Bebelusi de iulie-august 2005 (88)
Raspunsuri - Pagina 6
palmyrah2002 spune:
quote:
Originally posted by ema.nu.ela
palmyrah,
eu pana acum aveam asa:
7.00-7.30 - 200 lapte cu cereale
10.30-11.00 - 130 piure fructe + cereale, eventual lapte 50-60ml
14.30-15.00 - 150 piure leg + carne, lapte 60-90ml
18.30-19.00 - 150 iaurt cu cereale/fructe
21.30-22.00 - 200 lapte cu cereale
dar de vreo saptamana lapte cu greu bea 150-170 in loc de 200. se ridica in fund si tine gura inchisa si da peste biberon. seara cand e adormita e mai simplu uneori. dar alteori desi moare de somn tot se scoala in fund si nu mai vrea. ma dispera.
mamica de maria, 8 luni fara 2 zile
Eu zic ca maninca foarte bine si ma gindesc ca Rares minca la fel la aproape 8 luni-cam aceleasi cantitati;dupa 8 luni jumate i-am scos laptele de la masa de prinz si i-am marit cantitatea de piure cu legume si carne.
A,stai ca mi-am adus aminte,pe la 8 luni a avut o perioada in care laptele de dimineata il servea in 2 transe :100 ml la 7 si 100 ml la 7,15-7,20 ;asta pina i-am schimbat tetina de lapte obisnuita cu tetina de cereale si de atunci da gata sticla intr-o clipita!
Ce fel de cereale ii pui in laptic?Poate nu-i mai plac,mai incearca si altceva!
Monica-Elena spune:
Ema in prima zi i l-am dat crud. Am pasat la blender si l-am amestecat cu un mar, iar seara i-am pus tot crud si pasat in iaurt. A doua zi i-am facut compot si la fel l-am pasat.
eu nu folosesc Danone sub nici o forma nici eu si nici ptr el.Cele de la brenac mi se par fainoase mai ales smantana parca la brenac smantana sau iaurtul nu mai stiu care contine si gelatina si amidon modificat. Iar cele care contin amidon modificat ma feresc d elee. Ii dau si iaurt si smantana milii sau vio care este 100% natural.
Anis daca copilul este gras atunci nu s edau cereale dar daca este in limitele normale se dau. Eu ii dau o masura maxim doua in biberonul d elapte deci nu il umflu cu cereale. Si oricum noi avem 7,800 asa ca merge sa ne mai si umflam Eu ieri l-am scos pe Mihnea(dimineata o ora si dupa masa trei sferturi de ora), dar azi imi e cam lene si am pus si mancarica la cuptor asa ca poate mai pe seara cand vine tati.
Albinutzza spune:
Monica, bine ca mi-ai zis. Nu-i mai iau brenac, o sa-i iau Milli sau altceva cu 15%. Danone nici eu nu mananc, nu-mi plac deloc
Anis, aseara l-am scos eu cam o ora am stat, dar incepuse vantul prea tare si sa picure si am intrat in casa. Dar l-am plimbat contra vantului si a fost OK. Azi nu stiu daca a iesit. Bate vantul cam tare azi
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
Bondariciu' mic 7-12luni
Am crescut atat de mult
Parintzi de bondarici
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
ema.nu.ela spune:
palmyrah,
dupa parerea mea nu mananca bine. astea sunt cantitati ideale, are zile in care mananca doar 50 fructe si 50 legume. iar daca ma gandesc ca masa de pranz dureaza 1h...
si eu ii dau laptele de dimineata in 2 reprize de ceva timp. prima repriza de 100ml si apoi cu chiu cu vai inca 50ml. dar mi-ai dat o idee cu tetina. eu folosesc tetina de-aia variabila si-i dau pe flux rapid (3 picaturi). am incercat de mai multe ori sa-i dau cu tetina in forma de Y dar mi se parea ca se cam inneca. dar mai incerc diseara sa vad poate si-a mai schimbat preferintele.
cat priveste cerealele le-am tot schimbat. initial i-am dat Humana cu mar nu i-au placut, apoi cele de la Nestle fara lapte care au gust de vanilie ca se pare ca ii place. da poate le schimb si pe astea sa vad cum vrea.
multumesc de idee.
anis,
cerealele ingrasa ce-i drept dar contin si multe fibre f bune pt digestie; si carbohidrati si proteine si de obicei sunt si imbogatite cu fier. la copii mai grasuti nu sunt recomandate in cantitate prea mare, insa eu ii dau si in lapte, si cu iaurt si cu fructe doar-doar s-o mai ingrasa. oricum nu se ingrasa ca e numai muschiuletul de ea.
eu de la 4 luni de cand i-am bagat cereale in lapte a inceput sa aibe scaunele legate, ca pana atunci erau f moi...
albinutza,
si-a mea avea perioade in care nu prea sugea ci se juca cu tetina. si eu ma gandeam ca e de la dinti, si ii dadeam inainte de bibe cu gel de dinti sa-i amorteasca putin pana termina bibe. si de multe ori mergea. chiar ca o sa mai incerc din nou si eu.
anis spune:
Am inteles cu cerealele..o sa-i dau si io mai des atunci..ca nici noi nu suntem grasuti.De abia astept s-o cantaresc de 8luni, sa vad ce a recuperat.
Vad ca Ingrid azi face fitze la mancare..sau poate n-am nimerit-o eu cu foamea.
AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
ankak spune:
Bine v-am gasit!
Daca va mai aduceti aminte de noi...ca tare am mai ramas in urma...cu toate!
In primul rind : multumim de urari celor care le-au facut si la fel de multe multumiri celor care s-au gindit la noi!
Am mai incercat de vreo 3 ori sa scriu cite ceva dar dupa ce imi faceam "vint" si spor si terminam de scris pagina nu mai era actualizata asa ca trebuia sa dau "refresh" si se stergea tot.Sper ca acum sa nu patesc la fel
Noi nu sintem bine deloc. Si din aceasta cauza am evitat sa va mai scriu, desi citesc tot ce se intimpla in clubul in care cindva eram asa de activa.....Mi se pare ca eu cind scriu nu fac altceva decit sa ma pling si asta inseamna o povara pentru voi care aveti destule probleme si una de linistit in plus nu va mai trebuie...
La controlul de 7 luni (plus vaccinul antirujeolic pe care l-am refuzat) am observat cu stupoare ca Matei nu a luat in greutate DELOC luna asta (de la 6 la 7 luni). Mi se parea mie ca e cam usor, dar sotul meu imi spunea mai in gluma, mai in serios "paranoia" si luni m-am mobilizat si am chemat acasa o prietena cu un cintar electronic si...surpriza! Matei are la 7 luni si 1 zi 8 kg 100 grame, iar la 6 luni avea 7kg 900 grame iar cu o seara inainte mincase 200 lapte , dimineata 200 lapte iar la prinz 160 piure de fructe iar scaun nu avusese....cit putea sa fi udat scutecul...? numai 400 gr. erau lapte... Dr. lui pediatra nu a raspuns la telefon duminica seara ca deh! e we. pt ea, de parca Matei ar trebui sa aiba probleme numai in cursul sapt. eventual de la 9 la 4 pm... Dermatita lui atopica se accentueaza pe corp, pe fata nu are nimic, cel putin deocamdata, am restrictii de mincare, de legume ma refer, si de o sapt am vrut sa-i pun urzici in piure, de fapt le-am si pus si de atunci nu ma mai slabeste cu scaunele moi si nici pofta de mincare nu are...
Azi am si plins, (a cita oara?) pentru ca e tare miriit si se pare ca eu nici nu sint o mama buna pt. ca nu stiu sa-i distrag atentia, tace doar daca e luat in brate, pe cind seara cind vine tati de la serviciu e tot numai un zimbet, ride chiar in hohote la jocurile lui si eu ma uit ca o proasta la ei si mi-i inima arsa ca la mine nu face asa...el nu stie decit ca masa se rasteste la el sa manince , sa doarma, si atit...UF!
De mincat nu maninca decit putin, cred eu in comparatie cu cit minca acum juma' de luna. Maninca asa :
ora 7 - 200ml (rar 230ml) lapte Humana soia
ora 11 sau 11,30 - 100 sau 130 gr piure de fructe (mereu acelasi-un mar ras +zeama de la o portocala+ 3 lingurite cu virf de cereale Humana fara lapte)
ora 15,30 sau 16 - 105 gr piure de legume (cartof, morcov, pastirnac, telina, dovlecel)
ora 20 - 200 lapte sau 100-130 piure din aceleasi legume ca la prinz
ora 23 - 200 sau 230 ml lapte
Am scos si ipoteza dintilor din calcul pentru ca gingiile lui sint la fel de goale ca la 3 luni...
Nu avem voie de :
peste
lapte, brinza, iaurt de vaca
carne de vaca
banana, caise, piersici, kiwi
pufuleti
miere de albine
floare de tei
produse cu gluten
Ramin putine produse cu care pot jongla sa-i asigur aportul nutritional necesar, produse de care m-am saturat si eu, dar el sa le tot manince in fiecare zi....
am intrat intr-un moment de blocaj psihic incit nu imi mai aduc aminte nimic din ce ar trebui sa-i fac copilului meu ca sa se simta iubit, nici nu mai sint sigura ca sint mama potrivita pentru el, el este un copil asa de bun si eu o persoana fara rabdare si fara cunostinte in domeniu
Inchei ca m-am umflat de plins iar si ma si doare capul. S-a trezit si Matei intre timp
Multumesc daca ati citit mesajul
Anca de Matei(26 august 2005)
Albinutzza spune:
Ankak, imi pare rau ca moralul tau e undeva jos. Dar nu uita ca de-asta suntem aici ca sa ne plangem una la alta Pana la urma ai ajuns la dr cu Matei?! Ce daca a luat putin in greutate??? Mai sunt copii care iau putin intr-o luna. Imp e sa fie el sanatos, vioi si zglobiu. Ai incercat sa-i dai la intervale mai mici de ore, masa??? Poate el mamanca putin si des, se mentine Incearca sa faci combinatii, chiar daca aveti voie putine chestii, am mai zis asta, poate tie ti se par aiurea dar ei le accepta. Cu dermatita nu stiu ce sa zic. Mai incearca si la alti dr!!! Daca zici ca dr e doar dr "in cursul saptamanii", si nu de wkd, poate nu-si da interesul asa cum trebuie
Asta cu mama buna, crede-ma ca toate am trecut prin asa ceva. Incearca sa nu mai tipi la el, sa fii calma, linistita, pt ca ei simt orice. Uite Luca stie ca dimineatza plek, si face figuri la masa, numa ca sa mai stau cu el. Si daca sunt agitata, imediat simte si s-a terminat masa linistita. Joaca-te cu el. Incearca sa nu-l iei in bratze mereu. Si Luca cere in bratze, dar ii distrag atentia cu jucarii, jocuri, cantece. Si sa-ti mai spun ceva: si eu eram geloasa pe tati ca Luca il prefera pe el. Dar uite roata s-a schimbat, am inceput serv si Luca ma prefera pe mine. E disperat dupa mine, pt ca ma vede mai putin. E normal si Matei sa fie la fel. Si hai, capul sus, si nu mai plange...nu uita Matei SIMTE!!!
Si vin-o aici cu noi si spune-tzi of-ul ca de-aia suntem aici, pe bune, face bine la creierash
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
Bondariciu' mic 7-12luni
Am crescut atat de mult
Parintzi de bondarici
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
Oana C spune:
Adriana, Diana Mirela, Yasmari, Emaaimee, Simona, Monai, Albinutzza, Joker, Ella2000, Giana, Palmyrah ... multumim pentru felicitari.
Albinutzza, de la dinti face asa, ca ieri, pina m-am prins ca i-a mai iesit un dinte, a ros si udat complet o babetica, in 15 min! Si faza cu maraialaaaaaa ... stiu despre ce vorbesti Si pe mine ma dispera, dar ce sa facem, trebuie sa le iasa si dintii
Emanuela, eu nu ii dau cereale in lapte deloc; nu i-am dat niciodata
Anca, nu te mai stresa atit ca nu doarme, nu maninca ... Nu ramine el nemincat, ca stie sa ceara de mincare cind il paleste foamea. Iar la dormit, eu cind vad ca Eva nu vrea sa doarma ziua, o mai iau din patut si ma mai joc cu ea putin, o fac sa rida, ii mai citesc niste carticele, asa incit sa fie "fericita" cind merge la culcare; fara tzipaturi ... desi imi vine si mie uneori sa ma sui pe-un munte si sa dau drumul la "vocea interioara"
Pentru 7luni, 8,100kg mi se pare o greutate f buna.
Pupici.
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
palmyrah2002 spune:
Simona,pupici si multumim pentru gindurile bune!
Ema,incearca faina de orez de la Iotis.
Si cereale de la Milupa cu lapte (dupa 8 luni),cele cu iaurt nu sint bune,sint un pic prea acrisoare.Au bucatele de fulgi de porumb care se inmoaie si Rares e fericit fiindca mesteca.Abia i-a iesit un dintisor si e mic,in gingie.
Sa-ti spun sincer mie cerealele Nestle mi s-au parut cleioase si exagerat de dulci(cele cu lapte)si nu mai cumpar.
Cum ii faci piureul..poate vrea mai zemos,sau poate un pic mai tare..copilasii astia sint asa de surprinzatori,incit nici nu stii la ce sa te astepti.
Rares cel mic,prefera mincarea mai calduta,iar Mihnea cel mare nu o minca(pe cind era bebelus) decit rece.
Tetina am luat de la Baby Nova si nu e Y e " - " curge doar cit trebuie,sint incintata de ea.
Ancuta,daca vrei mai putem vorbi pe mess,iti trimit adresa mea la PM.
Te rog sa nu mai plingi,stiu ca e greu,am trecut si eu cu Rares prin aceleassi probleme,acu de ceva vreme si-a mai revenit; a slabit muult,mai ales ca a fost si racit si nu a mincat mai nimic si intrasem in panica,pentru ca la de la aproape 9 kg a ajuns la 8,300 la fel cit avea la 7 luni.
Smecheria cu tinutul in brate si miriiala se manifesta si la mine,cum nu-l iau in brate cum miorlaie,dar am iunceput sa-l pun in carutz si il iau cu mine la bucatarie sau in celelalte camere si daca ma vede acolo nu mai miorlaie.II dau cite o jucarioara si se distreaza aruncind-o pe jos !Ma opresc aici si mai vorim pe PM sau pe mess daca vrei!
Cristina,Rares si Mihnea
Oana C spune:
Anca, i-a mai trecut dermatita de cind ai inceput restrictiile la mincare? Intreb asta pt ca si fetita Adinei Nicoleta, Bianca (6 iulie) are la fel si a tinut si ea "regim" de-asta de mincare si nu a avut nici un efect. Daca nu a avut efect deloc, eu cred ca e ok sa-i dai mincare normal, pt ca inseamna ca nu asta e cauza; asa a facut si Adina.
Intra la subiectul "Dermatita atopica" si vezi acolo despre ce se mai vorbeste.
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=65039&whichpage=10
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva