Fetele din America (65)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

va dau aici link-ul catre un forum unde scriu indience cu H4
http://www.rediff.com/news/2003/mar/08spec.htm
si sunt o gramada de siteuri din astea

in afara faptului ca le abuzeaza sotii , mai au bucuria si sa aiba socrii cam 6 luni pe an asa, ca sa fie sotul sigur ca sotia e educata continuu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Cleomax

multumesc mult de tot - acu' ce sa spun, ca ma nelinistesc din nou citind ce scrii tu - nu prea stiu eu ce e aia redneck - taranoi, in contextul asta? Cit despre costum, imi fa^lfa^ia ieri ceva ca trebuie sa imbrace costum urmatoarele 4 zile si el l-a lasat in Romania, singura camasa curata e necalcata si nu o poate calca ca lumea(?? si ce daca?? deja ii trebuie sa nu aiba cute -aaaaaaaaaaaaaa, acum m-am prins de ce si-a cumparat 2 camasi recent - el care era total impotriva lor pina acum, doar T-shirturi!)

si nu stiu cu ce cazne-l chinuie ca cica n-are destule credentials (ceva in genul ca tre' sa mai ajute sa treaca niste babe strada )

Brrr!

Cit despre teste, habar nu mi-a trecut prin cap ca nu e voie sa le pastrezi - mi se pare bizar, intrucit poate mai vrei peste vremuri sa te uiti la ele(???)

ma ia cu frig, deja!

PS: i-am si trimis un email cu "ai grija, mama!"

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by michelle7

va dau aici link-ul catre un forum unde scriu indience cu H4
http://www.rediff.com/news/2003/mar/08spec.htm
si sunt o gramada de siteuri din astea

in afara faptului ca le abuzeaza sotii , mai au bucuria si sa aiba socrii cam 6 luni pe an asa, ca sa fie sotul sigur ca sotia e educata continuu

Michelle, indienii mei sunt din astia care s-au vazut la nunta, un prieten de al lui a ales-o ca el nu are mama.
Au nimerit bine, zic eu care il vad venind la servici si spunand de 10 ori ce bine a scris el nustiuce pt ca i-a corectat nevasta care stie o groaza de engleza nu ca el. Asa am aflat si de ce cei mai multi indieni vorbesc engleza cristal, merg la convent school.
Ai sari? ne inveti sa facem un curry?

Mergi la inceput

am sari dar e in ro nu l-am carat aici. si sa stii ca barbatu-mio zice ca gatesc mai bine mancare indiana ca maica-sa

Nu zic ca toti indienii is rai cu nevestele- pe al meu nu l-as da pe 100 de romani - dar societatea lor e in asa fel structurata incat abuzul are teren fertil ca sa zic asa.

ce e convent school??? manastire-like school?
si sotul meu a fost la o scoala crestina, oare de aia vorbeste engleza fara accent de " bebewdi -bebewdi" ( daca nu stiti ce e bebwdi uitati-va la Mind of Mencia , channel 60 de la 10.30 pm ET)

Mergi la inceput

Michelle,

da vreun prieten liber n-are??? Tot indian!
Mor sa imi spui macar o reteta cu curry! Am curry organic dar habar nu am la ce sa-l folosesc

Cleomax:

uite si raspunsul de la fi-miu!!! A si sosit!!!

quote:

Bine ca te-a apucat aq la sfarsit
Nu beau pt k am o gramada de lucruri de facut. Asa k le-am zis si m-au lasat in pace. Ti-am mai zis de 100 de ori ca fratia asta nu e k alea pe care le vezi prin filme sau auzi prin ziare

Te pup,
M

P.S.: E una la cursurile mele de info de care nu mai scap :))..da nu -i nik e bine sa ai pe cineva friendly in jurul tau :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ok, cand am sa ma reunesc cu familia, adica am sa gatesc din nou, o sa te intreb. Ca ce mi-a zis vara-mea (romanca), amesteci lapte de cocos, curry de la magazin si legume, sincer nu e chiar ce mi-as dori.

Mergi la inceput

curry cu cocos se face doar in sud. in nord se folosesc alte ingrediente si eu zic ca mancarea din nord e mai buna . va dau ce retete vreti ( verificate) spuneti-mi ce va place daca e ceva ce va place.

Mergi la inceput

Michelle,

la ce pot pune curry-ul ? cu ce merge? Carne, peste, legume?
daca fac legume sote, sau carne gratar, pot pune curry?

Mergi la inceput

nematics daca iti vine sa crezi multe curry-uri n-au curry in ele din cate stiu eu parca curry inseamna amestec de condimente dar nu bag mana in foc.
iti spun o reteta rapida cu curry si f. buna ca side dish
eu folosesc la ea taitei japonezi ( din aia in celofan care se tin la frigider si care se baga doar 5 minute in apa clocotita si seamana cu taiteii proaspeti de casa)
-deci intr-o tigaie pun 1/2 lingurita boabe de mustar negru cu 5-10 frunze de curry taiate marunt ( se poate renunta la mustar) + un pic de ulei de masline
- dupa 1 minut adaugi 1 lingurita cu vf curry powder
- 2-3 linguri cu varf de iaurt
- cand iaurtul e incalzit ( sa nu fiarba) se adauga taiteii si gata side dish-ul

Mergi la inceput

cel mai bine cu carnea la gratar merge Garam Masala ( care vrea sa insemne amestec mild)
Garam Masala se foloseste f. frecvent in bucataria indiana

reteta cu spanac
Palak Paneer
- se prajeste o ceapa medie
- se adauga 1 cutie de rosii decojite taiate cubulete
- cateva maini bune de spanac proaspat sau 2 pahare spanac congelat
- 1 lingurita cu vf garam masala
- piper
- sare
- putina apa ( 1/2 pahar)
se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine spanacul ( 10-15 minute)
se baga in blender ca sa se faca pasta ( tot secretul e sa nu fie prea multa apa ca atunci n-are gust)

- separat se prajeste in putin ulei cam 1 pahar de cubulete paneer ( e ca si telemeaua noastra nesarata se gaseste la mag, indien) daca nu aveti paneer merge si feta dar atentie la sare.
branza cubulete se pune peste spanac si se serveste cu orez

Mergi la inceput