La France (51)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Otilia, uite ce-am gasit eu: http://voyages.kelkoo.fr
Nu stiu daca te ajuta cu ceva, eu sper ca da, dar uite: atunci cand medicii ii dadeau tatalui meu sanse de una la o mie (in urma unui atac cerebral), Dumnezeu a vrut ca lucrurile sa se-ntample altfel. In cateva luni era pe picioare, nu mai era ca inainte, dar se putea ocupa de nepotul meu.
Mult curaj si multa speranta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Otilia, imi pare tare rau pt tine si-mi dau seama ce e in sufletul tau!

Sotul meu a fost in ro acum 2 ani numai cu cartea de identitate si poti face si copilei gratuit (tot valabila 10 ani). Nu stiu daca pt copil e suficienta...

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

Otilia,

Incerc sa imi imginez ce poti simti...Suntem ,cum putem , cu tine !

Iti confirm , se poate calatori cu cartea de identitate .Pentru Adélie la fel.Poate doar sa-ti ceara acceptul sotului ptr parasirea teritoriului.De la Primarie o iei f usor.

Zicea cineva ,aici ca merge in Romania de Paste , in masina.Si cauta un pasager !Sau poate tu vrei sa ajungi cat mai repede !!

Curaj !Ma voi uita si eu pe nett , poate cine stie !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Otilia, trebuie sa cauti prin toate siturile de "vols degriffés" (nu te opri la unul singur)! Trebuie sa te uiti cu atentie la criterii (de pilda "vol economique" si sa nu fie bifat "vol direct" care e mai scump)! Nu uita ca situatia se poate schimba de la o ora la alta, ba chiar mai repede, ca zborurile de Air France sunt printre cele mai scumpe, e de preferabil KLM, Air Italia, Swiss.
Uite aici situri, eu am fost pe lastminute.com si la inceput ti-am gasit la 1100 de E, dupa aceea la 871 TTC pt adult si 702 pt copil (dupa nici 10 minute). Imi dau seama si de ce, pt ca in functie de data este uneori pretul mai ieftin si de perioada stata (daca e trei zile e mai scump, daca stai cel putin un we e mai bun pretul)!Eu pusesem 24 aprilie pana pe 5 mai, asa la plesneala.
Incearca mai multe variante, atata timp cat nu ajungi sa platesti (la faza cu cartea de credit) poti oricand reincepe cautarea!
http://www.fr.lastminute.com
www.vols123.com/
http://www.opodo.fr/
www.easyvols.fr
www.TerminalA.fr
www.bourse-des-vols.com/

Si...da, tu esti cetatean francez, poti intra in Romania cu cartea de identitate, iar pt micuta mergi la primarie deja sa iti dea o "carte de circulation internationale pour mineur née en France". Nu stiu daca fiind si ea nascuta aici, ii trebuie sau nu pasaport, tot la primarie iti vor spune si cred ca se ocupa de asta (chiar in urgenta). Exista cereri pt cazuri de extrema urgenta unde se fac pasapoartele in 2-3 zile parca (un prieten francez a facut asta).

In ce priveste atacul vascular cerebral sau AVC cum e numit in franceza prescurtat, este dificil de dat un diagnostic! Bunica mea a facut anul trecut AVC-uri repetate, a fost in coma, si-a revenit, a fost amnezica, si-a pierdut capacitatea vorbirii! Si-a revenit dupa multe luni! Ultima data a mai facut in decembrie unul, doctorii i-au dat maxim 3 saptamani, mama a plecat de urgenta in Romania si uite ca bunica e mai bine! Acum ne recunoaste, vorbeste, e drept ca are o hemiplegie dar corpul ei lupta. Mananca bine, nu are escare (ingrijirile la spital au fost minime, au spus ca nu au ce sa ii faca) desi e acasa, la tara! Nu a facut flebita, e ingrijita cu dragoste si cu multa rabdare. Dar nu au putut face sedinte de reeducare din pacate, asa ca e tintuita in pat sau in fotoliu!
Exista bineinteles riscul paraliziei in caz de AVC si a pierderii anumitor simturi (vorbire, auz, vaz),asta depinzand de zona creierului care a fost afectata (incluzand centurl vorbirii, etc) si de cat de importanta a fost ischemia. Dar exista si recuperari importante, chiar in cazul unei hemiplegii.
Depinde de anumiti factori, unul important este si reeducarea /recuperarea din punct de vedere medical! Kinesiterapie, un tratament eficient, constitutia pacientului.

Am preferat sa iti spun direct, desi un pic cam in graba! Iti tin pumnii, fii curajoasa! Esti sigura ca o sa rezisti cu un copil mic? Nu ar fi mai bine sa mergi tu singura (daca ai posibilitatea bineinteles)?!
Era doar o idee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Am uitat sa iti spun ca s-a dat o lege noua pt copiii minori! Ruxandra a fost in februarei in Romania cu cartea ei de circulatie internationala (dar pt minor nascut in strainatate, adica in Ro)! Ca de obicei, ca in fiecare an !
Si au oprit-o la aeroport, am facut scandal la telefon, nimic! Era o mama care nu a putut trece cu copilul, cu aceleasi acte ca si mine (doar ca Ruxi era in "mineur accompagnée). A trebuit sa platesc alt bilet de avion, am reusit sa o aduc acasa dar cu mare greutate dupa doua zile! Iti dau site-ul, sa vezi, nu cred ca e valabil pt Adelie, daca are pasaport francez (Ruxi avea unul romanesc)!
Mare tevatura!

Michaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Otilia imi pare atât de rau...

Despre formalitati: eu i-am facut pasaport Alexandrei inainte de a pleca in Romania, a durat foarte putin, cateva zile (fara nici un regim de urgenta), mai putin decat a durat pentru cartea de identitate (i-am facut si d'aia). Iti trebuie doar actul ei de nastere, 2 poze si un timbru fiscal de 60€ (parca).

Despre transport: de ce vrei sa pleci cu avionul din nantes? e foarte scump asa si oricum nu vei gasi nimic direct de acolo, tot in Paris vei ajunge. De ce sa nu iei TGV-ul pana la Paris si pleci de aici ? Vad ca mai sunt inca www.tarom.ro/spec_help/spec_offers/europa.php" target="_blank">ofertele speciale la tarom, 209 € fara taxe, cu taxe cu tot e vreo 287€. Si e direct, in 3 ore esti la Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Otilia, îmi pare rau de mama ta. Si eu zic sa profiti de oferta de la Tarom.

Toate cele bune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Va multumesc!
Eu fac cautari cu plecarea simbata (pe 22 aprilie) si cu intoarcerea luni (pe 1 mai).
Am cautat pe site-ul lui Tarom, doruletz, dar nu mai sunt locuri disponibile, decit pentru plecari pe 28, 29 aprilie si pentru intoarcere deloc. (si nu vreau sa ramin acolo). Dupa aia m-am gindit si eu ca mai bine iat TGV-ul pina la Paris si de acolo avion...
Doamne, nu pot sa cred, n-am mai vazut-o pe mama de 4 ani si tocmai ce se pregatea sa vina la noi, sa stea cu Adélie, s-o invete româneste... Si tata care e handicapat motor, asta-i sfirsitul pentru el! E cel mai groaznic lucru care se putea intimpla (in afara de familia mea actuala: fata sau sotul). O groaza de lucruri nerezolvate inca in România (succesiuni de pamint si altele...) Si tata care e dependent si acum distrus. Nici nu vrea sa-mi vorbeasca.

Michaela, pe Adélie n-am cu cine s-o las si nici n-as putea s-o las, noi doua suntem nedezlipite. Merci pentru adrese. Despre mineur si circulatia internationala n-am inteles mai nimic. Si miine (miercuri) primaria de la noi din sat e inchisa!

Nu pot sa cred, vorbeam cu mama mereu la telefon, ultima oara am vorbit ieri dimineata si ma certa ca nu prea am grija de mine si inca mai tusesc! Si acum toti fratii si surorile ei (mai in virsta ca ea, care are doar 61 de ani) se pregatesc de... (stiti voi, nu mai zic ca ma apuca groaza).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Otilia, sunt alaturi de tine si iti doresc ca mama ta sa-si revina!

Cum au spus Didita, Gabgabriela si Doruletz, in ceea ce priveste formalitatile penru Adélie, nu e complicat.

Tu poti calatori doar cu cartea ta de identitte.
Pentru Adélie, pasaport (francez) sau carte de identitate.

Cartea de libera circulatie internationala poate fi ceruta la aeroport in cazul copiilor care calatoresc singuri in afara Frantei fara pasaport (doar cu carte de identitate). Acest document este eliberat pe baza unei declaratii a parintilor, ca sunt de acord ca fiul/fiica lor sa paraseasca singur teritoriul francez.
Daca copilul are pasaport, ceea ce implica deja o declaratie de acest fel din partea parintilor, cartea de circulatie intenationala nu e obligatorie, teoretic.
Practic, insa, exista companii aeriene care - pentru mai multa siguranta, si din precautie - o cer, desi copilul are pasaport.
Repet, acest document poate fi cerut numai cand copilul (francez) calatoreste singur.
Este un document din carton, eliberat de primarie.

Daca copilul e rezident in Franta, dar nu are nationalitatea franceza, acest document este obligatoriu (pe langa pasaport). Este probabil cazul Ruxandrei (Samsara).
Ruxandra cred ca are un document de circulatie internationala "pentru minor strain". Este o carte plastificata, eliberata de Prefectura.

Otilia, cazul tau nu pare complicat din punctul acesta de vedere, va trebui sa mergi la primarie si sa faci o carte de identitate sau un pasaport pentru Adélie (nu stiu ce e mai rapid). Cum cea mica este nascuta aici, eu te sfatuiesc sa iei cu tine si livretul de familie, (fetita e inscrisa acolo) chiar daca ca n-o sa ti-l ceara nimeni...

Despre biletele de avion din pacate nu te pot ajuta...

Curaj!

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Multumesc tuturor fetelor care mi-au raspuns!

Maria merci de incurajari, din pacate azi dimineata starea ei era "foarte, foarte grava" dupa parerea medicilor.

Lu, merci de precizari. Azi poate reusesc doar sa-i fac poze Adelitei, ca primaria noastra e inchisa miercuri...

In rest, mai am o problema: matusi-mea crede ca mai avea ceva bani pe cont in banca, dar barbatu-meu zice ca o sa-i piarda... Cum putem face sa-i scoatem? Si chiar asa, ii ia banca altfel?

Mergi la inceput