tata la 50 de ani
Raspunsuri - Pagina 7
forte spune:
am intrebat de Adriana Iliescu mai mult ca ironie. De regula societatea este foarte ingaduitoare cu barbatii si extrem de dura cu femeile. Un barbat potent la 60 de ani, tata la 80 de ani trezeste admiratie (e dat dreacu' asta...ca si cind daca n-a murit de inima in timpul actului sexual este in sine un motiv de mindrie), iar ce mi-a fost dat sa citesc pe alte forumuri si in presa romaneasca in momentul nasterii fetitei doamnei Iliescu...m-am ingrozit: inclusiv marele si teribil de "adevaratul" argument ca Adriana Iliescu era neingrijita, obosita si cam nefardata la conferinta de presa. Aia e mama? Cind stiti toate mamele de aici ca in primele 6 luni de viata ale copilului o mama este un monunemt de calm, odihna, seninatate si atitudine zen.
Acest subiect legat de virsta tatilor si purtat pe un ton foarte impaciuitor mi-a amintit de ostilitatea provocata de acea biata femeie care a avut tupeul sa aiba un copil la 67 de ani. Poate sa fie o virsta cam inaintata, dar nu aud aceasta ingrijorare si in ce-i priveste pe barbati.
Alina spune:
quote:
Originally posted by daniela_b
eu mi-aduc aminte ca am auzit-o pe Silvia ( parca asa o cheama pe DE LA VEGAS, fata cu vioara care cinta cu Daniel Robu) ca a spus ca tatal ei avea vreo 80 de ani cind s-a nascut ea ( nu e gluma, nu stiu insa daca "vreo" inseamna 79 sau 81) si mi l-am inchipuit pe tatal ei ca pe un fel de Anthony Quinn care la 82 de ani a devenit tata.
Mare lucru, nu?
Un copil ESTE o minune, oricum, oricind!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
O cunosc bine pe Silvia Launean(D la Vegas)pt ca,din intimplare,am locuit citiva ani in acelasi bloc,in Timisoara.Tatal ei avea 80 de ani cind a murit iar ea 20 deci e "facuta"cam pe la 60.Intre parintii ei era cam 40 ani diferenta...
Alina
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by daniela_b
eu mi-aduc aminte ca am auzit-o pe Silvia ( parca asa o cheama pe DE LA VEGAS, fata cu vioara care cinta cu Daniel Robu) ca a spus ca tatal ei avea vreo 80 de ani cind s-a nascut ea ( nu e gluma, nu stiu insa daca "vreo" inseamna 79 sau 81) si mi l-am inchipuit pe tatal ei ca pe un fel de Anthony Quinn care la 82 de ani a devenit tata.
Mare lucru, nu?
Un copil ESTE o minune, oricum, oricind!
O cunosc bine pe Silvia Launean(D la Vegas)pt ca,din intimplare,am locuit citiva ani in acelasi bloc,in Timisoara.Tatal ei avea 80 de ani cind a murit iar ea 20 deci e "facuta"cam pe la 60.Intre parintii ei era cam 40 ani diferenta...
Alina
Mersi
, inseamna ca am inteles eu gresit...sau nu am dat suficienta atentie, oricum am vrut sa sublinez un aspect nu sa alcatuiesc o statistica, am multa admiratie pentru femei si barbati in general atunci cind devin parinti, indiferent de virsta la care o fac...Si-mi place mult Silvia ( sint fan), sa-i transmiti din partea mea toate urarile de bine si noroc, e o persoana foarte reusita pentru care am toata stima!
forte, mea culpa, nu am sesizat ironia ta la timp si de aceea nu m-am descurcat prea bine cu raspunsul.
De fapt, pot spune ca nu cred ca se revolta asa multa lume, precum am crede.
Si mamele cu virste inaintate au parte de aceeasi intelegere, in ultima vreme exista destul de multe femei care nu au putut avea copii intr-o epoca in care fertilizarea in vitro era doar un vis.
Adriana Iliescu ma invata pe mine si pe celelalte femei care-si doresc copii, dincolo de orice, ca se poate sa iti traiesti "clipa" ta de frumusete si desavirsire, daca esti suficient de motivat.
Chiar si la 67 de ani...
Atita doar ca subiectul acesta se numeste "tata la 50 de ani".
Si discutia ar fi fost, cumva, off-topic, nu crezi?
forte spune:
daniela, titlul este tata la 50 de ani, dar discutia a alunecat, oricum, spre tata dupa 50 si ceva de ani.
(iti trimit singurul emoticon care-mi place din lista din stinga).
Elise spune:
quote:
Originally posted by forte
Acest subiect legat de virsta tatilor si purtat pe un ton foarte impaciuitor mi-a amintit de ostilitatea provocata de acea biata femeie care a avut tupeul sa aiba un copil la 67 de ani. Poate sa fie o virsta cam inaintata, dar nu aud aceasta ingrijorare si in ce-i priveste pe barbati.
forte, probail aceasta prejudecata (cu care eu personal nu sint de acord... din moment ce voi face FIV) este legata de capacitatea naturala de procreere a unui om.
Barbatii pot sa aiba urmasi pina la 100 de ani, daca insista.
Asa sint ei creati.
O femeie, oricit de bine intretinuta si conservata, intra la menopauza pe la jumatatea acestui interval.
Deci, natura nu-i mai permite sa aiba copii.
E aceeasi diferenta intre putea avea un singur copil in decurs de 9 luni - in cazul femeilor - si a putea avea nspe pe zi, in cazul barbatilor.
E injust, dar asta e.
Cred ca discutia la care te referi era purtata mai mult pe baza fortarii ciclului natural al vietii.
Elise
forte spune:
quote:
Originally posted by Elise
Cred ca discutia la care te referi era purtata mai mult pe baza fortarii ciclului natural al vietii.
Si tu fortezi ciclul natural al vietii. Pentru ca natural nu poti avea copii. Este un fapt. In alte vremuri te-ar fi putut repudia barbatu-tau pe motiv ca esti stearpa (scuze pentru cuvint, dar astea erau motivele).Indiferent de capacitatea barbatului de fecundare. Daca o femeie nu raminea gravida, era numai si numai vina ei.
Ori nu cred ca mai purtam in ziua de azi astfel de discutii. Si un barbat este indreptatit sa participe la crearea copiilor pina la ultima lui suflare de viata, chiar daca nu-i vede niciodata crescind, ori la o femeie este sacrilegiu, intercalare in treburile naturii (sau ale lui Dumnezeu, dupa convingeri)sa vrea si sa aiba un copil dupa 50 de ani?
Elise spune:
quote:
Si tu fortezi ciclul natural al vietii. Pentru ca natural nu poti avea copii. Este un fapt. In alte vremuri te-ar fi putut repudia barbatu-tau pe motiv ca esti stearpa (scuze pentru cuvint, dar astea erau motivele).Indiferent de capacitatea barbatului de fecundare. Daca o femeie nu raminea gravida, era numai si numai vina ei.
Forte, de data asta ai dat-o pe alaturi, pentru ca eu pot.
Dupa nspe operatii, dar pot.
Si fac FIV tocmai pentru ca imi "repudiez" barbatul.
In alte vremuri... probabil m-as fi dus cu un alt mascul din pestera.
dar traim vremurile astea.
Nu pe altele.
Elise
forte spune:
quote:
Si tu fortezi ciclul natural al vietii.
quote:
[Forte, de data asta ai dat-o pe alaturi, pentru ca eu pot.
Dupa nspe operatii, dar pot.
Elise, dar nu e vorba de tine neaparat aici. Ci de faptul ca nu mai putem vorbi in termeni de "cicluri naturale". E mult prea sofisticata lumea de azi ca sa ne rezumam la asta.
Se pare ca si FIV trebuie sa se faca pina in menopauza. De parca mai conteaza.
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by fortequote:
Ori nu cred ca mai purtam in ziua de azi astfel de discutii. Si un barbat este indreptatit sa participe la crearea copiilor pina la ultima lui suflare de viata, chiar daca nu-i vede niciodata crescind, ori la o femeie este sacrilegiu, intercalare in treburile naturii (sau ale lui Dumnezeu, dupa convingeri)sa vrea si sa aiba un copil dupa 50 de ani?
forte, in primul rind mersi pentru
, nu ar fi mai simplu sa ne lamurim care e parerea ta, totusi? Iti "place" sau nu ce a facut Adriana Iliescu? Crezi sau nu in ideea ei? A fortat ea ciclul vietii?
Da, "stiintific" vorbind.
Insa tu ce crezi despre asta?
De ce virsta ar constitui o problema vis-a-vis de procreere? Chiar daca vorbim despre barbati, chiar daca vorbim despre femei...
Te intreb pentru ca mi se pare ca oscilezi cumva intre a fi de acord cu niste idei si a nu fi..
Mi-ar servi mult mai mult sa iti inteleg punctul de vedere odata ce ti-l vei scrie clar!
miginuk spune:
Salutare!
Intre mine si viitorul meu sot (
) este diferenta de 17 ani - eu am 26 si el 43.
Suntem impreuna de 5 ani si ne iubim mult mult de tot. Parca cu cat trece timpul mai mult ne iubim din ce in ce mai mult / tare.
La toamna sau la primavara planuim sa ne casatorim (hurrrayyy!!!); eu de-abia astept! Si, of course, dupa "za big nait" :)), vrem sa facem si copii - 2. De-abia astept!!!! Si el tot spre 50 o sa 'bata' pana atunci....
Asa ca.... pentru noi nu conteaza ce zice "lumea" sau "neamurile".
Nici pentru voi nu ar trebui sa conteze nimic altceva decat voi doi + BB.
Sa aveti noroc!
Georgia