Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (40)
Raspunsuri - Pagina 9
teo_banu spune:
buna fetelor! Mai scriem si noi din Joi in Pasti (ca mai e putin)
Nu mai am timp deloc, abiareusesc sa tin pasul la citit, daca ai ramas in urmagreu mai recuperezi...si nu prea a mers nici netu'...dar astea's multe scuze.
Imi era dor de voi, si vreau sa va multumesc pentru urarile de La multi ani! La randul nostru vreau sa le urez si eu sarbatoritilor de vre-o saptamana in urma si la cei de ieri si celor de azi, sa fie toti sanatosisi voiosi si sa ascule de parinti(bone) bunici..etc.
Cristinamh, la cinci luni avem 6090gr si 63cm. Suntem la fel de cuminti si ascultam de mami, tati, bona...cred ca suntm cele mai mici piticutze. Oricum eu sunt multumita ca arata chiar foarte bine, e vesela, are energie, mananca bine - chiar i-am introdus marul cu biscuite si ii place. Peste cateva zile bagam supitza...sper sa ii placa
Teo si bb Stefania Iulia (2.11.2005)
teo_banu spune:
Sa va spun cu bona.....noi avem o fabrica de confectii textile cu export pentru Anglia (lohn) si ii aduc bonei destule chestii sa se imbrace. I-am adus pantaloni camasi, bluzitze, fuste,...deci nu am pus-o sa le cumpere...i le-am dat asa,...de drag ca imi place sa fac cadouri daca pot. Si mi-a ascultat sfatul. Nu ma intereseaza ce zice lumea, dar ma intereseaza cum o vad eu pe ea si pe Stefania (mai ales). Acum e muult mai bine si ne intelegem bine. Daca avem ceva ce nu ne convine una la cealalta, am cazut de acord sa spunem, ca sa nu fie loc de indoiala...ca si asa viata e grea si fara indoieli.
Mai vb, acum ca poate....imi mai fac si eu timp
Teo si bb Stefania Iulia (2.11.2005)
meems spune:
Fetelor, stiti ca eu imi faceam probleme cu schimbatul orei, nu stiam cum va reactiona Rianna (desi e vorba doar de o ora, dar na, asa sunt eu, mai "panicoasa" ). Ei bine, i-am facut baie aseara la ora 22 (dupa ora noua), dupa care papa si culcarica, si-a dormit fata mea pana azi-dimineata la ora 7:30 Deci, mi-a demonstrat inca o data bubulina ca eu imi fac griji degeaba si ca ea s-a facut fetita cuminte.
Miha, imi pare bine ca ai gasit subiectul si bine ai venit in mijlocul nostru. Sa-ti traiasca Iulia dolofana!
Buluci, sa stii ca si Rianna face la fel cu capul, la 3 1/2 luni tot nu si-l tine intotdeauna bine in sus. Iar cu dormitul pe galagie, e si ea cam sensibila (ma mosteneste, ce sa zic...) si cand suntem in public trebuie sa ma retrag intr-un coltisor mai linistit. Doar cand i-e foarte somn, atunci adoarme cam oriunde si oricum. Concluzia: se cam potriveste cu Simon al tau
Ioana, noi am mancat afara de cateva ori, dar noua ne e usor ca suntem pe formula si o preparam urgent oriunde suntem. Rianna nu prea are treaba, cand i-e foame mananca oriunde, si in masina in scoica i-am dat o data. Noi stam pe-afara ore in sir (de cele mai multe ori), asa ca de fiecare data am la mine o sticluta cu apa si laptele praf ca nu se stie niciodata pe unde ne prinde foamea.
Joy, sa stii ca si sotul meu e un dezordonat! Ma enerveaza la culme asta, cred ca e ceea ce ma deranjeaza cel mai tare la el, dar... nu prea am ce face... Adevarul ca si eu am gresit, la fel ca tine prea i-am "dat coarne" si am tot strans eu dupa el ca am fost doar noi doi atata timp, dar acum nu mai ma ajung cu toate si tot stau pe capul lui sa ma ajute. Daca ii tot spun, atunci ma ajuta. De ex. mie nu-mi place sa aspir si atunci trebuie s-o faca el (da, tre' sa-i amintesc, dar o face). Ma mai ajuta, dar mereu trebuie sa-i spun, el nu vede niciodata nimic, nici dezordine, nici praf, nici gunoi de dus la tomberon... asta e, macar bine ca face cand ii spun. E-adevarat ca eu sunt in extrema cealalta, totul trebuie sa fie pus la loc si niciodata nu suport sa vad mizerie si dezordine.
Noki, super picnicul vostru! V-am admirat pozele, sunteti o familie draguta si fericita.
