Fetele din America (64)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Elena, nu stiu cum sa te ajut, dar ma gandesc la tine si iti doresc sa se aseze cumva lucrurile si sa ai parte de liniste

Si pe mine ma dispera problema dintilor si nu i-am dat inca de cap, in Romania dentistul imi spune ca am o dantura extraordinara, totul e minunat, iar aici mi se spune ca trebuie sa-mi fac nshpe mii de interventii ca mai am putin si-mi cad tot dintii din gura.. exagerez si eu un pic acum, dar in mare cam asa e Adevarul cred ca este undeva la mijloc, da' unde nu gasesc eu dentistul ala care sa-l vada.. Intr-o vreme gandeam ca sunt cei de aici exagerati (prima data cand m-am dus la un control, foarte multumita de noua mea asigurare care acoperea si ceva dentar, am iesit tremurand si cu lacrimile innodate-n barba, dupa ce un stomatolog binevoitor mi-a explicat cati nervi tre' sa-mi scoata si cate coroane tre' sa-mi puna si cam cat ar trebui sa platesc din buzunar, toate pe fundalul unei descrieri apocaliptice privind situatia bietilor mei dinti) si dentistul din Romania e cel cu dreptatea, pana cand, la trei saptamani dupa un control in Romania in care mi s-a explicat ce minunata e dantura mea, am ajuns la urgenta in State cu o durere de dinti de ma urcam pe pereti si a reiesit ca aveam o frumusete de carie care ajunsese aproape la nerv si ar fi trebuit sa se vada foarte clar cu ochiul liber cu 3 saptamani in urma. Asa ca de atunci.. ma tot framant si rezolvare tot n-am gasit.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikolle spune:

Buna fetele,

si eu am avut probleme cu o masea si am fost nevoita sa apelez la dentist aici. partea buna a fost ca, cineva m-a indrumat sa ma interesez la universitatea de aici, (eu sunt studenta in Louisiana, LSU), daca au College of dentisty. spre marea mea bucurie am descoperit ca exista, iar studentilor le trebuiesc pacienti sa faca practica. am fost, m-au rezolvat si sunt multumita. sunt supervizati de doctori tot timpul. nu fac nimic fara acordul lor. dureaza mai mult, dar sunt foarte minutiosi, pt ca primesc note pt tot ceea ce fac. Preturile sunt la jumatate. eu am avut de facut root canal si coroana si m-a costat 700$ cu totul.
am fost curajoasa si m-am lasat pe mana lor. au foarte multi pacienti, din cauza preturilor si nu am auzit pe nimeni sa se planga. acum, depinde si cum nimeresti, nu stiu ce sa zic.
eu sunt multumita de lucrare. parte proasta e ca dureaza destul de mult fiecare vizita.
acum, eu v-am spus povestea mea, gandidu-ma ca, poate va ajuta in vreun fel .

nu accepta nici un fel de asigurare.

va doresc numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Uoooooooooof dentisti. Cand am gasit si eu o dentista buna in Romania de care am fost multumita in primul rand ca m-a scapat de frica...am plecat din tara. Acu e in Suedia....cred ca ma duc dupa ea acolo cand o sa am nevoie:)))). Aici nici nu vreau sa ma gandesc cat m-a costat pana acum si in primul rand cati nervi mi-am facut cu dentistul, nu stiu el cat laboratorul cu care lucra si mai ales cumnata-sa asistenta care mereu avea cate o parere cand nu era treaba si banii ei, cred ca daca eu eram vreo baba din aia scofalcita americanca si nu erau prieteni cu socrii mei ii ziceam fo' doo.
Schimb dentisul oricum cu prima ocazie cand o sa am probleme...da Doamne sa nu am prea curand

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Am primit prin email - nu stiu cit de adevarat sau nu este, dar la cite se pot intimpla, nimic nu e de mirare!
Pe cind am stat in Arizona (Phoenix- Tempe), o prietena care avea u prietena mexicana mi-a povestit ca fratele prietenei statea in fata portii casei lui, pe bordura (e un cartier de mexicani, Guadelupe cred, in care au chiar casute tip mexican si obisnuiesc sa stea ca la sate, in fata portii, sau sa se adune la discutii mai spre seara, intre ei vecinii - ca si la noi la tara); a oprit o masina, la volan era un tip cu pistolul, l-a indreptat spre fratele mexicancei si a zis: sa te-mpusc, sa nu te-mpusc - mai bine nu! Si a plecat. Din cite am inteles, facea parte dintr-o banda si ritualul de intrare in banda era sa impuste aleator pe cineva pe strada!!

THIS INFORMATION IS EXTREMELY IMPORTANT!!!!!!
DON'T FLASH HEADLIIGHTS AT CAR WITH LIGHTS NOT ON!!
Police officers working with the DARE program have issued this
Warning: If you are driving after dark and see and on-coming car with no
headlights on, DO NOT FLASH YOUR LIGHTS
AT THEM!
This is a common Bloods member "initiation game"
That goes like this: The new gang member under initiation drives along with no headlights, and the first car to flash their headlights at him is now his "target." He is now required to turn around and chase that car, then shoot and kill every individual in the vehicle in order to complete his initiation requirements. Police Depts across the nation are being warned.
Their intent is to have all the new bloods nationwide drive around on Friday and Saturday nights with their headlights off.
In order to be accepted into the gang, they have to shoot and kill all
individuals in the first auto that does a courtesy flash to warn them that their lights are off.
Make sure you share this information with all the drivers in your family!
Please forward this message to all your friends And family members to inform them about this initiation ritual.
Tracy Zabel Washington County Community Corrections
Probation/Parole Officer 14949 62nd St. N Stillwater, MN 55082
(651) 430-6905 phone
(651) 430-6999 fax

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

poze poze poze cu casuta unde stam acum si cu apartul unde am stat in prima luna jumate aici

PS pasaportul care expira in mai putin de 6 luni poate pune probleme serioase, puteti intra in Ro cu el (eu am intrat) dar l-am schimbat acolo, ca stiam ca risc sa nu ma lase sa ies cu el la plecare

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Misto zona pisik parca esti la munte in vacanta.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

nematisc,... sotul meu avea 6 ani si pe atunci locuia in Colombia ...a vazut cu ochi lui intamplarea pe care ai scris-o tu , iar prietenul lui cel mai bun a fost impuscat in cap iar pe sotul meu l-au "scapat"..si acum isi mai aduce aminte cum si-a vazut prietenul impuscat in cap, langa el, de o masina care a oprit langa ei cand ei se jucau pe asfalt si indrepta pistolul cand spre unul cand spre altul...!!! de accea a hotarat sa plece din Colombia si sa vina aici sa isi faca un viitor asigurat.

Eu tot nu inteleg, daca am permanent resident care expira la anul , iar pasaportul romanesc expira anul asta , dar nu in perioada cand sunt in romania,de ce sa fie o problema..ma gandesc ca la anul depun actele pentru cetatenie si nu vreau sa mai refac pasaportul romanesc ca oricum nu mai vreau sa plec din USA pentru absolut nimic(acum merg pentru ultima data ca este URGENTA treaba cu MAMA)dar eu nu vreau sa mai plec din USA nici macar pentru vacanta.

deci care este problema cea mare? eu locuiesc aici , iar pasaportul romanesc imi trebuie doar daca vreau sa plec afara din USA ! NU ! sau gresesc?

"Daca crezi ca exista Vesnicia si stai nepasator, meriti sa fii inchis in casa de nebuni" - un parinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Elena,

de ce sa nu-l schimbi? Niciodata nu se stie cind ai nevoie de el si de ce sa risti cum zice cineva mai sus sa nu poti iesi din RO ca expira mai repede de 6 luni?

nu cred ca e mare greutate sa schimbi si pasaportul cit stai in RO si in plus poti face cerere sa ti-l lase si pe cel vechi (explici motivele - viza pe el samd) si nu pierzi nimic

si eu am circulat cu 2 pasapoarte, cel vechi si cel nou - l-am schimbat si am cerut sa-mi lase pe cel vechi ca aveam viza de US valabila, pe el; am iesit cu cel vechi din RO si la intors m-am distrat si i-am aratat vamesului pasaportul cel nou, virgin, fara stampila - a facut o fatza! Cica: da dvs. picatiz din Luna, de unde veniti si pe unde ati iesit??? La care i l-am aratat pe cel vechi(il aveam pregatit) si i-am zis ca am vrut sa vad ce fata face - l-a pufnit si pe el risul!

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Elena cred ca asa e legea, nu prea avem ce sa facem. Aia este identitatea ta cand circuli international. Daca te duceai cu alt pasaport nu conta pentru romani.
Si la mine e o problema asemanatoare, expira in decembrie, GC-ul meu e pe post de stampila in pasaport si nu stiu daca trimit in tara actele trebuie sa trimit si pasaportul...si mai si dureaza. Mi-e o sila crancena sa sun la consulat sa intreb. Am zis ca mai bine astept cetatenia, tocmai am fost la interviul de remove conditional status, sper sa fie ok si dupa ce primesc GC permanent depun pentru cetatenie, fac pasaport american si cu el ma duc in Ro si mi-oi face atunci si pe ala romanesc. Cand am fost in ianuarie la immigration sa imi puna stampila de prelungire ala a vazut ca pasaportul expira in decembrie si desi ar fi trebuit sa imi puna prelungirea pana in ianuarie 2007 mi-a pus doar pana in decembrie 2006 si m-a atentionat ca de aia imi pune cu o luna mai putin si mi-a zis sa ma ocup sa-mi refac pasaportul.

Chiar aveti idee ce acte imi trebuie pentru reinnoirea pasaportului, daca pot sa le trimit prin posta, la consulat sau trebuie depuse personal? Si trebuie sa trimit si pasaportul actual? Stiu ca s-a intrebat si rasintrebat, chiar ma gandeam sa pun in capul listei niste info utile si link-uri sa fie o tzara mai usor.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anp spune:

Suna aici:
http://www.roconschicago.org/
De obicei au fost draguti si mi-au "esplicat" ce sa fac - si cu reinnoirea pasapoartelor, si cu certificatul de nastere romanesc al puiului meu.
Succes!

Mergi la inceput