La Elvetzieni (10)
Raspunsuri - Pagina 17

Danelutza spune:
Mira multzumesc de intrebare. Isa e un mic cutremur, bintuie peste tot, mai nou se ascunde in dulapuri , asha ca itzi dai seama ca stau cu frica in sin sa nu se inchida in vreunul.
Urca scarile si le coboara destul de repede, se cearta cu mine si cu tatsu, in limba romana
, asha ca eu sint pe post de traducator.
Ramona nu stiu ce sa-ti spun de invitatzie. Acum la ieshirea din tzara nu mai cer astia nimic, iar in partea asta la noi, nici nu te opresc la vama ca sa-ti puna stampila pe pashaport. Este aici o tipa romanca, care o are pe sora ei in vizita. Nu stiu ce fel de vizita ca mai tot anul sta pe aici. Asha ca... nu stiu ce sa-ti spun. Cred ca exista vreo modalitate. Cind a fost mama mea anul trecut, s-au mirat la politzie cind le-am cerut invitatzie pentru mama, am zis ca sa le-o trimit stampilata si parafata sa nu-i mai ceara si traducerea. Asta am crezut eu, ca a trebuit s-o mai traduca si acolo, chiar daca era scrisa in romaneste si avea stampila Elvetziei. Deh , ca la noi la nimenea.
Ana cind ma faci cu o vizita, sa-mi vezi printzesa ?

ramona71 spune:
Ploua ploua ploua!!!!
Incepe vremea rea si imi e groaza.Nu mai stiu ce joc sa mai inventez pt Fabi si nici nu sunt in forma...Imi e greata in continuu si nu am chef de nimicNici pofta de mancare asa ca nici sa gatesc nu imi vine...Ce sa mai...Ati inteles cat de vioaie sunt
!!!
Multumesc pt sfaturi.Presupun ca singura solutie daca vreau sa ramana mai mult e sa risc si nu stiu daca sunt dispusa.Ma rog,voi vedea cum voi face pana la urma.
O zi buna!

adiaa spune:
buna ziua din Bucuresti (inca),
vad ca atmosfera aici e cam de toamna asa ca sper ca un nou venit sa o mai invioreze putin. sotul meu a capatat de curand un job in fribourg unde ne vom muta cu entuziasm in noiembrie (e drept ca entuziasmul s-a cam consumat deja pt ca obtinerea actelor a durat cam 3 luni);
am dedus din paginile precedente ca voi sunteti de mai mult timp in elvetia; sper ca ne veti ajuta si pe noi cu ceva sfaturi de instalare; noi avem o fetita de 7 luni, ana, si am deeestule intrebari cu privire la pediatri, vaccinuri, crese, baby sitting etc
ca sa nu mai zic de asigurari, optiune telefoane, inchiriere locuinte... dar toate la timpul lor
pana atunci, vesti din bucurestiul francofon: ploua si orasul e blocat de multasteptatul sommet; sarcina monicai columbeanu decurge bine (daca nu stiti, subiect de maxima audienta in romania ;), plesu si liiceanu au emisiune duminica seara de la 8 pe realitatea iar presedintele elvetiei a avut azi conf de presa cu basescu - prima vizita ever a unui pres elvetian in rom; deci toate au un inceput
si un sfarsit, asa ca ma opresc cu prima mea postare; nu inainte de a pune un link cu pozele anutzei si a o saluta pe mira si selin pe care le cunoastem (din umbra ;) de la grupul de bb ian-feb
http://www.dropshots.com/adinapasa
pe curand

miraklucker spune:
Adiaa, ahaaaa, deci ma cunosti.....pai hai nu mai sta in umbra!!...intreba ce vrei sa stii ca-ti vor spune fetele, si din Frieburg parca era Milena.....chiar mai stiti careva ceva de ea???
Ramona, hai ca a iesit iar soarele!!!, cum te mai simti??
Mira mami de DAVID (15.08.2002), DARIA
(20.11.2004) si
SELIN (07.02.2006)
POZE CU NOI
Franta aug-sept 2006

ramona71 spune:
Mira unde e mama soarele ???Ca la mine tot urat e!
Mersi de intrebare.Azi ma simt mai bine, ieri in schimb...Nu stiu daca v-am intrebat,voi ati luat elevit in timpul sarcinii?Si daca da cum v-ati simtit?Pt ca mie mi-a dat acum (la fabi am luat fier si magneziu)si nu mai termin cu o stare proasta si de voma ,asa ca de azi m-am hotarat sa fac o pauza de 3-4 zile sa vad cum merge,si ,ma simt f bine!!!Sa fie in capul meu vreo?
Adiaa,iti zic de acum bun venit printre noi si te ajutam cu ce putem cu mare drag.Fetele cred ca sunt deacord cu mine
In rest,celelalte pe unde mai sunt?De Ana nu am mai dat deloc pe aici!
O zi buna tuturor!

