Probleme mari la cresa!
Raspunsuri - Pagina 4
ankalaura spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
vrabiuta
Capcaun nedumerit
WOW! Intre timp ankalaura nesuportand criticile pe care si le-a atras si-a sters toate postarile de aici (5 la numar). Oare si-a sters si postarile de pe celelalte threaduri in care promova gradinita ei preferata pana in panzele albe ?
Doamne, tu chiar ai o problema! Esti chiar aprins!
Nu am 'promovat'niciodata nici o gradinita, nici macar numele gradinitei nu stiu de cate ori l-am mentionat - pe privat, da, asta recunosc. Esti, dupa cate vad, destul de nou pe forum, asa ca imi rezerv dreptul de a considera ca iti lipseste imaginea de ansamblu.
De cate ori am discutat despre gradinita (asta sau altele), nu am facut-o decat din perspectiva educatiei si a ingrijirii de care a beneficiat copilul meu si cei din jurul copilului meu Imi pare foarte rau ca esti atat de unilateral in comentariul tau. Ca sa nu spun chiar ofensator la adresa mea.
Mesajele mele... nu consider ca mi-au atras nici un fel de critici. Sunt de suficient timp membru activ pe acest forum, si nu imi amintesc decat discutii constructive si interesante (vorbesc mai ales de cele la care am participat) Azi mi-as dori insa sa nu se mai deformeze atat de des realitatea.
Si cu asta ma retrag definitiv. Capcaunule, nici nu te mai osteni sa redai rezumatul zilei. Decat pentru altii, daca iti face placere.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
vrabiuta spune:
buna ziua,
nu am mai intrat pe forum in zilele din urma si acum vad ca s-au produs ceva schimbari. si mesajele de la nord si cele de la ankalaura au disparut de pe forum... eu personal cand scriu imi asum toate afirmatiile, nu dau inapoi, nu ma ascund. probabil ca nu toti au acelasi curaj. oricum, am vazut ca cele doua lauda gradinita si pe alte forumuri, aici au incercat si daca au esuat... de ce sa nu stearga toate urmele... trist.
in privinta cresei - vineri am ajuns acolo si alexandra era din nou muscata, de umar. pe moment m-am infuriat, dupa care m-am calmat si m-am dus la directoarea gradinitei. am avut o discutie lunga, in care i-am spus toate problemele mele, referitoare nu numai la muscaturi (care deja devin rutina) ci si la personalul angajat care nu face fata, la activitatile grupei mici, la solutiile pentru a remedia situatia actuala. i-am subliniat si ei problemele de comportament ale ingrijitoarei despre care am scris si aici pe forum. mi s-a spus ca se cauta personal si sunt inca interviuri, ca activitatile "messy" nu au incetat dar exista o lipsa de comunicare cu parintii (educatoarea grupei pleaca mai devreme, cand ajung parintii nu mai sunt decat cele doua ingrijitoare). pentru problema muscaturilor mi s-a spus sa mai am rabdare o saptamana. ideea generala a discutiei era: noi ca si gradinita facem tot ce putem.
daca toate cele discutate s-ar concretiza, ar fi foarte bine. pentru un copilas schimbarea mediului este greu de inteles si de acceptat, asa ca cea mai buna solutie ar fi sa se remedieze situatia si sa ramana in mediul cu care s-a obisnuit, cu colegii de grupa, in gradinita pe care o cunoaste. am decis, deci, ca deocamdata sa astept imbunatatirile discutate. intre timp analizez si celelalte optiuni, in eventualitatea in care schimbarile se vor lasa asteptate.
cele mai frumoase
vrabiuta spune:
dupa probleme diverse la gradinita, de personal, dotari, etc am ajuns la capatul puterilor...
daca are cineva sugestii pentru o gradinita in centru, va rog sa imi scrieti pe privat.
multumesc.
cele mai frumoase
ada spune:
of, am vazut ca nu ai mai scris si am crezut ca s/a rezolvat. Imi pare rau ca esti nevoita sa iei aceasta decizie. Vezi ca deja multe gradinite au locurile ocupate pentru la toamna, asa ca succes si tine/ne la curent. Cea mica era vesela, era bucuroasa ca se duce la gradi?
