Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (84)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Dr. Anya, rogu-te, i-a iesit fetii hemoglobina sub limita inferioara; inca nu stiu amanunte ca analizele sunt la sot si sotul n-a ajuns acasa; ce inseamna asta? stiu ca reprezinta globulele rosii din organism, kestie f. importanta; are 10,3 in ideea in care limitele sunt 11,4 -14 si ceva; cam ciudat ceva insa: analizele le-am facut la medicover (cine ce parere are despre cum se fac analizele aici?) si acum 2 luni, cand i le-am facut prima data avea hemoglobina tot spre limita inferioara dar totusi in limita; limitele erau atunci 10,3-14, adica daca s-ar fi pastrat valorile acum Ana ar fi fost fix pe minm; ce se-ntampla cu limitele astea? e posibil sa fi folosit alti reactivi (dar diferenta asa de mica totusi?); e acelasi laborator...in fine; Ana mea nu prea mananca! sa-nteleg ca se reflecta kestia asta in hemoglobina? sa-i dau carnoase, proteina sau ce? Mercic mult mult!!!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

si noi ne-am intors din parc...maaama ne-a batut un vant, aveam o freza la intoarcere ....
plus ca mi-a spus o mamica "binevoitoare" ca lui Milan ii fuge un ochi...unde?

sofia, merci merci...e ok ala cu litere. deci ramane la cafea, da? sau la parc? ai incercat galbenele ceva pt Nuka...sper sa nu ma trezesc vorbind si sa fie total contraindicata....

vera azi nu ati mai iesit cu rolele, sau de la voi era vantul ala???

miflore, sper...

mihairi, felicitari pentru stelutza!

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Eu sunt foarte dornica sa ne vedem duminica in parc. Vad ca nu se prea inghesiue nimeni asa ca eu as propune sa ne vedem eventual la intrarea din Herastrau de la Charles de Gaulle pe la 1. E cineva de aceasi parere?

Daca nu merge asa, ne vedem in floreasca Bianca cand poti tu. Numarul meu e in adresa comuna. Daca te hotarasiti imi dai un PM.

Sofia si Nuka 02.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Am fost in Mall sa scot bani de pe card sa-i dau salariul bonei. Si e credeti: mai un sutien, mai o palarie fetii, mai Capitalul ca sa-l vad si io pe sotul Biancai (exagerez, capitalul e doar 2,5 lei) s-a dus salariul bonei. Asa ca am stat din nou la coada la bancomat.

kid, multumesc de explicatii! De swinger din ala vorbeam, da; deci sa nu-l mai iau. Am vazut in Mall de la Tomy jucaria www.tomy.co.uk/product_details.asp?prdcode=2739" target="_blank">asta care se transforma dintr-un fel de ajutor la mers in tricicleta; e 2,5 mil. Daca o are cineva, spuneti-mi daca merita banii, ca mie mi s-a parut faina.
Irina, multumesc. Am cumparat plicuri cu bule de la diverta, cum a zis ruxandra.
bianca, o fi oboseala de vina, dar nu inteleg ce vrei sa spui cu faptul ca o extrag greu pe miruna din scaun. Ei nu prea ii mai place sa stea in scaun, vrea sa circule, merge singura sprijininduse de marginile poangelor.
sofia, ce fain ca ai gasit corespondent lui Nuka in ceata lui Habarnam. CIt ai dat la billa pe cele 26 de litere?
Miha.
Dr Anya, abuzez si eu in continuare de faptul ca ne dai sfaturi gratis. De fapt, poate sa-mi raspunda orice medicinista, ca e legat de analizele bonei; singurele chestii care au iesit in afara limitelor sint de la categoria "hematologie":
- NE%: 48,3 (trebuia 53-68%)
- EO%: 1,20 (trebuia 2-4%)
- MO%: 11.9 (trebuia 2-8%)
Multumesc anticipat.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Sofia, eu (noi) ma inghesui...ramane asa , duminica la 1 unde ai spus tu, ca nu mai stiu..

ioana, sorry, m-am referit la scaunul de masina...

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Flavia - fierul se da profilactic de la 6 luni (pt a preveni anemia la sugar) in doza de 1mg/kg/zi. Unii recomanda chiar 2mg/kg/zi. 5 pic. inseamna 12,5 mg.Deci e ok.

Tonnia
- uratzii sunt saruri ale acidului uric, care precipita in tubii renali. Cresterea lor poate aparea in diverse afectiuni, insa cred ca la Dinu poate aparea ca urmare a tratamentului pe care l-a urmat sau din cauza ca urina era hiperconcentrata (copilul nu bause suficient inainte de recoltare si era un pic deshidratat).Daca astea sunt singurele modificari si uratii nu au o valoare fabuloasa, inseamna ca e in regula.Ma bucur pt urocultura negativa.

