Emigrare in Canada...french or english?

Emigrare in Canada...french or english? | Autor: ruxy05

Link direct la acest mesaj

Sper sa ma ajute cineva cu un sfat. Noi dorim sa emigram in Canada prin Buffalo NY. Insa am inteles ca pe partea engleza dureaza 4-5 ani , in timp ce in partea franceza cam jumatate. E adevarat?!Noi ne doream partea engleza, dar daca dureaza asa mult...
Va multumesc pentru orice informatie,
Ruxandra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Buna, ruxy05,

Sunt mai multe programe pentru emigrare in Canada (si probabil ca stii asta): Skilled Workers, Business Immigration, Provincial Nomination, Francophone Immigration... Mai multe informatii pe www.cic.gc.ca" target="_blank">site-ul oficial al guvernului canadian.

Tu n-ai spus pentru care program v-ati hotarit. Pentru Skilled Workers, aplicatii procesate la Bucuresti, durata medie in care s-au rezolvat 80% din cazuri este de 63 de luni (vezi www.cic.gc.ca/english/department/times-int/02a-skilled-fed.html" target="_blank">statistica oficiala).

Pentru emigrarea in Quebec timpul de asteptare este mai scurt, deoarece procesarea cererii de emigrare are loc la Viena. Ambasada de acolo acorda un certificat de selectie pentru Quebec, dupa care dosarul este procesat la Bucuresti.

Cam astea sunt informatiile pe care le stiu eu. In primul rand te sfatuiesc sa citesti bine site-urile oficiale. Si apoi sa cauti pe net site-uri specializate pe imigrare (sunt cateva bine documentate si in limba romana; trebuie sa iti faci user pentru a accesa informatiile in cauza).

edit: Revin pentru a-ti spune ca, din cate stiu eu, daca aplici pentru programul francofon (provincia Quebec) nu esti obligat sa ramai acolo. Trebuie insa sa semnezi o declaratie pe proprie raspundere ca intentionezi sa te stabilesti in Quebec. Stiu cateva cazuri de aplicanti pentru Quebec care doar au aterizat acolo, dupa care s-au mutat in partea engleza. Totusi trebuie sa-ti atrag atentia ca asta se intampla acum si ca nu e obligatoriu sa se intample si pe viitor tot asa .

Succese.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Noi am venit din Romania in Montreal, unde am stat 10 luni, dupa care am venit aici, in British Columbia, nimeni nu ne-a oprit, puteam veni si dupa 1 luna.Multi sunt care aplica pt Quebec pt ca e mai scurt timpul dupa care merg in partea engleza.

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Iar eu am buni prieteni in Toronto, care au aplicat pentru Quebec si au aterizat direct in Toronto. Ca acolo au o droaie de rude.

Succes!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Manevra asta cu Quebecul am inteles ca e destul de raspandita, pt ca dureaza semnificativ mai putin...partea proasta e ca trebuie sa cam vorbesti si franceza si engleza, ca daca nu stii franceza nu treci interviul, iar daca nu stii engleza, cum traiesti dupa ce aterizezi in provincie de limba engleza...
Si am o intrebare: ruxy spune ca aplica la Buffalo ceea ce inseamna ca locuieste in state (ok poate e deja in Canada cu permis de munca, am inteles ca tot la Buffalo se aplica); asta e valabil pt partea engleza. Dar daca esti in state si vrei in Quebec, cine iti face selectia, Buffalo (sau alt oficiu consular din state) sau tot Viena?
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxy05 spune:

Multumesc fetelor. Noi suntem in State si de aceea aplicam pe Buffalo. Problema e ca suntem cursivi in engleza, dar franceza nu (mai) stim, de aceea vroiam sa mergem pe engleza. Avem punctaje, intre 90 si 100 (cica acum s-a coborat standardul la 67), dar am citit ca pe partea engleza dureaza mai mult si nu stiam daca e adevarat. Stiu ca in Ro de obicei dureza mai mult, dar vroiam sa stiu daca si aici.
Ruxandra

Mergi la inceput

Eu stiu ca biroul consular de la Viena este doar pentru Europa. Am fost la toate sedintele de informare tinute la Bucuresti, din 3 in 3 luni. Aveam dosarul gata cind am primit plicul de la KCC, de am ajuns aici. Despre biroul din US chiar nu am habar.

Virsta Deiu

Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Faza e ca suntem cetateni romani; aplici prin Buffalo daca ai locuit in state minim 1 an.
Eu sunt destul de confuzata; un forum bun de emigrare Canada si nu numai este: http://britishexpats.com/forum/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxy05 spune:

Llaura, daca aplici in Buffalo, tot ei fac selectia. Un forum bun este www.montreal.ro (sper sa nu se considere ca fac reclama cumva,daca doresc moderatorii, pot sterge mesajul)--insa eu tot nu am gasit raspunsul pe care il asteptam. Al meu zice sa ne apucam serios de franceza, dar sincer nu ma trage inima...insa daca cu asta injumatatim timpul de plecare, fie !
Ruxandra

Mergi la inceput

Si mai sint: www.quebec.ro si www.montreal.ro .

Parca pe al doilea bintuiam eu mai mult.

Succes!

Virsta Deiu

Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aprilie11 spune:

quote:
Initial creeata de ruxy05

Sper sa ma ajute cineva cu un sfat. Noi dorim sa emigram in Canada prin Buffalo NY. Insa am inteles ca pe partea engleza dureaza 4-5 ani , in timp ce in partea franceza cam jumatate. E adevarat?!Noi ne doream partea engleza, dar daca dureaza asa mult...
Va multumesc pentru orice informatie,
Ruxandra

Mergi la inceput