Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (45)
Raspunsuri - Pagina 8
mandyksch spune:
Doamna dr. de pe B1TV era doctorita Culcer. Zicea de o nepotica ce a supt pana la3 ani si 8 luni iar cealalta suge si acum la 3 ani.
Ripley, mersi de urari. Sper sa fie vreme buna si sa scap de udatul in sine ca nu stiu cum reactioneaza Kriszti la nspe mii de parfumuri si sprayuri pe mine.
Hai ca ma duc sa ma culc.Noapte buna. Cred ca nu o sa mai intru pana dupa Paste-cel catolic/protestant.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
anda77 spune:
dordia, merci mult. iti dau luni toate datele. maine bebe e la vaccin pana in pranz si cred ca abia luni se face frumos. tb sa fie soare ca bebe sa stea mai multe ore afara. noi stam cam departe de parcul 23 si cand nu e voie sa stea mult pe afara nu se mai duce pana in parc ca e inutil, ajunge si trebuie s-o ia din loc inapoi. deci iti zic luni si tu o "cauti" in zilele in care ajungi tu in parc, oricare ar fi ele.
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
Buluci spune:
Azi am facut un super salam de biscuiti cu o reteta luata de pe forum! E fain ca se poate pastra in congelator si cind vin musafirii poate fi rapid trintit linga cafeluta!
Va dau reteta , kiar daca nu va intereseaza:(sa mai skimbam subiectul , ca tot se apropie Pastele!)
Ingrediente:
450 g biscuiti
110 g unt
125 ml lapte
2-6 linguri zahar
3 linguri cacao
60 g rahat
50 g nuci
5 curmale
5 smochine (optional)
3 linguri stafide
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta de rom
folie de plastic sau o punga curata
Mod de preparare:
1. Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se face un sos la foc mic din lapte, zahar si cacao. Se lasa cat sa se topeasca zaharul. Cand s-a mai racit (sa nu fie foarte fierbinte) se adauga untul. Acest amestec se poate face si in cuptorul cu microunde. Cantitatea de zahar depinde de cat de dulci sunt biscuitii si rahatul. La biscuitii „populari” si rahatul romanesc se pot pune toate cele 6 linguri de zahar. Daca folositi biscuiti gen digestive si rahat mult mai dulce chiar si 2 linguri de zahar pot fi arhisuficiente. Puteti pune mai putin zahar, apoi gusta compozitia si daca vi se pare ca mai are nevoie de zahar, puneti zahar pudra.
2. Cand s-a mai racit sosul se adauga esentele. Intre timp se taie bucatele rahatul, curmalele, nucile.
3. In castronul cu biscuiti se pune sosul caldut si se amesteca repede ca sa se incorporeze. Se adauga rahatul, curmalele, nucile, stafidele, smochinele amestecandu-se usor. Daca vi se pare sfaramicioasa compozitia mai incalziti putin lapte si adaugati-l in compozitie.
4. Se rupe o bucata de folie de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se poate tapeta cu cacao cernuta in prealabil. Se pune ametecul de-a lungul foliei, pe mijloc. Se ruleaza si se da la frigider pana a 2-a zi. Daca pare prea moale nu va speriati. Untul se va intari si veti obtine un salam „inchegat”.
Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze
Buluci spune:
A...eu nu am pus curmale si stafide, in skimb am pus mai multe nuci decit in reteta, si ciocolata topita!
Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze
Morgano spune:
Cristina, maine il sun pe socru (ca el e cu mierea) si il intreb sigur despre faza cu zaharul in miere.
Cat despre zaharisire a absolut normala la mierea naturala, care cristalizeaza in timp, e mai normal decat sa stea cu anii in borcanele din magazin fluida ;)Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
pitic-03 spune:
Seara buna fetele !!
Am citit dimineata ce era scris, dar n-am avut timp sa raspund, si acum mi-a adormit printzul si ce zic :sa scriu raspunsurile notate constincios de dimineata,cind..ce sa vezi?ba,ba ..da eu citisem pina la pag 8,cind am vazut cit s-a scris de atunci.. sa-mi vina rau nu alta..
Lavi02 am pus-o!! Nutriben alea au si zahar si miere (8%)D`aia ii placeau micutului..Cu sarea nici eu nu sunt de accord(doar pina la un an), dar zaharul...am cetit pe multe siroape d`astea anticolici ca au zahar si bicarbonat si sunt recomandate de la 1sapt
Diordia : cred ca stam pe doua `strazi` paralele , la aceeasi dist de piata unirii .Eu stau pe o str care da in calea calarasi, la biserica Sf. Stefan(intre hala traian si biserica Sf. Mina)
Tania :parca tu spuneai de cojite in cap(ma ierti daca nu erai tu!)eu i-am dat 1 singura data (cind avea mititelul caputul plin de niste coji galbene si tari-ca de buba) cu vaselina salicilata , si gata..cind l-am splat s-au dus si cojile
Ripley:ai o atitudine..te admir!
In ce priveste alaptatul, chiar cu , numai,3 mese (+1 noaptea)/zi ma simt si stresata(am !daca numai am?)si nitel obosita, am un reumatism articular si nu pot lua diclofenac si alte tratamente care ma des-intepeneau, nu ma pot despartii de bb (max 1/2h),sunt
ETCCC.O alta chestie:eu sunt mai emotiva (de cind am nascut), ma gindesc cu groaza la intarcare..am `auzit` ca , cu cit se intirzie mai mult , cu atit e mai greu , mai dureros (afectiv) ar fi echivalentul unei despartiri (mie mi frica!!
