Emigrare in Canada...french or english?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aprilie11 spune:

quote:
Initial creeata de ruxy05

Sper sa ma ajute cineva cu un sfat. Noi dorim sa emigram in Canada prin Buffalo NY. Insa am inteles ca pe partea engleza dureaza 4-5 ani , in timp ce in partea franceza cam jumatate. E adevarat?!Noi ne doream partea engleza, dar daca dureaza asa mult...
Va multumesc pentru orice informatie,
Ruxandra

Procesarea dosarelor la Buffalo dureaza intre unul si doi ani.
Gasesti pe www.yogi.com amanunte.
Noi avem dosarul la Buffalo si am primit formularele pentru medicale (la un an de la inceperea procesarii).Am aplicat pentru partea federala.
Multa bafta!
Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii pe PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Tatal meu a trimis actele prin Buffalo si el sta in Montreal.

invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste

Mergi la inceput

Eu nu am inteles cred ce ai zis tu Ruxy05.Adica daca trimiti actele prin Buffalo stai 4-5 ani sa iasa?Deci te intreb pentru ca noi acolo le-am trimis si ne cam ingrijoram ca nu ies mai repede.Noi stam in pertea franceza.Sper sa ma inteleaga cineva ca sunt cam incoerenta la ora asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ana Maria, multumesc, tu ai raspuns la intrebarea mea; deci daca aplici din Canada (sau US, tot aia), actele se proceseaza la Buffalo indiferent daca aplici federal sau pt Quebec.
Tu stai linistita, noi nu pricepem cum se intampla lucrurile de fapt.

Mergi la inceput

Ma bucur.Am crezut ca nu o sa ma inteleaga nimeni.Adevarul e ca nu prea pricep nici eu.Dar si noi am fi putut sa le trimitem si in alta parte in afara de Buffalo dar a crezut tati ca poate acolo nu e asa aglomeratie dar se vede ca este.Noi pentru federal am depus.Spwer ca iasa mai repede ca sunt de 7-8 luni trimise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxy05 spune:

Ana Maria, exact asta intreb: daca aplici pe partea federala, e nevoie de 4-5 ani sa iasa actele? Mie nu mi se pare corect fata de cei care aplica pe Quebec si apoi tot in partea engleza se duc. Si mai ales ca ii vorba si de mai multi bani la aplicare. Singurul avantaj e ca nu trebuie sa dai interviul in franceza...dar daca ma gandesc bine, cand e vorba de atata timp, nici asta nu mai e un avantaj.
Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ruxy, nu este corect, dar stii cum e, nu e interzis.
Ce spune aprilie e o veste foarte buna; aprilie, ati aplicat skilled worker sau cu alt fel de program (de ex. pnp)? e bine si pe pm daca spui, cum preferi tu.
Ruxy, mai exista solutia gasirii unui job in Canada, mers acolo cu permis de munca si (eventual) convins angajatorul ca merita sa iti faca rezidenta employer-driven (bineinteles in provinciile care au astfel de programe).

Mergi la inceput

Deci eu stiu ca nu e nevoie de 4-5 ani ca sa iasa actele dupa ce aplici pentru federal.4-5 ani dureaza cu totul inclusiv cu timpul de asteptare ca sa iti iasa selectia pentru quebec.Dar tu nu stiu daca ai nebvoie de asa ceva eu vb din punctul meu de vedere pt ca am asteptat 1 an de la depundere pentru quebec si cu cat mai asteptam acum sa iasa de la federal cam astia ar fi anii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut Ruxi,

Noi am aplicat pe Quebec si am venit direct la Toronto. N-am mai trecut prin Montreal deloc. Nu a fost absolut nici o problema.
Unii mai aterizeaza in Montreal si vin apoi la Toronto dupa cateva zile.
Dar asa cum spuneai, trebuie sa stii franceza macar pt interviu. Eu am fost aplicant principal si uitasem toata franceza pe care o invatasem (n-am stiut prea bine niciodata). Dar cu o luna inainte de interviu am invatat cat am putut de mult in special pe margina intrebarilor pe care ti le pun astia. Si a fost OK. Sotul meu nu stia aproape deloc. A invatat pe de rost poezia cu ce stie el sa faca :).

E mult mai rapid prin Quebec, daca poti face un efort cu franceza inainte de interviu.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxy05 spune:

Multumesc mult, fetelor, forumul asta e extraordinar . Tot pe federala ne-am hotarat pana la urma, ni-s traduse deja toate in engleza, deci aplicam asa. Doamne ajuta!!O sa va tin la curent cu ce mai aflu si eu, iar daca aflati si voi ceva scrieti aici. Poate intre timp gasim si job in Ca (noi ne facem PhD-urile in US) si acceleram un pic procesul.
Ruxy

Mergi la inceput