Fetele din America (68)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

quote:
Cu schimbarea adresei anuntata la INS - si mie mi se pare ca tine de monitorizare mai mult. Pt ca daca tu anunti la posta ca te muti si ca vrei sa iti fie redirectionata corespondenta la noua adresa, se face... pt un an. De-asta nu cred ca tine de corespondenta.

anumite scrisori - cele oficiale in special, se intorc la sender daca ai forward address!

am patit-o eu cu formularul W2 de la taxe!!

asa ca s-ar putea ca si cele de la INS sau cum ii zice acum sa se intoarca la INS daca ai forward address

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Anamaria, cred ca nu ai inteles ce vor sa spuna cei care se pling de “mincarea fara gust”. Tin minte cind am venit eu ca m-am plins de acelasi lucru. Cind spuneam fara gust ma refeream strict la legumele din tara vs. cele de aici de la supermarket. Nu stiu daca tu mai tii minte gustul rosiilor din gradina, mari si dulci, cu aroma. Ei bine rosiile de aici de la supermarket sint nu prea copate si fara gust. Sau capsunile aromate din Ro! Aici pt. legume cu arome si gust trebuie sa merg la piata unde vin fermierii sau in citeva magazine micutze unde de asemenea vind produse direct de la ferma. De pilda si prietenul meu care e in sua de 25 ani spune acelasi lucru. Rosiile din Turcia, cu 25 centi kg sint parfumate si nu seamana nici pe departe cu cele de “plastic” din supermarket. Cit despre pizza…. Cele de aici gasesc ca au prea multe calorii (mai ales cele cu brinza in crusta), ok. Nu ca nu sint bune dar iei kg. rapid…. Pizza uatentica gasesc la mine in oras in vreo citeva pizzerii cu cuptor de lemne, adus din Italia. Ah si cu patron italian care isi stie meseria.Telemeaua de la Sam’s e buna pt. ca are f. putina grasime dar pt. telemea cu gust… eh, am eu distribuitorii mei greci si Middle eastern. Telemeauua greceasca de oaie e superba si cea frantuzeasca. Dar again, daca sinteti la cura … cea de Sam’s e ideala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

adrienne banuiesc ca iei rosii de la costco nu? cele de marime medie, visinii si prinse de ramurica mie mi se pare ca sunt aproape ca cele de la tara din ro. Iar in ro , nu stiu daca ai cumparat rosii in ultimii ani, dar in afara de piete vara, in magazine nici vorba de rosii bune.
PS. Eu sunt una dintre persoanele care nu s-a plans deloc de mancarea de aici, poate pt ca imi place cel mai mult sa mananc mancare chinezeasca, mexicana sau indiana si aici gasesc ingrediente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Same. Nici eu nu m-am plins niciodata de mincarea de aici, pentru ca pur si simplu mie imi plac lucrurile noi tot timpul.

Ocebine (Anamaria) are dreptate, din pacate, cu bucataria romaneasca, e destul de saracacioasa. In urma cu mai multi ani, cind am lucrat in Africa, am constatat ca pina si o amarita de tara subdezvoltata are o bucatarie muuuuult mai variata decit a noastra. Cind puneau masa, daca erau mai putin de 10 feluri diferite, inseamna ca nu te respectau pe tine, ca musafir!

Iar despre mincarea cu gust de plastic, pai ati uitat din Romania?!? Mamaaaaa, ce sunculitza de praga sau ce brinzica topita cu gust perfect de plastic!!!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Iar despre mincarea cu gust de plastic, pai ati uitat din Romania?!? Mamaaaaa, ce sunculitza de praga sau ce brinzica topita cu gust perfect de plastic!!!

CORECT ! Inainte sa vin,stateam cu prietenii la masa si imi spuneau sa mananc rosii ca in sua vor fi ca si de plastic. ce nu vedeau e ca feliile de rosii din salata noastra aveau un aspect alb -rozaliu ,deloc zemoase si evident fara gust dar " erau rosii de acasa " .
singurul lucru care imi lipseste de acasa sunt merele acelea galbene de vara ( golden parca le zice) , n-am gasit soiul ala aici. poate la vara la farmers market.

Si inca ceva din ro. cand am fost in februarie acasa si am incercat sa mananc sanatos , pur si simplu nu am avut ce cumpara ( raportat la US ). brocolli era ofilit, ardeii la fel , rosiile de plastic, avocado era negru , nu de copt ce era si pt ca fusese tinut la frig probabil sub 0 grade. Amandoi parintii mei mananca prea multa carne si incercam sa le demonstrez ca mancarea sanatoasa e la fel de buna la gust ca si mancarurile traditionale romanesti. din pacate cam tot ce am gatit avea " deficit de gust" din cauza calitatii scazute a materiei prime. In ro esti OK cu legumele doar vara, in restul anului te salveaza slanina din pod

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

sunt si aici mere golden. noi vara trecuta mergeam saptamanal la o ferma si culegeam rosiile din camp. mama, ce gust, mai ceva ca la bunica in gradina, care s-a occidentalizat si-a trecut pe roma

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Vara esti Ok si aici cu legumele, ca si in Romania te duci la piata. Iarna ce pretentii sa ai? Mie imi plac rosiile alea mici "grape" sau "cherry". Iarna.

Mama a fost pe aici si chiar nu s-a plans de mancare, a zis ca nu i se pare ca are gust nashpa, dar eu i-am luat ce am stiut ca e bun.

Creier e ceva ce eu nu am gasit de cand sunt in US (desi stiu ca se gaseste, eu nu am gasit pe unde am fost), in rest tot ce aveam in Ro am gasit si aici, chiar daca a durat pana m-am lamurit unde trebuie cautat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Mancarea e buna peste tot. Romanii nu prea stiu sa gateasca cu spice-uri. Noi (romanii) punem sare si piper, si hai cate o frunza de dafin, depinde de ce gatim. Dar mancarea romaneasca tot buna este ca e de-a noastra.
Iubesc mancare mexicana, dar zau daca nu e toata la fel, numai forma e diferita - burito, tacos, chimichanga . . .
Am gasit si eu aici - fripturici de vitel. Intr-adevar, la 27 de dollari pe pound, dar sant la fel de bune ca si cele din Romania.
Si mie imi plac rosiile de la Costco - mai un model, se numesc strawberry, sant la fel de delicioase ca cele cherry.
Eu nu am gasit aici fragute, si le duc lipsa. Ultima oara cand am gustat o fraguta a fost in Italia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

daaaaa, si io am cautat creier si mi-a sous macelarul ca ei nu vand asa ceva din cauza de vaca nebuna. da' porcu' ce-o fi avand?

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by philip

daaaaa, si io am cautat creier si mi-a sous macelarul ca ei nu vand asa ceva din cauza de vaca nebuna. da' porcu' ce-o fi avand?

philip&andreea
copilasi dragalasi

Cum, nu stii?!? Pesta porcina...

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput