streptococ grupa b
Raspunsuri - Pagina 2
monalac spune:
la o analiza normala de secretie se evidentiaza acest streptococ,sau tb facuta o analiza speciala?
cypocs spune:
ANALIZA SPECIALA!In provincie nu prea stiu dr de analiza asta si nici nu fac toate laboratoarele.Alti doctori nici nu stiau de unde se recolteaza (voiau sa-l recolteze din gat)
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by cypocs
Alti doctori nici nu stiau de unde se recolteaza (voiau sa-l recolteze din gat)
Din gat? Adica sa faca exudat
?Da, se face analiza speciala, si eu am facut-o spre sfarsitul sarcinii. Mi se pare riscant, daca nasti mai rfepede si nu apuci sa te tratezi? Nu inteleg de ce se face doar spre sfarsit, exista vreo explicatie? Tesul pentru Chlamydia, de exemplu, l-am facut in primele luni de sarcina...
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by monalac
la o analiza normala de secretie se evidentiaza acest streptococ,sau tb facuta o analiza speciala?
Aici , cand te duci la dr. pt. a confirma sarcina, ti se face test de sange si de urina si atunci se depisteaza.
La mine a fost prezent si la prima si la a doua sarcina, dar din pacate
le-am pierdut, dar nu din cauza streptococului .
Cititi mai multe informatii despre acest streptococ.
Streptococul B (Streptococcus) este una din cauzele principale ale mortii nou-nascutilor. In general, acesta trece de la mama la copil pe perioada sarcinii sau a nasterii. Deoarece aceasta infectie nu are nici o forma de manifestare vizibila sau usor detectabila, mamele nu stiu ca o au.
Streptococul B este bacteria ce poate fi identificata la nivelul tractului vaginal sau in zona rectala pentru multe femei. Deocamdata nu se cunoaste modul de raspindire a acestei infectii, dar nu este transmisibila prin contact sexual. Streptococul B este diferit insa de bacteria ce produce infectia la nivelul gatului (strep throat).
Pentru femeia gravida Streptococul B nu provoaca probleme, dar in cazul nou-nascutului, nascut pe cale vaginala, prezenta si infectarea cu aceasta bacterie poate duce la infectii serioase (ex. pneumonie) si chiar moarte.
Riscul de infectare este foarte mare daca:
mama a mai dat nastere unui copil infectat cu Streptococul B;
femeia gravida are mai putin de 20 de ani;
copilul se naste dupa 18 ore de la ruperea membranelor;
travaliul incepe inainte de cea de a 37-a saptamana de sarcina;
febra este prezenta pe durata travaliului.
Deoarece nu exista vreun simptom care sa semnalizeze prezenta Streptococului B, medicii recomanda un test de urina intre saptamanile 35-37 de sarcina (testarile facute inainte de saptamana 35 nu sunt concludente privind prezenta Streptococului B la nastere). Daca testul nu este recomandat este bine sa fie cerut de femeia gravida. Unii medici nu-l considera un test de rutina, dar, in schimb, trateaza femeile aflate deja in travaliu ce prezinta factori de risc (nastere prematura, membrane rupte prematur sau febra). Multi medici nu tin seama de faptul ca mama a mai dat nastere unul alt copil infectat cu Streptococul B, dar aplica direct tratamentul pe durata nasterii.
In testul pentru Streptococul B se iau probe din zona vaginala si rectala, iar femeile cu rezultat pozitiv sunt supuse tratamentului cu antibiotic pe durata travaliului. Daca Streptococul B este detectat in urina (saptamanile 35-37), antibiotice orale vor fi prescrise in ultimele saptamani de sarcina.
Pentru nou-nascuti, infectiile cauzate de prezenta Streptococului B apar in primele saptamani dupa nastere, dar e posibil si mai tarziu. Majoritatea copiilor care sunt infectati cu Streptococul B nu au insa probleme, dar aceasta infectie poate duce, in unele cazuri, la retardare mintala, surzenie sau orbire. Aproape 10% dintre copii infectati cu Streptococul B mor.
