Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (45)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

dordia, unde esti, am un job pentru tine
glumesc, e o rugaminte. stiu ca tu mergi in 23 cu carutza. poti, te rog, sa-ti traiasca familia 1000 de ani, sa-mi spionezi si mie bona nitel? iti dau semnalmente si ora? pleeeaaase. sa stiu si eu daca e in regula cu bebeul la plimbare. in pp am incredere, dar stii tu, tot stau cu un stres

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Ile si bb Victor - 22 dec
Varsta Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Am intrebat gresit putin: in compozitia clasica de clatite se pune zahar, asa stiu, desi eu nu pun ca nu-mi place dulcele. Dar gris si orez sau ce se mai face pt copii, in alea chiar ca trebuie pus. Asta de rectificare :)
Anda, incearca sa cauti pe net compozitia sau da fuga la o farmacie si intreaba dc sunt acelasi lucru, eu sincer stiu ca nu. Dar nu cred ca pediatrul ar face vreo prostie.
Pt bbtze una din recomandarile general valabile sunt ca tenul sa fie bine hidratat, eu de aceea fol. atoderm care e in acelasi timp si tratament. Si eu am interdictie la iaurt si branica de vaci inca, insa am sa risc putin cu banana si portocala peste vreo 2 sapt.
Eu sa stii ca am schimbat absolut tot Anei, de la detergent la sampon, nici bibe nu le sapl cu detergent mai nou, si tot degeaba. Mai am acum de schimbat pampersu ca deja am cumparat libero fara substante impregnate, in plus pe langa putoarea din ele ne-am trezit azi oparite foc dupa un kk mai acid de la fructe. Deci nici nu absoarbe eficient.
Lavi, si eu am baut toata copilaria lapte cu miere dimineata si seara, e drept ca a incetat copilaria din punctul asta de vedere cand am descoperit ce bine pot turna laptele in gaura de la chiuveta cand nu erau ai mei atenti. Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Alta rectificare ca am scris cu mainile fara cap: pt. proaste desigur ma refeream la pampers, libero de diseara incerc si dupa cum arata pare sa fie si ok. Sper.

Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ripley eu si credeam ca faci reclamatie la Libero ca put si ti-au oparit fata. Mai eu nu zic ca Libero-s cele mai bune scutece care s-au inventat sau se vor inventa vreodata dar mi s-au parut net mai bune decat pampers. Cu p mic.

Na, v-am pupat ca plecam la plimbare.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

anda.... f bine faci!!

ps... acum sper ca nu-i ceri sa si intre in vorba cu ea, ca-s copiii de-o seama, si s-o traga de limba ce si cum face.

ei, si acum gluma...
inainte de ploaia e ieri, cred ca fu alaltaieri(deh, am probleme cu masurat timpul), ies ca de obicei in fata blocului. ma cam stie lumea de nebuna pe-aici (na, m-am luat cu gura mare de una ca-l ameninta pe fi-miu cu batzu ca nu fugea mai repede sa se suie pe topogan... ah, si trb sa mai fac o paranteza, ca ea cu batzu isi coordona plodul, de-aia era cu el in mana...)
asadar, se gaseste o doamna mai in varsta, trecuta de 60 as zice, sa stea langa mine. io care de oboseala uneori n-am chef de conversatie, mai ales in momentul ala ca tocmai maraia iris si nu voia sa doarma si eram cu ochii dupa andrei sa n-o ia la sanatoasa...
incerc sa redau dialogul:
"rau, mama, ai invatat-o leganata. cat are?" - 4 luni (in speranta ca la varsta asta nu ma intreaba prea multe)
"o alaptezi?" - da
"si supliment cat ii dai?" - nu-i dau
"da' legume ?" - n-am inceput
>>> paranteza... io in locul ei lasam omu in pace, era clar ca n-am chef de vorba
"pai se satura?" - da, a luat f bine in greutate
"nu, mama, trebuie sa te utzi tu la lapte... sa nu fie transparent, sa fie gras, sa fii sigura ca se satura mai dai si un biberon, sa nu slabeasca copilul; si vezi ca nu tot laptele praf e la fel de bun" - multumesc de sfat, dar ma descurc...

