Fetele din America (67)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

la par dificil, invatat cu sampoanele din RO

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryssa29 spune:

Nematics, nu m-au picat de nebuni, io chiar nu am reusit sa fac manevrele respective, din cauza de masina mare....Chiar au fost foarte placut suprinsi ca am terminat in 10 min examenul scris. In asha-zisul poligon sunt asezate 6 corners( io le zic tzutzuroaie-ca m-au disperat), reprezentand parcarea. Tre sa parchezi stanga, intre tzutzuroaie, apoi spate-dreapta, mult, apoi inainte un pic, dupa care dreapta pe langa locul de unde ai iesit cu masina...Acolo am facut-o lata, cand am facut dreapta, a fost prea "starans" si am lovit un pic tzutzuroiu'. Io nu-i inteleg rostul parcarii asteia,respectiv iesirii din parcare....ca practic nu ash fi lovit nik.....in locul respectiv fusese masina mea....nush daca ma intelegi....
Iar imi aduc aminte si ma apuca ciuda.....mai alea ca nu am cazut in Ro unde examenul a fost mult mai nashpa...:((

Mergi la inceput

Cryssa,

samponul nu e scump deloc, ba mai mult, se vinde la litru!!!

Acu, am vazut si sticlute mai mici, de vreo 300 g, dar nu le gasesti intotdeauna!!!

succes la poligon, aici in CO nu se da poligon, doar un traseu de citeva minute.

Daca incercati samponul si nu va place, nu datzi cu rosii, va rog, incercati si la calul vecinului!

Mergi la inceput

Sar'na...io-l incerc...si nu dau cu rosii ca-s scumpe......hi hi hi
Te pup virtual, si-ti multumesc

Mergi la inceput

Fetelor? Io sunt interesata de ESL classes. Nu am gasit decat cu plata, $1800/ semestru- foarte scump. In rest gasesc numa' cursuri de spaniola ....creca vor sa mi-o bage pe gat astia...dau telefoane si mi se zice: nu avem ESL classes avem numa' spanish classes....BS...anyway, te ajuta cu ceva cursurile astea? Io am mare nevoie sa aprofundez mai mult engleza,ca vreau sa ma fac registered nurse si p'aici si se cere english foarte bine, normal...
Studiez io cat studiez, insa am probleme la vorbire...:(

Mergi la inceput

Cryssa, pe unde esti nu e vreo universitate? Ca am vazut ca la camine/apartamente, mai ales acolo unde sunt cazati graduate students care vin din afara si isi aduc si famiile cu ei, se organizeaza cursuri de ESL gratuite; poate pe linga biserici sa fie astfel de cursuri - daca nu ai job, fa voluntariat pe linga vreo biserica (fetele din US - nu dati cu roshii ca la altii sunt in stare sa dau sfaturi, ca vorba Cryssei, rosiile sunt scumpe!!) si mai exersezi limba. Nu te jena sa vorbesti "pe limba ta", ca aici nu te ia nimeni peste picior daca ai accent si chiar daca te ia, tu ramii cu exersatul.

Eu la inceput nu intelegeam de fel engleza americana; noroc ca sunau fel de fel de telemarketeri si cum nu pricepeam ce zic ii puneam sa repete pina intelegeam si eu. Iar ei saracii stateau sa-mi explice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Cryssa ce e aia ESL sa nu fac vreo gafa. Stateam odata de vorba cu o colega tot programatoare (gravida) care m-a intrebat daca am facut Lamaze. Eu in prostia mea, am crezut ca e vreun nou limbaj de programare de care n-am auzit si o intrebam cind a aparut, la ce se foloseste etc... imaginati-va ca dialogam ca surzii pina cind ne-am lamurit ce si cum si ne-am tavalit de ris.

Mergi la inceput

Nematics,
Univeritati sunt destule, insa cica nu au ESL classes gratuite.
Probabil o exista si nu am norocul io sa gasesc...numa spanish mi se ofera...Oricum, la scoala, la biserica sau orice alt fel de voluntariat tre' sa am carnet sa ma misc...ca nu pot s-o iau teleleu pe sosea la pas...hahahahaha...rad io rad da' nu-i rasu' meu....
Varza nu sunt la spoken da' nu-mi vin cuvintele....si cand vb cu sotul ma mai enervez din cauza asta...ca brusc se intrerupe conversatia ca nu gasesc io in cutiutza cuvantul respectiv...
Eram doar curioasa daca cursurile respective sunt intr-adevar bune...ca daca nu sunt asha bune cum am auzit, mai bine bag voluntariat....

Mergi la inceput

ESL = english as a second language

cryssa, pai freaca jaloanele din parcare pina iei carnetul!! Lasa alte prioritati! Ca sa parafrazez pe Marin Preda (sper ca nu gresesc): daca drivers licence nu e, atunci nimic nu e!!

Mergi la inceput

Adrienne,
ESL= English as a second language courses...
Mor de nervi cand io sun si intreb de ESL si imi zic, da' totusi, nu vreti spanish classes? hhahahahahhaahhaa....
Pana la urma bag niste spanish classes daca sunt mok....ca pe aici sunt multi mexicani, cubanezi si alte natii cu sange latin shiroind...si cica e un pct in plus la resume...

Mergi la inceput