Dieta hipocalorica (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

mi-am scris eu in calculator despre dieta asta din cartea Mihaelei Bilic

dieta asta are cam urmatoarele reguli:

- nu slabesti mai mult de 1 kg/sapt - 4-5 kg/luna;
- sunt 3 mese pe zi si eventual 1-2 gustari; ele trebuie sa contina toate cele 4 grupe principale de alimente - carne si peste, lactate, cereale, legume, fructe;
- fiecare masa trebuie sa contina alimente cu indice glicemic mic (paine, paste, orez, cartof);
- legumele, mai ales cele crude, sunt permise in cantitate nelimitata;
- fructele sunt limitate la 1-2 bucati/zi;
- proteinele sunt recomandate la fiecare masa (carne, peste, ou);
- grasimile animale sau vegetale pot fi utilizate doar in cantitate foarte mica (1 cub margarina, 1 lingura ulei masline sau smantana);
- produsele lactate tip - cascaval branza topita, pasta branza - sunt evitate si inlocuite cu produse lactate slabe - iaurt, lapte, branza de vaci grasime mai putin de 15%;
- se beau minim 7-8 pahare lichide zilnic (apa, ceai, cafea, infuzii fructe, sucuri "light");

- variante de mic dejun:
* 1/2 castron de fulgi de cereale de orice tip + 1 cana lapte cu 1,5% grasime;
* o felie de paine integrala/prajita cu somon afumat + 5 masline + 1 ou fiert;
* 3 felii paine prajitacu crema de branza light + 1 rosie + 1 castravete;
* o felie de paine unsa cu unt si gem + 1 cana lapte;
* o felie de paine + 2 felii sunca slaba (muschi file, cotlet, piept pui afumat) + 1 iaurt mic 150g;
* 200g branza proaspata de vaci + 5 masline + 1 ardei gras + 1 castravete;
* omleta din 2 oua - poate contine si sunca, ciuperci, marar - nu se utilizeaza ulei + 2 felii paine prajita + 1 rosie;
* 1 cafea - nu se pune zahar - + 1 felie paine prajita + 1 omleta dintr-un ou + 1 felie sunca;
* 1 cafea + 1 ou fiert + 1 iaurt natural 150g + 1 felie paine prajita;
* 1 cafea + 1 felie paine prajita + pasta branza light + 1 rosie;
* 1 cafea + 1 pahar lapte 1,5% + 1 felie paine prajita + 1 felie sunca;
* 1 ceai + 1 felie paine prajita + 1 cub unt 10g + 2 linguritze gem;
* 1 cafea + 2 cremwursti + 1 linguritza mustar + 1 felie paine prajita.

-Variante de pranz:
* 1 sandwitch cu 2 felii de paine prajita sau 1/4 bagheta + carne slaba (pui, curcan, roast beef) + legume proaspete (salata verde, rosie, morcov, telina) + 1 iaurt dietetic. Carnea poate fi inlocuita cu peste afumat sau ton in conserva;
* o salata mare asortat din legume proaspete cu 50 g branza telemea sau 1 mozzarela + 5 masline + 1 chifla. Branza poate fi inlocuita cu o conserva de ton in suc propriu (apa cu sare);
* 1 cana supa instant + 1 cutie (200-240g) cottage cheese (branzica de casa) + 1 rosie + 1 castravete + 1 morcov + 2 crengutza de telina + 5 masline;
* 1 portie paste (cat incap intr-o farfurie de ciorba) facute pe baza de sos de rosii in care se pot adauga: ciuperci, masline, sunca slaba, ton, ceapa, morcov, carne de vita, servite cu 2 linguri de parmezan ras;
* 1 sandwitch tip "shaorma" facut cu lipie si carne de pui (fara cartofi prajiti si maioneza) + 1 salata asortata;
* o supa + 1 portie sushi (6-8 bile de orez cu diferite tipuri de peste crud, hrean si sos de soia);
* 200g muschi de vita la gratar + 50g paste fierte (cu 1 lingura ulei de masline si condimente);
* jumatate piept de pui la gratar + 4-5 linguri de fasole verde fiarta + 1 cub de unt (10g) + 1 banan mica;
* 200g muschi de vita la gratar + 1 cartof copt + 1 salata muraturi + 1 fruct de sezon;
* 200g muschi de porc la gratar + 4-5 linguri de varza calita (cu sos tomate, putin ulei si sare) + 1 felie paine;
* paste cu sos tomat (70g paste, 1 ceapa, usturoi, condimente, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri de parmezan ras);
* 1 ciorba de vacutza + 200g piept de pui la gratar + 1 salata verde cu 1 lingura ulei de masline;
* 1 ciorba de pui cu legume + 1 conserva de ton in suc propriu pusa peste 1 salata mare asortata + 5 masline + 2 linguri porumb fiert.

-variante de cina:

* file de peste (somon, crap, pastrav, ton) mare cat palma (200-250g) la gratar sau la cuptor + 1 cartof fiert sau copt in coaja cu 1 lingura de smantana (12% grasime) + 1 salata verde;
* 2 felii de carne slaba (curcan, roast beef, muschi file de porc, muschi de vita la cuptor) + legume asortate fierte la abur (broccoli, conopida, spanac, dovlecei) + 1 felie paine;
* 1/2 piept de pui la gratar cu ierburi aromate + 50g paste fierte cu 1 cub de unt + salata asortata;
* 1 kebab de porc, pui sau miel + 4-5 linguri de orez fiert + legume la gratar (ciuperci, ardei, dovlecel, ceapa) + salata verde. Kebabul poate fi inlocuit cu 2 frigarui de porc, pui sau miel;
* 200g carne de pui sau porc taiata fasii subtiri si rumenita fara ulei + 1/2 borcan de sos pe baza de rosii si legume + 5-6 linguri orez fiert;
* 2 felii carne rece (care a fost anterior gatita la cuptor) + 4-5 linguri salata orientala + 1 salata verde sau 5-6 muraturi;
*1 felie carne (150-200g) porc, vita sau pui preparate la gratar + 4-5 linguri piure de cartofi + 1 salata asortata sau 5-6 muraturi. Carnea poate fi inlocuita cu organe (ficat, ficatei, rinichi) preparate la gratar;
* 100g somon afumat (4 felii) + 4 felii pepene galben + 1 salata de cruditati fara maioneza cu 1 lingura ulei de masline, otet si condimente;
* 200g ficatei de pui la gratar + 4 linguri de orez fiert cu sare si condimente + 1 salata de varza cu 1 lingura ulei de masline, otet si sare;
* 150g piept de pui afumat taiat bucatele si pus peste 1 salata mare asortata (1 salata verde + 2 rosii + 1 castravete + 1 ardei gras + 2 linguri ulei de masline, otet, sare);
* 200g branza de vaci + 2 linguri de smantana cu 12% grasime + 4 linguri de mamaliga + 1 fruct de sezon;
* 200g peste la gratar + 3-4 linguri legume asortate + 1 fruct de sezon;
* 200g muschi de vita la gratar + 5-6 ciuperci la gratar + 1 salata de muraturi + 1 inghetata de fructe (2-3 cupe fara frisca);
* 1 mozzarela + 1 rosie + 1 cotlet de porc la gratar + 4 linguri piure de cartofi +1 salata muraturi.

-variante de gustare - 1 pe zi
* 1 pahar de vin;
* 1 pahar de suc de fructe;
* 1 ciocolata calda sau caffe-frape;
* 1-2 fructe proaspete de preferinta mancate la 1-2 ore dupa 1 masa principala (mere, citrice, kiwi, pepene);
* 1 castronel de salata de fructe asortate;
* 2 cupe de inghetat sau sorbet de fructecu maximum 7% grasime;
* 1 iaurt mic + 2 felii paine prajita;
* 1 ou fiert + 1 iaurt;
* 2-3 tablete ciocolata;
* bastonase de legume proaspete (castravete, morcov, telina, ardei gras, ridichi) + 2 linguri branza de vaci.

-variante de gustare speciala - 1 pe saptamana:
* 2 clatite cu gem sau 1 papanas;
* 1 portie de placinta sau tarta cu fructe sau branza;
* 1 inghetat asortata cu orice tip sau mousse de ciocolata;
* 1 portie de cartofi prajiti;
* 1 portie de pizza (2 triunghiuri);
* 25g nuci, alune, fistic, seminte;
* 1 castronel snack-uri sau popcorn;
* 1 cocktail alcoolic sau 1 aperitiv alcoolic;
* 1 strugure sau 2 banane;
30g de branza frantuzeasca, swaitzer sau branza cu mucegai.


1 salata se refera la o portie generoasa de legume proaspete (salata verde, andive, rosii, castraveti, ardei gras, ceapa) cu 1 lingura de ulei de masline + oter sau 1 lingura de dressing dietetic (din comert).

Ce e voie:
PAINE si CEREALE - alegeti variantele integrale mai bogate in fibre, vitamine si minerale si mai satioase:
* paine integrala sau cu multicereale;
* paine gata prajita fara grasime;
* bagheta;
* cereale de mic dejun bogate in fibre, musli.

CARTOFI, OREZ si PASTE FAINOASE - pastele si orezul sunt mai bogate in vitamine si fibre si tin mai bine de foame:
* cartofi natur, piure cau copti, salata orientala;
* paste fierte cu sos de rosii;
* orez fiert simplu sau cu legume.

LEGUME - obligatoriu in fiecare zi avem nevoie de 200-300g, de preferinta proaspete si crude; alegeti legumele colorate puternic, care contin mai multe vitamine; cruditatile nu au restrictie de cantitate, cu conditia sa fiti atenti cu sosurile:
* legume proaspete;
* legume congelate;
* conserve de legume in apa cu sare sau otet;
* supe sau creme de legume fara grasime.

FRUCTE - sunt dulci si trebuie consumate cu atentie, maxim 2 bucati pe zi (200-400g):
* fructe proaspete, salate de fructe;
* fructe in conserva, varinata light;
* fructe congelate;
* compot de fructe fara zahar.

BRANZETURI - contrar aparentelor branza ingrasa, deoarece contine intre 20-80/5 grasime; preferati branzeturile proaspete sau variantele light, iar cascavalul si telemeaua folositi-le ca si condiment, rase (1-2 linguri):
* branza de vaci, proaspata;
* branzica de casa;
* creme de branza light;
* telemea, mozzarela si cas cu maxim 30% grasime;
* parmezan ras.

LAPTE si PRODUSE LACTATE - alegeti-le in varianta partial degresata si fara fructe sau cereale (puteti adauga voi fructe proaspete sau cerelale bogate in fibre); evitati iaurtul cu 0% grasime, deoarece contine doar zer si gelatina:
* lapte cu 1,5% grasime;
* lapte batut, iaurt cu maxim 3% grasime;
* smantana cu maxim 12% grasime.

PESTE si FRUCTE DE MARE - sunt bogate in proteine si oligoelemente (zinc, iod), iar pestele contine acizi grasi esentialisi grasimi sanatoase; ideal a se consuma macar de 2 ori pe saptamana:
* orice tip de peste proaspat sau congelat fara piele, gatit fara grasime;
* conserve de peste in sos natural (apa cu sare) sau otet;
* orice fel de fructe de mare.

OUA - maxim 2-3 oua pe saptamana:
* oua fierte, cleioase sau ochiuri romanesti;
* omleta sau ochiuri in tigaie antiaderenta fara ulei.

CARNE - este bogata in proteine si trebuie consumata maxim 1 data pe zi, de preferat de 2-3 ori pe saptamana carne rosie (porc, vita), iar in rest carne alba (pui, curcan, fara piele); trebuie gatita fara grasime: gratar, cuptor, fiarta:
* muschi sau pulpa slaba de vita, vitel, porc, miel;
* vanat slab, iepure, rata;
* organe: ficat, ficatei, inima, limba, rinichi;
* pui, curcan: pulpele si pieptul;
* carne tocata slaba.

