Aici, in Olanda (14)
Raspunsuri - Pagina 8
anky spune:
Cami,la care universitate vei veni,sa inteleg ca sint doua,una in Amsterdam si una in Mastricht.Eu zic sa cauti pe siteul universitatilor.
http://www.uva.nl
http://www.vu.nl
Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05
Alina Maria spune:
Servus fetelor , scuze pt. absenta insa noi sun tem chiar extrem de ocupati cu casa care se construieste acum si sotul are multe de facut dealtfel si eu .
Multumesc Lena si Danyce ca v-ati gandit la noi , va pup dulce si incerc sa revin diseara ca acu ma duc ca am 2 ore de condus , papapa !
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 15 luni
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
olanda
Dantje spune:
BB_Alinus...bine ai venit si multa rabdare,ei cand nu mai poti strigi si noi te auzim.
Danyce bine venisi inapoi ,cum fu pe la Parijs?
Nu uitam de barbeque,suntem prezenti,Martinica abia asteapta s-o vada pe zana.
Anky ce mai faceti voi?Sunteti bine?
Si io vreau la Amsterdamu ....sper sa reusesc de data asta.
Am mai pus ceva pozici in album: http://pg.photos.yahoo.com/ph/danaready/album?.dir=9758re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Dantje & Martijn
anky spune:
Dantje,merci de intrebare,sintem bine,piticii mei se balacesc intr-o veselie de trei zile incoace impreuna cu copiii vecinilor,bucurie mare pe ei,dealtfel si pe mine caci eu sint fun soare,plaja,baie.Daca s-ar putea as sta mereu pe o insula tropicala.
Voi ce mai faceti,ve face Martijn?.
Danyce,o sa te sun zilele astea sa vorbim de intilnirea de duminica.
Si fetelor,hotariti-va PLEASE cind ne intilnim in AMSTERDAM.
Numai bine
Dantje spune:
Anky,multumim acu suntem ceva mai bine,trecuram nitel prin turismul medicinei neerlandeze dar e ok acum.
Martijn nazdravan cum il stii,face alpinism,horticultura (sapa cu degetele evident florile din ghiveci si-mi pune pamantul in papuci.In rest daca il las afara sunt cea mai beton mama,zilele trecute lucram la poarta,si bineinteles ca a disparut pe la vecini,unde a tasnit in casa si s-a ascuns...eram ca in filmele cu Pacala.
De cum faca ochi incepe: buiten, buiten.....azi ma uitam cu pupilele dilatate cum deschide usa de la dulapul din bucataria,aceasta avand opritoare pe interior dar a deschis incetuc usa si a impins chestia,deci s-a dus linistea mea.....Eu am nt2 la sf lunii si sunt pe ultima suta de metrii.Sper sa ne vedem la barbeque..
Dantje & Martijn
anky spune:
Dantje,da figuri mai sinteti.Si fi-miu escaladeaza scarile,am ce urca si cobori dupa el,se urca pe unde apuca,trage de lamele,butoneaza pe la tv,dvd.Cind Bianca se uita mai bine la preferatul ei Mikey,vine Cris si ii opreste dvd-ul,sa vezi atunci tipeteee...Am si eu o planta cu frunze mari in woonkamer si bineinteles ca frunzele de jos au disparut, fie mincate,fie rupte, iar ghiveciul l-am acoperit cu un plastic caci altfel ar fi jale.
lui Martijn
anky spune:
,am uitat sa iti urez BAFTA la NT2,sa il iei cu BRIO
aelita spune:
Fetelor,va cer si eu parerea intr-o poveste .Un amic are o iubita in Olanda si tin legatura asa la distanta si se vad de cateva ori pe an. Acum s-au hotarat sa vina ea la el. Problema e un pic complicata si incurcata. Ea a terminat acolo un divort,de curand ,cu un olandez,care e tatal copilului ei .Pt divort a asteptat cei trei ani necesari pt ca ea sa obtina cetatenia.Acum are rezidenta pe 5 ani. Ea a pierdut copilul, dar are dreptul sa il vada in weekend si jumatate din vacanta (tatal a castigat copilul pt ca s-a ajuns la concluzia ca nu e bine pt copil sa schimbe casa si scoala si pt ca mama nu avea de munca si statea intr-un apartament de ajutor social ) .
Acum urmeaza o serie de nelamuriri ..Ei i s-au furat actele ,si a cerut intre timp duplicate,plus cetatenia . Cetatenia i-a fost refuzata si la scurt timp a primit ordin de expulzare din Olanda in 28 de zile ,plus ca spune ca vine duba politiei la usa ei dimineata si suna .Desi i-au dat iar rezidenta aia pe 5 ani...
Cu copilul,alta poveste,ea isi face planul ca se va duce dupa el sa il ia in vacanta ,sa il scoata din Olanda, spune ca e posibil din moment ce are dreptul sa il tina jumate de vacanta . Se poate asta in conditiile in care ea ar putea sa nu il mai inapoieze ?Mai ales ca ea nu va mai locui in Olanda .
Eu nu inteleg mare lucru,poate stiti voi cum sunt legile acolo.
danyce spune:
Aelita, cam complicata situatia persoanei mentionate de tine.Cum adica sa primeasca permis de rezidenta pe 5 ani si sa o trimita acasa, sa o urmareasca politia?Si cum adica sa-i ia copilul?Pai ea poate sa lucreze de acum daca are rezidenta, nu e nevoie ca acel copil sa fie crescut de tata.Mie mi se pare ca povestea asta ascunde cate ceva sau ca tu nu detii toate informatiile...s-ar putea si sa ma insel neavand experiente de acest gen.D-na asta a solicitat cetatenia inainte de a cere divortul?In prezent dureaza cam 3 luni (din momentul platii taxei administrative; dupa 3 ani de casatorie/parteneriat civil) sa obtii cetatenia (daca esti casatorit cu un cetatean olandez sau daca ai cu ce sa te intretii singur/a).Eu am solicitat cetatenia la inceputul lui martie si am primit-o la sf lui mai. Am avut de trimis certificatul international de nastere, copie dupa permisul de rezidenta, copie dupa diploma de stat pt lb olandeza si copie dupa diploma cursului de integrare, restul datelor le avea primaria.Daca a solicitat cetatenia dupa divort inteleg motivele pt care nu i s-a acordat cetatenia, ar mai fi trebui sa stea 2 ani aici si sa dovedeasca ca ea se poate intretine sg.(Persoanele cu permis de rezidenta fara act de casatorie sau de parteneriat civil primesc cetatenia abia dupa 5 ani).
Mi-e mila de copil. Pai cum sa nu stea cu mama?Eu stiu (din auzite) ca in caz de divort copilul ii e incredintat mamei, insa aceasta nu are dreptul de a parasi tara pt a-i permite tatalui sa-si viziteze odrasla cand spune legea. Presupun ca d-na aceasta a ales din start sa se mute in Romania si a spus asta si la proces si poate de aici toate incurcaturile si pierderea custodiei.Sigur nu o sa-l poata lua de tot in Romania fara sa aiba probleme.Eu as sfatui-o sa nu incerce asa ceva, mai bine sa recurga la instantele superioare de justitie pt a-si recupera copilul, in primul rand.Dar in cazul asta ar cam trebui sa ramana in Olanda.Daca as fi in locul ei (ceea ce nu-mi doresc sa se intample vreodata), eu asa as face.Eu as alege in primul rand copilul, tot restul (orice ar insemna asta) l-as lasa pe locul doi.Pt mine fericirea copilului meu e cea mai importanta.Daca fetita mea e fericita,atunci sunt si eu...sigur n-as putea trai fara ea alaturi.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
aelita spune:
Danyce ,merci mult.Si mie mi se par incredibile povestile,si m-am gandit ca logica mea si ceea ce stiu eu despre legi nu are de-a face cu legile Olandei .Pe ea o cunoastem de vreo doi ani,dar am vazut-o de vreo trei ori doar.Tot ce stiu e de la el,iar el,ce stie e de la ea. Deci ori se pierd informatiile pe drum,ori nici ea nu stie pe ce lume traieste,ori ,vorba ta,ceva se ascunde . Prietenul asta ne tot cere sfaturi, si parca e intr.un labirint mereu, si i-am primis ca o sa ma interesez ce si cum . Nu stiu exact daca a cerut cetatenia inaintea divortului,pt ca toate au fost in ultimele luni,de anul trecut parca, a facut trei ani,pe la 3 ani si 4 luni a bagat divortul ,cetatenia ...Ea nu lucra cand a pierdut copilul,statea (si sta si acum) intr-o casa de ajutor social,iar acum am inteles ca lucreaza intr-un bar. Hotararea judecatoreasca definitiva in legatura cu copilul a fost data acum cateva zile,si copilul a ramas la el (ea a mai facut niste recursuri,am inteles ca acum e definitiv ).Zilele trecute ,prietenul nostru a fost la ea in Olanda si acum e hotarat ca peste o saptamana sa o ia la el,cu toate bagajele . Incerc sa il ajut cu ce pot,stiu ca se chinuie in relatia asta de vreo doi ani si ea a tot fost legata cu divortul,cu copilul...Ei acum spera ca ea se va duce opricand la copil si il va putea scoate din Olanda,mie asta mi se pare imposibil si nu as vrea sa faca nici ei un pas fara sa stie exact ce ii asteapta . Copilul are in jur de 5 -6 ani ,l-am vazut doar in poze.
Nu am inteles nici eu faza cu politia,stiu ca atat timp cat ai rezidenta pe 5 ani,nu au ce sa iti faca .Cel mult sa nu i se aprobe cererea de cetatenie,dar rezidenta ei trebuie sa ramana in picioare,nu ? Sau pierde si asta prin divort?
p.s. nu,nu a spus niciodata ca ea vrea sa plece din Olanda, doar el a denuntat-o cand a plecat ea o saptamana,inainte de divort ,dar ea a spus ca a fost la prieteni in vacanta .ea sustine ca a pierdut copilul pt ca tipul e olandez si pt ca ea nu are de munca si nici avocati buni,si pt ca tribunalul a hotarat ca nu trebuie sa schimbe copilul de la scoala si nici din casa lui in care a fost crescut...ceea ce mi se pare ...