Aici, in Olanda (14)
Am inteles Danyce si te inteleg .
Bart cat priveste intrebarea ta din pacate nu te pot ajuta , si eu ma voi muta in casa nou nouta , adica se construieste pt. noi insa nu total ci casco , adica mai mult pereti iar in rest facem noi totul , insa pe mine ma va ajuta socrul , tata si niste prieteni . Socrul e fost inginer si se ocupa de faianta , tata face peretii adica zugraveala si prietenul ne face bucataria care se pricepe f.f.f. bine sa faca mobila , asta ii este meseria .
Acu eu iti doresc mult succes si sa ne spui ce ai rezolvat , tu nu ai prin ro. ajutor , familie ceva prieteni ?
Anca tu te-ai mai intors pe acasa ? totul o.k. ?
Lena tu ce mai spui ? ce iti mai face micuta Freia ?
Noi am avut un weekend superb ma simt ca si cum am venmit din vacanta . Am plecat mai vorbim noi .
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 15 luni
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
olanda
Raspunsuri
danyce spune:
Alina, poze cu Alma si Freya poti vedea in pozele din linkul cu poze pe yahoo, albumul "martie".Mult succes cu amenajarea noii case!Pupici lui Mandy
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Amonar spune:
quote:
Originally posted by bart
Buna fetele,
Am si eu o rugaminte.
In curand ne mutam in casa noua si trebuie sa renovam bai, toalete, bucataria etc. Adica e de dat jos/pus gresie, faianta, vana, toaletele, mobila de bucatarie.
Aveti cunostinta de cineva (din Ro sau de aici) care se pricepe la chestii din astea, e de incredere si nu e f. scump ?
(de lucru ar fi pt. 1-2 pers aprox. 2-3 sapt).
Bineinteles, orice tips & tricks sunt binevenite.
Cu multumiri,
Marton
Buna Bart,
Eu pot sa-ti dau un tip. Sant in prezent multe firme legale de Polonezi care se ocupa de aceste lucruri. iti spun asta pt ca si noi am avut o lucrare mare dar noi am luat un grup de Olandezi la negru care ne-au stors de bani si nici chiar 100% multumiti nu santem.
Polonezii in schimb sant muncitori, ieftini si seriosi. Eu am gasit pe Marktplaats multe adrese de firme de Polonezi. Daca nu te descurci te pot ajuta. Mai este un Roman care are firma lui de constructii care m-a abordat dar eu nu l-am luat pt ca nu stiu cum lucreaza. oricum el lucreaza la alb. Il cheama Florin si site-ul lui este: http://www.floryx.nl
Sau pune un anunt pe www.romanians.nl
Sper sa te descurci bine! oricum noi mai avem lucrari de facut si cu siguranta vom "angaja" Polonezi. Cam costa in jur de 10-12 euro pe ora. Olandezii la negru au costat in jur de 16 euro. Dar poti sa te targuiesti si la un pret total, depinde de lucrare.
Succes!
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
bart spune:
Multumesc mult pt. tips, danyce, Alina Maria, Amonar.
Danyce, te-as ruga sa-l intrebi pe sotul tau de unde din Germania a luat gresie, faianta.
Intr-adevar, la Gama/Praxis nu e scump insa nu prea ai de unde alege.
Amonar, am sa vad cum ies cu polonezii.
Multumesc tuturor,
Marton
PS. Amonar, unde locuiesti in Eindhoven ? Poate suntem vecini :-).
Amonar spune:
Eu locuiesc in de Generalenbuurt in Woensel si asta cam de vreo 2 ani.In Eindhoven de vreo 16. Tu?
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
danyce spune:
Bart, firma se numeste Fliesen Huening si magazinul de unde am luat noi gresia si faianta e in Bocholt.Acum nu mai stiu daca e o retea de magazine sau asta e singurul. Au si site (fliesen-huening.de).Sper sa-ti fie de folos.Au modele frumoase si produsele sunt de calitate.
Amonar, ce-ti mai face burtica?
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Amonar spune:
danyce
Mersi pt intrebare. Pai uite ca am intrat in saptamana 36..adica aproape am 37....si burtica creste ceea ce ma sperie, ca deja nu mai pot....dorm dupa-masa ceea ce eu nu faceam pana acum. Si cred ca ma mai tine vreo 4 saptamani. Deocamdata raman la varianta Olanda cu nasterea...am vorbit iarasi cu ginecologul si parca mi-a mai trecut din suparare. Dar nu prea am mare incredere sincer....o cunostinta tot Romanca a nascut acum lunea trecuta...si aceeasi poveste..inainte 34 de ore de chin dupa care pana la urma cezariana..of,of,of ,mai, mai....
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
danyce spune:
Amonar, eu sper sa fie mai usor in cazul tau, sa nu ai parte de atatea ore de travaliu.Si poate nasti mult mai repede decat crezi.O prietena de-a mea din Ro trebuia sa nasca si ea abia prin 20 aprilie, dar a nascut sambata trecuta (de fapt era deja duminica, era trecut de 12 noaptea cand s-a intamplat minunea).Iti urez mult curaj si noroc!
poze yahoo
Alina Maria spune:
Buna fetelor , iata ca iar a trecut timpul si nu am mai revenit pe aici , noi suntem bine insa f. ocupati si obositi .
V-as ruga pe una din voi care poate sa imi scie si mie pe pm. cam ce ar trebui sa scriu acelui domn care organizeaza concertul de pe 23 aprilie . Oare trebuie in l. olandeza ?
Amonar eu sper ca pt. tine sa nu exista acel caz de exceptie ce necesita cezariana , increde-te in natura si in ceea ce poti tu , la o adica toate suntem sau ar trebui sa fim facute pt. a fii mame deci si a da nastere .
Iti doresc nervisi cal de otel ca o sa ai totusi nevoie , eu am incercat sa ma concentrez la respiratie si a ajutat cat de cat sa uit de durere . Si nu uita nu e el d... asa de negru .
Anky ce faceti , tot n-ati mai ajuns pe acasa ? hai ca o sa incert altfel sa te sun weekend-ul asta .
Danyce nu am gasit pozele . Ce mai face Alma nou ?
Mandy a inceput sa mearga , face asa 3 , 4 pasi si apoi se lasa in genunchi sau in fund , inca ii e frica .
Ma duc la film , v-am pupat .
olanda
danyce spune:
Alina, aici sunt pozele.Cred ca nu ai avut rabdare sa cauti intre atatea poze.
Alma face bine, e tare neastamparata, nu sta nici o clipa.Trebuie sa se joace cineva non-stop cu ea sau sa o supravegheze (a se citi:sa stea langa ea cand se joaca, orice ar face ea).Daca nu ii dau atentie cat vrea ea, face crize domnisoara.In rest, invatam cuvinte noi.Ieri i-a spus vecinei ca pisica e "bovenop" (sus, pe dulap era) cand a fost intrebata "waar is de poes?".De fapt eu tot timpul ii vorbesc si am uneori impresia ca vorbesc cu peretii ca ea fie ma aproba ("ja,mamma" sau "da,da" in fct de lb in care-i vorbesc), fie spune doar "neeeeee, neeeee", dar cand ma astept mai putin spune cuvintele destul de lungute si complicate pe care eu nici nu pun accentul.
Bravo lui Mandy pt primii pasi!O sa vezi ca si ea o sa fuga ca Alma imediat si apoi sa te tii dupa ea
poze yahoo
Alina Maria spune:
Multumesc Danyce de ajutor , le-am vazut pe fetele si mi s-a facut dor de ele , ce fain ca v-ati intalnit . Super frumoase pozele si de asemenea frumoasa casa . Mi-a placut podeaua in mod deosebit , e de lemn ?
Tot tare mult mi-a placut rochita lui Alma cu stelute , superba , ce mai ai o domnisoara mare si frumoasa .
Ce super trebuie sa fie atunci cand incep sa vorbeasca , felicitari pt. cuvantul cel lungut , "sus " spus in olandeza .
Despre noi , e he mai e pana o sa avem timp de musafiri sper in noua casa si nu aici ca gata nu mai imi place .
Zici tu ca daca Mandy incepe sa mearga o sa ma tin dupa ea , nu stiu zau dar mai mult se tine ea dupa mine , nu ma lasa o clipa in pace . Cel mai mult ii place sa ma intind eu pe covor si atunci se suie pe mine si sare , apoi imi ridica plovarul si face balonase cu scuipat pe burtica mea , sau se apleaca si ma saruta si cateodata ma musca .
De asemenea ii place pe banca , se arunca din stanga in dreapta si tipa intruna .
Ma duc acu sa fac si eu baita ca e deja tarziu , si vreau sa ma culc devreme ca azi noapte a fost ca un cosmar , Mandy s-a trezit de vreo 3 ori plangand si se punea in fund si nu isi gasea suzeta si a trebuit sa ma duc la ea . Azi am vazut motivul , i-a crapat gingia in 2 locuri si in curand o sa avem si noi in sf, 6 dintisori . Hai ca ma duc , o seara buna tuturor .
olanda