MEZELURI - nu paine ingrasa, ci garnitura; alegeti mezelurile slabe, care in sectiune sa nu prezinte puncte albe; evitati pastele de carne (pate, parizer, cremwursti), deoarece liantul folosit la fabricarea lor este slanina:
* muschi file, pastrama, sunca slaba;
* piept de pui afumat, carne slaba afumata;
* friptura de porc sau vita rece.

DULCIURI - contin calorii goale, adica nu au nici un fel de valoare nutritiva 9vitamine, minerale), deoarece contin numai grasimi si zahar; vor fi consumate doar 1 data pe saptamana, de placere; folositi indulcitorii sintetici, care satisfac gustul dulce fara a aduce aport de calorii:
* inghetata de fructe cu maxim 7% grasime;
* sorbet de fructe;
* tarte de fructe;
* indulcitor sintetic (aspartam).

GRASIMI si SOSURI - pentru a gati folositi ulei vegetal, de preferinta ulei de masline; folositi unt in loc de margarina, pentru ca valoare calorica este identica, in schimb untul este mai sanatos; inlocuiti smantana si maioneza cu iaurtul sau cu variantele light:
* ulei de masline - 1-2 linguri pe zi;
* smantana 12% grasime - 1-2 linguri pe zi;
* unt - 1 cub pe zi (10g);
* otet, mustar, ketchup;
* ierburi aromate si condimente.

BAUTURI - apa nu contine nici grasimi si nici calorii si trebuie baut minim 1,5 l pe zi; sucurile de fructe sunt la fel de calorice ca si fructul in sine (1 pahar de suc = 3 fructe), de aceea consumatifructul in intregime pentru ca veti beneficia de fibrele si vitaminele existente in pulpa si coaja; daca simtit nevoia unei bauturi dulci consumati variantele light sau limonada cu aspartam; bauturile alcoolice pe langa aportul caloric, favorizeaza depozitarea grasimilor si sunt contraindicate (un pahar de vin la ocazii):
* apa plata sau minerala;
* ceai, cafea cu indulcitori;
* limonada cu indulcitori.

Ce nu e voie:

PAINE si CEREALE:
* specialitati: chifle, batoane, covrigi;
* patiserie: orice tip dulce sau sarat;
* cereale de mic dejun cu miere, ciocolata sau fructe uscate.

CARTOFI, OREZ si PASTE FAINOASE:
* cartofi prajiti, trasi la tigaie, cu branza;
* paste cu sos de branza sau smantana;
* crochete, chipsuri;
* pilaf;
* pizza.

LEGUME:
* conserve de legume in sos;
* legume gratinate cu unt sau smantana;
* tocanite de legume cu ulei;
* salate de legume cu maioneze.

FRUCTE:
* cirese, struguri, prune;
* fructe uscate: caise, smochine;
* fructe oleaginoase: nuci, alune, migdale.

BRANZETURI:
* branza de vaci grasa;
* paste de branza, branza topita;
* cascaval, swzitzer;
* branzeturi frantuzesti.

LAPTE si PRODUSE LACTATE:
* lapte integral;
* iaurt cu fructe sau musli, iaurt gras;
* lapte condensat, milk-shake;
* deserturi pe baza de lapte (budinci, creme).

PESTE si FRUCTE DE MARE:
* peste pane, prajit;
* conserve de peste in ulei;
* salate de peste si maioneza.

OUA:
* oua ochiuri prajite;
* omlete cu costita.

CARNE:
* cotlet, ceafa, costite, aripioare;
* snitele, carne prajita, crochete;
* tocaturi, mici, carnati, sarmale;
* conserve si mancaruri cu sos.

MEZELURI:
* salamuri, carnati;
* costita, ceafa, kaizer;
* cremwursti, parizer;
* pate de ficat.

DULCIURI:
* inghetata (cu exceptia celor mentionate anterior);
* biscuiti, napolitane, ciocolata;
* prajituri, torturi, fursecuri;
* dulceatza, gem, creme de ciocolata;
* miere.

