Copii din 1996 (7)
Raspunsuri - Pagina 25
CriPOD spune:
Dana, bine ati venit! - si noi tot 1995, dar octombrie. Fetele sunt super-super dragute si ne-au primit si pe noi cu bratele deschise.
Fetelor, n-am mai intrat ca pe panta asta (copil # 2) e totul ok, cu exceptia primelor discutii mai aprinse in contradictoriu (cu convingere e o combinatie de hormonei si cautare a identitatii). Nimic de speriat, ba de speriat ar fi fost daca era la fel de docila .
In rest toate merg ca de obicei (pe roate) pe partea asta.
Incerc insa sa tin pasul cu #1 si cu challenge-urile la care ma supune si mi se cam duce toata energia si focusul in directia asta. Pe la ce varsta se zice ca se completeaza evolutia creierului la baieti? Io sper ca pe la 18 si sa mai am 3 ani, da' studiile zic ca la 25, mey-mey, c-ajung bolunda pana atunci
Eu va doresc in continuare succes gazelor pe toate planurile, sunt niste scumpi cu totii.
Aaaaa, cred ca v-am mentionat la un moment dat de una din cartile noastre favorite de fictiune. Ei, am aflat chiar azi ca se face film dupa primul volum: "busola de aur". Chiar am povestit noi doua acum vreo 2 ani cand a citit cartea ca ar fi foarte dificil sa se faca un film, iar eu am concluzionat ca nu se va face deloc. Ei bine, m-am inselat si ma bucur! Abia asteptam sa-l vedem la anul ori cand apare (unul din rolurile principale e Nicole Kidman).
Inca o intrebare, cu toate ca slaba nadejde... Da-ncercarea moarte n-are: trebuie sa aiba la scoala un fluier care se numeste "german fingering recorder". Ati auzit careva de el? Din cate vad eu e cam la fel cu fluierul nostru, de care deja avem. Or fi substituibile oare? Noa, cred ca v-am zapacit acum...
Ma duc in weekend dragelor... S-aveti si voi unul super. Si scrieti, scrieti, ca eu va citesc cu mult drag!
Sanca spune:
Fetelor. .. . Am supravietuit. . .
Joi mi s-au instalat termopanele (ultima serie). Au iesit bine, numa ca fereastra din sufragerie nu mi-au instalat-o asa cum am comandat, as fi vrut-o mai in afara, ca atunci mi-ar fi mers si transperantul inauntrul ramei. Greu de explicat.
Elliot a fost in excursie cu clasa, si au dormit o noapte pe Star of India. L-am dus eu cu masina, si pe un prieten de-al lui - Thomas, un tip simpatic, crescut in Anglia, cu accent britanic, venit acum 3 ani. E de coma cand vorbeste pustiul asta. Are o voce un pic ragusita, si accent.
Vineri am stat la scoala sa pazesc copii in pauza. Copii din clasa a 8 a mi se par imens de mari si maturi... Ma uitam la ei, si ma gandeam cate schimbari ne asteapta in urmatorii 3 ani . . .
Sambata m-au pocnit rusii, si am fost toropita. Am alergat la cumparaturi pentru petrecerea lui Mateias, dar am avut o zi groaznica....Tot sambata m-am certat cu Elliot. Astazi are de predat rezumatul la cartea "Little house on the Prairie." Am tipat unul la altul, mai mai sa ne si batem . . . Pana la urma, nu am mai avut energia sa ma cert cu el, si l-am transferat la tac'su. A scris ceva, de un D as zice...si asta daca e in spirite bune profesorul. Nici un detaliu care sa demonstreze ca a citit si cartea, nu numai ce era scris pe coperti. . . Nu stiu ce sa ma fac cu el.
Duminica am avut petrecerea lui frati'su. O sa postez poze (mai curand decat cele din prima zi de scoala).... 20 de copii. S-au distrat, s-au jucat, Mateias si-a ciobit un dinte. . . (o fata i-a dat cu capul in gura cand sareau mai cu foc).
Dana, bine ai venit. Cum il cheama pe feciorul tau?
Andra, ce mai fac racitii??
Brenda, super pozele. Are forma frumoasa Diana, si partenerul ei e super. Le sta bine impreuna, ca pereche de dans. O sa mai studiez pozele, poate o descopar so pe Diana Almei.
Felicitari pentru noul job.
Mqqm, bine ai revenit. Lipsa e inteleasa. Asta oare ne asteapta si pe noi??? Mey, nu ne speria asa. Care e titlul la cartea din care au facut filmul (in engl). Spune ceva in mare despre ea.
Ana, ce mai e nou in viata ta?
numa bine.
andacos spune:
Buna dimineata!Si pentru ca am scapat de moderare,acum ma pun pe scris!
Sanca,pe baiatul meu il cheama Andrei-Remus,noi il strigam Andrei,ca desi era "programat"pe 30 noiembrie,nenea doctorul a decis sa-l mai lase acolo 2 zile asa ca s-a nascut pe 2 decembrie.In legatura cu rezumatul cartii pe care trebuie s-o faca al tau pui,sa fii fericita ca ii pun sa citeasca la scoala!La noi notiunea de lectura nu exista,iar eu sunt foarte ingrijorata ca puiului meu nu-i place sa citeasca iar eu nu am gasit inca nici o metoda sa-l determin s-o faca.Asta este unul din neajunsurile scolii germane.Invatatoarea era chiar uimita cind am discutat despre lectura suplimentara,si isi punea intrebarea"Dar la noi de ce nu exista asa ceva?".
Chiar ,copii vostri citesc,asa de placere,si daca da voi cum a-ti reusit?
Va imbratisez cu drag!
Dana
ralualexandrei spune:
Buna ziua fetelor!
Copiii sunt bine acum nu le mai curge nasul si nu mai tusesc ,eu insa dau din una in alta ,raceala inca nu m-a lasat inca,m-a durut si o ureche asa ca am ajuns la spital sambata seara ,aveam o cojitza de ceara lipita de timpan si imi dadea mii de cutzite prin creier,s-au chinuit vreo zece minute dar pana la urma au reusit sa o desprinda.De sambata mi s-au intors gretzurile asa ca dupa fiecare masa imi petrec timpul in baie facand declaratzii de dragoste wc-ului.
Robert continua sa ia note bune insa daca nu tragi de el cu lectziile nu face nimic.Astazi nu ii mai dau voie afara ptr ca ieri nu si-a facut toate lectziile si s-a trezit pe la ora 20.00 ca mai are portofoliul de facut asa ca s-a lasat cu cearta.
Maria face toate traznaile si da niste replici de te lasa cu gura cascata,e pericol fata mea.
Dana eu ii conditzionez accesul la calculator in functie de cat citeste,asta a fost singura chestie prin care am reusit sa-l determine sa citeasca.
Sanca ce sa spun,rabdare si tutun cu Elliot.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 15+ album no1 album no2 albumul no3
Sanca spune:
Dana, la noi cititul e de mare importanta. Mie imi place mult sa citesc, parerea mea de rau este ca Elliot nu citeste in romaneste. Am o biblioteca plina de carti in romana, povesti, basme, carate in valize din fiecare vacanta in tara. . . Si nu e ca nu i-am citit in romana cand a fost mic, este el incapatanat.
Elliot citeste acuma "A series of Unfortunate Events" - i-am cumparat toate cartile din serie - sant 12, iar vineri 13 octombrie - apare volumul 13, ultimul. De asta vara a citit 8 volume. Asta a fost rasplata ca a terminat Tom Sawyer. Au aparut o serie de carti cu un soricel - Geronimo Stilton - cred ca e scrisa de un italian, dar se gasesc si in engleza. Pe mine ma amuza foarte mult seria asta. Elliot mai citeste Star Wars, si ii plac cartile cu animale - Shilo de exemplu, o poveste despre un baiat si un beagle.
Asta asa ca sa te inspire pentru lectura lui Andrei. Trebuie sa-i iei carti pe gustul lui, ceva ce-l atrage.
Andra, sper sa treaca muci cat mai repede . . . Nasol ca ai greturi. Paine prajita si ceaiuri.
Am reusit sa pun pozele de la ziua lui Matei, de duminica. Acasa am observat ca pe Elliot nu prea l-am prins in multe poze.
Numa bine,
Anca
http://family.webshots.com/album/554531781wCpCsX
CriPOD spune:
Ce v-asteapta pe voi n-as putea spune... cum nu pot sa prevad ce m-asteapta pe mine cu Dedi, #2... Noi toti speram ca va fi bine si usor si ca vom avea inspiratia de a lua toate deciziile corecte... ca si copiii nostri vor avea aceeasi inspiratie... asta e tot ce putem spera. Dar in primul rand sa fim cu totii sanatosi si sa ne bucuram de ei AZI. Ce-i al nostru e pus de-o parte!
Sanca, cartea de care spuneam este primul volum din trilogia lui Philip Pullman: His Dark Materials. Am tradus eu gresit titlul, observ acum, este "busola aurie (sau aurita)". In America de Nord a avut titlul "The Golden Compass", dar in Anglia s-a numit "Northern Lights". DAR, nu e recomandata celor foarte religiosi. Asta era motivul pt care prognosticam eu ca nu se va face film, nu credeam ca Holywood s-ar implica si s-ar expune la eventuale proteste. Dar se face in Anglia. Pullman insusi aproba castingul.
Deja s-a ajuns la a 13-a carte de-a lui Snicket? Ai mei le-au citit pe cand erau 10 volume, al 10-lea abia aparut si n-am mai urmarit. Acum daca le avem pe alea 10 parca imi vine sa ma duc sa completez colectia!
Andra, imi pare tare rau ca nu te simti bine! Inca un picutz si trece! Chestia cu urechea am patit-o si eu acum 2 saptamani, mi-a trecut in 2-3 zile de la sine, e nasol rau!
Dana, sunt copii care citesc de placere, pur si simplu. Putini. Fiica-mea e unul dintre, deocamdata, dar incepe sa se piarda si la ea dorinta. In lumea asta high-tech in care exista toate aceste "gadget"-uri care iti tin de plictiseala, e foarte greu pt un copil sa aleaga o carte in locul belitului ochilor la ecran (fie ca e tv, computer, game-boy, etc). Cititul, prin comparatie devine plictisitor si trebuie si muncit din greu. Fiu-meu a fost un cititor avid pana intr-a 4-a, dup-aia am ajuns sa aplic cititul fortat: adica o juma de ora pe zi macar, dar dupa 12-13 ani zau ca nu mai prea tine. Acum, la 15 ani a citit vreo doua carti tot anul (lectura obligatorie pentru scoala). Asa ca eu ma abtin, n-am nici un sfat. Cu fiica-mea functioneaza deocamdata evitarea ecranului si computer numai pt teme de casa. CAT MAI TINE!
Ea a inceput acum Calatoriile lui Gulliver, dar mi se pare ca merge un pic greu, vom vedea!
Apropos de sugestii literare, eu, pe langa clasicele pe care le stim si noi, ma inspir din colectia de "Newbery", am si cumparat multe din ele pt biblioteca. Pana acum n-am gasit una sa nu-i placa!
Matei, La Multi Ani si sa cresti mare!
Fetelor ce poze frumoase aveti toate, azi am avut si eu timp un pic si m-am zgait la ele! Ah, si pe unde umbla restul trupei?
, numai bine!
andacos spune:
Buna dimineata dragele mele!Desi mai astept inca si alte pareri-in afara de cele emise pina acum-incerc sa raspund totusi fetelor ce mi-au impartasit din experienta lor.
SANCA,draga mea,de acord cu tine,eu fac parte din categoria celor care citesc si ce scrie pe un bilet de autobuz ca sa zic asa,dar imi racesc gura de pomana cu al meu copil.I-am cumparat carti-ce m-a dus pe mine capul ,aici neexistind nici o lista de lecturi pentru copii de cl. a 4 a,consultindu-ma cu Andrei,spunindu-i care e tema cartii,s-a aratat interesat,am cumparat-o si a citit din an in pasti ca sa zic asa.Ieri a citit de ex. 10 pagini din"Ocolul pamintului in 80 de zile"De J. Verne.Din 10 pagini,una era cu poze,dar ma rog,nu mai zic nimic.Sa vedem ce va fi astazi.
Andrei este un copil foarte bun la matematica(nu uitati ca eu sunt o mama f. exigenta),si stau si eu si ma gindesc ca mate.si literatura se cam bat cap in cap,si din ce stiu eu si m-am mai consultat cu unul si cu altul,daca ii place una slabe sanse cu cealalta.Ma rog eu trag speranta,ca de stiti voi speranta moare ultima.Urmatoarea carte va fi oricum "Tom Sawyer".
Cred totusi ca daca si la scoala li s-ar cere sa citeasca,ar fi o alta situatie,Andrei fiind un copil constiincios ar face-o macar din obligatie.Pina atunci insa sunt singura pe metereze!
O zi buna tuturor!
Dana
Ana68 spune:
Dragelor,scuze de lipsa la apel,dar e motivat:stau in medical cu Luana acasa,saptamana asta,ca suntem cobza.Luana ia antibiotice,a avut si febra....eu ca ea,cu muci,tuse si temperatura...bagam "soripel" si "pastiutze" de trei ori pe zi....asa ca am intrat fuguta sa va pup,bine ca e doar virtual....si sa va doresc numai bine!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
ralualexandrei spune:
Sanca,m-am uitat la poze impreuna cu Maria care este un mare fan al piscinei.Bineinteles ca vroia si ea acolo si mi-a pus o gramada de intrebari,iar comentariile ei sunt tare haioase:"ce e si asta?"(il vazuse pe Matei),"s-a facut tataJ"(remarcase tatuajul lui Matei),"are tzatze si asta"(e la varsta cand face comparatzii intre ea si restul lumii).Frumoasa petrecere,mi-a placut mai ales locul unde a fost organizata.La multi ani lui Matei sa creasca mare,frumos si cuminte!
Dana si Robert este indragostit de matematica asa ca e un sambure de adevar in faptul ca nu pot iubi si una si alta,eu am fost o adevarata devoratoare de cartzi insa cu matematica am stat mereu prost(d'aia am invatat contabilitate ).
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 15+ album no1 album no2 albumul no3
Sanca spune:
Ana, ce ai facut, ai luat racela de la Andra?? Sanatate, si refacere rapida. Poate e si din cauza vremii. Am auzit ca vremea in Bucuresti este ca vara - soare, si cald.
Fetelor, multumesc de urarile pentru Matei.
Andra, Maria e simpatica foc. Faza cu taztele m-a facut sa rad cu lacrimi... Am fost inspirata cu tatuajul pe spatele lui Matei ca puteam sa-l depistez mai repede in piscina, intre zeci de copiluti. Am facut la piscina acoperita, ca nu stiam cum o sa fie vremea. Mie imi place piscina asta ca e la 2 pasi de plaja.
Sa revenim la subiectul cu lectura. Si Elliot e cu numerele si are minte de matematician, de aceea cam greu cu exprimatul, mai ales in scris. De citit nu citeste decat ce-i place lui, si revistele - National Geografic pentru copii si Nickolodeon. M-am gandit ca la urmatorul book report, sa contactez profesorul lui sa-mi spuna ce carte au sa o citesc deodata cu el. In felul asta putem discuta despre personajele principale, subiect, punct culminant, incheiere...