Independenta copiilor...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

GEORGI, de ce sa ma supar????

Am cerut un sfat iar nu imi doream ca toata lumea sa imi zica ca fac super bine pentru chiar eu am constata ca este ceva gresit.
Cu lasatul cu friptul la cuptor o stiu. I-am zis de 1000 de ori si pana la urma l-am invitat sa incerce. Mai hot a incercat cu piciorul ca avea sosete...s-a prins pana la urma. Cat despre cazaturi pot sa va spun ca la 1an 1/2 si-a spart capsorul (s-a lasat cu anestezie si cusaturi) cu mine la 10 cm distanta, pur si simplu nu l-am mai prins. Noroc ca nu sunt panicoasa.
Mi-am pus aceasta intrebare tocmai pentru ca desi nu vreau sa renunt la femeie vreau sa il dau la gradi! Nu l-am ridicat niciodata de jos, pentru ca stiam ca se invata ise va smiorcai de fiecare data insa in relatiile cu ceilalti eram mereu langa el... WRONG WAY!
Maine ma duc cu el iar la saltelute si chiar vreau sa il las singurel sa vad ce face!

ANCA si EMA

ANCA si EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Uite cazatura aia e cea mai buna dovada ca se poate intampla orice intr-un moment de neatentie, indiferent cate persoane sunt langa ei.Cand s-a ars fi-mea eram 3 persoane in bucatarie
Ca tot a venit vorba de gradi, am intalnit mamici care stau acasa( nu au servici) si care au spus ca nu duc cpilul la gradi ca oricum ele stau acasa.Io zic ca e foarte bine sa-i ducem pentru ca asa socializeaza, invata sa imparta jucarii si invata o multime de lucruri noi.
La toamna o dau si io.Recunosc ca mi-e teama...dar e spre binele ei.

Sanzi_ana si io am facut aceeasi chestie ca tine.Cum se lovea, pupam locul si dadeam "na na" obiectului de care se lovea.Si asa facem si acum.Io zic ca pana la urma va trece si asta.Incerc sa-i spun de fiecare data ca ea e de vina, ca nu a fost atenta, etc. Si iar ma repet...Ma doare gura uneori...dar ce sa-i faci?

Zambeste!Maine poate fi mai rau.

Georgiana-mami de Stefania(2,2 ani)

Avem si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Eu l-am lasat pe Tomita de la 1,3 ani sa se urce singur [ajutat de catre mine de jos] pe topoganele acelea care pana ajungi la ele trebuie sa treci peste niste podete cu alte lemne puse orizontal care se misca atunci cand calci pe ele . Si imi ziceam ca trebuie sa-l las sa incerce singur sa vad daca se descurca si fara ajutorul meu langa el . A fost super .Dupa aia ma incurajam tot singura ca daca este sa cada poate sa cada si cu mine de mana daca este sa i se intample ceva i se poate intampla si langa mine . Si uite ca pana acum la 2,2 luni nu a patit absolut nimic si imi creste inima cand vad ca numai in situatii extreme pt el ma scoala de pe bancuta din parc [eu stau pe bancuta si ma uit la el cum se urca pe topogane ,cum se da in leagan ,cum se urca in balansoarele acelea care au arcuri ,il pun in masinute ,il pun singur in caluti ,etc fara sa imi fac griji ] ca sa il sustin cand se catara undeva unde nu poate sa se agate [pantele care urca ccc catre topogane si unde mergem noi este una f abrupta si copiii au scos cateva proptele ajutatoare] .

Claudia si puiul ei Tomita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Ancamironiuc, cum a fost la Balonul Copiilor ? Am fost si noi sambata pe acolo.
Sa iti spun cum s-au desfasurat lucrurile ca sa vezi care e diferenta intre teorie si practica . Adica intre sfaturile pe care ti le-am dat si ce am fost eu in stare sa pun in aplicare :)

Marina are un 1 an jumate. Si eu sunt stresata ca si tine din cauza ca mi-a cazut de 2 ori in cap, la 3 luni si la 1 an si 2 luni. Prima oara am cazut eu cu ea in brate impiedicandu-ma de catel, a doua oara a cazut de pe masa in cap direct pe parchet chiar sub ochii mei si nu am reusit sa o prind. Sa nu zic ca am ajuns de fiecare data la urgente, radiografii, ecografii, fund de ochi... SUpraveghere cate o luna...
De balonul copiilor am fost putin dezamagita. Chiar daca spatiul e mare, nu sunt multe jucarii care sa poata fi folosite si de un copil mai mic. Daca o duceam pe saltelutele mai simple sa sara, nu ii placea ca nu erau copii, iar cand erau copii prea multi sau prea mari, ma stresam eu ca o calca in picioare. Am fost singure, asa ca nu puteam nici sa rog pe vreun copil putin mai mare sa se uite dupa ea si nici nu aveam voie sa intru si eu pe saltelute.
Asa ca am fost codita dupa Marina care insa o intindea de langa mine tot timpul. In piscina cu bile am intrat cu ea (am avut noroc ca nu era nici o supraveghetoare lanag ea si eu inca nu stiam ca nu am voie). Am intrat pentru ca ea intrase dar statea chiar in usa si calcau toti copii pe ea. Asa ca am dus-o mai incolo. Si n-am facut rau ca am intrat pentru ca dupa aceea niste baieti mai mari au inceput sa se bata cu bile, dar nu in joaca, ci de-a binelea. Chiar eu am incasat cateva bile nasoale, din fericire ea a scapat!
In rest s-a dat de cateva ori pe toboganele din a doua camera cu supraveghetoarele. Asta la inceput, ca dupa aceea am pus-o sa urce singura. Din pacate la toboganul mai mic nu putea ca era spatiu prea mare intre trepte. Asa ca am pus-o la toboganul mai mare (nu la T-REx, ci cel putin mai mic). Imi inghetase sangele in vine cand am vazut ca urca pana sus. Eu o pusesem sa vad daca poate sa urce cateva trepte! A urcat pana sus, s-a pus in fund si si-a dat drumul singura! I-a placut atat de mult ca imediat s-a dus sa mai urce o data. Din fericire nu prea erau copii in acel moment, iar cei care erau o ocoleau cu grija. S-a dat de mai multe ori pe acolo, dar ultima oara s-a suit pana la mijloc si s-a dat jos tot pe scari ca obosise.

Asa ca eu am facut un tur de forta tinundu-ma dupa ea si tinandu-mi respiratia de cate ori facea ceva ce mie mi se parea periculos.

Daca aveti remedii sa nu imi mai sara inima din loc imi trebuie si mie.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

SANZIANA noi am fost duminica...si nu pot sa iti spun ce aglomeratie putea sa fie! Ba mai rau erau o gramada de copii mari, mult prea mari de ma intreb de ce nu ma lasa si pe mine ca sunt un puc mai mare ca ei. Ce sa iti spun, Emanuel a ramas, exact ca Marina, calcat in picioare la intrare la mingii dar nu prea protesta! In rest am pus in aplicare sfaturile voastre si l-am lasat singur cat mai mult posibil. Cand ma chema il ajutam si apoi plecam. Rezultate avem deja. S-a dus singur la mai multe saltele, a inceput sa se si catere pe ele, s-a imprietenit cu supraveghetoarele desi pana acum urla daca le vedea si.... A CAZUT IN CAP, de pe maraginea unei saltele iar eu...la 1m de el!!
Pe Emanuel l-am dus tot la 1 an jumate si cei drept nu putea sa se joace prea mult insa am vazut un bebe de 11 luni care se catara pe plase, se arunca pe jos....asa ca am prins curaj, al meu era dublu!!!! L-am dus mai des si pot sa zic ca la a treia "sedinta" se urca pe multe, mai greu cu toboganul, era terorizat de el! Asa ca FACETI PRACTICA!
Cat despre frica de cazaturi...poate un litru de ceai de musetel ca nici eu nu sunt mai prejos! Duminica cat a stat singur nu a cazut si cand stateam langa el a zburat pe spate....

ANCA si EMA

ANCA si EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

fetelor, nu vreau sa va speri nici sa va contrazic pentru ca si eu sunt de acord cu independenta copiilor. Dar varul meu a zacut 3 luni in spital si era sa moara pentru ca a cazut de pe un tobogan la 2 ani. S-a urcat singur pe scara, s-a intors catre taica-su si a cazut.

Parerea mea este ca trebuie sa-i lasam sa-si faca de cap dar fiind in permanenta cu ochii pe ei. Iar prin "lasat sa-si faca de cap" inteleg activitati normale pentru varsta lor.
Sincer, cand e vorba de copilul meu parca nu vreau sa fiu viteaza. Mai bine e in siguranta si mai cocolosita.
Si pe mine m-a crescut mama la fel si nu am fost legata de fustele ei.

Sa nu aruncati cu rosii, asta-i opinia mea, nu stiu daca-i buna sau rea. Oricum fiecare isi creste copilul cum vrea si cum crede ca-i mai bine.
anca daca inima ta iti spune sa te porti intr-un fel asa sa faci! Nu conteaza ca toti ceilalti fac altfel.

Raluca si Ioana - Alexandra (10.10.2004)
poze pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Draga Naty,

ceea ce spui tu este un alt aspect al aceleiasi probleme. Se pare ca toate vrem independenta dar in acelasi timp si siguranta...in mai multe mesaje se mentioneaza supravegherea dar cat de cat mascata, sa nu te simta tot timpul langa el. Ideea era ca nici ca mine care stau (sau stateam) tot timpul lipita de el, nici sa il lasi singur si sa iti vezi de alte treburi scapand copilul de sub ochi. Emanuel stie sa se urce singur pe tobogan de la 1 an si ceva insa pana acum nu l-am lasat singur desi nu mi-a cerut niciodata sa il tin sau sa il ajut (si toboganul este mic!). In acelasi timp (sa nu arunci cu rosii) ar trebui sa te gandesti la povestea aia cu " a cazut desi eram la tot milimetri de el....", uneori ma sperie pentru ca imi dau seama ca daca nici cand sunt langa el nu este protejat, cand ma intorc cu spatele pot sa ma astept la orice...si totusi cand a fost singurel (ma refer la chestii gen..in alta camera, singur langa obiecte tentante pentru catarat)nu a patait nimic. Nu cumva copii stiu cand sunt singuri sa se protejeze...inconstient bineinteles!?

ANCA si EMA

ANCA si EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Anca,
Eu iti raspund un pic mai personal, pentru ca am avut ocazia sa ne cunoastem. Lucrez cu copii mici de mult timp si am intalnit tot felul de caractere. Dragalasul tau, in fara de faptul ca este un copil foarte frumos, nu mi s-a parut deloc timid. Am reusit sa comunic cu el si a reactionat extraordinar de bine, avand in vedere ca era inconjurat de adulti straini. Crede-ma ca ai un copil minunat!

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Si eu am ajuns la concluzia ca majoritatea cazaturilor nasoale ale copiilor se petrec in prezenta parintilor, chiar sub ochii lor. Am verificat din pacate aceasta teorie si pe fiica-mea si pe verisorul ei.

In general cand erau nu unul, ci mai multi adulti, atunci s-au lovit copii. Unul la mana pentru ca incep sa se dea in spectacol si nu mai sunt atenti, dar si pentru ca inconstient, adultii, fiind mai multi, au impresia ca il supravegheaza si ceilalti.

Mai e si fenomenul de care imi spunea cumnata mea. Daca o vede, fiul ei se simte in siguranta, crede ca nu i se poate intampla nimic, ca urmare face lucruri pe care nu le-ar face in mod normal. De exemplu sa se arunce de pe pat, chiar daca ea e in coltul celalalt al camerei si nu are cum sa ajunga in timp util sa il prinda.
Parintii sunt niste mici dumnezei atotputernici pentru copiii lor, numai ca din pacate realitatea e alta.

Cand stiu ca se bazeaza numai pe fortele lor sunt mult mai precauti.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by craciunitza

Anca,
Eu iti raspund un pic mai personal, pentru ca am avut ocazia sa ne cunoastem. Lucrez cu copii mici de mult timp si am intalnit tot felul de caractere. Dragalasul tau, in fara de faptul ca este un copil foarte frumos, nu mi s-a parut deloc timid. Am reusit sa comunic cu el si a reactionat extraordinar de bine, avand in vedere ca era inconjurat de adulti straini. Crede-ma ca ai un copil minunat!

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi

ESTI TARE DULCE iar el are o simpatie profuda pentru adulti dar mai ales pentru fete!!! UNDE MAI PUI CA MA SIMT TAAARE INCURAJATA!!!! Am vazut pozele, curiozitatea eh, si ai niste mite superbe (si eu am un motan persan) si super baieti! SA-TI TRAIASCA!

ANCA si EMA

Mergi la inceput