De 2 zile maimutelul numai vrea bibe deloc-ai vostrii sau `sucit` la 180 de grade vreo data? nu vrea decit mincarea si tzitzi..atit!Il simt flamind da nu vrea!Il mai las , sper sa fie trecator momentul
Sa va spun si voua ce ma preocupa pe mine(baba arde si tara..!)ma chinuie talentul , in timp ce piticul atipeste ziua, sa-i fac "colonelului" Tudor un puloveras din bumbac 100% cu dungi lila cu galben pal..da cred ca o sa-l termin la urmatorul copil(am mai inceput eu niste pantalonasi si a trecut iarna si nu i-am terminat!)
De cind am nascut ce credeti ca maninc(pe linga multe, multe altele):gris cu lapte!voua nu va place ?
Daca sintetizeaza cineva mesajul asta tip placinta nu-i scoate 2 idei din el!
Atena si D-l Tudor
bb_alinus spune:
Mai da ce mai scrieti fetelor!
Pai normal ca citesc de-a curmezisul ca doar nu apuc tot!
Va invidiez pe cele ce aveti cu cine lasa bebii! Missa mea a stat doar cu mine si de aia nici nu pot sa ma gandesc sa o las cu altcineva mai multe zile...ar trebui sa o iau progresiv, cu cateva ore insa din pacate nu am pe nimeni din familie aproape de mine!
Insa cu plecatul in concediu cu copiii eu zic ca se poate, doar ca nu poti vizita atat de mult pe cat ti-ai dori ca trebuie sa te pliezi la ritmul bebeului totusi. Oricum, cat am fost cu missa in Olanda, a fost ok, si inca si alaptam deci ieseam fix pe perioada de nemancare a ei. O sa vad cum o sa fie acuma la sfarsitul lunii cand iar plecam. Sincer mi-e mai frica, pt ca acuma ii dau bibe si cam face circ seara tarziu sau dimineata daca nu i-l dau la timp...si mi-e de gazdele noastre ca o sa le stricam somnul
Din punctul meu de vedere era muuuuult mai comod cu alaptatul!!! Uf, asta e!
Intrebari:
1. pt bibele de seara ( la noi e intre 23 si 24) voi treziti bebeii?? ca a mea isi incepe noaptea pe la 21h si asa de frumos doarme pe la 23h!
2. Cam cu cate recipiente de biberoane lucrati voi? Ca eu am doar 2 si parca nu fac altceva decat sa spal la ele toata ziulica!
3. pt cele ce dau cereale, voi le puneti in bibele de seara tarziu sau la cel de dinainte? Ca eu am remarcat ca daca ii pun in cel de seara tarziu o cam doare burtica si sir isi incepe vesnicele scrematuri!
Buluci ce bine suna reteta ta!!!! Eu sunt la regim asa ca nu ma prea bag anul asta nici in meniuri de paste, nimic. Sa nu se inteleaga ca tin cine stie ce regim, doar am eliminat: painea, cartofii, pastele si orezul. Pana mai dau jos cateva kile.
Vai, de mult nu am mai scris atata!
Alina si Amalia 17.11.2005
Poze noi de aprilie 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
pitic-03 spune:
Apropos de babe..
Eram intr-o zi cu o temp de peste 23 grade (acum vreo 2 sapt),iesind de la cump la tarabele cu haine din obor, m-am indreptat spre parculetul ala (pe care l-a facut Ontanu in fata primariei sect 2 unde toate babimea iese ziua la plaja) cu gindul sa ma opresc pe o banca sa-i dau copilului o gura de ceiut ca se prajise de cald.
Ma indrept spre o banca care era ocupata numai pe jumatate de o baba!cind am ajuns in dreptul bancii, ridica baba o sacosa de pinza (pe care o tinea in mina ) si o pune pe cealalta jumatate de banca in semn ca e OCUPATA!BANCA in parc?
Imi venea sa-i rup mina aia , si s-o bat cu ea in cap!!
M-am asezat pe vine , am scos bibe si i-am dat asa...morala?SA NU DATI LOCUL LA BABE IN TRAMVAI!!!
anda77 spune:
iceage2...iceage2...iceage2...cineva, anybody, silvia, ajutor, solicitare, iceage2 ...sa nu uitati cumva
alinus, eu am trei biberoane mari ca am sterilizator de 3 bibe, probabil tu ai mai mare, adica de 6. mai am unul mic pe care il pastrez pt. apa-ceai in parc, atunci cand o primi ca deocamdata nu serveste. toate avent. mai e un chicco inutil si un no name la fel de inutil, primul pt. ca nu ne place si al doilea pt. ca ne descurcam cu alea 3 mari. era totusi util un sterilizator de 6 bibe....da nu stiam atunci...in viziunea de dinaninte de nastere eu urma sa alptez pana face copilul un an si aveam nevoie doar de un bibe pt apa
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
anda77 spune:
pitic, foarte dragutza initiativa ta cu pulovarasul. eu i-am facut vreo doua in timpul sarcinii. pe unul nu l-a purtat deloc iar pe celalalt i l-am pus cu forta intr-o seara sa-i fac poza cu el. atat, nu a avut nevoie de ele:))) le pastrez, sunt un fel de artizanate:))
nu tb sa-ti fie asa frica de intarcat, macar sa ai lapte sa-i dai mult timp de-acum. cand nu o sa mai ai sau te hotarasti sa stopezi oricum o sa se intample treptat, sunt rare cazurile care trimit copilu la bunici 3 zile brusc si ele se chinuie cu sanii plini de lapte si cu remuscarile pe creier. o sa vezi ca n-o sa fie asa rau.
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita