Fetele din America (68)
Raspunsuri - Pagina 4
xela29 spune:
Felicitari cryssa !!! De-abia astept sa trec si eu de fericitul eveniment (probabil prin mai, pana atunci stau cu learner's), dar norocul meu e ca ma plimb intr-o toyota de aia micuta si asa pot parca oriunde, oricand.
Sanzi_ana, in Hollywood este un magazin care vinde produse est europene, apa minerala Borsec, bere Ursus, vin Murfatlar, reviste in limba romana, pateuri unguresti si alte alea care macar te fac sa te simti mai aproape de casa. Stiu ca pe undeva prin zona am gasit si telemea, ce e mai fain e ca vanzatoarea era romanca, pretinde ca imi vinde telemea, chiar daca pe ea scria "feta bulgareasca", dar la gust parca avea dreptate saraca de ea.
De Paste cu siguranta am sa gasesc pe undeva ceva cozonac, ca la alte chestii nu prea ma intind, dar cine stie, poate capat curaj intre timp .
... words are tools...
ocebine spune:
Noi pregatim de toate de Paste. Comandam miel la Muncan si facem ciorbita, friptura, drob, oua rosii, cozonac...Noi avem noroc de a trai in New York si avem o gramada de magazine romanesti.
Chestia cu mincarea fara gust e al nabii de relativa si ma supara de cite ori o aud. Noi avem o bucatarie destul de saracacioasa si cu asta sintem obisnuiti. Greu sa fim deschisi la alte arome, gusturi. Pina si in Romania se face pizza cu cascaval...pai aia e pizza? Nu e, dar papilele noastre gustative sint hardwired pe cascaval, nu gustam mozzarella (aia n'are gust).
Fiecare cu ce stie...Mincare delicioasa gasesti sii aici, trebuie doar sa fii deschis. Eu mi-am invatat copii sa se bucure de mai multe bucatarii. Avem o regula cind mergem la restaurant sa incerce cel putin un lucru nou. Nu vreau ca ai sa stie numa rosii cu brinza.
Merg si cumpar fructe si legume organice (in special cind sint sezon), pui organici, gatesc in diferite moduri, nu cumpar semipreparate...iti trebuie vointa si un pic de deschidere. Normal ca puiul organic nu mai costa 49 centi pe puond ci 2.99...dar asta e. Nici in Romania nu e ieftin ce-i bun.
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
ruxij spune:
Asa zice lumea noua p'aci, ca mancarea nu are gust. Asa ziceam si eu. Este normal la inceput, ca nu esti obisnuit, nu stii de toate ce exista, dar trece. Si intr-adevar, eu in 1999 cand am venit cumparam tot ce era mai ieftin, normal ca era cat se poate de prost:))
cryssa29 spune:
Eu sunt in State de 6 luni si nu am reusit sa ma obisnuiesc cu mancarea de aici, chiar daca este foarte diversificata. Am incercat o groaza, fie ele ieftine/ scumpe....
Cumpar fructe organice, insa nu au acelasi gust ca cele din Ro.
Eu nu sunt o gurmanda, mananc orice, si numai atunci cand imi este intr-adevar foame, nu am cine stie ce pretentii....ba chiar nu am un fel de mancare favorit. Singurul meu capriciu sunt fructele, pe care le consum zilnic, insa nu-mi plac nemaipomenit de tare...
ruxij spune:
Eu m-am obisnuit bine de tot cu mancarea si am inceput sa apreciez si alte bucatarii in afara de cea romaneasca dupa 5 (CINCI) ANI de America. Asa ca am fost destul de rezistenta:)) Se gasesc si fructe si legume cu gust, la noi vand "taranii", doar vara evident, ca si in Ro. Sunt si magazine cu fructe/legume organice care au gust bun, dar de exemplu eu unu' d'ala am gasit doar cand am locuit in Houston, aici e unu' dar nu e prea grozav. Abia astept sa iasa producatorii la piata, peste vreo luna.
Oana_B spune:
Cu mancarea eu nici la inceput n-am avut probleme, am auzit de "gustul de plastic" dar nu l-am gasit decat la junk food.
E destula mancare pe gusturile fiecaruia.
Oana_B
bucluc spune:
Eu o sa aplic pt GC pe baza casatoriei cu un cetatean american... Deci e diferit.
Cu schimbarea adresei anuntata la INS - si mie mi se pare ca tine de monitorizare mai mult. Pt ca daca tu anunti la posta ca te muti si ca vrei sa iti fie redirectionata corespondenta la noua adresa, se face... pt un an. De-asta nu cred ca tine de corespondenta.
Cryssa, felicitari! Un Sam's Club nu aveti prin zona? Si ei au branza Feta care e exact ca si telemeaua de-acasa...
quote:
Originally posted by ruxijquote:
Originally posted by bucluc
Wow! Deci se poate asa prin email? Daca nu sunt prea indiscreta cam cat costa treaba asta? (Puteti trimite si PM daca nu vreti sa apara info asta pe net) As vrea doar sa stiu cam la ce sa ma astept... Cazul nu e deloc complicat...
Multumesc de raspunsuri!
Daniela
Ce fel de caz ai tu? Al meu a fost EB2/National Interest Waiver, deci employment-based.
Pe mine m-a costat 800$ la inceperea procesului si inca 2200$ in caz de reusita. Deci in total 3000$ taxa avocatului. Celelalte taxe au mai fost mai mult de o mie, dar alea sunt taxe pentru INS nu pentru avocat.
ruxij spune:
In cazul asta, Bucluc, eu nu ma pricep. Mi se pare ca ar trebui sa coste si mai putin avocatul sau chiar sa poti sa rezolvi fara avocat. Poate stiu alte fete care au fost in situatia asta. Multa bafta!