Sursa: "The WIC Nutrition & Health Newsletter" si "What to expect when you are expecting" de H. Murkoff, A. Eisenberg & S. Hathaway
Streptocociile cu streptococ din Grupul B
Sau alte informatii:
Streptococul din Grupul B este un germene pe care il poarta aproximativ una din cinci femei gravide, in mod obisnuit fara a cauza probleme. Intr-un numar mic de cazuri poate fi transmis copilului in timpul nasterii conducand la o infectie puerperala sau chiar la meningita. Acest lucru se intampla doar la 3 din 10 000 copii nascuti in Marea Britanie. Este mult mai intalnit in Statele Unite, asa ca acolo s-a perfectionat un program de screening pentru streptococul din Grupul B. In Marea Britanie tratamentul este indicat de obicei doar in cazurile cu risc deosebit de crescut, si anume : travaliu precoce (inainte de 37 saptamani), prelungit, sau in cazul ruperii precoce a membranelor, daca exista temperatura crescuta, daca exista febra in timpul travaliului sau daca copilul de la nasterea precedenta a fost afectat de acest microb. Tratamentul consta in antibioticoterapie intravenoasa in timpul travaliului.
Sper ca v-ati lamurit cat de cat.
Noi 2 singurei
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by alondra25.2006
Si mie mi-a descoperit la nastere acest streptococ,am nascut prin cezariana,si la externare abia sosise de la lab.rezultatul analizei.Nu influenteaza starea copilului.Mi-a dat amoxicilina,si ovule cu betadina intravaginale.
Daca nasti prin cezariana, atunci nu afecteaza bebele. Doar atunci cand se naste natural.
Noi 2 singurei
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by lorrytza
ma numesc lorry si in prezent locuiesc in UK. Saptamana trecuta am fost diagnnosticata cu acest strptococ. Problema mea este de ce tb sa asteptam 9 luni pt a primi un minim tratament? de ce tb sa punem in pericol viata si/ sau sanantatea bebelui? Am incercat sa adun cat mai multe informatii despre acest streptococ...dar tot nu sunt linistita pt ca nu exista nici un fel de tratament....sau cel putin aici la noi spun ca nu exista nici un tratament pt vindecare, decat cu 4 ore inainte de nastere si asta pt a nu infecta si copilul. mi se pare foarte ciudat ca intr-o tara atat de dezv sa nu se poata face nimic , dacat in al 9 ceas!!!!!!!!!!!!!!!
Asa e si aici. Nu exista tratament. In unele cazuri se da antibiotic mamei in sapt. 32 sau 34 de sarcina, dar nu garanteaza nimeni ca pana nasti acest streptococ sa nu reapara din nou.
Dar nu-ti fa griji, totul v-a fi bine.
Noi 2 singurei
luny spune:
Buna!
si mie mi-a iesit la secretie streptococ b si candida!
am 27 saptamani si medicul meu mi-a dat antibiotic Ofloxacin si pt candida ovule Klion!
cele care ati avut si voi acest tip de streptococ, ati facut tratament in sarcina? Cu ce? Ati asteptat pana in trimestrul 3? eu intru in 3 peste o saptamana si nu stiu ce sa fac, as mai amana tratamentul pana atunci...
Va rog, ajutati-ma cu o parare, mi-e teama rau de antibiotic!...

Luny,
in 27+ cu Matei Cristian (iar m-am razgandit:)) DPN 11.03.2008
Life is to precious to worry about stupid Shit!
luny spune:
Fetelor, unde sunteti?? Nu mai e nimeni p-aici care a avut sau are streptococul?? Eu sunt asa stresataaaaaa

Luny,
Flaflo spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Nu inteleg de ce se face doar spre sfarsit, exista vreo explicatie? Tesul pentru Chlamydia, de exemplu, l-am facut in primele luni de sarcina...
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Cristina, se face doar spre sfirsitul sarcinii pentru ca doar atunci se trateaza. Chiar daca te tratezi mai devreme (nu se face in Austria) acest streptococ poate sa reapara, de aceea testul se face cit mai aproape de soroc.
Printesa mea
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
luny spune:
Flaflo, mie imi zice medicul sa-l tratez cat mai repede ca ar putea provoca nastere prematura, s-ar putea rupe membranele dak avanseaza spre col...
Voi stiti ceva despre asta?
Luny,