu sirop de artzar,placinta de mere cu sirop de artzar,jambon cu sirop de artzar deci,tot ce mananci este dulce
Este frumoasa atmosfera in schimb.
Daca stau bine si ma gandesc nici eu nu pot duminica din aceleeasi motive ca si tine Dana
Semnez si eu tot pt. sambata.

o zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Cristina, cunostintele mele in domeniul hotelurilor din Ottawa sint ff limitate. nu am stat decit o data la hotel, pe vremea cind nu locuiam in Ottawa, cu multi ani in urma. am stat la Delta, downtown. scumput (150 pe vreme aia) dar fain. depinde cit vrei sa cheltuii pe hotel. eu te sfatuiesc sa dai un pic mai mult si sa stai downtown. poti merge pe jos aproape oriunde. in plus, daca stai downtown, nu trebuie sa ai grija parcarii, care pe linga ca e scumpa, nici nu se gaseste.

Lord Elgin e in buricul tirgului si are specials pt festival (http://www.lordelginhotel.ca/english/index.aspx) sau oricare din cele de la http://www.ottawaentertainment.ca/hotels/hotel.asp.
unele sint scumpe rau dar gasesti si mai rezonabile.

daca vrei, iti pot recomanda ceva restaurante in ottawa. pe vremea cind nu aveama fetele, am bintuit prin multe restaurante, de tot felul. scrie-mi daca vrei ceva recomandari. toate testate de mine si garantate ca papa e buna si serviciul la fel.

Dana, merci de reteta. il fac in weekend si ii fac si o poza.

intrebare intrebatoare: mai e cineva economist(a) printre voi? anul asta CEA are intilneala in Montreal, daca intereseaza pe cineva, programul e la http://economics.ca.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by ange

Podeanu,sigur o sa-ti placa la "cabane a sucre"
acolo se mananca ombleta cu sirop de artzar,carnati cu sirop se artzar,ciorba de fasole cu sirop de artzar,placinta de mere cu sirop de artzar,jambon cu sirop de artzar deci,tot ce mananci este dulce
Este frumoasa atmosfera in schimb.
Daca stau bine si ma gandesc nici eu nu pot duminica din aceleeasi motive ca si tine Dana
Semnez si eu tot pt. sambata.

o zi buna.

Exact, o sa ma omor dupa acest gust...eu nu calc nici in rest chinezesti, din acelasi motiv. Nu-mi amesteca mie mincarea cu desertul.
Dar daca asa hotariti, vin, oi gasi eu ceva fara erable, sau e musai?

Donia, daca nu vrei sa-l framinti poti incerca la masina, si ne spui si noua, poate iese si mai bun. Eu nu am masina asa ca nu am avut incotro, dar banuiesc ca ideea e aceeasi, framintat sa fie.
Lorelai, nu am mult timp sa citesc, ce e cu intilneala aia de economisti? Eu sunt economista.

E asa frumos afara, asa imi vine de duca...

Intrebare: as vrea sa ma duc si eu sa ma impartasesc simbata cu copii cu tot. Trebuie sa tin si post? Stiu ca nu trebuie sa maninc nimic in dimineata aia, dar inainte de asta?
Cind se trece pe sub masa ,joi?

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput