Aici, in Olanda (14)
Raspunsuri - Pagina 9
coranima spune:
aelita, problema pare incurcata, dar sa-ti spun ce stiu eu.Aici in olanda cetatenia se obtine dupa 3 ani de casatorie/parteneriat civil, asa cum a spus Danyce.Deci, dupa 3 ani faci cererea de cetatenie, dar si la primirea actelor trebuie sa fii tot impreuna cu sotul/partenerul.Daca pe parcursul procedurii apare un divort si nu mai locuiesti la aceeasi adresa cu sotul, cererea iti este refuzata si trebuie sa aplici pentru alt tip de permis de resedinta, care initial iti este dat pe 1 an in care ai timp sa-ti gasesti un serviciu din care te poti intretina.Peste alt an iti este prelungit permisul doar daca ai mijloace necesare de intretinere.
Tu spui ca doamna respectiva avea permis pe 5 ani, pai cand esti casatorit iti acorda pemis de resedinta pe 5 ani(eu detin tot unul asemanator), PERMIS CARE ITI POATE FI RETRAS IN CAZUL DIVORTULUI.
Daca doamna a locuit deja 5 ani in Olanda, ea are dreptul sa ceara permis pe durata nedeterminata si apoi nu o mai da nimeni afara.
Cat despre regulile de incredintare a minorului eu nu sunt in tema, dar scoaterea ilegala din tara nu e o solutie.Eu cred ca doamna nu e in tema cu legislatia emigrarii si e pacat pentru ea.
Uite un site al ministerului emigrarii in care poate gasii informatii despre ce si cum se aplica pentru acte :www.ind.nl
Cat despre problema copilului ii trebuie un avocat bun.
Olanda e o tara in care trebuie sa stii ce sa ceri si sa-ti stii bine drepturile, ca nu aici nu vine nimeni sa-ti lumineze drumul.
Mult noroc.
aelita spune:
Va multumesc ,am sa le dau si lor siteul acela,sa caute si sa se informeze,pt ca,din cate vad,habar nu au pe ce lume traiesc,doar fac planuri.Si nu vreau sa ii vad intr-o situatie fara iesire mai tarziu,cand nimeni nu ii mai poate ajuta.
Am sa va tin la curent .
danyce spune:
Chiar nu mai da nimeni pe aici?
Ce faceti, fetelor, cucuietelor?
Incep eu:alerg dupa Alma ca Tom dupa Jerry. Asta de obicei, ca acum doarme.
Cand facem intalnirea aia la Amsterdam la cafeneaua romaneasca????Hai, adunarea!!!! Eu propun in lunile iulie-august, intr-unul din weekenduri.Voi????
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
anky spune:
Danyce,in iulie e OK.
Lena,in legatura cu mersul la scoala,Freya o sa poata sa mearga chiar din noiembrie cind implineste patru an,nu trebuie sa astepti un an,si Bianca o sa mearga din februarie.
Numai bine
Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05
mobriq spune:
salutare, ma ajutati cu informatii ?
Ne mutam in Utrecht din octombrie ... si intrebarile si problemele care rezulta de aici.
As vrea sa va intreb in special de cresele din Olanda. Am inteles ca-s scumpe si cu liste de asteptare. Puteti sa-mi dati si exemple concrete ? ... altfel exista alte posibilitati pt juniorul nostru (2 ani si 3 luni) sa vina in contact cu copii de varsta lui ? In principiu sotu' meu (care e roman) o sa fie stay-at-home parent.
As mai avea nevoie de sfaturi apropo de cum sa gasesc un app. de inchiriat.
mersi anticipat de raspunsuri
monica
lena spune:
fetelor eu sunt pe moment ocupata pana peste cap cu un proiect, aranjati voi cu intalnirea si eu apar evident...anky mersi mult, ar fi o chestie ca lumea sa o pot da peste 1an jumate la scoala...ca totusi ar pierde sa o dau la aproape 5 ani...sarumana de informatie...mobriq uite aici site-ul cel mai popular cu ap de inchiriat sau cumparat www.funda.nl sau cauti cu google expresia "huizen te huur" si imposibil sa nu gasesti ceva...uita-te si pe site-ul primariei utrecht poate gasesti ceva...provincia se cheama tot utrecht, deci poate asa gasesti si mai multe optiuni...cat despre peuterspeelzaal(loc de joaca pentru copii)...ca despre asta e vorba sa inteleg, ca nu vrei sa-l dai toata ziua la kinderopvang(gradinitza=daycare)mai alesca inteleg ca sotul tau sta acasa...poti sa-l dai cred de la 2 ani jumatate, la mine freya inca merge la oppas, o tanti care are grija de mai multi copii, la ea acasa...dar tot asa da cautare cu numele asta pe google ca sa gasesti ceva in zona in care va mutati voi, si uita-te pe site-ul cu utrecht, ca acolo de obicei da informatii primaria.
in rest va doresc mutare usoara, caci mari diferente intre belgika si holandika nu sunt mai ales ca vii aici din zona flamanda, deci e mai simpla pentru voi acomodarea,
P.S. anky lasa prostiile cu slabitul si medicamente pentru supraponderali ca esti super-bine si slaba si nu-ti trebuie asa ceva...editai ca uitasem
Lena si t-rex Freya
anky spune:
Monica,cresele sint exagerat de scumpe 1200 euro pe luna.Bianca mea merge la peuterspeelzaal,aici platesc 51 de euro pe luna si merge doar de doua ori pe saptamina,lunea trei ore si joia doua ore,e o timpenie ce sa mai...Aici la peuterspeelzaal nu ii primeste decit de doua ori pe saptamina.
Lena,sincer nu stiu cum sa dau jos kg astea in plus,merge tare incet.
Despre intilnire,eu pot luna asta in general in weekend.Apropo,am fost simbata la White Sensation Party in Amsterdam Arena,a fost super tare,am ajuns la 06:00 acasa.Vreau sa merg la concertul Madonei in septembrie tot in Arena,poate veniti si voi daca va place Madona.Weekendul trecut am fost la Robie Williams,a fost foarte multa lume,nici la un meci de fotbal nu ar fi fost atita lume.
anky spune:
Fetelor.uitati-va aici si votati-ma PLEASE
http://www.whiteandshine.nl/content_php/movieclips_view.php?ID=245
anky spune:
Ah, ca nu merge,apasati pe Movieclips,ma gasiti intr-e 03:00 si 04:00
anky spune:
DanielaDaneza,merci pentru vot
http://www.whiteandshine.nl/content_php/movieclips_view.php?ID=245