Sezatoarea canadiana (44)
Raspunsuri - Pagina 13
michelle7 spune:
quote:
Originally posted by Llaura
Michelle mama,pt ce spui tu trebuie skills...ce te faci daca nu ai skills.
ce skills mai. nu trebuie asa ceva si stiu asta pt ca eu nu am din astea in nici un domeniu
columbiana spune:
Ica,
in situatia asta, eu as alege certificatul in contab.profesionala, filiera CGA;
fetelor cu copii de scoala,
cum va descurcati voi vara? eu l-am inscris pe Tudor la un camp de jour, costa ingrozitor de mult: 550cad# patru saptamani, plus 75 cad inscrierea+ serviciul de garda 8cad/zi; si raman descoperita o luna, pentru care am gasit un alt camp unde costa...180cad#saptamana, adica 1500#doua luni...imi vine sa cint ; din Romania, exclus sa am pe cine aduce...bona ma costa cam tot atit, si nu mai e educativa la 6 ani...;
http://community.webshots.com/user/montrealpoze
columbiana spune:
apropo de fiu'meu, am mai scris despre inclinatiile lui spre cifre, computer, etc; azi am avut o surpriza...;vecinii au un ciine de care luI Tudor ii este foarte frica; ei bine, azi cind l-am adus de la scoala,ciinele era afara, vecinii pregateau gazonul; pina am schimbat doua politeturi, Tudor a tisnit din masina cu viteza luminii, si in timp de ...secunde a intrat in casa; am intepenit gindindu-ma ca n-am incuiat usa la plecare, cind el mi-a marturisit ca stie cifrul, care cifru are tocmai un sir de opt numere, asta printre alte cifre si date, adrese memorate deja;
se pare ca Dumnezeu, sau mama-natura i-a compensat unele dificultati specifice autismului cu alte capacitati din ce in ce mai vizibile....
http://community.webshots.com/user/montrealpoze
mimitete spune:
quote:
Originally posted by Ira
Dar voi ce credeti, alimentele care-si transforma temperatura in halul asta de repede mai pastreaza ceva elemente nutritive ? Eu ma indoiesc profund. Se distruge si mama vitaminelor in viteza aia de incalzire. Asta nemailuand in considerare riscul cu transformarile moleculelor...
Sofie - 3 ani
Si pe ce te bazezi in aceasta teorie?
Uite ce zic unii care au facut studii referitoare la subiect:
Microwaves are transmitted, reflected or absorbed by objects, depending on what the objects are made of. Microwaves pass through glass and plastic, bounce off some metals, and are absorbed by any object that contains water. All foods contain varying degrees of moisture, no matter how dry they look. Heat is produced as the microwaves agitate the water molecules contained within the food.
http://www.uga.edu/nchfp/papers/2003/03iftturnipgreensposter.html
According to the study, microwave cooking does not destroy as much
vitamins as from conventional cooking. In this case, boiling.
Microwave cooking of food is not harmful, based on current research.
In fact, microwaves preserve more of the vitamins and minerals in food
because the food's exposure to heat and water is shorter than with
conventional cooking methods.
Advantages of the microwave oven
Some advantages of using the microwave oven include:
It is faster than conventional methods of cooking.
Conventional methods of cooking use energy to heat oil, water or air - microwave ovens only heat the food, so you can save on your energy bills.
Nutrients are retained in the food.
Protein foods don't brown when cooked in a microwave. This reduced oxidation means that nutrients like vitamin A and E are less likely to be destroyed.Food heated quickly in a microwave retains more nutrients than foods kept hot for a long time, such as those simmered on a stove.
Common misconceptions
There are many misconceptions about microwave ovens, including:
Microwave energy changes the chemical composition of food - not true. The only changes experienced are those caused by fast cooking. There is no evidence of poisonous or dangerous compounds created by microwave energy.
Eating food cooked in the microwave exposes you to radiation - not true. As soon as the oven is switched off, there are no longer any microwaves in the oven or the food.
Microwave energy is radioactive - not true. Microwave energy can't make the oven, food or anything else radioactive. Extensive research has provided no conclusive evidence that microwave exposure, at any level, either causes or promotes cancer.
Exista si multe articole, aparute in general in reviste naturiste care sustin exact contrariul. Eu nu am vazut nici unul care sa ofere linkuri catr estuddi serioase, dimpotriva, unul din ele se baza pe un stiudiu facut in Rusia in 1950 !! cind s-a observat ca oamenii care mincau mincare incalzita sau gatita la cuptor cu microunde aveau o incidenta mai mare a cancerului intestinal. Sa nu ne fie cu suparare, dar citi oamnei aveau cuptor cu microunde in Rusia in 1950 cind se murea de foame pe capete ca avusese Stalin grija de asta.
Sper sa nu fiu inteleasa gresit ca nu vreau sa conving pe nimeni ca e bine sa-l utilizeze daca el crede ca nu e, mai degraba incerc sa gasesc argumente serioase care sa-mi contrazica opinia mea la cei care au incetat sa-l utilizeze.
Multi nu cred cine stie in aceste articole dar nu se stie niciodata si ca sa fie "on the safe side", nu-l utilizeaza. Este evident alegerea lor.
Multa sanatate,
Mihaela
Ira spune:
Sigur ca nu exista nimic oficial care sa zica : da, domne, microundele fac cancer...ca altfel se scoteau din productie, e de la sine inteles.
Eu sunt numai prevazatoare, atat.
Comparativ cu fiertul prelungit al alimentelor....e mai bun, desigur. Da' eu nici asta nu fac, prepar legumele la oala cu aburi, sau la cuptor, temperaturi mici.
Dar in general ar fi bine sa nu mai gatim atat legumele, sa le mancam asa, crude. Sau daca facem supa...fierbem carnea bine si legumele...2-3 minute maxim la sfarsit, in apa oparita...
...sanatate maxima tuturor
Ana, pupici la Tudor, dragul de el. Ne vedem la intalneala cu toatele, nu ?
Sofie - 3 ani
Ira spune:
Uitati, daca vreti sa cititi ceva despre microunde si chestiile alea din plastic in care incalzim mancarea.
E de la health canada linkul :
http://www.cancer.ca/ccs/internet/standard/0,3182,3172_369485langId-en,00.html
...si am impresia ca e interzis sa punem metal in microunde, ca de ex. tacamuri...
Sofie - 3 ani
Ira spune:
De cand am citit ca morcovii, de ex., previn cancerul, am inceput sa mananc mai multi. Cand am chef de ceva de rontait, si eu, sotul sau Sofie, ne punem frumos morcoveii in castronas si....la TV cu noi...
Eu imi cumpar o punguloaie din aia mare de la Costco, sunt gata curatati si fff buni, micuti, asa.
La Costco mai sunt si cutii din alea mari cu legume si trempette, ne cumparam in fiecare saptamana cate una...
Am inceput sa ma simt mai bine de cand nu mai mananc atatea prajeli si patisereli. + ca am slabit si-asa mi-s de mandra cu cele 49 de kile...
Stiti ce voiam sa va mai intreb ? Credeti ca sucurile alea de legume V8, sunt bune de ceva ? Sofia le devoreaza, efectiv, 1 box din ala la 2 saptamani....dar acum stau sa ma gandesc daca or fi bune la ceva in cutiile alea de metal...voi ce ziceti ?
Dar Tostitos ? Ce parere aveti despre, in afara faptului ca sunt bestiale ? Or fi sanatoase ? Mi se par mai ok decat chips-urile, + ca au gustul ala de mamaliga uscata, pe care-l ador....mamaligara ce sunt...
Pentru cine vrea sa slabeasca, am un sfat : La Maxi, se gaseste o punga din aia de 1 $, cu varza colorata si alba taiata de-a gata. E nebunie de buna ce e, cu ulei de masline light si cu sare. Incercati sa mancati o salata din asta seara, daca vi se pare prea neconsistenta radeti putin cascaval deasupra...efectiv umple stomacul si e atat de sanatoasa, curata intestinele si omoara caloriile.
...si inca ceva....voi dati supliment de vitamine copiilor ?
Sofie - 3 ani
Donia spune:
Ira, eu ii dau Roxanei doar vitamina C... de fapt mai mult sotul ii da, eu nu sunt prea convinsa ca are nevoie si de altfel nici nu prea cred in vitaminele de sinteza. Altfel bag in ea cat de multe fructe si legume, incerc sa ating idealul de 5 portii zilnice.
Are gusturi bune Sofia... V8 imi place si mie, la fel si tostitos (dar cu Salsa).
Si legat de gatitul indelungat al legumelor... gatesc uneori mancare chinezeasca si imi place ca la retetele astea trebuie sa las legumele pe foc cam maxim 5 minute! Nu credeam inainte ca voi manca ceva gatit in felul asta, dar acum imi si place! Iar daca ma mosmondesc si ajung sa las mancarea chinezeasca pe foc 7-10 minute sunt dezamagita ca se inmoaie legumele prea tare.
Ana... 8 cifre! Remarcabil! El te-a vazut pe tine apasand tastele sau i-ai spus tu cifrul?
Eu o voi da pe Roxana pe timpul verii la day-care, ne va costa cam 670 dolari daca o ducem full time. Ar fi o oarecare posibilitate sa o dam si part time, ca eu lucrez tot part time, dar in zilele libere mai am sedinte, cursuri... inca nu ne-am gandit prea serios.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Ana-Maria21 spune:
Buna fetelor.Stiti ce vreau sa va intreb eu?voi va duceti la Slujba de inviere?Cred ca da si vreau sa va rog sa imi spuneti si mie daca aici e la aceeasi ora ca in Romania adica la 12 noapte iei lumina.Pentru ca am vrea sa ne ducem si noi(chiar daca nu o sa ajungem cu lumina acasa)si nu stim la ce ora.Va pup.
invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste
ange spune:
Ana,da.slujba de Inviere incepe (la noi la o biserica din Laval) la 23,00 si tine pana la 3 dimin.
Daca vrei si alte info ma poti intreba.Sunt la zi cu programul bisericii desi nu am trecut de 3 ani pe acolo
Sper ca anul asta de Paste voi ajunge
Ira,tu de ce te stresezi atat cu microundele,salate,v8-turi,legume si alte alea? daca este sa faci cancer faci si cu toate vitaminele astea
Si sa fiu in locul tau as manca ceva mai mult si mai consistent chiar daca apare acolo o sunculita,2 in plus
Stii tu cum este treaba aia: morcov mananci,ca morcovul arati!
Te admir pt. silueta ta dar nici sa se "intepe" colegul in oasele mele nu mi-ar place
Montrealeze,cum ramane cu intalneala?
Ce faceti de Paste?