Trucuri pentru machiajul zilnic
Puteti sa imi impartasiti si mie din experienta voastra in machiajul zilnic? As avea nevoie de niste sfaturi despre "cum se face".
Ce stiu eu:
Machiere: intii se foloseste crema hidratanta de zi, si crema anti cearcane (care e bine sa fie speciala anti cearcane), si deasupra fondul de ten si fardul. Sau pudra in loc de fond de ten. Iar la sfirsit de tot mascara si ruj.
Demachiere: Seara se demachiaza cu lapte demachiant, pe urma cu lotiunea tonica si la sfirsit se aplica crema anti rid de noapte. E bine asa?
Eu am intotdeauna impresia ca nu fac bine
. Voi cum faceti?
Multumesc frumos!
Simona
Raspunsuri
nikole spune:
Eu fac asa...inainte de a aplica crema (make-up base),ma spal pe fata cu un gel de la Nivea(in loc de demachiere,ca mi-e super lene dim. sa stau sa ma demachiez "ca la carte").
Aplic crema hidratanta care neaparat tre. sa contina si factor de protectie(minim 8),apoi fondul de ten hidratant(in cazul meu),fardul corector anticearcan,in zona ochilor, si sa acopar anumite imperf. dif. de culoare, etc.
Apoi(depinde de chef,nu intotdeauna),aplic o pudra pulbere,cu un imens pamatuf, ptr a creea o baza.F. fin trec pamatuful peste pometi, frunte,cu grija, sa nu incarc tenul(calitatea produselor este fff importanta)
Urmeaza pulverizarea unei sol speciale pe intreg fata ce ajuta la fixarea machiajului(este vb de o solutie, cumparata de aici, dar se poate folosi si apa minerala,este invioratoare tonifianta, si fixeaza machiajul).
Ptr un machiaj de zi, cam asta ar fi...plus mascara, si ruj lichid in culori piersica,roz pal, etc.
A...si neaparat(ca mi-s palida de felul meu), folosesc fard de obraz pe care il aplic pe pometi, inspre tample.(am un fard de la Chanel, roz trandafiriu, foarte natural, absolut superb)
Eu sunt total impotriva cosmeticelor Chanel, deoarece -cu mici exceptii-in cazul meu, sunt ff dure,si pline de chimicale...
Ptr. machiajul de seara...e mult de scris, si spus, ...adevarata arta!!!noroc, ca nu prea mai merg nicaieri in ultimul timp.....
Cat despre demachiere...operatiunea, ce tre sa-ti devina litera de lege,trebuie facuta de doua ori pe zi(dim cand te trezesti, si seara ininte de culcare)
Dim:eu, lenesa fiind, folosesc un gel wash-off de la Nivea, care mi se pare f bun,inlatura impuritatile, pielea ramane mata, hidratata, si f clara.Dupa care,aplic crema de zi obisnuita, si asta e...dar ideal ar fi sa te demachiezi cu un lapte hidratat(depinde si de natura tenului),pe care il intinzi pe fata, gat cu miscari circulare, efectuand astfel si un masaj lejer,ce activeaza circulatia,dupa care indepartezi demach.cu dischete demachiante usor umezite!Aplici lotiunea tonica(am avut ceva de la Clarins, cu musetel, f buna),si crema de zi,eventual un gel special ptr. zona ochilor.
Seara, inainte de culcare,la fel:demachiere,lotiune tonica(eu nu mai folosesc,ma clatesc cu apa super receeee...),si crema de noapte!
Cam asta ar fi...nu sunt experta, insa eu cam asa fac.
http://photos.yahoo.com/frezia_2004
daniela_b spune:
Eu incep dimineata prin a pulveriza apa minerala rece din frigider pe fata, pentru revigorare ( am un pulverizator obisnuit cumparat din magazin si tin sticla cu apa minerala in frigider, pun in pulverizator exact atunci cind am nevoie), las 3 minute sa intre in fata si sa ma invioreze, apoi incep cu demachiantul, tamponez cu ceai verde si ma dau cu crema pentru ochi si apoi cea hidratanta. Abia apoi folosesc lotiune tonica ( daca iti dai inainte de crema, porii se inchid si nu mai intra bine crema in piele), dupa care aplic batonul anticearcane si pe sub ochi si pe pleoape.
Urmeaza fondul de ten intins cu degetele si pudra pulbere pentru "finisajul tencuielii". Apoi aplic machiajul (de zi, fara multe culori, de obicei imi dau doar cu creion negru si cu virful degetului il intind sa nu arate ca o dunga ci ca o umbra), folosesc blush in culori naturale si ruj de culoare apropiata cu a buzelor.
Dupa amiaza ma demachiez din nou si aplic o crema hidratanta, una pentru ferimitate si una anti-rid (am rabdare, nu gluma) si seara repet figura chiar daca nu am pus make-up, iar daca am pus, la fel...
Seara insist cu masajul fetei dupa aplicarea cremei antirid, in sens ascendent.
Si nu uit sa fac aceleasi operatii si cu pielea gitului si cea din dreptul decolteului.
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
nikole spune:
Aoleooooo...daniela_b, unde n-as avea si eu rabdarea ta?
Bravo tie
....asta da ingrijire!!!
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by nikole
Bravo tie....asta da ingrijire!!!
Nu e mare lucru, iti intra in reflex, ca schimbatul vitezelor in trafic
Nu?
lena spune:
ce cred eu ca este absolut obligatoriu este demachiatul seara si o crema hidratanta ziua si una specifica tenului noaptea...eu de fapt o tzin pe noptiera ca sa nu uit ![]()
si dupa 30 de ani crema pentru ochi, daca avetzi de la natura o dispozitie spre "laba gastii".
si buzele trebuie hidratate deosebit zic eu.
bonita spune:
quote:
Originally posted by nikole
Bravo tie....asta da ingrijire!!!
eu as adauga si timpul tau...moamaaaaaaa...cand sa fac eu toate astea?eu adorm in timp ce ma duc spre dormitor

eu folosesc dimineatza o crema hidratanta dupa tonic si un pic de creion negru,rimel,ruj.atat.
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
daniela ce ex pt masajul fetei faci?
Nu te gindi la nu stiu ce exercitii complicate, e vorba de celebrele " vocalize" mute mA mE mI mO mU, ideea este sa rostesti literele cu forta punind in miscare muschii fetei.
uite si un articol de pe net:
gimnastica faciala
Si muschii fetei au nevoie de miscare deoarece tonusul scazut al acestor muschi dezavantajeaza fizionomia fetei!
Va propun cateva exercitii de gimnastica faciala, insa trebuie sa retineti ca miscarile nu trebuie sa fie executate intamplator, ci in fata oglinzii, pentru a ne putea controla.
Insa dragi prietene va recomand ca aceste exercitii sa nu le faceti in exces deoarece pot duce nu al eliminarea ridurilor si tonifiere ci la alte riduri nedorite!
- aplicati degetul aratator pe buze, apoi suflati umfland obrajii;
- ridicati sprancenele ca si cum v-ati mira, dupa care inchideti ochii;
- umflati obrajii si apoi faceti un usor masaj orizontal;
- un exercitiu de dictie, care acum devine un exercitiu de gimnasica faciala, este pronuntarea literelor: A, O, J ;
- impingeti maxilarul inainte si inapoi.
Se recoamna efectuarea acestor exercitii lent, de 10-15 ori fiecare, repetand setul de maxim 2 ori/ saptamana!
Fiti frumoase!
bonita, nu e chestie de timp, e chestie de vointa, exersare si dezvoltare a unui tabiet ce se va transforma in reflex. Dureaza maximum 15 minute, pe ceas!
Si daca te gindesti ca de-a lungul unei zile fiecare om iroseste aiurea macar 15 minute, atunci e un schimb onorabil.
Incearca sa faci asta timp de o saptamina si pe urma sa-mi scrii si sa ma certi, daca nu arati mai bine!!!
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by daniela_b
Eu incep dimineata prin a pulveriza apa minerala rece din frigider pe fata, pentru revigorare ( am un pulverizator obisnuit cumparat din magazin si tin sticla cu apa minerala in frigider, pun in pulverizator exact atunci cind am nevoie), las 3 minute sa intre in fata si sa ma invioreze, apoi incep cu demachiantul, tamponez cu ceai verde si ma dau cu crema pentru ochi si apoi cea hidratanta. Abia apoi folosesc lotiune tonica ( daca iti dai inainte de crema, porii se inchid si nu mai intra bine crema in piele), dupa care aplic batonul anticearcane si pe sub ochi si pe pleoape.
Urmeaza fondul de ten intins cu degetele si pudra pulbere pentru "finisajul tencuielii". Apoi aplic machiajul (de zi, fara multe culori, de obicei imi dau doar cu creion negru si cu virful degetului il intind sa nu arate ca o dunga ci ca o umbra), folosesc blush in culori naturale si ruj de culoare apropiata cu a buzelor.
Dupa amiaza ma demachiez din nou si aplic o crema hidratanta, una pentru ferimitate si una anti-rid (am rabdare, nu gluma) si seara repet figura chiar daca nu am pus make-up, iar daca am pus, la fel...
Seara insist cu masajul fetei dupa aplicarea cremei antirid, in sens ascendent.
Si nu uit sa fac aceleasi operatii si cu pielea gitului si cea din dreptul decolteului.
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere...

... ce sfat ai pentru mine care nu m-am dat niciodata cu crema pe fata? cu ce sa incep?www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
corinadana spune:
Zi i ce ten ai Cristi!
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.