Copii din 1996 (7)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Buna fetelor, ma primiti si pe mine?
Sunt inscrisa de ceva vreme pe site, dar nu am postat din lipsa de timp. Sa zicem ca asta s-a rezolvat, sper sa fiu activa acum.

Ma numesc Mihaela si am doi baieti, din care unul nascut in 1996, 26 iulie, pe nume Andrei. E in clasa a 4-a si anul asta invata dupa-amiaza. Inca nu ne-am obisnuit cu programul acesta si e ăputin haos la noi in casa. Exact cand sa se apuce Andreiu de lectii, vine fratele lui Luca (nascut in 2001) de la gradi si linistea din casa e compromisa. Mie frica numai sa nu intram diminetile in criza de timp. Deocamdata a reusit sa isi faca toate lectiile pana la plecarea spre scoala, dar e destul de riscant.

Ma duc sa ma pun un pic in tema cu lumile de pe aici ca sa nu fiu ca picata din pom.

Va salut.

Miki, mami de Andrei si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Buna fetelor!
mQQm,la multi ani fetitei tale,sa creasca mare,sanatoasa si cu mult noroc in viata!Tot binele din lume pentru ea si familia ei!
Ana-Maria,multumim de urari,copilul e ok in deplasare,de altfel cam asta e tot ce pot face pentru el momentan ca ,desi in weekend se intoarce,pentru mine saptamina viitoare etare grea,asa ca am cam putin timp liber.
Andra,multa sanatate copiilor si tie,si simburelului din burtica.
Miki,bine ai venit,si eu sunt noua dar fetele m-au primit ,desi sunt mamica de `95(nu sunt singura de altfel).
Salut toate celelalte mamici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

MQQM, La Multi ani, sa-ti traiasca fata, sanatate si numa bine. Sa ne scrii cum a-ti sarbatorit.

Eu inca nu m-am apucat de Sherlok Holmes, si cred ca o sa-l las sa vedem ce face. Daca o sa am timp o sa ma apuc de lectura juvenila.

Mihaela, bine ai venit intre noi. Rutina asta e treaba dificila. Baietii mei stau dupa scoala la biblioteca scolii - o jumate de ora si isi fac lectiile acolo. Cand ajung acasa le iau la corectat.

Andra, sanatate la toti . . Ai grija de tine si bb

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salut dragelor,

Bun venit in gashca,Mihaela,mami de Andrei si Luca...Sa sti ca si la mine e cam aceeasi situatie ca la tine:una bucata piticoata de 2003,cu talente si ifose de studenta de grupa mica si una bucata copil de 1996,cu pretentii de barbat,in clasa a IV-a.Si Alex merge de dupa-amiaza,uneori de la ora 13,alteori de la ora 14 si numai vineri de la 12.Alex isi face temele seara,cand ajunge acasa.Sta pana catre ora 21-21.30,uneori chiar si pana la ora 22.30...De cele mai multe ori ii ramane vreme sa si citeasca macar o data ce are de invatat,dar activitatea de invatat o face dimineata,pana sa plece la scoala.Dimineata e singur acasa si il "controlez" ca sa zic asa,telefonic.Ii las pregatit micul dejun si pranzul,el doar isi incalzeste la microunde,daca e cazul.Incuie singur,ca e cu cheia de gat si pleaca cu un coleg spre scoala.Cand vine tot asa.Mai greu va fi in iarna,cand deja la ora 17 e intuneric,dar asta e!Ce sa facem?Iar seara e cam greut cu temele,ca Luana se baga peste el,nu-l prea lasa in pace si atunci trebuie sa fac cumva sa ii gasesc ocupatie micutei atomiste...ca altfel se lasa cu cearta si foi rupte din caietul de teme.Sa aveti multa bafta!
Andra,minunat ca Mariuca e mai bine!Vad ca si Luana a avut probleme cu niste urdori urate la ochisori,in perioada cat a fost racita si,spre uimirea mea...vad ca iar se repeta de ieri,cu urdori uratre,galbene,iar dimineata s-a trezit cu ochisorul stang lipit...O fi conjuctivita?Am sters-o,ca si prima data,cu ser fiziologic.Prima data,dupa ce am oblojit-o asa...n-a mai avut nimic.Sunt curioasa daca se va repeta,caci banuiesc ca a luat ceva de la gradi,ca au prosopele pe care le tin la baie la gradi si banuiesc ca fiecare se sterge pe care apuca...
Referitor la Robert...cunoastem!E influenta din gashca sau dintre pretenari,iar faptul ca ati dicutat la modul extrem de serios...ai facut foarte bine.Ca a plans,nu-i bai,e normal.Asa a realizat greseala pe care a facut-o si i-a fost ciuda ca te-a dezamagit,de aici si plansul...
Andacos,pai iti doresc relaxare placuta si spor la ce ai de facut saptamana viitoare!
Anca draga,incet-incet le faceti voi pe toate.Asa ca nu mai dispera...Aminteste-ti treaba cu increderea!

Dragelor....sa auzim de bine!Va pup!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Multumesc pentru primirea calduroasa.

ana68 multzam pentru detalii, chiar vroiam sa intreb cum va descurcati cu copii care invata dupa masa. La noi e haos total, Andrei incepe ceva lectii seara, ce are el chef. DAr il tot intrerupe Luca si eu stau intre ei sa ii separ toata seara.

Azi dimineata pe la 10,45 si-a adus aminte ca are de citit povestea Neghinitza (care are muuulte pagini, dupa opinia lui ) si de facut rezumatul. Asa ca dupa predica de rigoare, l-am pus sa o citeasca macar, sa stie despre ce e vorba, ca de scris nu mai poate fi vorba.

Am o intrebare: voi le dati bani de buzunar? daca da, cati?
Andreiu meu nu stie sa se gospodareasca deloc, daca are bani ii cheltuie instantaneu.

Ma duc sa fac mancare, Luca e acasa ca s-a dat bolnav. Am fost la medicul de familie sa ii iau lui Andrei adeverinta pentru sport, ca e apt si cu ocazia asta l-am dus si pe Luca. Nu are nimic in gat dar e destul de "linistit" si nu e a buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Buna seara mamici!

Sunt curioasa sa vad ce-i raspundeti lui MIKI,iar eu mai vin cu o intrebare.Copii vostri stiu ce vor sa devina cind vor fi mari?Imi amintesc ca ,pe vremea cind eram eu mica -doamne ce mult a trecut-eu stiam ce vreau sa devin,nu mai conteaza daca s-a si implinit,dar oricum stiam.Al meu copil nu stie inca ce ar vrea sa devina(mint,o data mi-a spus ca vrea sa devina fotbalist ).As vrea sa stiu ce spun ai vostri copii,daca va dau ceva raspunsuri,au ceva idei sau e o chestie comuna generatiei lor cu "nu stiu".

MIKI,eu la scoala nu-i dau bani,decit foarte rar cind imi mai cere el,iar ce-i dau el si-i pune la pusculita(acolo insa nu stau prea mult).Nu am o suma exacta ,dar sa spun asa in medie 10-15 euro pe luna.Nu stiu nici eu o fi mult,o fi putin!Dar oricum daca isi doreste nu stiu ce Lego nu-i mai dau.

Va salut pe toate!

Dana

Mergi la inceput

Dana, nici eu nu ii dau decat cand imi cere. Dar am inceput sa ma gandesc cam la ce varsta sa ii dau.

Al meu mereu schimba la preferintele privind ce vrea sa se faca. Desi in general vrea sa fie arhitect ca tata si salucreze cu el. e drept ca are si ceva talent la desen si exista o mare probabilitate sa il indrepta mspre asa ceva. Dar faza cu fotbalistul o parcurgem acum. Vrem sa ne facem Ronaldinho. Are o rabdare sa ii explice lui Luca fazele din meciuri, ceva de admirat. Sa am eu rabdarea lui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Buna fetelor!
Robert calca in strachini in continuare asa ca in seara asta la suparat pe taica-su,si in paranteza fie spus,ca sa-l superi pe al meu barbat e foarte greu,insa uite ca in seara asta i-a sarit si lui tzandara si la certat pe fii-su.Sper sa reflecteze la atitudinea lui si sa se schimbe in bine ptr ca eu una am impresia ca sunt o placa stricata care canta zi de zi aceiasi melodie si sincer cateodata ma apuca lehamitea.
Mariei i-a trecut ochisorul dar cu picaturi,mai are cateva ture de antibiotic si gata am scapat.Cred ca virusul asta e nenorocit ca prea am avut toti aceleasi simptome.
Despre bani,ii dau lui Robert dar nu la scoala ci ptr pusculitza,si sa stiti ca din punctul asta de vedere n-am ce sa-i reprosez,ii cheltuieste in general pe cartzi sau pe flori pt mine sau pt bunica sa,sau pt amandoua,.Hai ca plec ca trag baietzii astia ca vor la calculator.
Va pup si sa auzim de bine!

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 17+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Si mie mi-a batut apropouri Elliot sa-i dau bani lunari. I-am zis ca vreau sa-l vad ca pune umarul la treaba si sa fie curat zilnic in camera lui, si-si primeste banii. Dar continuam a ne certa, si baiatu nu vede bani de buzunar...
Aseara il apucasera furiile cand il corectam la matematica, si se certa cu mine, ca nu, si nu, ca el a facut bine. . . Imi scoate peri albi copilul asta.
Elliot vrea sa fie baseball player, ca stie el ca astia fac bani frumosi... A, si v-a juca pentru Padres.... El nici nu stie sa dea cu bata intr-o mingie (vina lui tac'su). . . Alta meserie mai serioasa nu a abordat.
Oh, si o veste buna. Am trecut de faza cu Crazy Frog !!! Mai nou e super incantat de Queens cu "We are the champions."
A-ti inceput targuierile de Craciun?

Mergi la inceput

Buna dimineata la toata lumea!

Andra - cunosc senzatia de "placa stricata". Si eu am impresia ca vorbesc la pereti. Repet la infinit un lucru si degeaba. In cartea aia desteapta cu "Copiii sunt din rai" zice ca trebuie sa repeti calm ce vrei sa faca copilu pana cand face. Dar nu dau si ei o limita de timp, ca nu poti sa repeti o ora
Uneori ma exaspereaza ca nu pricepe chestii simple cum ar fi ca daca ma doare capul (sufar destul de des de migrene) nu e indicat sa stea in jurul meu si sa se agite, sa urle si sa alerge cu mingea. Dar probabil ca sunt simple pentru mine, nu pentru el.

sanca - ce-s alea cumparaturi de craciun? hehe. Io le fac de Craciun, desi e un super stres ca se bulucesc toti in magazine de parca e sfarsitul lumii.
Eu incerc sa nu recompensez cu bani curatenia in camera, vreau sa inteleaga ca asta e o treaba normala pe care o face fiecare. Dar probabil te-ai referit la un fel de "prima" pentru curatenie pe termen lung, daca e in fiecare zi curat, primeste la o saptamana (sau alta perioada de timp) un fel de bonus, nu?

Eu ma confrunt acum cu o alta problema: mi se pare ca nu sta concetrat cat ar trebui, adica aproape deloc nu sta. Se aseaza pe scaun la lectii, scrie un rand si incepe sa imi povesteasca ceva, vine sa bea apa, se duce la wc. Sper sa nu aiba un soi de deficit de atentie (ca tot e la moda la noi in tara). In clasa 1 si a 2-a ziceam ca e normal, dar e a 4-a acum si cam tot asa face. Desi , pe de alta parte, cand sta si isi deseneaza fotbalistii lui, rezista si o juma de ora pironit pe scaun, deci cred ca nu are nimic.

Apropo, aveti baieti microbisti? Stie cineva de unde iau si eu un afis sau poster cu Ronaldinho?

Hai ca v-am facut capul calendar, dar imi pare nespus de bine ca pot discuta cu mamici de copii mai mari.
Va pup.

Miki, mami de Andrei (1996) si Luca (2001)

Mergi la inceput