Mincare sanatoasa (fara aditivi)
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela amalia spune:
pleaseeee carticica mihaela_amalya@yahoo.com
Multumesc muuuuult!!!
SITE AMALIA
Sa nu traim spunand ca nu se poate, trebuie sa ne pastram speranta.
Adema spune:
Eu am initiat un subiect similar aici cu ceva timp in urma...dar solutii prea multe nu s-au gasit.
Oricum, cei din strainatate aveti optiunea alimentelor organice , dar in Ro oferta este extrem de redusa (aproape zero) la capitolul BIO.Au inceput sa apara ceva produse, dar parca prea "timid"...
Adema&Codrut
irina.c. spune:
quote:sau linte,ca si lintea contine mult fierSa va dau reteta de bere de ghimbir:Intr-un borcan de 10 litri stoarceti 6-7 lamai,2-3 lingurite de ghimbir ras,3-4 cani de zahar(dupa gust).Deasupra se toarna un litru de apa fierbinte si se amesteca bine.Se lasa sa e raceasca si se adauga o bucatica de drojdie(cat o nuca),dizolvata in apa,si se completeaza restul de lichid.Se acopera si se pune intr-un loc caldut si intunecos la fermentat 2-3 zile,apoi se trage in sticle si se depoziteaza la rece.Am uitat sa va spun alta chestie auzita intr-o emisiune de profil si anume sfatul a fost sa nu mai folosim coaja de lamai sau portocale la prajituri sau in ceai,fiindca in coaja se aduna toate chimicalele cu care stropesc astia copacii.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by cipcipcipquote:pai faci bine ptr ca in ficat se aduna toate toxinele. stiam de fapt, dar uitasem de chiestia asta pina mi-a reamintit irina c. maninca spanac si evita ficatul.Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
Originally posted by Lya
Chiar asa e cu ficatul?
Si pe mine ma mustra constiinta ca nu mananc mai des mai ales ca fii'mea e cam palida.Pe mine ma intereseaa subiectul.Mai scrieti!Vreau si eu carticica cu E-uri!www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">27 sapt cu Sara Lois &www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> printesa Ruty
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
Lorelai spune:
irina, merci de reteta. am sa o incerc cit de curind.
si eu am auzit la fel in ce priveste lamiile. asta e de fapt adevarat la toate fructele. am avut ocazia de curind sa investighez o firma de pesticide si am vazut ce se foloseste la fiecare cultura (griu, porumb, cartofi, fructe etc), in ce cantitati si cit de toxice sint. la fructe, celel mai multe pesticide se aduna in coaja. eu curat coaja la orice fruct, mai ales cind o dau copiilor, asta daca nu sint biologice.
crdeti-ma MSG-ul si E-urile sint mici copilasi comparati cu pesticidele.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***
corinadana spune:
Irina si celelalte fete! Am citit tot ce ati scris voi. Adica mai mult ce nu mancati dar nu zice nimeni in afara de fructe legume CE MANCATI frate?
De exemplu fetita mea merge la scoala! Vreau si eu un sfat, doua ce sa i pun la pachetel, si ce sa i dau la 7 dimineata sa pape??? Sa nu mi ziceti ca fructe sau legume dis de dimineata pe burtica goala!! Apoi o sa faca kk pe ea!
Multumesc! Ma mustra constiinta de cand v am tot citit pe voi dar tot in ceata sunt ca nu stiu rezolvarea!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
Idora spune:
Irina si Lorelai m-ati dat gata.Eu chiar am facut acum 2 zile un concentrat din lamai,in care am pus si coaja de la lamai si zahar mai mult dar am zis ca oricum e mai sanatos decat sucurile din comert chiar si decat alea naturaleAcum,daca-i asa, asta e.Sper totusi sa nu fie asa!!
Asta-i reteta:
Concentrat de Lamai
Ingrediente:
1,5 kg lamai, 1,5 kg Zahar, 1,5 litri apa
Mod de preparare
Se rade coaja de la lamai si se amesteca cu zaharul. Se pune amestecul intr-un vas (borcan)de 5 litri si se acopera. Se lasa la caldura 24 de ore. Se adauga zeama de la toate lamaile si se amesteca bine. Se lasa la caldura 24 de ore. Se adauga apa, se amesteca bine si se mai lasa 24 de ore. Se amesteca din cand in cand. Se strecoara siropul, se pune in sticle, se astupa si se pastreaza la rece. Ies aproximativ 3 litri de concentrat natural.
Mod de servire
Se consuma in combinatie cu apa minerala si gheata (dupa gust).
Are curaj careva sa faca reteta??
Caroline spune:
Corinadana poti sa-i dai fetitei dimineata paine integrala sau cereale integrale cu lapte sau cu iaurt. Iaurtul cu fructe este chiar iubit de copii.
La scoala, un sandwich cu paine integrala si
- schnitzel de pui facut la cuptor (ca-i mai fraged),
- sau piept de pui la gratar
- hamburger din dovlecei sau alte legume
- unt si cascaval
- omleta cu ciuperci sau legume (eu folosesc congelate)
Desert: un mar. Daca nu ai invatat-o cu desertul fructa ci cu desertul prajitura, pana o dezveti poti sa-i dai alternativ cate o prajitura facuta in casa.
Cam asta isi iau copiii mei.
corinadana spune:
Caroline cum faci snitel de pui la cuptor?? Sau hamburger din dovlecei? Prajit?
Iaurt nu papa!
Lapte cu cereale papa dar parca imi pare mie ca nu i tine prea mult de fomica!Cerealele cu cioco binenteles! Nici asta nu i bine!Stiu.
Omleta o faci si apoi o pui ca si un sandwich?
Multumesc!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
irina.c. spune:
Dragelor,fiindca foarte multe dintre voi mi-au cerut carticica despre E-uri si nu fac fata sa o trimit tuturor va dau adresa de unde o puteti downloda:http://www.apologeticum.net/catalog.php?cat=Diverse
Idora,te cred,si eu am auzit de chestia cu citricele acum vreo saptamana.Ca si eu puneam coaja in limonada,in berea de ghimbir sau in prajituri.Corina,pare greu cand tegandesti prima data,dar pe urma ai sa vezi ca e simplu.Noi am fost nevoiti sa fim foarte atenti la alimentatie,fiindca fetita mea suferea de dermatita atopica,si nu stiam exact cauza.Si a trebuit sa eliminam orice conservant,etc.,etc.,sa pregatesc totul in casa,sa nu-i dau nimic din comert,nici macar pufuleti sau biscuiti-a fost greu.Asta pana ne-am obisnuit si ne-am dat seama ca e mai sanatos asa.Oricum,mezeluri si carne de porc noi nu consumam nici inainte,decat la vreo ocazie,ceva,iar acum doar sa zic ca ne vine pofta cateodata,dar tot asa,rar de tot.In rest,cam asta e principiul,hrana preparata in casa,cu cat mai putine adaosuri semipreparate,iar ingredientele(carne,legume,fructe,oua,etc) sa fie,pe cat posibil,cumparate de la tara.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today