adiaa spune:
mira da, ti-am urmarit postarile la inceput pt ca selin are varsta apropiata cu a anei si apoi pt ca ma interesa orice info din elvetia (pozele din plimbarile voastre ne-au mai ridicat moralul in perioadele de asteptare); apropo, faptul ca ai reusit sa obtii jobul a fost o veste buna si pt mine, felicitari
ramona71 felicitari pt bb2 si o sarcina usoara! eu am luat materna in sarcina, e cam acelasi lucru, nu cred ca de la ea ti-a fost rau dar e bine sa faci o pauza de cateva zile ca sa te linistesti in privinta asta
cu voia dvs, un prim set de intrebari:
- schema de vacinare se aseamana cu cea din ro? am auzit ca nu sunt obligatorii vaccinurile in ch; e adevarat?
- copilul se inscrie la un pediatru sau la un medic de familie si se trimire la pediatru doar in anumite situatii?
- sunt sanse sa inscriem copilul la o cresa? si sunt ok cresele?
- unde/cu cine poti lasa copilul pt cateva ore pe zi (ca sa faci niste cursuri de exemplu); sunt scumpe serviciile de baby sitting
gata; nu ma astept sa raspundeti la toate (sunt multe!) dar orice info e mult apreciata
multumesc mult
adina

Danelutza spune:
Adiaa bun venit
Fetelor, va rog sa poftitzi la mine_n balcon la o cafea, ca tare-i frumos si soare, de fapt azi a fost zi de varaaaaaaaaaaaaaaa. Uraaaaaaaaaaaaaaaaa, a venit vara

miraklucker spune:
Ramona, aici a plouat de dimineata dar pe la 12 a iesit soarele si dupamasa a fost destul de frumos, asa ca hai aici!!!.....maine precis e ceata daca nu ploua,
da eu am luat Elevit la toti 3 , la David numai de pe la 18 saptamani asa mi-a dat doctorul, eu nu stiu ce sa-ti spun ca eu n-am avut nici samanta de rau, si toate cele la nici o sarcina.....si le luam cand imi aminteam!
adiaa, merci,hai sa-ti raspund eu la intrebari
vaccinurile sunt mai putine decat in Ro, unul e Infarix plus antipolio la 2,4,6 luni , la 1 an, MMR (bolile copilariei, rubeola, rujeola si oreon, cred), apoi pe la 16-20 luni inca odata Infarix.
Aici nu se face cel pentru hepatita B, si nici cel impotriva TBC (nu mai stiu cum se chema), .....da si nu sunt obligatorii.
deobicei inscri copilul la un pediatru, dar stiu ca se poate si la medic de familie, am avut o prietena ea mergea cu fetele la spitalul de copii, acolo avea pediatru dar daca nu era el de garda mergea la urgente.
David merge la cresa, mie mi se pare OK, doar pretul..... se plateste in functie de venit, sau impozitul pe care il platesti, eu am gasit loc usor pentru el, dar am inteles ca nu peste tot este asa. Mai exista tages mutter unde o poti lasa.sau baby sitter.costa 5 fr/ora (cred)...eu ii mai duc la fitnes, am acolo abonament si chiar daca nu merg ii pot lasa acolo si platesc 5 fr pe 2 ore de copil, doar ca e numai de la 9-11....sau spielgrupee dar asta cand mai creste.
Iren, ti-a trecut depresia???, ai tai copilasi ce mai fac?? sunt bine???.....ca eu ma gandesc cu groaza ca vine vremea rea si incepe iat odiseea bolilor, si sunt 3
Gata, hai ca m-am intins, dar daca nu am ce face, adica am... spal, ziua n-am sanse.
Mira mami de DAVID (15.08.2002), DARIA
(20.11.2004) si
SELIN (07.02.2006)
POZE CU NOI
Franta aug-sept 2006

pistachio spune:
salut, fetelor!
azi am fost la doc si l-am vazut pe bebe! are un cm si inimioara ii topaie tare-tare!! ce frumos e sa vezi asta!!
adiaa, aici, in general, daca nu lucrezi si tu vei sta cu fetita ta oricum acasa pt ca la preturile care sunt pr crese si alte alea nu prea ne convine sa ne dam copiii....si eu l-am avut acasa pe alex pana acum la 2 ani jumate cand merge la spielgruppe, adica de doua ori pe sapt cate 2 ore jumate...cam asta e aici...sistemul asta e facut ca femeia sa stea acasa! nu e corect, stiu, dar ce sa facem...
cat despre baby-sitter eu nu l-am lasat niciodata cu una pt ca nu am incredere daca nu cunosc persoana si mai si costa...(eu stiam de ceva de genu' 15 fr/ora!). oricum o lista cu baby-sitter o sa gasesti la primaria unde o stai.
va pup
poze

ramona71 spune:
Buna!
Ce mai faceti?Eu m-am simtit un pic mai bine zilele astea.Mira mersi pt sfat!Eu am hotarat sa le iau seara asa cel putin nu simt greata.Pana acum e ok.
Pistachio ma bucur ca te-ai linistit.Ti-am zis eu ca nu ai motiv sa te preocupi!
Eu sunt singurica cu Fabi si astazi.Sotul meu este in excursia anuala care o face cu firma unde lucreaza.M-a sunat ca se distreaza de minune ,fac go-cart si tot felul de intreceri.Ma bucur pt el ca lucreaza tare mult dar eu...Tot mai bine sa fi barbat ce sa mai...
Va pup pe toate si weekend placut!!!