Fetele din America (68)
Raspunsuri - Pagina 6
adrienne12 spune:
Fetelor am vazut si eu legumele din supermarketurile romanesti. Cind am plecat eu aceste supermarketuri nu existau si lumea se aproviziona numai din piata si iarna din conserve de legume? Maica-mea mai pune si acum gogosari (btw n-am gasit aici), ardei capia, lung si rosu, gogonele (a pus la murat prietenul meu din gradina lui), zacusti, zarzavat de ciorba, ciupercute. Am zis de rosii si capsuni dar pina si pepenele rosu sau galben daca nu e cumparat de la fermieri nu au nici un miros, nici un gust. Pe timp de vara iau legume de la farmers’ market pe timp de iarna si eu cu cherry tomatoes de la Costco.Eu nu prea as zice ca bucataria romaneasca e f.f. saraca. Nu se compara cu altele dar nici nu cred ca sintem ultimii din lume la capitolul asta. Belgienii au o bucatarie la fel de saracaciosa ca a noastra. Ei maninca pomme de terre zilnic in loc de piine. Si fructe din compot. Am comparat side by side cartea lor de bucate de referinta (“Sanda Marin” a lor) cu a noastra. Ah si ca sa nu uit englezii… bucataria englezeasca e un mit… iar de bietii irlandezi care au cunoscut foamea de-a lungul istoriei si au fost salvati de cartofi ce sa mai zic… au bere superba, whisky bun dar la gastronomie eu cred ca romanii stau mai bine decit ei. Parerea mea.
sinzi_ana spune:
Mie aici mi se pare ca (virgula) carnea e ff grasa...mereu cand gatesc imi ramane grasime pe maini (chiar si la piept de pui!!!) si farfuria are dungi de grasime...
La fel si laptele...parca e prea gras...ramane pe lingura grasime...(ceea ce in Ro nici la cel mai gras lapte de vaca de la tzatza ei nu am vazut!!!)
Si imi lipsesc salatele din piata, ridichiile, urzicile, leusteanu, stevia, stevia rosie...si alte cateva din piata!!!!! Care aici nu prea au gustul ala din Ro...de la piata!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
sinzi_ana spune:
Xela unde spuneai ca e magazinul si cum se numeste???
Sinzi, Radusi David
David
philip spune:
uite ca la ciuma nu ma gandisem...
gogosari n-am gasit nici eu, si taaaaare-s buni si le duc dorul, chiar si la cei in otet, acu ma gandeam sa incerc ca pun ardei de-aia rosii cu conopida la otet sa vedem ce-o iesi...
va pup, ma-c sa-mi caut lacramioare (lily of the valley) pe la un nursery. voi ati vazut pe undeva?
philip&andreea
copilasi dragalasi
Llaura spune:
Gogosari are la Rodman's, dar cred ca e magazin local, nu lantz, in fine au chestii mai europene si e ieftin.
Ma innebuniti cu Pastile, pentru noi e al doilea an fara, anul trecut am dat un talk (de calificare) in sambata Pastelui, anul asta suntem unul ici celalalt colo. Macar anul trecut ne-am dus la Inviere, barbatul l-am imbracat cu haine noi (micutzul e pastrator), eu cu alea de la talk, in rest nu aveam nimic curat, in casa era dezastru si nimic de mancaare...halal Pasti. Iar anul asta e putin mai rau ca anul trecut :-(
ruxij spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Mie aici mi se pare ca (virgula) carnea e ff grasa...mereu cand gatesc imi ramane grasime pe maini (chiar si la piept de pui!!!) si farfuria are dungi de grasime...
La fel si laptele...parca e prea gras...ramane pe lingura grasime...(ceea ce in Ro nici la cel mai gras lapte de vaca de la tzatza ei nu am vazut!!!)
Si imi lipsesc salatele din piata, ridichiile, urzicile, leusteanu, stevia, stevia rosie...si alte cateva din piata!!!!! Care aici nu prea au gustul ala din Ro...de la piata!!!
Sinzi, Radusi David
David
Pai ia lapte degresat. Carnea poate e mai grasa. Urzici nici eu nu am vazut. Leustean au toti romanii in curte:)) Si am auzit ca se gaseste la magazinele romanesti. Stevie si loboda nu prea mancam nici in Ro. Dar ma gandesc ca au dat fetele adrese de site-uri de unde putem lua seminte. Cred ca ma apuc de facut o gradinita, dar ce sa zic, eu urzici n-am gatit in viata mea in Romania, acu' m-a apucat
Nici mie nu mi se pare bucataria romaneasca prea saraca, sincer. Sunt destule feluri. Si a mexicanilor sunt de acord ca e tot aia, aranjata altfel . Si mie imi place mancarea mexicana, mananc zilnic aproape, dar pot sa spun ca nu e variata, cel putin ce vand astia aci, o fi mai variata la ei in tara...
sinzi_ana spune:
Iau lapte gras pt David...(si asa e slab!!) hihi..dar ma gandesc daca grasimea aia e chiar de la lapte???
Sinzi, Radusi David
David
Llaura spune:
Dragutele greencardiste,
quick question: se face labor certification la categoria EB2?
ati auzit vreodata de echivalare advanced degree cu licenta din ro + 5 ani experienta?
michelle7 spune:
sanzi_ana , daca vrei verzituri , chiar daca nu e loboda, in magazinele chinezesti si japoneze gasesti verzituri de tot felul . dupa ce te obisnuiesti un pic cu magazinele din zona o sa vezi ca gasesti tot ce vrei ba chiar mai mult
cineva intreba de gogosari. eu tocmai am vazut ieri gogosarii aia clasici cu boabe de piper in magazinul rusesc (aveau si farmers cheese care e branza noastra de vaci nu ? sau? )
Ce am mai gasit sunt roasted peppers care tot gogosari imi par la gust doar ca-s feliati . aia se gasesc peste tot fred meyer, costco , trader joe etc