Vero - e foarte bine ca bb are numai muci si nimic alteceva. Probabil ca a facut o forma mai usoara de raceala (conteaza mult ca il alaptezi si ii dai anticorpi). Scoate-i mucisorii cand se aduna si asta e. Daca n-are altceva, nu-i da nici paracetamol mai mult de 2-3 zile, ca n-are rost. Si nu abuza de Vibrocil. Mai bine ser fiziologic sau apa de mare.

Mary - esti o mamica fericita. Bravo pentru "ma-ma".

Ioana - daca astea sunt singurele modificari, nu au nici o semnificatie.

Miflore - scaderea hemoglobinei sub limita normala=anemie. Limitele normale variaza in functie de varsta (si chiar si de sex).
La sugari anemia este oarecum "normala", fiziologica. Poti sa incepi sa-i dai fier. E bine sa manance carne si galbenus (pt aportul de fier), insa in limitele normale (pt ca excesul de proteine nu e bun: afecteaza rinichii si nici nu stimuleaza cresterea, din contra - vezi cura de slabire disociata, pe baza de proteine - carne). Asa ca e bine sa suplimentezi cantitatea de fier din afara.
Nu te speria, ca nu-i o tragedie. Aproape toti bbii fac.

Alina
Anya mea(19 oct. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Ioana, Sofia Habarnam e cartea mea preferata ! Sunt femeie in toata regula si de cate ori zbor cu avionul ma uit la pamant si imi zic in gand "Habarnam n-a avut dreptate, pamantul nu e mic cat o placinta" mai tineti minte calatoria cu balonul?
Tangerine as vrea sa vad poza cu tabloul.
Am vazut ca vorbeati de ce aveti prin casa. Noi avem mocheta foarte groasa peste tot, pana in fundul dulapului, asa ca Petrut isi petrece mai mult de jumate din timp pe jos. Cam asa au toti si chiar se recomanda sa lasi copilul pe jos daca suna telefonul sau e cineva la usa decat sa-l lasi pe masa de infasat sau in patul parintilor nesupravegheat cateva secunde.
Apropos de asta, in tara a fost stirea asta? O mamica de baiat de cateva luni l-a pus pe covor ca sa se duca sa raspunda la telefon in alta camera si cand s-a intors, baiatul sugea la cateaua familiei
Oportunist baiat, cam asa ar face si al meu , numai sa-i dau ocazia.

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Kid, Codruta multumim pentru laude!
RalucaC,
Tonnia, ca bine intrebasi, ca si eu vreau de maine sa-i dau fetii carnita!
Nu mai pot citi acum, ca fata-i maraita! mai pe seara!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Multumim de laude, am rosit!

Sofia, habarnai (hi hi, dupa cartea ta) ce astept sa plec fara copil. O sa imi fie dor de ea, dar va fi si o schimbare binevenita.

Ioana, e suuuuuuperrrrr! walker-ul acela (asa ii zice, cica). Il are prietena mea pentru fetita ei de 9 luni, de fapt e tot un import din Anglia prin filiera mea, a platit 21 de lire sterline pe el, asta comparand cu pretul aceluiasi walker (de la Vtech este) de la noi, din Metro (3 milioane juma ) Sa nu mori de ciuda!!! La ei un milion, la noi de 3 ori si juma mai mult. Si leganul asta (swinger-ul, care apropo, la engleji inseamna un individ dispus sa faca schimb de parteneri in vederea sexului, hi hi, am vazut un reportaj) costa 9 meleoane la noi si la ei e vreo 60 de lire.

Am sa ii cumpar si fetei walker-ul. Vezi ca au unul si la Chicco, e vreun milion jumatate, mai au si la Mothercare, dar e mai scump. Cred ca e alternativa ideala la premergator, care e atat de controversat.

Tonnia, Dinu e un scump si nu e slab deloc. Alex are si ea 6,800 si nu stiu cati cm ( o sa vad saptamana viitoare la vaccinul de 6 luni). Eu zic ca sunt ok, fiecare cu felul lui, unii mai buflei (mor dupa ei) si unii mai paienjenici, in ciuda mamicilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Sofia cu Habarnam. Si mie imi place, ca sa nu mai zic de Doctorul aumadoare care a fost cartea mea preferata.

Ioana e cea mai tare Miruna. Deja merge singura pe langa mobila! SUPER!

diana_n . M-am distrat bine.

Si eu am mocheta groasa si parchet. In partea de hol (una din 3 bucati) care e la usa de la intrare am gresie (ca e mai usor de curatat cand vine toao lumea cu bocancii plini de noroi ). Si Vladut misuna pe unde apuca (mai rar pe gresie ca e prea rece, dar pe parchet in voie) si aspir cam de 3 ori pe saptamana.

Acum doarme de la 7 fara 15... Sa vezi ce ma tin de dansuri la noapte .

Anya20 te admir cum raspunzi tuturor. Eu mi-as pierde rabdarea . Felicitari

Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze

Mergi la inceput