La France (51)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Deci asa, ce liniste pe la frantzuzoaice !!!

Pai se poate asa ceva ? Ia mai ziceti si voi ceva ...

Mergi la inceput

BUZZ !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Sibylle, iti verificasi mailu?

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Si eu ti-am trimis un mail Sib..sper ca l-ai primit.
O saptamana buna tuturor.
Inca o intrebare Maria parca tu ai fost la Bruxelles de unde ai plecat si cu ce ?
gata de data asta ma retrag.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Sibylle, albumul de care intrebi e :
http://community.webshots.com/user/fetele_la_france
(si albumele sunt mai mult private). Iti trmit deci un Pm cu parola de conexiune, daca nu ti-a trimis-o inca nimeni.

Am facut simbata prima pasca din sezon (cum a iesit foarte buna, sotul mi-o va cere in fiecare week-end). Reteta e de gospodina lenesa :

PASCA ULTRA RAPIDA
- o foaie de placinta (pate feuillette)
- 3 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200g stafide
- 3 linguri bombate de zahar
- 1kg de faisselle (brinza care se prezinta intr-o forma si sta in zer) sau 700g ricotta sau brousse (astea sunt de tip urda)

Deci : daca aveti faisselle se pune intr-un ceva (tifon, prosop de bucatarie ne-pufos) la scurs cel putin 2 ore.
Foaia se pune in forma de tarta in cuptorul la 180 sa se albeasca putin (5 minute). In acest timp brinza se freaca cu oua, zahar si zahar vanilat. E de preferat ca operatia sa se faca manual si nu cu un fouet electrique.
Brinza se toarna apoi in forma cu foaia, se presara stafidele peste brinza si apoi se imping in compozitie.
Se lasa in cuptor la 180 de grade, in partea de jos a cuptorului (ca sa se coaca bine foia) cam 30 de minute.
Atentie, brinza se umfla ca copt si apoi cade. Nu va speriati, e normal !
Inca ceva : daca brinza vi se pare nu destul de uscata, nu puneti decit galbenusurile de ou.

Va pup.

Mik.

Mergi la inceput

Multumesc mult pt mailuri. O sa pun si eu curând ceva poze sa vedeti ce rotunda m-am facut... si e doar începutul. :-) Acum plec la servici ... mama ei de viatza ... vorba lui taica-miu ( tata de adoptie, dar imi place cum suna cuvântul ) : "cel mai bine e sa ai bani multi si sa muncesti de placere ".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Buna dimineata pe la pranz
Sibylle, ti-am trimis doua mailuri.
Io nu prea pricep cum de albumul meu e privat, cred ca am mesterit ceva pe-acolo, da' nu stiu bine ce
Cait, eu am avut un voyage expedia sur mesure, tren si hotel. Am plecat din Marsilia, cu schimbare la Lille, iar la-ntors am schimbat la Paris, unde-am avut la dispozitie mai putin de-o ora intre nord si gare de Lyon
Gata! Ma duc sa gradinaresc. Ieri muscate curgatoare, azi dalii si bujori. Da' si cand oi huzuri
si sporuri
edit: Sibylle, scriseram in ac timp :) Tre sa fie tare simpatic tatal tau:) Io n-am bani, da' asa muncesc, numa' de placere, ca nu ma plateste nimeeeeeeni

Mergi la inceput

Hai sa te consolez :

In viata banii nu sunt deloc importanti, da' fericirea BA DA !!

Acuma chiar ca plec la lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Fetelor, sunt distrusa: mama e la spital (in Bucuresti) in stare foarte grava, a facut un atac cerebral si e la reanimare, sanse are de 1/1000, ma pregatesc pentru ce-i mai rau. Eu n-am nici pasaport si nici Adélie... Pasaportul românesc mi-a expirat, probabil ca pot merge cu cartea de identitate frantuzeasca?... Dar cum fac cu Adélie?
Bun, sa zicem ca ne facem pasaport in urgent.
Dar unde gasesc un zbor mai ieftin din regiunea Nantes spre Bucuresti, ca ce-am gasit eu ma costa cam 1800 € dus-intors cu copilul, si n-am bani. Blue Air nu reia zborurile decit pe 9 mai. Cine ma ajuta?

floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Otilia, nu stiu cum sa te ajut cu mai multe, insa iti doresc mult curaj si sint alaturi de tine!

Mergi la inceput