Aici, in Olanda (14)
Raspunsuri - Pagina 7
danyce spune:
Salut,
Anky, eu o sa ajung in curand prin Amsterdam (prima sau a 2-a sapt din iunie), dar o sa ma duc acolo cu o frantuzoaica, fosta mea profa de franceza din liceu, sa-i arat Rijksmuseum si alte cele...mai mult o vizita turistico-culturala, ca sa-i zic asa si o sa stam doar o zi prin zona. Dar ma intereseaza in continuare o intalnire a noastra in cafeneaua aceea romaneasca si propun sa facem deja o planificare, adica fiecare dintre noi care ar dori sa ajunga la intalnire sa sugereze o data cand le-ar conveni. Eu propun un weekend in luna iulie sau la inceputul lui august (ca la sf plecam spre Romanika).
Bb_alinus, felicitari pt casa si pt puterea de convingere!!! O sa constati aici ca agentii aia imobiliari nu-s singurii mai de pe aici, dar o sa te obisnuiesti in tp.In Haga stau ceva romancute care vizitasera candva sectiunea asta, sigur 2 la numar, dar nu am mai auzit de mult timp de ele.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
bb_alinus spune:
Chiar ca e liniste mare pe aici! Oare de ce?
Noi mai avem putin si venim si parca ma apuca frica! Nu stiu de ce, cred ca e teama de schimbare, de a lua totul de la inceput. Teama ca nu o sa reusesc sa asimilez macar ceva notiuni de olandeza, ca o sa ma plictisesc, ca nu o sa imi gasesc locul... Sper sa nu fie vorba de asa ceva. Si mai sper ca la sfarsit de iunie cand sosim sa fie timp frumos...
La voi cum a fost acomodarea?
Danyce, si aici sunt multi francezi ca am o gramada de experiente si cu ei .
Uf, acuma s-a apucat si Amalia sa planga...ma duc sa ii dau compotelul si poate va gasesc mai active cand ma intorc
Alina si Amalia 17.11.2005
Poze noi de Sanary mai 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
lena spune:
bb alinus...acu depinde, ma starnesti sa povestesc, dar s-ar putea ca la tine acomodarea sa fie usoara...depinde si de job, depinde si daca o sa ajungi sa-ti placa olandezii ca gasca, popor, trib, ginta sau natie per total...daca n-am asa mult de-a face cu ei sunt ok, in particular daca incepi sa interactionezi cu ei, pentru mine, nu sunt un exemplu de oameni cu care sa zic sa ma distrez sau simt bine...ce m-a salvat aici e ca am o gasca de fete din sud-america, si evident sunt pe gustul meu, mai nebunatice, mai pasionale...cu vreo olandeza clar nu sunt prietena, in schimb avem amici de familie, cu care ne vizitam, sotul meu e olandez
ce sa zic nu ma deranjeaza acomodarea ca prieteni am de multi ani si raspanditi prin alte colturi ale lumii...eu una sincer in adancul sufletului si maine m-as muta nu la paris(asta ar fi ideal, dar macar la bruxelles) e mai chic, e vorba de limba, e vorba de atitudine si stil...dar asta e doar parerea mea altfel m-am obisnuit cu sistemul, limba o inteleg 99% (ba chiar citesc in olandeza), vorbitul ma omoara ca eu cu al meu inca in engleza...job pe ce vreau eu nu am gasit, si inca n-am curajul sa o iau de la capat aici, lucrez in schimb pe computer acasa pentru companii internationale, in engleza, fac marketing research...kinderul e ok, se duce la oppas de 2 ori pe saptamana...si astept sa o dau la scoala de la 4 ani, wow, asta da e cool!!!
in rest imi plac multe chestii de-ale lor gen: arhitectura, decoratiuni interioare, dar daca se poate sa le stramut in alta parte...acu nah, sunt parti pozitive si negative...eu sunt o tipa fff deschisa, asa ca ti le zic p-amandoua sa nu crezi ca avem pe strazi numai covor de lalele
altceva intreaba si se gasesc idei.
anky uite ca am eu o intrebare pentru tine...tu o dai de la anu pe bianca la scoala?? ca face 4 ani in februarie, nu...si zi-mi si mie trebuie sa o inscrii de cu secole inainte, nu stiu zic si eu...in rest ce mai faceti?? eu daca iese cu party vin, ce nu ma cunoasteti deja dar fara kinderi,asa ca oamenii mari.
alina maria tu ce mai zici?? ce face mandy??
danyce dupa cum stiti e in franta...dar apare ea
Lena si t-rex Freya
anky spune:
Lena,eu o dau pe Bianca la anu in septembrie la scoala.M-am gindit sa o dau la scoala catolica.Cam cu sase luni inainte trebuie inscrisi.
Hai,pe cind ai vrea sa ne intilnim in Amsterdam?.
Pupici pt. Freya
Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05
danyce spune:
Lena, am aparut io din Frantisoara, unde a fost frumos, desi timpul cam aiurea, insa acum sunt druk, druk, druk cu a mea fosta profa de franceza pe care trebuie sa o tot plimb si sa-i explic istoria , civilizatia, cultura Olandei.Dupa o mie de intrebari mai mult sau mai putin incuietoare i-am facut azi cadou o carte despre Olanda si istoria ei (plus ce o mai interesa) in lb franceza ca altfel ar fi trebuit sa ma apuc sa traduc toate cartile de gen ale socrului si n-am luat-o inca asa de razna.
Anky, cum am mai zis, eu propun ca intalnirea noastra in Amsterdam sa fie in luna iulie sau prima jumatate a lui august. In rest, eu sper ca n-ati uitat de bbq-feestul meu de pe 18 iunie (valabil si pt restul:Lena, Dantje si Alinamaria, daca are timp si chef si poate)
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
cami30 spune:
Buna fetelor,
Sunt camelia si am o mare problema. Am obtinut un grant pentru un curs de o saptamana la Amsterdam-Maastricht Summer University si va trebui sa vin la Amsterdam la jumatatea lunii octombrie. Problema este ca nu mi se ofera cazare in campusul universitar decat in limita locurilor disponibile. Am trimis o cerere si astept un raspuns. E primul meu drum de capul meu prin tari straine si cu un buget limitat asa ca as dori cat mai multe informatii despre unde as putea sta, cum sa ma descurc si mai ales cum ajung la Amsterdam in cel mai iefin mod posibil ( exclus autostopul). Sunt complet zapacita pentru ca va trebui sa ma autofinantez si apoi sa-mi primesc banii pe deconturi asa ca va trebui sa gasesc un loc de cazare ieftin si sigur, aproape de universitate.
Daca cineva poate sa ma ajute cu cat mai mult informatii va rog din suflet sa-mi scrieti pe camelia_coseru@yahoo.com
Va multumesc din suflet
cami
lena spune:
danyceo bine venisi si da-mi si mie un semn pe ym ca ma omoara unul cu telefoanele si e enigmatic nu-mi spune nimic despre nu-s ce opleiding, a.u.b.
anky pai trebuie sa o punem de o intalneala cu fetele, prin vreun bar in A'dam, daca nu acum si prin toamna...nu-i bai, altfel ne vedem la danutza cu almutza, in iunie, da?? mey si eu de la anu ma interesez, cu scoala, problema mea este ca fii mea face 4 ani la anu dar in noiembrie, si eu nu stiu daca o sa mi-o primeasca astia inainte a implini varsta, oricum mai am un an hehehehe noroc de mine ca sunt cam lenesa de felul meu.
cami dar astia de la univ nu au site ceva, a'damul chiar ca nu-l cunosc, eu stau in alta parte a olandei, uite acilea un site pentru inchirieri oficial www.funda.nl dar nu stiu cum o sa te ajute asta ca te cam omoara preturile de acolo, asta pentru un buget de student...altfel de zburat, poti zbura si cu altele decat klm, dar daca vrei sa mai economisesti bani, ca si astea costa destul de mult, poate incerci cu eurolines, eu personal n-am mers niciodata, dar stiu prieteni care au mers si cica e ok.
daca ai carnet de student international, nu stiu daca ar fi o smecherie sa vii cu trenul, dar cred ca faci 2 zile pana in olanda, dar parca aia dau reduceri la asa ceva.
Lena si t-rex Freya
bb_alinus spune:
Buna fetelor olandezelor!
Iaca si noi dupa ce am avut netul picat. De fapt am facut un transfer de operatori.
Lena merci pentru raspunsul tau atat de la obiect: acomodarea. Nu ma astept sa fie usoara dar avand in vedere ca am mai trecut odata prin asa ceva, cand am venit in Franta - si la drept vorbind nici francejii nu sunt mai breji ca olandezii- sper sa reusesc si a 2-a oara. Cu toate ca o sa imi fie mai greu, pt ca trebuie sa imi las jobul de aici stiind ca nu voi avea altul foarte curand. O sa incep prin cursuri de olandeza. Apoi o am pe bebelina care nu o sa imi permita libertatea de miscare necesara cautarii unui job sau specializarii in ceva. Dar nici nu e in obiectiv deocamdata.
Apropos de locuitul la Paris, eu ador orasul pt istoria si romantismul lui dar nu as trai nici moarta acolo! Si cam toti francezii pe care ii cunosc aici sunt de aceeasi parere. Deci depinde de ce exact astepti sa gasesti intr-un oras asa de mare. Si legat de prietenii cu localnici, sincer as putea sa numar pe degete cati prieteni francezi mi-am facut, in schimb de alte nationalitati... o gramada. Iar daca iau exemplul sotului meu francez get beget- ei bine el are prieteni - super de altfel- doar francezi - si sincer nu i-am prea amestecat intre ei. Adica fie ne intalnim cu ai lui, fie cu ai mei dar separat....Asa ca, cam peste tot e la fel...
Ce inseamna oppas? Si cati ani are kinderita ta? Ca am incercat sa accesez pozele si mi-a dat eroare.... Eu am gasit o baby sitter pt weekend, si am o promoisiune de la ea ca o sa imi faca cunostinta cu o colega de a ei care e disponibila in timpul saptamanii. Fetele sunt frantuzoaice. Insa asta mi se pare o solutie de moment, as vrea sa gasesc ceva unde sa o pot duce cateva ore pe saptamana.
As veni si eu la intalnirea din Amstedam insa am impresia ca voi va cunoasteti deja bine si nu as vrea sa .... ma introduc asa fara sa ma cunoasteti mai bine! Voi luati si copiii cu voi cand va intalniti?
Cami, dar Universitatea care iti ofera grantul nu poate sa iti dea mai multe detalii si informatii pt venirea ta? Sper sa reusesti sa obtii info pana in octombrie, pana atunci mai este, poate aflu si eu cu ce se mananca capitala pana atunci si te tin la curent!
Alina si Amalia 17.11.2005
Poze noi de Sanary mai 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
anky spune:
Lena,scoala e obligatorie de la 5 ani,deci poti sa mai astepti linistita inca un an.Oricum o sa fie o timpenie faptul ca la ora 12:00 tre' sa iei copilul acasa iar la 13:00 sa il duci inapoi,asa ca nu ne prea avantajeaza.
BB Alinus,poti veni si tu linistita in Amsterdam,ce daca noi ne cunoastem,te vom cunoaste si pe tine.
Numai bine
Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05