streptococ grupa b

streptococ grupa b | Autor: osna

Link direct la acest mesaj

initial postat de lilianna
buna,
stie cineva ce inseamna streptocop gr.b ,am facut cultura din col...ma lupt de cateva luni bune cu o candidoza
multumesc
lilianna

lyly

cred ca este mai bine sa stea aici decat la bucatarie subiectul.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Buna
Acest streptococ se intalneste destul de frecvent la femei in vagin/zona rectala...De obicei nu ai nici un simptom, asa ca trece neobservat.Cel mai bine ar fi sa-ti faci o antibiograma si sa rezolvi problema.Este f periculos la femeile insarcinate, pt ca poate provoca moartea copilul la nasterea normala...

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Lyly, stai linistita nu provoca nici o moarte a bebelusului la nasterea normala.

Daca nu esti insarcinata poti sa incerci sa scapi de el cu antibiotice.

Aici (Canada) daca esti insarcinata si ai streptococul asta nu ti se da nici un tratament.Din pacate este foarte des intalnit si din momentul cand il ai si faci tratamentul il poti recapata dupa cateva saptamani si ce sa faci, stai intr-un tratament continuu cu antibiotice toata sarcina? In timpul nasterii ti se face perfuzie cu antibiotic, sa impiedice trecerea la bebelus. Eu am avut streptococ-ul, mi-au facut antibiotic (nici macar 4 ore cum era procedura ca n-au mai apucat) si totul a fost bine cu bebele.

Multa sanatate!

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Cricor are dreptate.
Eu am pierdut o sarcina si atunci mi-au descoperit streptococul din grupa B.Am intrebat de tratament si mi-au spus ca nu-mi dau trat. deoarece poate aparea oricand , nu se stie cauza , nu afecteaza cu nimic pe femeile purtatoare , dar ca atunci can voi naste sa spun doctorului ca am acest streptococ ca ei sa-mi poata pune antibiotic intravenos pt. al apara pe bebele care vine.Uneori se da tratament dar doar in sapt. 37 de sarcina , dar ai nevoie de antibiotic la nastere oricum.Deci , nu-ti face probleme , totul se rezolva , nu e grav.
Cricor tu ai avut noroc , dar un procent destul de mic ce-i drept , au avut probleme.Stiu un caz , o doamna cu strept. care a facut trat. din sapt. 37 , s-a facut bine , cu o zi inainte de a naste s-a dus la control , a fost OK , a doua zi cand a nascut nu i-a mai facut nimeni nici o analiza , bebele a murit pt. ca streptococul aparuse peste noape si nu a stiut nimeni decat cand i-au facut din nou analizele si au vazut ca strept. a reaparut.Era prea tarziu. Deci cel mai sigur e sa ceri antibiotic la nastere.
Multa sanatate.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hermis spune:

Eu nu am apucat sa fac decat 3 zile tratamentul pt dl steptococ, dupa care bb a zis ca nu mai vrea sa astepte. Cert e ca s-a nascut frumusel (normal), fara sa-mi puna nimeni nici o perfuzie, desi spusesem si stiam ca asa trebuie. Ce au facut la spital, au luat probe si cica de fapt nu aveam nici un streptococ. Si lui bb i-au facut Proteina C sa vada daca are ceva sau nu - nu avea.
Pina la urma e vb de calitatea serviciilor medicale a celor 2 institutii care si-au dat verdicte contrare la interval de nici o saptamana (Medicover si Municipal).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Nici aici daca esti gravida nu se trateaza, doar in saptamina 38 de sarcina! In rest se rezolva cu antibiotice!

Flavia si Bianca

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Este periculos daca esti insarcinata, nu sti ca il ai si nasti normal si este si bebe infectat...

Eu am trei copii, la prima sarcina l-am avut: la nastere, m-au perfuzat cu antibiotic, mi-au reluat probe si mie, si din placenta si lu' bebe si i-au dat si lui o doza de antibiotic si nu a avut nimeni nici o problema (de fapt placenta si bebe erau curati!!!) La al doilea nu l-am mai avut, deci no problemo! La al treilea m-am pozitivat in luna a opta . I-ar m-au perfuzat, dar de data asta n-am avut timp sa treaca perfuzia, au reluat probe, l-au intepat si pe bebe si din nou totul a fost perfect.

Deci nu-i motiv serios de ingrijorare, bine ca esti informata!

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alondra25.2006 spune:

Si mie mi-a descoperit la nastere acest streptococ,am nascut prin cezariana,si la externare abia sosise de la lab.rezultatul analizei.Nu influenteaza starea copilului.Mi-a dat amoxicilina,si ovule cu betadina intravaginale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorrytza spune:

ma numesc lorry si in prezent locuiesc in UK. Saptamana trecuta am fost diagnnosticata cu acest strptococ. Problema mea este de ce tb sa asteptam 9 luni pt a primi un minim tratament? de ce tb sa punem in pericol viata si/ sau sanantatea bebelui? Am incercat sa adun cat mai multe informatii despre acest streptococ...dar tot nu sunt linistita pt ca nu exista nici un fel de tratament....sau cel putin aici la noi spun ca nu exista nici un tratament pt vindecare, decat cu 4 ore inainte de nastere si asta pt a nu infecta si copilul. mi se pare foarte ciudat ca intr-o tara atat de dezv sa nu se poata face nimic , dacat in al 9 ceas!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

sau poate "rupe"membranele inainte de termen(Tutunaru)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

La a doua sarcina am avut si eu streptococul B activ. Nu am primit nici un tratament pe parcursul sarcinii. Numai ca la nastere prima grija a cadrelor medicale a fost sa ma puna pe antibiotic pentru a avea timp sa actioneze medicamentul. Partea proasta a fost ca eu in trei ore jumate am nascut, iar medicamentul isi facea efectul dupa 4 ore. Asa ca am ramas in spital mai mult decat celelalte mamici care au avut o nastere normala, ni s-au facut teste de sange, iar dupa 3 zile am fost acasa sanatoase.
Intr-adevar, in cazul in care copilul contacteaza aceasta infectie poate fi amenintatoare de viata. Se fac analize de sange si ale lichidului cefalorahidian.
Dar sunt cazuri mai rare, insa se poate intampla.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput