Cresa nr. 13 - Drumul Taberei (Materna)
Dragi mamici de pitici care merg la Cresa nr.13 din Drumul Taberei, intentionez si eu sa-l dau pe Andrei (1 an si 1 luna) la aceasta cresa, cel mai probabil din toamna, poate o sa-l duc si mai devreme la program scurt sa se obisnuiasca din timp cu educatoarele si copii, dar as vrea si eu mai multe detalii. Si bune si rele. M-ar interesa si ce grupe si ce educatoare sunt mai bune, daca exista diferentieri de genul acesta. Deasemenea as vrea sa aflu si cine este persoana cu cea mai mare autoritate acolo, fiindca atunci cand am fost sa vedem cresa si sa vorbim de o eventuala inscriere (am inteles ca este bine sa rezervi locul din timp) ni s-a spus sa discutam cu Asistenta Sefa, o doamna tare draguta de altfel si care a fost foarte amabila si de ajutor si mi-a spus ca pot sa-l duc pe Andrei si de maine daca doresc si daca pot sa-i aduc toate documentele necesare atat de repede (cu toate ca oficial nu mai sunt locuri si nici nu i-am dat absolut nimic).
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Oana si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Raspunsuri
Andries spune:
eu personal nu am copilul la respectiva cresa, dar nu pot sa nu iti dau un sfat ...asa ca de la parinte care tot la 1 an si 1 luna si-a dus copilul la cresa, daca poti du-l acum in primavara, se mai obisnuieste cu colectivitatea si cu virusii pe perioada calda, ca iarna... e mare problema, daca il duci din timp isi mai face si el imunitate.
Andries
Amaya spune:
Multumesc Andries. Asa si intentionam, sa merg de acum, eu cu el, cateva ore pe zi, macar sa ne jucam cu copiii si astfel isi face si el acomodarea.
Oana si
laura_dimitris spune:
cresa nr. 13 este cumva cresa de pe compozitorilor?? Eu acolo am copilul de mai bine de 1 an. Nu stiu insa daca poarta nr. 13..Daca este una si aceeasi, iti pot da cate detalii vrei tu... 
Laura mama lui Dimitrakis
Amaya spune:
Laura, nu, Cresa nr.13 este cea din spatele blocului cu Materna.
Oana si
Liliann spune:
readuc in discutie acest subiect pentru ca as dori sa aflu daca are cineva copilul aici si daca e multumit.
m-am interesat despre aceasta cresa si am aflat ca are o directoare noua, de cateva luni.
si-a inscris cineva de curand copilul aici? daca da, cum a decurs acest lucru?mi-e groaza sa merg si sa nu stiu cum sa pun problema....
Amaya spune:
Liliann, daca eu am deschis subiectul acum 2 ani hai sa fiu tot eu cea care iti raspund. Baietelul meu este si acum la aceasta cresa si sunt extrem de multumita de tot: de educatie, de program, de mancare....tot! Cresa este proaspat renovata si curata iar educatoarele sunt minunate (cel putin cele de la grupa baiatului meu). Au o politica excelenta in ceea ce priveste copii bolnavi, care nu sunt primiti sub nici o forma in perioada de tratament si care se reintegreaza doar cu aviz medical, ca atare Andrei n-a avut decat raceli super usoare datorate colectivitatii. De anul acesta, din septembrie, tot acolo va merge si fetita mea.
Daca vrei si alte detalii intreaba-ma!
Oana,
nazdravanul Andrei (18.02.2005) si
Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
Va astept la www.bijuterii-cadouri.ro
Liliann spune:
Amaya, multumesc mult pt raspuns.
avem copiii aproape de-o varsta. Eu pe fetita mea (care mai mica decat a ta cu 2 luni) as vrea s-o inscriu la cresa acesta pt ca avem o cunostinta care acolo copilul si e multumita . Dilema mea era de cand s-o dau, am citit pe aci si mi se pare cam corect ca daca merge in colectivitate in toamna-iarna ar raci mai des/violent asa ca ar fi mai bine sa merga in primavara.insa in primavara eu trebuie sa fiu deja la servici. Ma gandeam s-o duc si eu tot din septembire , sa se acomodeze pana in aprilie. Din exeprienta ta cu baietelul, crezi ca daca merge la cresa din toamna, o sa se imbolnavesca mai des si mai grav decat daca merge in perioada calda?
Alta intrebare ar fi cam cu cat timp trebuie s-o inscriu? si cu cine trebuie sa vorbesc de acolo? si CUM ? Trebuie sa ma recomande cineva , sa dau ceva cuiva? tu cum ai procedat cu baietelul ?
hai ca m-amintins cam mult, ti-as fi recunoascatoare daca m-ai lumina putin
am intrat in febra inscrierilor
si pe baiat tyrebuie sa-l inscriu la gradi.....
Amaya spune:
Liliann, sa-ti traiasca prichindeii si sa fie sanatosi. Eu, pe Andrei l-am dus prima data in mai 2006 si atunci s-a imbolnavit, dupa 4 zile de cresa, prima data in viata lui (rosu in gat, febra mare, insa n-a fost nevoie de antibiotic). Dupa episodul acesta nu l-am mai dus (n-a mai vrut sotul) insa i-am dat Imunobaby o luna da una ba pana in octombrie. In august i-am facut Varilixul. Din septembrie l-am dus iar si de atunci nu s-a mai imbolnavit decat foarte usor, ceva mucisori din cand in cand, aproximativ de 5-6 ori pana acum (insa nu pot sa sustin ca s-a imbolnavit la cresa...mai degraba de acasa cand a fost unul dintre noi bolnav fiindca au coincis de fiecare data dar nu am stat sa analizam care de la care a luat). La cresa, in fiecare iarna a fost vaccinat antigripal.
Cum am povestit in primul mesaj al subiectului, eu am mers la asistenta sefa (mi s-a comunicat, atunci cand am sunat prima data, ca ea se ocupa de inscrieri) si l-am luat si pe Andrei cu mine, si i-am spus ca vreau sa-l inscriu; mi-a dat sa competez o fisa, mi-a dat o lista cu ce trebuie sa-i aduc si asta a fost tot. Nu i-am dat absolut nimic si nu m-a recomandat nimeni. Insa de atunci lucrurile s-au mai schimbat, cum ai spus si tu, acum este o directoare noua si, sincer, nu stiu cum se procedeaza. Eu sper ca lucrurile nu s-au schimbat in rau , din acest punct de vedere, fiindca altfel aceasta directoare a facut numai lucruri bune pentru cresa. Sper doar ca urmatorul pas este sa schimbe locurile de joaca din curte cu unele mai sigure pentru copii atat de mici si sa renunte la leaganele si bancile din fier.
Parerea mea este ca ar trebui sa mergi si sa ai o discutie cu directoarea si sa vezi cum decurg lucrurile.
Mult succes iti doresc!
Oana,
nazdravanul Andrei (18.02.2005) si
Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
Va astept la www.bijuterii-cadouri.ro
Liliann spune:
multumesc pt raspuns amaya
eu as vrea s-o dau pe fetita in febr anul viitor sa aiba 2 luni de acomodare pana merg eu la servici in aprilie
as vrea sa merg s-o inscriu cam intr-o luna-doua (e prea devreme????), acyum astept de la o prietena care are copilul acolo sa-mi spuna cam care e procedura cu noua directoare....
multumesc inca o data pt sfaturi, poate te mai abordez daca imi vine vreo ideee, fetitele noastre or sa fie colege .....