streptococ grupa b
Raspunsuri - Pagina 3
Mindy spune:
quote:
Originally posted by luny
Fetelor, unde sunteti?? Nu mai e nimeni p-aici care a avut sau are streptococul?? Eu sunt asa stresataaaaaa
Luny,in 27+ cu Matei Cristian (iar m-am razgandit:)) DPN 11.03.2008
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Nu te mai stresa ca face rau la bb. Multe femei nici nu fac analiza asta si stau relaxate :)
Si eu am avut streptococul de tip B, depistat in sapt 37 de sarcina... nu mi s-a dat nici un tratament cu antibiotice (mi s-a spus ca tratamentul cu antibiotice nu are nici o eficienta in cazul asta pe durata sarcinii). Mi s-a administrat antibiotic intravenos pe perioada travaliului si totul a fost bine cu bb.
Eu zic sa stai linistita acum si sa repeti analiza in sapt 37 (atunci e rezultatul cel mai concludent).
daca iasa din nou pozitiv, vorbeste cu doctorul tau despre administrarea de antibiotic pe durata travaliului si totul va fi bine.
raly spune:
Asa cum au spus si alte fete, nu se trateaza pt ca poate sa reapara. Se dau antibiotice intravenoase la nastere.
Dar am citit ca daca consumi zilnic usturoi in 7-8 zile dispare ( daca repeti testul iese negativ). Dati o cautare pe google strep b si garlic.
Aici se considera a fi foarte comun si nimic de speriat atata timp cat stii ca il ai si poti primi antibiotic la nastere. Mai rau e cand nu stii ca il ai, dar aici analiza de strep este obligatorie incepand cu saptamana 36 ( se ia o mostra din vagin si din anus pe un betisor ca cel de urechi)
Numai bine tuturor.
luny spune:
Mindy,raly, voi probabil ati nascut in strainatate, si acolo asa se procedeaza. La noi in spitale nu prea am auzit sa se administreze intravenos in timpul travaliului, dr mea mi-a spus ca nu se face asa in Romania, de, suntem mai inapoiati si conceptiile mai invechite! Mai nasol e daca nasti mai devreme, si nu apucat sa mai faci nici un antibiotic intravenos, in cazul asta nu ar fi mai bine totusi sa-l tratezi pe cale orala mai din timp putin?
Oricum, eu sper ca la clinica privata unde voi naste, sa existe aceasta optiune, cu antibioticul intravenos!! Asa ca pana ma transfer la Medlife, nu iau nimic, m-am hotarat! O sa astept pana pe 11 ianuarie cand am programare la medicul cu care voi naste acolo, si ii voi cere parerea atunci despre cum vom proceda!
Va mutumesc pt incurajari!

Luny,
in 27+ cu Matei Cristian (iar m-am razgandit:)) DPN 11.03.2008
Flaflo spune:
quote:
Originally posted by luny
Flaflo, mie imi zice medicul sa-l tratez cat mai repede ca ar putea provoca nastere prematura, s-ar putea rupe membranele dak avanseaza spre col...Voi stiti ceva despre asta?
Luny,in 27+ cu Matei Cristian (iar m-am razgandit:)) DPN 11.03.2008
Eu nu am auzit de asa ceva... Da si tu o cautare in google sa vezi ca nicunde nu ai sa gasesti vreo legatura intre ruperea membranelor si acest streptococ. Poate ar fi mai bine sa mai mergi la un doctor pentru o a doua opinie?
Printesa mea
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
luny spune:
Pai exact asta spuneam mai sus ca voi face, Flaflo, oricum imi voi schimba medicul ca voi naste in alta parte!![]()
Luny,
in 27+ cu Matei Cristian (iar m-am razgandit:)) DPN 11.03.2008