Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (45)
Raspunsuri - Pagina 7
dordia2000 spune:
Anda cu cea mai mare placere cand merg in 23 ti-o spionez. Dar mai nou mergem in IOR. Cand nu ma vad cu fetele merg in 23 si Ti-o spionez daca vrei. Zi-mi cam pe la ce ora e in parc si pe unde se plimba!!
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
lavi02 spune:
Cristina vad ca ai din plin noroc de babe din astea, plus matusi etc. Noi cand o aveam pe Silvia bb toate babele ne intrebau daca e botezata si daca le ziceam ca nu: - pai atunci de ce o scoateti din casa? De ce nu-i acoperiti fata? Etc.
Mandy ai toata admiratia mea pt cat ai rezistat cu mulsul, eu nu cred ca rezistam atat. In perioada in care practicam sportul, cand cu bronsiolita, la fel si eu, nu mai aveam timp de nimic.
Solutia sa intarci e sa sari peste mese.
Si eu initial am zis ca alaptez 8-9 luni, dar acuma ca vad ca merge plus ca si drita m-a convins asa, o sa alaptez 1 an, daca o sa am norocul sa am lapte.
Dienuta tu ai o gramada de neamuri in Bucuresti care iti pot oferi un baby sitting la nevoie sau chef. Eu nu am pe nimeni, vine tata o data pe luna si sta 4-5 zile.
In plus, exista un anumit tip de concediu pe care nu il poti face impreuna cu copiii: excursii itinerante cu innoptat in locuri diverse si vizitat chestii, excursii pe munte cu rucsacul in spate si dormit la cort. Noua ne plac si aceste genuri de concediu.
Asa ca in fiecare an facem un concediu cu copiii si unul fara. Cata vreme ne ajuta parintii lui Virgil in acest sens. Plus ca si Silvia, de exemplu, a fost cu socrii la munte. Fara noi.
Anul asta cred ca voi alapta toata vara asa ca pica varianta fara copii.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
camelia_daniela spune:
Salutare tuturor ...
Mai fetelor, ca tot se discuta mai devreme despre zahar si indulcit diverse ... cu glucoza cum e ? avem voie, sau e la fel ca zaharul ?
Lavi, eu continui cu alaptatul 100% pana pe la 5 - 6 luni, daca s-o putea ! (pana acum n-am avut probleme, dar nu se stie), si nu stiu inca cat voi alapta ... ma mai gandesc eu !
Chiar voiam sa va spun ca am vazut ieri la B1TV pe d-na. doctor Jurca (parca) care mergea pe ideea cu alaptatul pana hat la 3 ani - 3 ani 1/2 ... si spunea ca dansa are doua fete care asa au procedat ... Sincer mie mi se pare prea de tot !!! - asta v-am spus-o asa ca titlu informativ, ca simteam nevoia sa va spun si voua ...
Va !
Camy & Daria
Varsta Dariucai
Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~
catutza spune:
Eu una nu pot face un concediu fara copil,nu as putea pleca fara ea nicaieri,ea e totul pentru mine,daca ea rade-rad si eu,daca ea plange-plang si eu.Nu pot pleca nicaieri fara ea (o singura data am plecat 2 ore si am dat n telefoane sa vad ce face),mai dependenta de ea sunt eu decat ea de mine! Nu stiu ce o sa fac cand o sa incep munca! A sa ca de concediu fara ea nici nu se pune problema,nu ma vad plecand fara ea,nu ar avea farmec.Stiu ca e chiar indicat sa pleci macar cateva zile fara copil dar nu pentru mine! Depinde de fiecare parinte si de fiecare copil.
P.S: nici eu nu pun zahar in compozitia de clatite ca oricum le mananc cu gem si sunt dulci.Dar pun un pliculet de zahar pudra pentru aroma si savoare
Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)
Morgano spune:
Fetelor am o intrebare: ati avut careva probleme cu iritatii la funduc cand ati dat prima oara marul? Sau un alt fruct? Ca noi i-am dat ieri putin mar si s-a iritat putin, nu mi-am pus pb. ca e de acolo, azi mai mult mar si fata mea are fundu ca maimutele: rosu-rosu ca focul, mi se rupe sufletul pt ea. Am pus mult petrini, am pus primul libero care e doar bbc100% si neimpregnat cu solutii si sper sa fie bine pana maine. Cand am scos-o din baita a inceput saracuta sa urle de mi se rupea inima, evident din cauza iritatiei. Chiar am tinut-o mai putin in baita si am facut apa mai putin calda decat de obicei. Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
lavi02 spune:
Ripley, de la portocala stiu ca se poate face eritem. Pt ca e acida. Dar posibil si marul sa fi fost prea acid. I mean exclus nu-i.
Camelia-Daniela iti doresc ceea ce imi doresc si mie: sa alaptam cat vrem si simtim ca e bine. Pana la 3 ani mi se pare foarte mult.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Morgano spune:
Mandy, felicitari pt lupta indelungata cu tzitzi in bibe si SARBATORI FERICITE ALATURI DE FAMILIA INTREGITA DE KRISTIAN! Va fi un Paste super (sper sa aveti si vrem frumoasa). Spor la pregatiri.
Cat despre plecatul in concediu fara copil, sunt de parere ca se poate face insa doar dupa ce implineste copilul cam 1 an. Si evident lasat numai la persoane fte apropiate cu care copilul este obisnuit. Evident cazul meu e unul fericit cu mama langa mine, care are grija de Ana si cand sunt la birou. Eu nu as putea oricum pleca mai mult de cateva zile, nu prea departe, max o sapt si nici atunci nu cred ca m-as simti prea bine. Probabil prima astfel de "evadare" va fi de revelion. Desi nu ma vad sa ma traga ata.
Insa asa gandesc acum si inteleg perfect ca este nevoie de putin pauza si distanta, de putina intimitate intre parintii detasati de casa si de copil, si mai ales atunci cand stii ca este in siguranta copilul nu vad motive majore sa nu-l lasi. Cand sunt 2 copii deja, cu atat mai mult cred ca creste si nevoia parintilor de putina pauza.
Asa ca oricat m-am contrazis eu pe diverse teme cu Lavi, si sunt sigura ca ne vom mai bate cap in cap, sunt de data asta perfect de acord cu ea: 1 vacanta cu tot familionul si cateva zile furate pt parinti. Asa e toata lumea multumita.
Nu poti duce copiii mici dupa tine in strainatate la vizitat obiective. Sau in excursiii organizate de grup numai cu adulti. Sa fim rezonabili. Si nu vad de ce dc totul e ok sa te privezi de asa ceva. repet, in conditiile de mai sus.
Si eu am cunostinte care au lasat copii de 2-3 luni si au plecat in strainatate la cumparaturi, sau pur si simplu in vacanta si ma revolta asemenea gesturi cu asa copil mic care are nevoie de mama langa el. Dar mai incolo nu vad o asa mare problema in asta. Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
catutza spune:
Am uitat sa va spun am fost la o prietena care are un fotoliu "para",dala care se modeleaza dupa forma corpului,sa vedeti ce fericita era Bianca in el! Nu-mi venea sa cred ce se bucura si cat ii place! Si ce curioasa era ca nu stia unde si ce e cu ea acolo...
Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)
mandyksch spune:
Apropo de camin/cresa/gradinita...pe mine m-au dat parintii la camin inainte de 3 ani-inainte de a avea meningita (nu are nicio legatura cu caminu')-dar eu am fost tare capoasa si nu vroiam acolo si pace.De mancat mancam dar nu vroiam sa dorm-oops cu cine seamana Kriszti?? Asa ca am fost doar o saptamana. Apoi la ceva vreme dupa meningita -la cateva luni m-au dus la gradi.Prima ziam plans o gramada, mai ales ca nu stiam romaneste decat f.putin iar gradi era in lb.romana. Ideea e ca pana la urma la gradi a fost supersi mi-am facut prietenii ce tin si acum. Eu dupa cum v-am mai spus de la 1 august merg la lucru si plasez bb la parinti ca ei stau la casa,au curte, gradina si stau la 5 min de noi pe jos. Dimineata il ducem, dupa-masa il aducem Apoi gradi.
Diversificarea...subiect spinos.Noi n-am reusit sa inlocuim de tot masa de pranz, dar sper sa o facem pana la urma. Eu pun un praf de sare la legumele care le fierb-nu dati cu rosii. O sa incepemsi cu mar ras, dar habar n-am cu ce sa combin, pediatra ne-a spus branzica, banane...inclin spre cereale parca mai mult.
Lavi, nu stiu daca e de admirat ce am facut eu. La inceput a fost f stresant mai mult pt. ca nu vroiam sa accept ca nu mai vrea sa suga.Mi-a trebuit o vreme sa accept situatia. Uite ca sunt lucruri pe care nu le putem controla....apoi totul a devenit mecanic.Stiam ca asta e tema de casa si tb s-o fac. Cat pot. Noroc ca ai mei nu m-au privit ca pe o nebuna.Plus ca pe sot l-am folosit de vreo doua ori l-a desfundat canale..acuma imi vine sa rad, dar atunci...Insa acum s-a cam terminat rabdarea, imi trebuie mai mult timp pt. copil, sot si pt. mine.
Ripley, noi i-am dat cateva zile suc de mere dar dupa aia n-a mai vrut sa bea. N-a patit nimic la fundic.Din fericire. Kriszti prefera sucul de morcov sau de porto.Morcovul parca mai tare ii place. Renunta cateva zile la sucul de mere, vezi ce se intampla.
Si dau o strigare: Alexandrina, Leea, Bic pe unde sunteti???
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
Buluci spune:
[quote]Originally posted by mandyksch
Deci intru si eu la nspe zile si ce-mi vad ochii...pai iar subiectul asta cu alaptatul , pai nu inteleg de ce se tot cearta lumea pe tema asta. Sunt doua teme majore pe care se cearta lumea pe aci: alaptat contra lapte praf si nastere normala contra cezariana. Na, s-apoi sare/zahar/gluten/
Eu as adauga un alt sibiect de gilceava: nasterea cu epidurala sau fara!
Mi-am bagat si eu un oki prin farmaciile de pe-aci si am vazut niste cereale super de la HEINZ : fara lapte, zahar , gluten!Dar sunt recomandate de la 6 luni!
Eu nu am de gind sa ma grabesc cu diversificarea din comoditate! o sa incep la 4 luni cu amaritul ala de suc de morcov si apoi o s-o mai lalai cu sucul de mar pina ajung pe la 5 luni!Simon are acum apropae 7 kg, deci nu am motive de graba!
Lavi, parca tu ziceai ca Doctorita ti-a oprit vigantolul!Ai putea sa-mi spui cit de mica este fontanela Nataliei!Ca eu am avut impresia ca se inkisese, dar ieri l-am tot pipait si am constatat ca s-a mai micsorat si nu mai este la fel de moale ca acum 1 luna! nu port sa zic ca e total inkisa, dar nici mult nu mai are!
Ripley, ai putea sa-l intrebi pe unchiul tau cum as putea sa-i verific pe producatori daca adauga zahar in miere sau nu!Ca eu am cumparat de la niste localnici si si-au dat cuvintul ca e miere curata dar era tare zaharisita,si nu asa fluida ca mierea din comert!
Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze