Sezatoarea canadiana (44)
Raspunsuri - Pagina 12
nelia spune:
Ange, si eu vreau la intilnire. Cind si unde vreti... venim cu mic si mare!
Mimitete, si sotul meu spune la fel... ca agita moleculele de apa din alimente si nu intelege de unde ar putea veni raul. Chiar ar vrea sa-i explice cineva. Noi nu folosim cine stie ce cuptorul cu microunde acasa, dar el isi incalzeste mincarea la servici.
Ira, eu am cuptor mic, electric. Daca vrei sa faci ceva la el, ai nevoie de o tava mica (friptura, legume etc.). Noi il folosim pentru prajit piinea, iese super acolo, mult mai buna decit la aparatul de prajit piine. Mai incalzim sandwich-uri si fac pizze mici. Si ii mai fac Tudorei cantitati mici de carnita cu legume. Merita luat, dar nu inlocuieste cuptorul cu microunde, pentru ca nu poti incalzi la el, decit daca ai vas foarte mic de yena sau de tabla. Asta pina cind vreun studiu va dovedi cit de nociva este mincarea facuta la cuptoare cu rezistenta electrica. Si ne vom intoarce la focul clasic, lucru cu care sint perfect de acord, inca mai cred ca gustul mincarii gatita la foc de lemne nu poate fi egalat. Da' eu am crescut la tara! Si m-as intoarce acolo oricind! Si eu am o problema cu cancerul... Bunicul care m-a crescut a murit de cancer si toti fratii lui (si daca nici ei nu traiau sanatos, atunci nu stiu zau daca noi avem vreo sansa sa scapam), una din dragele mele prietene din tara se lupta de vreo 5 ani cu vreo trei feluri de cancer si acum sint foarte trista pentru ca tocmai am aflat ca doi verisori ai prietenei mele (de la tara si care nu beau, nu fumeaza, nu au vicii, au mincat numai din pamint de cind se stiu si inca mai fac mincare la plita cu lemne...), tineri, de 35 si 37 de ani, au fost diagnosticati cu cancer in faza finala.
Se vede treaba ca inbatrinesc... De obicei ma apuca frica cind deja nu prea mai era vreo cale de intoarcere. De Canada m-a apucat frica dupa vreo doi ani si ceva! Ca pina atunci ii incurajam pe toti cei „picati“! Astazi, mi-a venit o scrisoare de la universitate, cica sa-mi aleg cursurile si sa ma inscriu la ele. Si m-a apucat o fricaaaa! Adica pina sa fiu acceptata am stat linistita, pentru ca nu ma asteptam sa ma ia astia... dar acum... eu chiar ma duc la scoala: la 38 de ani, cu doi copii mici si in franceza? Si stati asa, ca cica cele mai multe carti de citit sint de fapt in engleza! Ma rog... vom trai si vom vedea! Dar pina in toamna sa nu-mi mai spuneti ca e greu la facultate, sa-mi spuneti ca e usor, frumos, antrenant, stimulant etc. OK?
Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
Llaura spune:
Pai, Nelia, sa stii ca chiar e!
Eu am inceput scoala cu 5 luni inainte sa implinesc 34. Satisfactia ca tot mai pot sa stii ca e foarte mare.
Ica 1975 spune:
Vad ca asteptati nerabdatoare primavara, vorbiti deja de zile libere si intalnire ??!!! E buna ideea cu intalnirea, vreau si eu.
Dilema mea cu studiile continua, asa ca, va rog, pe cele din domeniul contabilitatii sa-mi dati si mie cateva info. Eu nu sunt inca f hotarata ce cale sa apuc- BAC, ordinul contabil sau un job cu fac de acasa+AEC de aici. Intrebarile mele ar fi - Care este ordinul cel mai "aducator" de joburi din cele 3? Cu un certificat cati ani de experienta trebuie sa ai ptr a intra intr-un ordin? Se merita sa intri in ordin sau nu? Specializarea mea - management.
Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.
Noi
Lorelai spune:
nelia, felicitari pt acceptarea la scoala. eu am bintuit prin scoala in canada vreo 5 ani, asa ca vorbesc din experienta. e ff diferit decit in romania, mult mai bine organizate cursurile, examenele, temele. nu ai de ce sa te temi. e adevarat ca te tine in priza tot timpul dar e mai bine decit hei-rup-ul din sesiunile din romania.
cit priveste virsta, sotul meu care preda la univ are semestrul asta un student de 60 de ani care invata cot la cot cu cei de 20. asac ca se poate si la virste mai inaintate. plus ca tu ai un avantaj mare fata de tinereii de 20 de ani, stii cum sa inveti. asta te va ajuta mult. copii astia de aici iesiti din high-school nici nu stiu pe ce lume sint.
llaura, noi pt procura nici macar nu am mers la avocat. aici si doctorul si bancherul tau si contabilul tau are drept de semnatura egal cu al notarului. invitatiile pt romania si procurile pe care le-am facut pina acum ni le-a semnat dentistul. nu am avut probleme.
ira, dulce fata ta. nu incetez sa ma minunez de ce scoate din ea. mai scrie.
nelia, si eu la fel stiam despre microunde. evit sa il folosesc pt fete. sotul isi incalzeste laptele pt latte in el, asa ca nu il arunc inca. fetelor le incalzesc mincarea in apa fierbinte.
cit despre epilat, si eu foloseam sugar wax, brandul e Andrea. e vreo $10 la Wal Mart. am si aparat dar parca smulge mai bine ceara. evident ca de cind s-au nascut fetele, sa traiasca lama si iarna lunga din canada care ascunde blanita sub pantaloni 6 luni pe an.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Ica 1975
Vad ca asteptati nerabdatoare primavara, vorbiti deja de zile libere si intalnire ??!!! E buna ideea cu intalnirea, vreau si eu.
Dilema mea cu studiile continua, asa ca, va rog, pe cele din domeniul contabilitatii sa-mi dati si mie cateva info. Eu nu sunt inca f hotarata ce cale sa apuc- BAC, ordinul contabil sau un job cu fac de acasa+AEC de aici. Intrebarile mele ar fi - Care este ordinul cel mai "aducator" de joburi din cele 3? Cu un certificat cati ani de experienta trebuie sa ai ptr a intra intr-un ordin? Se merita sa intri in ordin sau nu? Specializarea mea - management.
Noi
Ica,
in general am vazut pe oferte ca enumera toate trei ordinele-cind jobul necesita titlu profesional; exceptie mai face CMA cind jobul se refera la contabilitatea productiei (prix de revient, etc)
CA este cel mai...elegant si misto...si cu drumul cel mai lung pina acolo; dupa un mise-a-jour, adica aproape un bacc, ai nevoie de o medie generala de minimum 3,3+ pentru a fi admisa la DESS-ul in contabilitate, dupa care-numai-poti sustine CA; diferenta intre CA si CGA este ca cu CA poti lucra in verificare externa (desi, cu putina sansa ajungi si cu CGA sa faci)
CGA- cel mai accesibil- urmezi cerificatul in contab.profesionala- cel lung- de 20 cursuri dintre care, dupa concilieri poti echivala vreo cinci(inventie HEC pentru imigrantii cu bacc-pentru ca n-am mai auzit de certif. cu 20 cursuri, in loc de 10);
ce as face eu-daca as fi la inceput:
as cauta job, si m-as inscrie la un AEC, DEC, sau alt curs basic de contabilitate; pe urma as decide in functie de conjunctura-part-time intre job si scoala;
si as urma neaparat filiera...engleza; pentru ca nu prea ai acces la joburi in contabilitate daca nu esti bilingv; quebecoasa oricum n-o inveti in universitate, iar engleza iti deschide mai multe usi pe piata joburilor;
decizia iti apartine, oricum, eu iti spun doar BAFTA
Ana
http://community.webshots.com/user/montrealpoze
Ira spune:
Nelia, sanatate maxima rudelor tale si....sa trecem deci la friptane pe foc de tabara, e super safe. Fusei deunazi la un gratar in aer liber, cand am terminat de strans jarul si de facut curat miroseam ca o tiganca la cort....Nu-ti mai zic ca ma dadusem si cu Chanel inainte, ca altfel nu se putea, Cand am ajuns acasa am intrat direct in masina de spalat !
...asta si numa' asta m'ar face sa trec fara regrete la vegetarianism, yupiiii.
Cat despre scoala, e macarena curata. Te duci fluierand, nu se invata nimic si se dau note pe absente. Cu cat lipsesti mai mult cu atat ai medie mai mare, in plus, am inteles ca plagiatul e in mare voga, s-au inspirat de la Romani-k!!!
Bai fratilor, boala mai imputita decat cancerul nu se exista. Am vazut si eu in familie ce inseamna, dau 5 infarcturi, 10 accidente de masina, 3 sinucideri si 14 comotii cerebrale contra 1 cancer.
E durereeeee cu boala asta.
##################
...sa trecem si la lucruri mai serioase, Sofia si bulgaru' la bucatarie :
- Sofiika, uite, ti-am adus mancarea, ai aici in castronel legume, branzica si 1 ou, de celelalte 2 nu te atingi ca-i foc. Sunt ale lui tati si mami, ok ?
Sofia (care e innebunita dupa oua fierte, se uita spre tati cu ochi mari si umezi)
-Tati, dal pot sa mananc 2 oua ? Te loooooog, o sa fiu cuminte, nu mai pun iapi (adicatelea lapte) in DVD.....da Sofia din cap cu convingere maxima...
-Sofia, sa iti explic. Tu ai aici un ficatel (ii atinge Sibi burtica). Cand tu mananci 2 oua, ficatelul incepe sa se imbolnaveasca si plange. Daca mananci 2 oua nu o sa mai fii sanatoasa. Si mami si tati vor fi tristi.
-Ok, tati, atunci pot sa mananc tlei ?
Sofie - 3 ani
Ira spune:
Hapropos de microunde, creca m-a blestemat cineva, ca de cand l-am aruncat, mereu ma indrept cu mainile catre locul in care era, sa incalzesc cate ceva. S-a facut stafie si ma bantuie, ca prea ma gandesc des la el...
Stiam eu ce stiam, d-aia l-am si aruncat, dupa ce ca era aproape nou, n-avea mai mult de juma' de an.....dar...
stiam ca daca-l las in casa n-o sa ma indur si o sa-l folosesc...
Dar voi ce credeti, alimentele care-si transforma temperatura in halul asta de repede mai pastreaza ceva elemente nutritive ? Eu ma indoiesc profund. Se distruge si mama vitaminelor in viteza aia de incalzire. Asta nemailuand in considerare riscul cu transformarile moleculelor...
Sofie - 3 ani
Llaura spune:
Oh si mie imi plac oole ferte si mananc trei o data, dar dupa aia ma abtin vreo saptamana...poate merge si la astia micii pofticiosi
clau07 spune:
Ira, E tare dulce Sofia
Si la Alexandra ii plac ouale tare mult.Cand mancam impreuna, dupa ce termina repede oul ei cere si de la noi. Si stiu ca nu-i fac bine. De aceea incerc totdeauna sa-l mananc repede pe al meu ca sa nu mai fie tentatia. E tare greu sa o refuz si se intinde si se serveste si de la mine.
Sotul meu mananca cate trei oua odata. Si mie mi se pare mult pentru ficat , dar daca-i plac. Are cu cine semana fata mea.
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.
Ica 1975 spune:
Ana, multumesc pentru sfaturi, eu am deja un AEC aici in contab+fac de acasa, nu ma pot hotara incotro s-o apuc si pentru faptul ca Christine este inca mica, are doar 7.5 luni si mi-as dori sa mai stau un pic cu ea acasa. Oricum trebuie sa iau o decizie cat de curand, nu am f multe informatii, iar gandul sa fac cele 3 ordine ... , numa la AEC ala mititel cat am muncit un an, ma intreb uneori daca acolo am avut volum de munca mare, cum este la BAC sau ordine . S'apoi vreau si eu sa mai traiesc, inca un pic de scoala hai... dar nu prea multa ca .
Noi