Aici, in Olanda (14)
Raspunsuri - Pagina 20
liris spune:
va implor spuneti-mi si mie niste remedii de colici , aicic in Olanda, ptr bebelusi de 5 zile.
Dantje spune:
Liris felicitari sa-ti traiasca minunea.Pentru colici gasesti ceai de fincen care ajuta,mie mi-au mai spus sa-l mangai pe burtica ca si asta ajuta.Sper sa scapati de dureri.
BB cum mai e cu integrarea....tot anevoioasa...?Ei vor veni si vremuri mai usurele....asta e botezul ca sa zic asa....
Alina ma bucur ca v-a priit vacanta...pastreaza aerul.
Danyce ce mai faceti voi?Zana ce mai face?
Lena dar voi?
Sper sa reusim sa ne intalnim in curand.
Noi suntem ocupati cu cuvinte noi,ieri a venit cu una din cele 4 roti de la o masina la mine si a spus wiel....ehe ...si azi a pronuntat aap.Ne bucuram si incercam la mai mare...
sa auzim numai de bine,
Dantje & Martijn
danyce spune:
Liris, incearca ceai de fenicul.Venkel ii zice la fenicul in olandeza.La Reformwinkel sau la DA gasesti.Noi nu am avut colici (pardon, Alma nu a avut, nu io ) aproape deloc, dar cand am presupus eu ca avea, d-rei i-a priit ceiutul asta.Mai incearca sa tii comoara mica cu burta pe burta ta, sa ii faci masaj usor.Sa iti traiasca si sa iti aduca numai bucurii!Ce e?
Alina, bine ai revenit din vacanta!E frumoasa casa.Felicitari pt ea si sa o "locuiti" sanatosi!
Dantje, bravo pt progresele zilnice ale imparatului!Dar deja ti-e dor de noi?Zana e bine, ca de obicei.Maine mergem sa cumparam alta gecuta in locul celei furate la cresa."Paranoia" mea vis-à-vis de acest aspect s-a mai diminuat, dar inca exista.Chiar ca au cascat educatoarele niste guuuuuri cand le-am vorbit de siguranta copiilor si accesul persoanelor straine.Cica au zis ca iau masuri sa se asigure ca doar parintii intra in cladire.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Dantje spune:
Mama liris ce zgarcita esti cu informatiile ...hai da-ne mai multe detali: nume.....experiente....pupici refacere usoara si te asteptam sa ne povestesti mai multe.
danyce sigur ca mi-e dor.....cat despre cresa ...nu conteaza ca au facut ochii mari....ci ca vor avea grija....nebuni sunt multi pe planeta.
Dantje & Martijn
liris spune:
nu-s zgircita, dar sunt strinsa la vorba, ca am multe de invatat ca sa-mi cresc puiul.
baietelul meu se numeste Robert Alexander, s-a nascut pe 30 sept, cu 3.870kg.
revin cu detalii imediat ce pot.
anky spune:
Liris,felicitari pentru baietel.Sa creasca mare si sanatos.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
Amonar spune:
LIRIS
Iti dau copy-paste mesajul ce l-am scris eu pe un alt forum pt o mamicuta cu aceeasi problema:
"
Amy,
eu pot sa-ti spun ca patru luni au fost un cosmar pt mine pe care sper sa nu-l mai intalnesc niciodata si nu-l doresc nimanui. Se spune ca toti copiii au crampe/colici. Medicina nu a gasit inca cauza si ei prefera sa spuna ca intestinele micutilor inca nu sunt "terminate" in dezvoltare si ca de aceea nu functioneaza inca ca lumea. Eu pot sa-ti spun ce am incercat eu sa fac:
- pune-i ceva cald pe burtica (un prosop, kruik) pt ca caldura relaxeaza si amelioreaza durerea
- tine-o pe bratul tau cu burtica ei in jos si indoaie-i usor piciorusele inspre burtica. Bratul tau va "apasa" putin burtica sa si se pare ca ajuta.
- eventual fa-i masaje usoare pe burtica facand miscari circulare in sensul ceasului. S-ar putea sa aiba aer in intestine care nu iese singur. Neaparat sa o lasi sa ragaie bine dupa fiecare masa!!!! Cateodata sa astepti si un sfert de ora sau mai mult pana iese un ragait. Acel aer inghitit se duce la intestine si produce crampe.
- sunt tot felul de "leacuri"dar fiecare copil reactioneaza altfel. De exemplu:
Aeropax -se gaseste in Olanda sau Simplex -se gaseste doar in Romania si Germania (pui in gurita cu pipeta). Poti sa comanzi prin farmacia on-line pe Internet. E mai simplu.
Apa de venkel (la drogist gasesti). Ceaiul de venkel noua ne-a facut si mai rau, deci ai grija.
Ai grija cu ceaiurile pe care le bei tu ca s-ar putea sa produca crampe la a mica (daca alaptezi).
Totodata s-ar putea ca micuta ta sa aiba vreo intoleranta la ceva ce mananci tu (daca alaptezi). De exemplu lapte de vaca sau produse lactate sau la lactoza din laptele tau. Chestile astea trebuie vorbite la Consultatiebureau sau cu doctorul. Cu toate ca ei ridica nonsalanti din umeri de multe ori.
Of,of,of...mi-e mila de voi amandoua....cand ma gandesc ce greu mi-a fost si mie in prima perioada....Eu am cautat mult pe Internet despre acest subiect. Daca ai timp si energie cauta forumuri unde parintii vorbesc si impart experiente pe aceasta tema. "
Noua nu ne-au trecut cu nici un leac colicile dar noi aveam deja alte probleme: alergie la proteina din laptele de vaca si la lactoza. Si asta inseamna excluderea oricerui produs lactat. E greu de depistat dar eu am mers pe intuitie.
(pozeKailan)
danyce spune:
Amonar, e super dulce puiutul tau.
Aici avem pozici de la ziua Almei.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
anky spune:
Danyce,LA MULTI ANI! pentru ALMA,sa creasca mare si sa fie sanatoasa, ca frumusica e..
Noi sintem tot in Ro,ne intoarcem duminica.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05