Corap, ce misto sta Andrei-ul tau in poza aia Sa stii ca si eu am prins-o pe Rianna asa in hinta, noroc ca nu se si legana hinta ca sigur "ii facea vant"
Mandy, si la noi e vremea nasoala, azi cred ca stam prin casa ca s-a anuntat ploaie si e ft. innorat afara. Cu somnul, sa stii ca si eu o mai las pe Rianna sa maraie cand tre' sa adoarma si e ok, dupa cateva minute adoarme singurica. E-adevarat ca nu o las sa faca crize de plans, dar nici nu adoarme intotdeauna perfect linistita.
Monet, ce mare e Maya!!! Ce mamica fericita esti tu cu doua papusele
Anda, hai mai intra si spune-ne ce face poetul!
joy04 spune:
MEEMS... asa-i si al meu. chestia e ca eu nu pot face ziua treaba ca al mau baiat se trezeste imediat...
si io-s disperata cu curatenia dar el nu "vede" murdarirea cu ochii cu care o vad eu.
vai...ma gandesc cu groaza ce soacra o sa fiu!!!!!
soacramea nnu-i asa...e lasa-ma sa te las'.
dar o sa vada el de acum incolo cum este...
se pare ca voi restul fetelor aveti barbati ordonati si care va ajuta mult. bravo voua!
CRISTINA, tu cum te descurci cu tati dezordonat?
sa dam si noi datele pt 4 luni:
7,100 kg si 65 cm..cel putin asa ne-a dat aseara la masuratoare.
Cristina, am trimit pe adresa de yahoo datele. trebuie pe aia de RDS?
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
joy04 spune:
Preparate pentru inmultirea laptelui
Este valabil pentru toate preparatele de inmultire a laptelui: numai atunci sunt bine de folosit daca e nevoie de ele. Nu e bine de exemplu sa se bea incontinuu ceai de inmultire a laptelui, organismul se obisnuieste si nu isi va face efectul cand intr-adevar este nevoie. Daca se doreste neaparat a se consuma un ceai, atunci ceaiul de anason, chimen (chimion), fenicul, urzica sau Trigonella foenum-graecum ar fi bine sa fie consumate pe rand, cate o saptamana fiecare, decat incontinuu amestecate. Trebuie baute cat ma multe lichide, cel mai bine apa. Este important pentru producerea adecvata a laptelui mediul si starea sufleteasca fara stress a mamei, tot timpul, dar mai ales in timpul alaptarii.
PREPARATE HOMEOPATICE
Alfalfa D6 inainte de alaptare cu 15-20 de minute. Efect aproape instantaneu. Daca nu, atunci trebuie incercat si urzica (Urtica urens).
Tinctura de formare a laptelui ("More Milk Plus") (din plante medicinale)
Compozitie: Trigonella foenum-graecum, Cnicus benedictus, urzica (Urtica urens), fenicul (Foeniculum vulgare), in tinctura alcoolica de plante cu glicerina.
Preparatul de mai sus se poate comanda de la firmele producatoare(www.birthwithlove.com,www.motherlove.com). Ingredientele sunt alese dintre plantele medicinale cu cele mai mari efecte la producerea laptelui si sunt foarte bine prelucrate (bio).
Numai atunci ar trebui folosit daca exista senzatia ca laptele este prea putin. La inceput, in functie de greutatea mamei, la fiecare 5kg se considera 2-3 picaturi care se administreaza dizolvate in apa, la fiecare 2 ore sau la nevoie din ora in ora.
Se rareste administrarea in momentul in care s-au sesizat imbunatatiri.
Diabeticii si gravidele nu pot consuma. Trigonella foenum-graecum poate scadea tensiunea. La eventualele reactii alergice, trebuie intrerupta administrarea.
ULEI PT. MASAJ pt inmultirea laptelui (aromo-terapie)
Acest ulei poate fi folosit imediat dupa nastere: zilnic de 1-2 ori se maseaza rotund sau in stea acest ulei in pielea sanului. Daca exista senzatia ca nu e suficienta cantitatea de lapte, atunci se poate folosi si inaintea fiecarei alaptari. Creste considerabil cantitatea de lapte daca in timpul alaptarii mama este linistita, relaxata si are un mediu inconjurator fara stress. Aici intra si grija cantitatii de lapte!! Atat in timpul masajului cat si in timpul urmatoarei alaptari, trebuie incarcata o relaxare cat mai bine si psihic si fizic.
Uleiuri de baza: ulei de migdale (Amygdalus communis) si galbenele (Calendula officinalis).
La cantitate mai mare de ulei de migdale se foloseste cantitate mai mica de ulei de galbenele. Aceste uleiuri sa amesteca adaugand cate o picatura la cantitate mai mare de uleiuri mirositoare, pana cand se obtine un miros armonios, dar nu prea puternic. Nu se lasa sa domine nici un miros!
Uleiul de migdale intra repede in piele, nu lasa strat de grasime, hraneste bine pielea. Este ideal si pentru bebelusi, este mult mai bun decat uleiurile artificiale. Este foarte pentru pielea uscata de bebelus, mai ales in cazul sarcinilor suprapurtate. La inceputul alaptarii este foarte bun pentru sanii iritati.
Uleiuri mirositoare: anason (Pimpinella anisum), fenicul (Foeniculum vulgare), Daucus carota, coriandru (Coriandrum sativum), chimion (Carum carvi), leventica (Levendula latifola), trandafir (Rosa).
Feniculul este cel mai important producator de lapte, "uleiul maternitatii". Aminteste de linistea materna.
Anasonul, coriandru, chimionul: ajuta la digestie, antispasmic, efect de incalzire, ajuta la mecanismul de tasnire a laptelui.
Daucus carota: ajuta la functionarea fierei si ficatului. Si pentru bebelusi este bun, mai ales in cazul hepatitei.
Leventica: are efect de linistire, marire a increderii in sine, provoaca curatirea interioara, mareste crezul in reusita alaptarii.
Uleiul de trandafir este cel mai bun preparat aromo-terapeutic in orice situatie in care feminismul ajunge sa se dezvaluie. Are efect antiseptic si antispasmic. Este destul de scump si problematic de obtinut, dar daca se obtine o cantitate foarte mica de ulei de trandafir marocan sau turcesc pur(!) sunt necesare doar 1-2 picaturi pentru o sticluta intreaga (50ml) de ulei de baza.
l-am gasit la "p a r i n t i. com" chestia cu daca bei zi de zi se obisnuieste organismul, mi s-a intamplat mie....dar ca de obicei am zis ca poate mi se pare...
ardeiasul meu umplut
joy04 spune:
Uite ca vin si eu cu sfatul de mamica patita, care nu a mai reusit sa isi hraneasca puiul exclusiv la san de la 2 sapt. Si incercasem aproape tot: ceai de fenicul, chimen si anason, Galactogil, spirulina...Am cautat si Fenugreek dar nu aveau in nici o farmacie. Insa alaltaieri am gasit la un magazin naturist minunea: seminte de Trigonella graecu( subst. activa din Fenugreek) . Am facut ceai ( 1 lingurita de seminte la 250 ml apa, fiert 3 min) et voila: ieri imi curgeau sanii din nou si erau tari-tari. Am inceput ,ca nebuna ,sa topai prin casa de fericire!
tot de acolo este citatul
ardeiasul meu umplut
madau spune:
Fetele !!!!
A inceput o noua luna, iar vechea problema cu calciul. Adica, nu ma mai inteleg cu Miruna, de 3 zile de cand l-am inceput urla de ramane fara aer, si nu doarme, e agitata la maxim, parca e vesnic in priza. Iar de dormit doarme in brate si sare din somn si tipa. Azi in parc a facut un show de se uita lumea la noi, ea careia de obicei dupa cum stiti nu i se aude gura . A fost si deochiata, dar a tipat de a trebuit sa-l chem pe tati sa vina sa ne ia. A mai patit careva asa ceva cu calciul la copii? Alta varianta in afara de cel de la Pharco care o termina la burta si asta fiole mai exista? Vreo sugestie ceva ptr calmare?
Ca sa stiu ce vb cu doctorita, sa nu zica ca-s nebuna de legat si nu sunt in stare sa-mi calmez propriul copil, dar efectiv racneste. OOOOFFF, intai faza cu raceala, acuma asta...parca regresam in loc sa progresam
Madau si Miruna (15 dec 2005)
POZICI, POZICI NOI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA
Noki_Lara spune:
Mada- sper ca dintr-o fiola de Ca ii dai doar jumatate si restul il arunci. Deci iti trebe 2 cutii de fiole pentru o cura de 10 zile. Cica daca folosesti continutul restului de fiola pot face plozii alergii.
Mama a patit-o rau de tot cu mine, cu fiola de Vit. c.
Io nu am patit-o nicicum cu sarah la cea de Ca. i-am dat si restul de 5 ml, a doua zi si a fost ok.
Asta e tot ce-mi trece prin minte...alte sfaturi nu am! Poate asta e cauza si atuncea chiar ca s-ar rezolva simplu!
Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah
madau spune:
Noki ii dau doar jumatate din fiola, stiu ca nu trebuie refolosita. Deci nu asta e cauza. Multam pentru atentionare oricum
Of, cred ca o sa fac o pauza de vreo 2 zile sa vad daca isi revine. Plus ca transpira la cap nevoie mare. Lucru care iar nu l-am mai patit. Si imbracata gros nu e ca la restul corpului e bine.
POZICI, POZICI NOI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA
madau spune:
Tot eu.Hai ca am alta acuma, se poate sa fie de la dintisori? Ca i-am pus degetul pe gingie si am masat usor si a inceput sa rada nevoie mare. Plus ca se simte gingia un pic umflata in partea de jos. Oare ne imbogatim? E posibil ca din cauza asta sa fie asa maraita? Poate mamicile cu experienta ma ajuta nitel.
Pupici
POZICI, POZICI NOI