probabil aici mi s-a vazut grimasa de pe fata, ca putin ofuscata ca-i intrerupsesem prelegerea, s-a dus sa-si ia copilu de pe topogan...

si in momentul ala am apreciat (a nu stiu cata mia oara forumul). ca atunci cand ai nevoie de un sfat, il ceri. si daca ceva nu-ti convine, poti ignora f usor. nu trb sa consumi energie pt asta, iei si citesti doar ce te intereseaza. si al doilea regret a fost ca nu eram in parc cu voi, ca la mine la bloc numai babaciuni sunt...

imi cer scuze anticipat, ca discutia cu baba fu pe tema laptelui... asa s-a nimerit... nu e apropo la nimic...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Cristina ..... sper ca nu devine leit-motiv comentariul meu cu lapticu :))

Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Salutare fetelor, nu am deschis calculatorul de cateva zile bune ca daca il deschideam apai nu mai facea nik in casa si la noi Pastele bate la usa. Si apoi vreau sa termin cartea care am inceput-o si nu reusesc daca stau prea mult pe DC.

Deci intru si eu la nspe zile si ce-mi vad ochii...pai iar subiectul asta cu alaptatul , pai nu inteleg de ce se tot cearta lumea pe tema asta. Sunt doua teme majore pe care se cearta lumea pe aci: alaptat contra lapte praf si nastere normala contra cezariana. Na, s-apoi sare/zahar/gluten/ nu diversificare pana dupa 6 luni.
Eu zic ca fiecare stie ce-i mai bine pt. copilul ei, citeste tot ce se scrie pe aici si prin alte parti si va lua decizia pe care o considera ea cea mai buna pt. copilul ei.

Ca ma intrebai Lavi de laptic, la noi nu prea se mai numeste alaptat ceea ce se intampla, na ca imediat se fac 2 luni de cand piticu' nu mai vrea tzitzi, la noi se numeste mulsul vacutei Milka si dat din bibe . Vreau sa inchei acest "sport" al mulsului in urmatoarea perioada de timp. Asa ca ma mulg mai putin si seara ii dau deja NAN2. Mulsul nu e o solutie pe termen lung pt. ca este f. obositor si stresant. Nu mai am timp sa ma ocup de copil, de sot si de mine. In loc sa ma joc cu copilul sau sa ies la plimbare eu stau sa mulg. Acum cu diversificarea o sa am si mai putin timp.
Mai, eu il mai pun la tzitzi pe pitic' sa vad ce reactie are...dar face urat. Asta e, bine ca a fost si atat.
Pentru fetele care alapteaza sau nu:
Eu cred ca fiecare mamica de aici sau de aiurea nu e mai buna sau mai putin buna daca a alaptat sau nu.Eu de ex. probabil ca nu l-as fi alaptat mai mult de 7-8 luni. Eu nu as putea fi legata de bb tot timpul or alaptatul asta inseamna. Eu mai vreau sa mai ies cu sotu' la un film, restaurant intoarcerea la serviciu nu mi-ar permite sa alaptez pt. ca plec adesea in delegatii cu saptamanile in tara sau strainatate.

Anda, eu eram cea care ma simteam rau...de oboseala cred. Cateva zile a venit mama si a stat mai mult sa ma ajute si m-am mai relaxat si eu.

Joy, vorbeste cu sotul tau. Comuincarea e singura care te ajuta. Si noi daca ne certam cu sotu' cam asta facem, eu cel putin nu mai vorbesc cu el. Si stiu ca e gresit...pana la urma tot comunicarea e solutia...

Na, ma duc, teroristu' asta mic face o galagie ca tre sa-l scot pe balcon sa se racoreasca, deh la noi ploua de 3 zile si n-am iesit din casa deloc...vreau soare..

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Na, cand intru si eu rarut de tot bate vantu' p'aci.
Gata l-am aerisit pe plod, mergem la baita si apoi la nani. Poate mai intru mai incolo cu parere despre crese. gradinite , diversificare.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

lavi - cum adica sa pleci singura cu sotul in concediu ? adica chiar daca nu alaptez, nu pot sa-mi inchipui sa las copilul cu altcineva si sa plec in concediu ... sau n-am inteles eu bine ?

Mergi la inceput