GRASIMI sI SOSURI:
* ulei, smantana, unt in cantitati mai mari decat cele mentionate;
* maioneza si sosuri gata preparate din comert;
* rantasuri, sosuri.

BAUTURI:
* suc de fructe;
* bauturi alcoolice;
* bere fara alcool.



Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Mie mi se pare o dieta super si destul de usor de tinut.Trebuie doar putina vointa si rabdare .
In acest moment eu cu vointa nu stau prea bine .Chiar acum beau un pahar de lichior..Asta e!
Usor ,usor o sa ajung unde vreau.
Pt mine e o victorie faptul ca pot trai fara dulciuri( destul de greu) si ca nu mai mananc zilnic prajeli.
Mai scrieti si voi fetele ,ca nu prea treceti pe aici.


,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Lorena ,ai avut o idee f buna sa postezi aici regulile dietei.
Gabi,cand vei deschise capitol nou,ce zici, ai cum sa pui postul Lorenei pe undeva la vedere? Ar fi pacat sa se piarda printre capitole!



,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

diadaniela poti sa consideri ca lichiorul este "gustarea saptamanala"

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Loreena, bine ai venit! Multumim pt. dieta, am s-o pun la vedere in noul capitol.
Ieri am fost relativ cumintica, nu am mai mancat dupa ora 5... Azi dimineata am mancat doua felii de graham cu piept de pui afumat:) La pranz voi manca supa de fasole uscata, incerc sa ma abtin si sa nu mananc tone intregi:)))
Loreena, te trec pe lista!


Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Cornelia, asa ca idee, ceea ce ai manca seara, nu incerci sa mananci mai bine dimineata?
Loreena, ai o fetita tare dulce, sa-ti traiasca!
Iubika, rabdare si autocontrol, si ai sa vezi si efectul

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Da, Gabi, cred ca ai dreptate, dar dimineta e prea complicat. Acasa, dimineata, nu am timp sa pregatesc salata cu pricina caci am atatea de facut de nici nu stiu cum ma cheama. Sa iau ingredientele si sa o fac la birou iarasi mi se pare mult prea complicat. Dimineata , in zilele de post, eu mancam covrigi calzi(hm ce buni erau!!!, dar am vazut ca au cam multe calorii si i-am exclus, dar nu prea am cu ce sa-i inlocuiesc, acum in post. Dar dupa post, trec la cerealele mele integrale cu lapte degresat(vai ce pofta mi-e).

Si ieri am fost la fel de cumintica, si am avut ultima masa chiar mai devreme, pe la 19,00.

Va pup,


Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Neata!
Ce fac fetele slabutele?
Mai ,eu sunt bucuroasa ca am probat cateva haine mai vechi si intru in ele.Partea proasta e ca s-a spart cadranul la cantar si ma cantaresc cam pe ghicite.
Gabi ,cand ne mai cantarim?
Of, e o vrme oribila afara si eu vroiam sa ma duc in oras sa-mi cumpar ceva haine.E,dar oricum ma duc!
Voi ce faceti ,pe unde sunteti? La munca ,acasa?
Lorena ,ok! O sa consider lichiorul gustarea saptamanala.
Cornelia,mmm,ca bine zici de covrigii aia.


,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Covrigi calzi Ce imi faceti voi mie in dimineata asta deprimanta?!
Ieri am reusit sa fiu mai cumintica si am papat ultima masa la 17.50, o ciorbita de salata verde, si apoi pe la 20 am mai papat un mar si o mandarina ca imi cam facea scandal stomacul. Deja ma gandesc cu groaza (dar si cu pofta) la toate bunatatile ce or sa vina in weekend. Of, o sa se aleaga praful de regimul meu, ca eu de la cozonac si slata de boef nu ma pot abtine


briza_marii
ziua nuntii; una alta pt nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Briza,nici o pb ! Mananci in wk ce vrei si de luni reincepi dieta.
Toata treaba e sa nu abandonezi.


,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana






Mergi la inceput