Aici, in Olanda (14)
Raspunsuri - Pagina 22
copiloi spune:
Am o rugaminte la voi!
Am primit sarcina de la sef sa ma interesez de unele aspecte legate de sistemul de invatamant al unor tari, printre care si Olanda. Am cautat pe net, inclusiv pe site-ul ministerelor de educatie respective, dar nu gasit mare lucru. Singura varianta, care mi-a ramas, e sa scriu mail pe la ministere . Poate ma ajutati cu niste raspunsuri (scurte), ca sa vad daca merita sa le scriu sau nu (ma intereseaza doar anumite aspecte).
Intrebarile ar fi:
1) In clasa I, cum se formeaza clasele? In functie de varsta copiilor sau in functie de aptitudini (ceea ce ar presupune ca se da un test)? Sau se intalnesc ambele situatii?
2) Cine se ocupa de formarea claselor (invatatoarea, directorul/oarea scolii, sau exista alte reglementari...)?
3) Pana in clasa a IV-a clasele raman aceleasi? Sau exista teste pe parcurs, in urma carora elevii sunt regrupati altfel?
Cate un cuvintel la fiecare intrebare e suficient . Nu am nevoie de detalii.
Merci mult!
Postez mesajul si la alte topice.
Alina
anky spune:
quote:
Originally posted by copiloi
Am o rugaminte la voi!
Am primit sarcina de la sef sa ma interesez de unele aspecte legate de sistemul de invatamant al unor tari, printre care si Olanda. Am cautat pe net, inclusiv pe site-ul ministerelor de educatie respective, dar nu gasit mare lucru. Singura varianta, care mi-a ramas, e sa scriu mail pe la ministere . Poate ma ajutati cu niste raspunsuri (scurte), ca sa vad daca merita sa le scriu sau nu (ma intereseaza doar anumite aspecte).
Intrebarile ar fi:
1) In clasa I, cum se formeaza clasele? In functie de varsta copiilor sau in functie de aptitudini (ceea ce ar presupune ca se da un test)? Sau se intalnesc ambele situatii?
2) Cine se ocupa de formarea claselor (invatatoarea, directorul/oarea scolii, sau exista alte reglementari...)?
3) Pana in clasa a IV-a clasele raman aceleasi? Sau exista teste pe parcurs, in urma carora elevii sunt regrupati altfel?
Cate un cuvintel la fiecare intrebare e suficient . Nu am nevoie de detalii.
Merci mult!
Postez mesajul si la alte topice.
Alina
Alina,in Olanda se merge la scoala de la 4 ani,de la 5 ani este obligatoriu.Nu se merge pe clase ci pe grupe.Daca un copil evolueaza mai repede poate sa treaca intr-o grupa mai mare, chiar sa sara peste o grupa.Ei invata jucindu-se,nu li se dau teme de casa,cel putin in primii 7,8 ani.Isi fac temele la scoala impreuna cu invatatoarea.Am inteles ca in grupa 1 intra copiii de 4 si 5 ani,grupele 2 si 3 vor fi impreuna,cica copiii invata mult unii de la altii.Cam asta e in mare,o sa aflu mai multe la anu in feb. cind Bianca implineste 4 ani si merge si ea la scoala.Am inscris-o cu 6 luni inainte de a implinii 4 ani.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
anky spune:
Ah..am uitat sa spun ca Scoala elementara sau de baza(Basisonderwijs)e formata din 8 grupe.
anky spune:
Am auzit ca si in Germania o sa fie scoala obligatorie de la 5 ani,parca chiar de la anu sau in 2008..????
danyce spune:
Anca, bravo!Felicitari lui Bastiaan!
Eu luni am revenit din minivacanta mea la Paris si inca-s frantaaaaaaaaa.Am sosit luni seara acasa si de marti m-am dus iar la servici, unde am si mai multe sarcini ca inainte de vacante de indeplinit.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
A_Iulia spune:
am si eu o intrebare, va rog frumos.
Aveti idee cat costa un taxi din aeroport (Schipol) pana in Utrecht? Macar aproximativ.
Multumesc,
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
anky spune:
Uita-te aici
http://www.schipholtaxi.nl/wfFrameSet.aspx?Hoofd=algemeen&Sub=prijzen
Cam de la 44 euro in sus.
Sarbatori Fericite!
anky spune:
Poti lua si trenul,opreste chiar in Schipol
Sarbatori Fericite!
anky spune:
Al meu spune ca e cam 100 de euro,cel mai bine e sa te uiti pe siteul care ti l-am dat,poti sa treci si adresa din Utrecht
Sarbatori Fericite!