Mincare sanatoasa (fara aditivi)
Raspunsuri - Pagina 3
Caroline spune:
Snitel de pui la cuptor il faci exact ca pe cel obisnuit, dar in loc sa-l prajesti in ulei il bagi la cuptor.
Asadar, bati carnea de pui, presari putina sare si cimbru, le dai prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si le pui la cuptor pe o tava acoperita cu hartie pergament. Cuptor la 375F. Cand se rumenesc la suprafata le intorci si le lasi sa se rumeneasca si pe partea a doua. Cand le intorci maresti temperatura la 400F.
Hamburger de dovlecei: amesteci dovlecei rasi (sarati si scursi) cu oua, miez de paine integrala inmuiat in lapte si stors, patrunjel, marar (sau coriandru verde). Le dai forma unor chiftele mai mari (forma de hamburger). Le tavalesti prin pesmet si le coci la cuptor ca pe snitele. Se pot face din orice legume, chiar si din legume congelate. Le decongelezi si restul este la fel.
Acum... daca ei ii plac cerealele cu ciocolata, eu cred ca nu-i bai, pentru ca ciocolata nu este un aliment nesanatos. Studii recente chiar o lauda. Adevarul este ca, daca studiem eticheta, o ciocolata buna nu contine alimente nesanatoase. Nu stiu insa ce fel de ciocolata adauga ei in cerealele cu pricina. Cel mai bine amesteca-le tu. Cumpara cereale normale, fara adaosuri si amesteca-le cu fructe uscate, bucatele de ciocolata si ce-i mai place ei si pastreaza-le in "borcanul de serviciu". Asa vei stii exact ce mananci.
corinadana spune:
Multumesc fetele!!!!
Ai dreptate Irina mi se pare greu, groaznic de greu! Si altceva: aici n am tara!!!
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.
Alyssa spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Irina si celelalte fete! Am citit tot ce ati scris voi. Adica mai mult ce nu mancati dar nu zice nimeni in afara de fructe legume CE MANCATI frate?
De exemplu fetita mea merge la scoala! Vreau si eu un sfat, doua ce sa i pun la pachetel, si ce sa i dau la 7 dimineata sa pape??? Sa nu mi ziceti ca fructe sau legume dis de dimineata pe burtica goala!! Apoi o sa faca kk pe ea!
Multumesc! Ma mustra constiinta de cand v am tot citit pe voi dar tot in ceata sunt ca nu stiu rezolvarea!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
Eu lui Sarah mea care are sase ani ii dau dimineata ou fiert sau prajit pe teflon fara grasime, cu o felie de piine integrala unsa cu putin unt, juice Tropicana sau cereale "oats" care se fierb si in ele pun banana sau mar taiat bucatele mici, zahar.
Ea are o invatatoare care la inceputul anului ne-a spus ca va verifica pachetele de lunch si daca nu corespunde mincarea (mincare sanatoasa) o sa intoarca pachetele acasa. Ne-a dat liste cu ce avem voie sa dam copiilor si ne-a explicat ca este bine pentru dezvoltarea lor intlelectuala sa avem grija ce le dam de mincare. Ne-a spus ca mai bine dam copilului un ou fiert la pachet decit o punga cu chips.
Ce ii dau eu la pachet : Fructe taiate felii, ardei rosii taiati felii, celery sticks, stafide, piine intgrala cu cream cheese, sandwich cu pieprt de pui, juice natural etc.
Bauturi gazoase gen pepsi si gingerale nu mai cumpar demult. Inainte luam cu cutia de 24, acum iau apa la sticla.
corinadana spune:
Alyssa multumesc! Dar crezi ca Tropicana e bun?
corinadana mama Ralucai
Alyssa spune:
Eu cred ca Tropicana este cel mai bun juice pe care pot sa il cumpar de la alimentara. Este pasteorizat, natural si fara aditivi. Contine numai portocale.
Mi-am comandat aseara un sorcator de fructe si o sa fac juice-ul acasa folosind diferite fructe de sezon, morcovi... Sper sa fie bun.
cipcipcip spune:
Va zic si ce fac eu:
-suc natural de portocale (am noroc ca-s ieftine portocalele aici, 60 de centi kg)
-cereale nu maninc ca toate au zahar, e mai buna paine integrala in cazul asta. daca tot vreau sa bag zahar mai bine maninc o ciocolata
-mai fac dimineata porridge de ovaz (cum maninca englezii, aici se gaseste la alimentara, trebuie fiert citeva minute si apoi pun putin lapte si miere in el, e super si are multe fibre)
- cumpar zahar maro de la naturisti ( e mai natural si nu e albit cu chimicale)
-m-am lasat de capuccino dimineata (beam un capuccino infect, din-ala la plic). acum beau ceai fara zahar si m-am obisnuit, e super.
Corianadana, cred ca e greu la inceput pina iti formezi niste obiceiuri, dar merita tot efortul. Eu maninc si carne, oua si de toate ca nu sint vegetariana, vreau doar sa reduc din E-uri ca-s prea multe. Eu mi-am format obiceiuri proaste, sa maninc multe prostii si semipreparate si incerc acum sa ma las, nu de tot, dar macar sa mai reduc din ele. Si cum zicea si irina C secretul este sa cumperi alimentele de baza si sa prepari acasa, in limita timpului disponibil.
Eu deocamdata duminica am program de rasfat, adica maninc sunca afumata si tot ce vreau eu, dar tot e bine o data pe saptamina, de unde inainte mincam in fiecare zi.
Mai scrieti care mai stiti ca eu una bag la cap
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
cipcipcip spune:
Am mai citit si ca aspartamul(indulcitori sintetici) e nasol de tot, pentru cine n-are probleme cu greutatea merita sa-l evite cit poate, mai bine zahar, mai putin daca se poate, decit aspartam.
cipcipcip spune:
Auziti, eu cred ca cerealele astea sint un mare bluff, toate se lauda ca mentin silueta etc si cind te uiti la ingrediente sint pline de zahar.
Aaa, am uitat sa va zic ca puteti cauta paine uscata suedeza (Wasa ii spune), este cam peste tot (nu stiu de Ro), deci sint niste felii dreptunghiulare in pachete (crispbread), sint ca niste biscuiti mai tari (sint pline de fibre si nu contin zahar), sint super si pentru slabit, eu maninc si din alea in loc de paine. Eu m-am invatat sa le mananc cind stateam in Suedia ca acolo toti le maninca. Sau daca mergeti la Ikea uitati-va in magazinul lor de alimente suedeze, au sigur. Le puteti avea in casa tot timpul si sint iara bune daca nu apucati sa cumparati paine normala.
va pun un link sa vedeti cum arata:
http://www.wasa.com/Wasa/smpage.fwx
Caroline spune:
eu nu cumpar niciodata cereale cu zahar, numai din cele simple - cereale de grau integral (atat contin). Daca vreau dulce, adaug fructoza. Mai folosesc un indulcitor natural 100% (stevia) dar ala numai la cafea, ca-i foarte scump.
Cipcipcip mai cauta ca sunt si fara zahar.
corinadana spune:
Aspartamul FFF periculos! CIPCIP - Aveti grija ca toata guma de mestecat are n ea aspartam!!!
corinadana mama Ralucai