Sezatoarea canadiana (45)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ira, eu care nici nu stiu prea bine unde e Montrealul, stiu precis unde au telina si pastarnac: asian grocery, baby, asian grocery.
Stiu si cu malaiul, Goya de la fratii nostri de la sud are malai toate granulatiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

ira,"adonis".acolo le gasesti.
si cimbru verde am luat de acolo si l-am pus eu la uscat
ce nu au aia!
si baga "culinar" ca eu mor dupa ce vad acolo.
deja am inceput sa experimentez retete
somn usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ira- eu am luat telina si pastarnac de la Adonis, iar malai mai mare de la Maxi

Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Cozonac "Virginica"

2kg faina
1 litru lapte
0 cana ulei
6 oua
2.5 cani zahar
2 lingurite sare
2 esente rom, 2 esente vanilie
80 g drojdie proaspata
coaja de la o lamiie
1/2 kg nuca pisata
3,4 linguri cacao

1. Se bat ouale la mixer cu 2.5 cani zahar si cu sarea pina se topeste zaharul. Se incalzeste un pic pe aragaz pina se amesteca cu 2.

2.Drojdia cu 2 linguri zahar, 3 linguri apa calduta se amesteca un pic cit le zdrobesti si le lasi 10 minute sa creasca. In ligheanul cu 2 kg faina se face loc in mijloc, se toarna cam un sfert de cana de apa calda, amestecind in centrul ligheanului cu faina. Dupa ce a crescut maiaua se pune in mijlocul ligheanulul si se amesteca bine . Se mai lasa inca 5 minute sa creasca dar nu uita sa pudrezi cu faina deasupra. Pe urma se invirte cu furculita ca sa-l dai inapoi si-l lasi din nou sa creasca 5 minute pudrindu-l din nou cu faina.
Dupa cele 5 minute incep sa framin un pic si adaug 1. framintindu-l in continuare. Adaug apoi treptat 1 l de lapte f cald. Dupa ce e bine amestecat se adauga cana de ulei (cite un pic). Se framinta bine 30-35 minute pina se dezlipeste de pe miini. Se lasa la crescut cam o ora.

Se pregatesc tavile de cozonac, daca e necesar se ung cu ulei si faina, eu am de iena asa ca nu e necesar.
Separat se face umplutura din 1/2 kg nuca,3-4 linguri cacao, zahar dupa gust, esenta de vanilie,rom,lamiia rasa si lapte cit cuprinde incit sa iasa ca o crema . (nu f moale)

Cozonacii se pun la cuptor la 165 grade cam o ora.

Succes si sa-mi spune-ti cum v-au placut.
La multi ani Camelia.

Eu am avut o zi f trista azi, avind in vedere ca era sarbatoare mare, si cum am lucrat ieri, azi am intrat de dimineata in de toate, spalat, gatit, curat,etc.

Cred ca m-a pedepsit cel de sus ca mi s-a stricat cuptorul. L-am pus la incalzit pe convectie si dintr-o data aud ..boom ca si cum a explodat ceva inauntru. M-am speriat...sarise si siguranta ca nu mai mergea nici suprafata. Sorin a reglat-o de la tablou, dar cuptorul nu mai merge...Adio cozonac, curcan,daca nu mi-l repara astia pina la sf saptaminii.

Va las acum ca e tirziu
Noapte buna.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

In legatura cu intalnirea, Ange a propus duminica. Pentru mine ar fi bine duminica. Voi ce ziceti?

Noi

Mergi la inceput

Dana, imi pare rau pentru patania cu cuptorul, dar poate se rezolva pana spre sfarsitul saptamanii.

Fetelor care v-ati adus parintii prin procedura de reintregire a familiei, spuneti-mi si mie cat dureaza? Cum ati procedat? Unde gasesc informatii?

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Ica,nu am propus eu intalnirea duminica.ira,nelia,Dana parca ziceau ca pot duminica
Eu vin si martea la intalnire.La mine nu conteaza

Dana,merci.Gradele alea banuiesc ca sunt Celsius, nu?
am sa incerc.zau am sa incerc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Dana, mersi pentru reteta; sper sa iasa, ca duminica am avut musafiri si m-am @sfatosit@ cu un bors moldovenesc cu periosoare, care a iesit asa de acru de n-am avut curajul sa-l scot la masa; (am uitat de regula mamei sa nu incerc retete noi cind am musafiri)

fetelor, duminica inseamna duminica de Pastele ortodoxe? ca daca da, noi nu putem veni din pacate.

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Da Camelia, gradele sunt Celsius. si sa stii ca la drobul ala am scris in paranteza ca pui si ficatul fiert taiat cubulete in loc de pui.

Eu nu pot duminica ptr intilnire, doar simbata. Cred ca nelia a zis ca vrea numai duminica sa fie.

Ana puteai drege ciorba daca era prea acra, mai fierbi separat un morcov, o ceapa si apoi le pui peste ciorba. sau simplu doar apa si gusti ptr sare.

Eu am sunat azi la Frigidaire, vor veni miercuri sa il repare. Ciudat insa ca platesti 2,000 ptr cuptor cu convectie si self clean si de fapt garantia de 5 ani e doar la placa ceramica,la care oricum nu prea se intimpla nimic. Asta e, platesc doar sa am cuptor sa-mi fac si eu de paste ca tot omul.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Dragi montrealeze (celelalte sunteti pedepsite, ca nu locuiti in Qc)

eu zic asa :

1. Ca sa fie totul echitabil propun solutia trasului la sorti. Sambata sau duminica. Deci intalnirea sa fie in jurul datei de 1 iunie si nu de pastele ortodox, Ana, ca doar atunci se fac 5 ani DC).

2. Ne organizam cu masini, cu lift-uri, si mergem la o cabane à sucre din imprejurimi, Laval, de ex....e in jur de 10 $ de persoana, daca suntem mai multi se fac si reduceri....stam si noi ca oamenii la masa, este si ferma de animale pentru copii, poate ne dam si cu caruta cu cai (ca in Romania nu se exista asaaaa cevaaaaaaa), mai mangaiem o capra, mai facem o poza cu mielu', si uite-asa vom avea parte de-o zi memorabila.

3. Daca nu sunteti de acord, tin sa subliniez ca punctul 1 si 2 de mai sus sunt doar propuneri. Oricine poate propune si oricine poate avea initiative, ca doar suntem in Canada, si nu se mai exista dictatura sau monopol de stat/Becali/Iliescu/dom' primar, etcetera. „Ori sa se revizuiasca, primesc, dar atunci sa nu se schimbe nimic! Ori sa nu se revizuiasca, primesc, dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, in punctele esentiale!"

4. Dana, ii urez multa sanatate si vindecare rapida cuptorului intru aducerea la veata a celor mai buni cozonaci ...furati de la coana' Virginica si framantati cu ganduri pioase si deosebit de tandre inspre gatul lu' mama soacra.

Saptamana pasnica, cu tzeluri si ambitii de post negru.

Sofie, 3 ani si 3 luni

Mergi la inceput