Mamici de iulie - august 2006 (38)
Raspunsuri - Pagina 3
map spune:
Amabella asa mi-a spus medicul, nici mie nu-mi convine dara sta este. Si inainte sa-mi spuna ea citisem discutia de aici de pe forum si apoi am mai citit mai multe prin carti si pe net. Eu sper sa ma invat in timp, oricum eu dorm pe stape inca de copil asa ca-mi va fi la fel de greu ori acum ori la 7 luni. Am si eu momente cand adorm profund si atunci cand ma trezesc sunt clar pe spate ![]()
aici am gasit cateva site-uri pe care se recomanda cum sa dormi in sarcina si se explica si de ce:
http://www.reclamamascataatentie/a_3_1805_Gasirea_unei_pozitii_optime_pentru_somn_2631.html
http://www.ele.ro/articol_2128_p3.html
Monica
map spune:
mai afisez odata prima adresa din mesajul anterior ca vad ca nu merge acolo, nu stiu ce am copiat eu acolo ![]()
http://www.reclamamascataatentie/a_3_1805_Gasirea_unei_pozitii_optime_pentru_somn_2631.html
Monica
cornelia_laura spune:
sanziana, am primit reteta. Abia astept sa o fac duminica. Multumesc frumos!
huacin, ce faci? cum esti?
Hai mai fetelor nu va mai faceti atatea griji legate de somn
. Si noi cred ca exageram putin. E adevarat ca se recomanda dormitul pe partea stanga(irigarea mai buna cu sange a placentei) dar asta nu inseamna ca trebuie sa ajungem sa nu mai dormim de grija. Lipsa de somn odihnitor face mai rau decat dormitul pe spate.
iulenca, pe mine una m-ai omorat cu prajiturile
. Noroc ca am in casa ce-mi trebuie si imi fac ceva dulce.
Cornelia,
de
Eduard(1 an si 9 luni) si
24+
POZE NOI EDUARD & MAMI & TATI & ECOGRAFII BB2 & INTALNIRE MAMICI MARTIE 2006
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
Amabella spune:
aoleu, mapsi chiara, pai si eu sunt o mare adepta a dormitului pe spate. cred ca m-ar distruge sa nu mai pot, ca eu dorm asa de bine pe spate, mama-mama! da' io ma gandesc ca se si exagereaza putin cu asta. vorba iuliei, ce, de la facerea lumii stiau mamele cum sa doarma? sau o anumita etnie, nu spui care, care face cate 13 copii, toti sanatosi, crezi ca isi fac ele probleme in ce pozitie dorm? si eu mai am o problema: de cate ori mi-am impus sa fac sau sa nu fac ceva cand dorm (indiferent de motiv, cand nu eram insarcinata), dormeam lamentabil si ma trezeam dimineata parca batuta, mai obosita decat ma culcasem. eu trag totusi nadejde ca nu ii fac rau lui bb din atata lucru, iar ca atunci cand va incepe sa apese pe diafragma sau pe nu stiu ce vena, voi simti si ma voi intoarce in somn fara sa ma trezesc. sper si eu, ce sa fac! oricum, o sa il intreb si eu pe medicul meu, dar cred ca o sa ma ia la bataie, ca mereu vin cu tot felul de idei la el si intru in panica si a zis ca imi da bataitza daca ma mai stresez atata.
Amabella spune:
sanziana, zau asa, acum, dupa ce ne-ai facut pofta
la toate cu retzeta aia minune de tiramisu, pune-o si tu pe forum, sa o vada si sa o faca toata lumea. si sa o faca fiecare cand considera ca e momentul, ca la mine una e momentul de spanac, precum ziceam mai devreme. si maine cred ca o sa imi gasesc alte frunze, vad eu care.
dar vestea buna e ca azi dimineata, pentru prima data de cand sunt insarcinata, cantarul meu a aratat mai putin!!! cu 500 g mai putin ca ieri, dar tot e ceva! 

andreea25 spune:
salutare burtici!
iulenca ti am dat mesaj pe privat sper sa l primesti.
apropo de dulce eu mai nou imi iau kinder bueno si il devorez in 5 secunde...dar chiar ca e buuunnnnn!
de dormit eu dorm numai pe o parte sau alta ca altfel nici nu mai pot sta.si asa cu rostogolitul de pe dreapta pe stanga si invers e destul de dificil
.
fetelor am primit azi catalogul de la quelle si au si hainute de garvi si sunt chiar misto.preturile mi se par cam tot asa ca in oras .asa ca sper sa mi dau comada cat mai curand ca vine vara si imi trebuie rochita!
multi
andreea25
geliza spune:
map, cred ca despre acest link era vorba, dar fiindca e considerat reclama mascata trebuie sa-l scrii cumva altfel...de genul www. copilul .ro/a_3_1805_Gasirea_unei_pozitii_optime_pentru_somn_2631.html
Eliza
21+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
Amabella spune:
fetele, unde ati disparut? ca nu oti fi pe stadionul national,la meciul unei natiuni? sau, ma rog, al mileniului...
sanziana spune:
Mai fetelor eu nu am pus reteta in ideea sa nu va fac pofta, dar cred ca pofta a venit numai pomenind de el.
Tiramisu
- 4 oua (4galbenusuri si 2 albusuri)
-200 g zahar
-500 g mascarpone (eu folosesc branza Almete cu smantana, a iesit mai buna prajitura decat cu mascarpone- este un pic cam gretoasa). Trebuie pusa o branza destul de tare, altfel risti sa se scurga compozitia printre piscoturi.
-50 ml lichior amaretto (sau o esenta de migdale)
- piscoturi cat cuprinde...
Etape:
- se freaca galbenusurile cu zaharul
- se adauga lichiorul
- se adauga mascarponele
- se adauga albusurile spuma
- se pregateste un ibric de ness rece fara zahar (eu in perioasa asta l-am facut cu cafea fara cofeina si a iesit foarte bun)
- se inmoaie piscoturile unul cate unul (doar le scufunzi si le-ai si ridicat ca ele isi iau lichid cat trebuie)
- se pune un strat de piscoturi, unul de crema, etc, deasupra ornezi cu cacao si pui la frigider cateva ore si GATA!
Pofta buna!
Eu am reteta de la cineva care nu se pricepea la gatit dar care nu a dat gres niciodata cu tiramisu.
Ideea este ca se face in 15 min. ![]()
Cornelia - Laura, bafta!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png
Consi spune:
Ce mai faceti burticutelor?
Si mie mi-a zis doctorul ca cel mai bine e sa dormi pe partea stanga, tocmai pentru a nu apasa pe vena cava. Drept e ca nu prea reusesc sa dorm bine tocmai din cauza ca sunt prea stresata de pozitia asta. Plus ca din cauza edemelor de la picioare mi-a zis sa dorm cu picioarele in sus pe o patura rulata si intotdeauna ma trezesc cu patura pe jos.
Fetelor
poate ma ajutati si pe mine cu o informatie. Am o colega care este din Bucuresti, dar de aproape 2 ani lucreaza in Timisoara. Ea este insarcinata si suntem la acelasi doctor. Problema e ca vrea sa nasca la Bucuresti, la spitalul Giulesti, a fost acolo sa se inscrie la medic, dar nimeni nu a luat-o in seama. I-am zis ca cel mai bine e sa mearga la un cabinet particular al unui doctor de la spitalul Giulesti. Asadar puteti sa-mi recomandati un doctor si un numar de telefon al acestuia.
Va multumesc si va pup!
23 fix
Consi