Gradinita SMART KIDS

Gradinita SMART KIDS | Autor: Iona

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos, are cineva copilul la gradinita SMART KIDS in sect. 1. Mie mi se pare OK dar as mai vrea o parere a unei mamici care are experienta cu copilul la aceasta gradi. Este destul de curata si retrasa dar nu prea am gasit nicaieri nici de bine nici de rau.

Vreau sa-mi inscriu baietelul de 3 ani si nu am nici un reper.

Multumesc,
Iona mama lui Ian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Iona,

eu am copila la gradinita asta, dar doar de cateva zile, asa incat nu am asa de multa "experienta"; pana acum e OK, Margareta mea n-a plans, a mancat cu copii la pranz cuminte, ii scoate afara, are grija de ei, doamnele par foarte "umane" si calde.

Eu am vorbit cu o mamica ce are fetita acolo - la grupa mare deja - si mi-a spus ca e foarte multumita.

Sper sa fie bine; o sa-ti spun cum e spre sfarsitul saptamanii.

La copii de 3 ani am vazut ca le vorbeste in engleza.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Gabi, te rog mult, spune-mi si mie ce varsta are fetita ta. Am si eu o fetita de un an si 8 luni si caut o gradinita care s-o primeasca. Si eu am pus ochii pe aceasta gradinita si as vrea sa te rog sa-mi spui care au fost conditiile la inscriere, cati copii sunt in grupa si ce varste au (la grupa cu copilasii cei mai mici).
Multumesc mult !

Anemona

Mergi la inceput

Anemona,

fetita mea implineste 2 ani saptamana asta - (joi are petrecere de ziua ei la gradi); ii primeste cam de la 2 ani, dar inteleg ca au si un baietel de 1 an si 9 luni. La grupa bebelusilor, unde este si Zoe a mea, eu am vazut pana acum 5 copii cu tot cu ea; am inteles ca mai sunt doi frati gemeni, dar erau bolnavi.

Pentru inscriere trebuie sa completezi un formular cu date de baza despre parinti, adresa, etc, sa duci niste analize ale copilului (copro) si ale parintilor (radiografie si ceva veneric, dar nu stiu cum se mai numeste); taxa este de 680 RON/luna la program scurt (8.30 - 1.30) si 760 RON la program lung (pana la 5.30).

Au 2 bucatarese care fac mancare in fiecare zi; meniul este afisat la parter, asa ca poate oricine sa-l citeasca. M-au intrebat in fiecare zi daca mananca ce aveau ei acolo sau vreau sa-i dea altceva.

Au curte destul de mare (chiar foarte mare) cu gazon si tobogane, casute si leagane Chicco.

Fac tot felul de activitati - ora de muzica, de dans, aikido - atat cat pot ei mititeii sa faca. Vineri ii duce la circ.

Au transport cu un van marisor; nu stiu daca pretul e inclus in taxa sau separat.

Deocamdata mergem la program scurt, caci asa ne-au spus ca e bine - sa o lasam sa se acomodeze vreo 2 luni.

Mie mi se pare bine, doamnele foarte dragute; eu am sunat in timpul zilei sa vad ce face (caci eram foarte emotionata) si sunt foarte deschise la programul/propunerile tale - de pilda sunatul de verificare. Azi dupa-amiaza m-a sunat Doamna de la grupa de pitici - la cererea mea - si mi-a facut un raport complet al activitatii cupilei la gradi.

Pentru mine este foarte bine ca este in spatele biroului meu si azi, de pilda, cand erau in curte la joaca, eu ma uitam pe geam la fie'mea cum se da pe tobogan.

Au si site: www.samrtkids.ro

Succes!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Gabi, La Multi Ani pentru cea mica si sa creasca mare si frumoasa !!!
Suna bine ce imi zici, o sa fac si eu o vizita. Numai sa mi-o primeasca, pentru ca am inteles ca totusi in principiu respecta limita asta de varsta de 2 ani, azi am dat un tlf la director si m-a cam descurajat pentru acum. Mi-a zis ca abia dupa 2 ani, cel mai bine de la toamna. Poate totusi daca mergem la fatza locului il cucerim si ne accepta . Daca zici ca au si un copil de 1 an si 9 luni, inseamna ca tot avem si noi o sansa cat de mica, nu? Si daca sunt doar 5 copii nu stiu de ce nu ne primeste, zau !
Multumesc mult pt info si petrecere frumoasa !!!

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iona spune:

Multumesc mult Gabi, chiar mi-ai luat o piatra de pe suflet. Si eu am ales gradinita avand in vedere ca am jobul aproape si, cel putin la inceput, pot sa "sar" in sprijinul lor.
L-am inscris pe baietel din toamna la program lung, dar vreau cateva zile sa-l duc sa vad cum se acomodeaza. Ian are 2 ani si 8 luni acum si 3 ani in toamna.
Am mai preferat-o si pentru pozitia mai ascunsa de strada si pentru ca cei de acolo mi s-au parut corecti.

Astept,cand poti, sa ne mai povestesti cum este...

Iona
PS Te invidiez ca ai privelistea chiar in curtea gradinitei, eu sunt putin mai departe.

Mergi la inceput

Iona,

noi suntem in a cincea zi de gradinita; pana acum Zoicica mea n-a plans niciodata si plecam de acasa dimineata cu bucurie.

Ii intampina cu "Good Morning, XYZ! How are you today" - ceea ce e bine, zic, eu, chiar daca in momentul 0 copilu' nu intelege despre ce e vorba.

Ii scoate in fiecare zi afara unde e mare veselie; la mine la birou am un grup de colegi cu care ma uit in fiecare zi pe geam si urmarim evolutia copilei. Desi stiu ca nu pot interveni imediat daca se intampla ceva (cade, se loveste...) parca tot ma linisteste sa stiu ca sunt aproape.

La pranz mananca bine si dupa trei zile de ajutor, aproape singura; nu ii obliga sa manance daca nu vor, ceea ce iar mi se pare OK, caci nu sunt de acord cu indopatul, mai ales impotriva vointei copilului.

Stie cateva cuvinte noi... unele nu tineam mortis sa le stie, dar nu poti sa inchizi copilu' intr-un glob de sticla. De pilda ieri ne-a spus acasa "Bau-Bau vine Tu" - adica vine Bau-bau la ea (caci acum o cheama "Tu"); eu n-am speriat-o niciodata cu personaje de genul asta.... sper sa ii treaca si sa nu se sperie.

Una peste alta, mi se pare ca toti cei de acolo sunt draguti si implicati; au grija de ei, ii spala, ii schimba daca transpira........

Va mai informez despre urmari!

A! si vineri avem petrecere cu clovn pentru ca implineste 2 ani!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Buna,

gemenii de care zicea Gabi sunt Arturicii mei :-)

Ei au mers din sept la Smart Kids si am fost f multumita.
Din pacate ei s-au imbolnavit destul de des (cea mai lunga perioada a fost de 3 sapt, si acelea la progr lung), ultima data au facut pneumonie. Dr pediatru m-a sfatuit sa facem o pauza de gradi ca s ii imunizam un pic.
Nu este de vina gradinita ptr imbolnavirile lor ci doar "socul colectivitatii" care a fost mai puternic pentru ei.
Asa ca noi vom reveni din sept.

Motivele au fost enumerate si mai sus, in plus NU au catering ci gatesc acolo, sunt putini copii in grupa la grupa mica si chiar se ocupa de ei.

Eu am fost f f multumita de gradi si v-o recomand cu caldura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Pitica mea e de seama cu Arturicii, am dat-o la Smart Kids in toamna cand avea 1 an si 7 luni. S-a adaptat usor, e foarte atasata de educatoare. A facut progrese extraordinare, vorbeste foarte bine, canta, spune poezii, coloreaza. Acasa nu manca mai nimic, acum mananca de toate fara mofturi si mai ales singurica. Se vede ca e mai disciplinata, te intelegi cu ea, ii plac copiii si ii place gradi.

Singura problema au fost imbolnavirile. Nu imi dau seama daca e legat de grija de acolo pentru ei sau e ea sensibila. Initial am tot cautat motive legate de ei, dar acum a racit acasa cu mine.

As recomanda gradinita respectiva oricui. Nicaieri nu este absolut perfect, dar sincera sa nu fiu nu stiu daca am avut ceva sa le reprosez sau daca am comentat vreodata ceva s-a respectat tot ceea ce am solicitat.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Gabi, sa iti traiasca pitica si sa fie sanatoasa! Inseamna ca fetele noastre sunt colege de grupa. Cum o cheama pe pitica? Mara?
Banuiesc ca e in grupa la Miss Ana. Este o educatoare minunata, cu mare rabdare. Mama se ducea intr-o perioada sa o ia pe Alex la pranz (acum a ramas la program intreg) si a urmarit-o pe Miss Ana cu copiii la masa. Mama mea care este foarte pretentioasa a recunoscut ca avea o rabdare extraordinara cu copiii si ca le vorbea foarte frumos indiferent ce faceau, ca le explica ce si de ce, ca ii ajuta.

Rox
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Roxana,

da, pe copila mea o cheama Mara! Si multumim pentru papusa cadou de ziua ei de nastere!! ce mica e lumea..... Daca imi dai o adresa de mail iti trimit pozele de la ziua Marei unde apare si Alexandra!

Noi suntem in continuare multumiti de gradinita, desi in in ultimele doua saptamani Mara nu a mai fost, caci a racit. Nici eu nu cred ca este gradinita (felul in care au grija de ei) devina, ci pur si simplu socul colectivitatii.

Ieri am dus-o pe Mara prima data dupa pauza de raceala si ... cred ca a uitat de gradinita, caci nu a vrut sa mearga. Am lasat-o totusi si una dintre doamnele de acolo a tinut-o in brate tot timpul, caci nu a vrut sa socializeze cu nimeni.... incercam, caci mie imi place si sunt convinsa ca e bine pentru ea. Iar educatoarea - Miss Ana - este intr-adevar tare draguta si rabdatoare. V-am spus ca eu ii urmaresc pe geam de la birou... ii ia in brate, ii pupa, ii mangaie.

Ioana 77 - abia asteptam sa-i cunoastem si pe bebelusii tai!

Cu drag,

Gabi

Mergi la inceput