Fetele din America (67)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cryssa29 spune:

Nematics, le frec de-mi ies ochii din cap....crede-ma...ma lupt cu volanu'....imi iese aici, in fata casei( totul e masurat de sotz) da nush de ce n-a iesit si acolo-imi mai trebuiat 4 inches....ma rog...tre' sa-l iau pana la urma....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Cryssa, n-ai si tu sa faci pe o masina mai micuta:))) Cand am dat testul de parcare mie mi-a iesit ca naiba, i-am zis lu' sotamiu ca in Ro nu as fi trecut testul ala in veci da' asta aici mi-a zis "suficient" si ca sa mai exersez:))..am zis bogdaproste si nici c-am mai exersat, oricum o parchez cu fata si locuri cat mai goale.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryssa29 spune:

N-am, Oana :(, iar cei din familie sunt obsedati cu SUV-urile...
Si ca sa inchiriez ceva nu se merita, caci tre' sa ma obisnuiesc cu noua masina....

Mersi frumos, anyway

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fairy_adina spune:

Va rog sa nu va suparati ca ma bag ca musca in lapte.
Dar am nevoie de niste raspunsuri asa cum sunt ele date din america, la intrebari puse din romania.

Am primit oferta de a lucra in SUA, la o scoala ca invatatoare cu un salariu de 28000 de dolari pe an, pot sa imi aduc si familia (sot si doi copii) , spuneti-mi voi, se poate trai cu banii astia acolo? Sau mai bine stau potolita si imi vad de treaba mea pe aici prin Romania.

Daca inoportunez cu intrebarea mea va rog sa ma scuzati - da nu stiam unde sa o pun ...

www.claudiu-cioca.tk" target="_blank"> Claudiu Cioca-a inceput drumul spre Lumina
www.maria-ghinea.xhost.ro" target="_blank">O poveste care poate schimba viata unei fetite
Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Depinde foarte mult unde vei lucra, pentru a putea calcula cat te-ar costa chriria si viata in general. Sunt diferente mari si in vreme ce in anumite locuri traiesti bine merci cu banii astia, in altele nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Deasemenea, ce tip de viza ati avea?Cu J2 sotul tau ar putea lucra si el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu as spune ca esl ar trebui cautat pe la community college sau scoli, aici asa este si sunt gramada, poti incerca si in oraselele alaturate.
eu cand am luat permisul am cazut la traseu prima oara, din cauza parcarii laterale, eu cu lincolnu' de 10 metri ma chinuiam sa intru intr-un spatiu care mi se parea asaaaaaaaa mic. a dracu' ofiter nu m-o lasat sa trec mai, desi condusesem bine si mai aveam si-o burtoie pana la gura...
28000$/an inseamna 2300 pe luna, nu-i rau, dar nici prea bine. acum e important daca aveti si asigurarea medicala ca se mai duc banii si pe-aia, plus chiria, mancare alte cheltuieli si voi sunteti 4. daca ar lucra si sotul tau, atunci da.

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Crisa, asa am picat si eu in poligon, si am dat cu masina mea sedan.
E destul de greu de bagat SUV-ul acolo, eu am amici care au picat dand cu truckuri si care stiu sa conduca, nu ca mine. Iti masoara nenea distanta de la curb
Eu in locul tau as imprumuta o masina cat de mica sa imi rezolv problema, trebuie sa ai un prieten ceva, nu inveti tu sa conduci SUV in alea 10 min cu nenea in masina si in poligon oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

cu viza J1 poti veni, si va lucra si sotul tau, daca primeste autorizatie de lucru (trebuie sa aplice pt. ea si sa declare ca nu vrea sa se simta intretinut de tine si are nevoie de bani pt. propria lui persoana, nu ca sa-i bage in familie - no jokes! noi asta am scris cind am avut J1); cu J1 poti lucra max 3 ani (daca vei capata J1 pe trei ani din prima, max de timp pt J1); cu pasaport romanesc esti supus la 2 years residence (trebuie sa pleci din US dupa cei trei ani si nu mai poti intra decit dupa o pauza de 2 ani, in afara de cazul in care intre timp aplici pentru waiver de J1); si cu EA- employment authorization, tot mai dureaza pina-si gaseste si sotul tau ceva, caci nimeni nu-l va angaja cu J2 decit pentru munci de scurta durata.

Cu viza H1 e pt. 6 ani, timp in care poti aplica pt. green card; pina aplici pt. GC sotul tau nu va putea lucra (cel putin 2 ani).

Partea buna la ambele vize este ca daca vii in US pentru pourpose of teaching, NU VEI PLATI TAXE, deci banii respectivi iti vor ramine integral; altfel trebuie sa mai socotesti si approx. 25% taxe, la banii astia.

Pentru toate situatiile de mai sus trebuie sa stii exact ce ai de facut la fiecare din etape (inclusiv la partea cu taxele), altfel nu iese.

Daca precizezi zona in care crezi ca vei veni, putem sa ne dam mai bine cu parerea daca banii ajung sau nu.

editez:

quote:
caci nimeni nu-l va angaja cu J2 decit pentru munci de scurta durata.

din cauza celor 2 ani requirement putini vor vrea sa-l angajeze, in ideea ca angajarile se fac pentru o perioada mai lunga iar el nu va putea ramine din cauza vizei;

intreaba exact ce fel de viza vei capata si pe ce perioada, ca sa stii ce planuri iti faci (J1 s-ar putea sa-l capeti pe perioada mai mica de trei ani).
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Draga mea, dupa parerea mea 28 mii e putin. Eu traiesc intr-o zona in care viata nu e scumpa deloc si 28 mii ar fi la limita subzistentei (ma rog, daca nu platiti taxe ar fi ceva mai sus de atit). Cunosc familii de romani in care o persoana din familie a venit aici la postdoc pe un salar de 25mii/an si si-au adus ulterior familiie (sot/sotie, copii). In primii ani cit timp esti chibzuit si inca traiesti ca in Ro ajung banii. Dupa aceea nu mai ajung. Pt. zona mea, daca si sotul tau ar lucra atunci ar fi ok.Ca sa-ti faci o idee mergi la realtors.com alege zona si vezi profilul, inclusiv criminalitatea, venitul mediu, scoli etc… Trebuie sa mai iei in calcul unde e scoala, daca exista transport in comun… daca nu, va va trebui masina, care costa: benzina + asigurare + reparatii.

Mergi la inceput