carmona spune:
Am citit si eu postarile si m-am ingrozit!! Acum 3 ani cand vroiam sa ne hotaram la o gradi, am hotarat ca gradinitele particulare poate ca nu au experienta celor de stat (de fapt educatoarele) si am dat fetita la o gradi de stat (dupa ce a fost si la o cresa de stat). Si nu am avut neplacerile astea nici macar la cresa, unde era intr-o grupa cu 20 de copii (nu 8-10 ca aici). Intr-adevar nu a invatat la cresa nici un cuvant in engleza , dar a invatat sa manance la masa, sa foloseasca olitza si nu pampersul, sa se joace cu copii. Iar la gradi grupa mica au inceput activitatile educationale intr-adevar, ce-o mai fi invatat in week-end si seara dupa 6 cand ajungeam si noi acasa, iar acum la 6 ani fata mea stie sa citeasca si sa scrie (nu e inca la scoala), instaleaza jocuri pe calculator, scrie pe messenger mesaje, ne lasa tot timpul biletele in care ne spune cat de mult ne iubeste (asta nu stiu de unde a invatat-o, ar trebui si eu sa invat de la ea) si eu cred ca s-a dezvoltat f. bine. Si nu e ea cea mai desteapta majoritatea colegilor din grupa se situeaza cam la fel.
vrabiuta spune:
deja ce e prea mult e prea mult!!!
dupa ce am suportat schimbarile frecvente de personal, pregatirea sub orice critica a diverselor persoane care au avut grija de copilul meu... dupa ce mi-am dus puiul la gradinita dupa paste si am gasit acolo santier, cu saci de ipsos si cutii de faianta pe hol, cu pereti netencuiti si baia grupei mici desfiintata (copiii se spalau in waterplay, de spalat la fundulet dupa schimbat nici vorba, iar pe dinti nici atat)... dupa ce vad sosetele copilului aproape negre in fiecare seara cand ajungem acasa (ceea ce spune multe despre curatenia in salile grupei mici)... dupa ce am acceptat toate astea pentru ca nu am cu cine sa imi las copilul... astazi s-a depasit orice limita!
tocmai m-a sunat pediatra gradinitei (aceea care in primele saptamani imi prescria antibiotic pentru ca ii curgea nasul, aceeasi care a diagnosticat un copil cu pneumonie!!! diagnostic, evident gresit...) sa ma ia la rost ca nu respect retetele ei! in conditiile in care eu urmez schema de tratament a pediatrei, iar pediatra noastra este un medic excelent (si cine are copilul inscris la dna. dr. nicolau stie despre ce vorbesc). puiul meu nu are febra, nu tuseste, este super activa si vioaie. ni s-a prescris, evident, oscillococcinum, ulei de catina, spray cu apa de mare. aceasta doamna, in conditiile in care ii spun tratamentul pe care il urmam, are nervul de a-mi face observatie ca "doamna, naturiste, naturiste, da' daca vedeti ca nu dau rezultate dvs nu va ganditi?". ei uite ca nu gandesc! noroc ca exista doamne impertinente care sa gandeasca in locul meu! imi pare rau ca mi-am lasat copilul pe mana acestei gradinite timp de jumatate de an. sper sa nu treaca nimeni prin ce am trecut noi...
vineri va fi ultima zi la acorns, prefer sa o duc la bunici si sa nu o vad cu zilele, decat sa stiu ca isi petrece ziua in santier, inconjurata de personal slab pregatit, cu starea de sanatate urmarita de o pediatra care nu stie ce inseamna tratamentele naturiste si homeopate si ii ridiculizeaza pe cei care le adopta!
sunt extrem de suparata si revoltata! sper ca nimeni sa nu treaca prin ce am trecut noi!
cele mai frumoase
georgi75 spune:
Vrabiuta am citit cu sufletul la gura povestea ta. Eu chiar azi am fost la o cresa sa vad daca o pot da pe fetita mea cat mai curand.M-am ingrozit pur si simplu.
Iti doresc sa iei cea mai buna decizie pentru tine si pentru puiul tau. si m-ai pus pe ganduri.
Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si să te inseli, decât sa fii pesimist si să ai dreptate
Georgiana-mami de Stefania(2,3 ani)
Avem si POZE
cge spune:
Vrabiuta, dar dr. de la cresa ce spunea ca are fetita ta ?
De ce zicea ca tratamentele naturiste nu au dat rezultate ?
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
vrabiuta spune:
dr de la cresa mi-a prescris sumetrolim, care este o sulfamida (a se citi antibiotic), pentru ca ii curge nasul. nu are febra, nu tuseste, are o energie debordanta, pofta de mancare, etc.
daca mi-ar fi recomandat un exudat faringian sau o alta analiza, chiar nu m-ar fi deranjat. dar sa imi recomande, dupa ochi, sumetrolim cu atata usurinta... si cand i-am spus ca eu nu ii dau copilului antibiotic pentru ca ii curge nasul, s-a suparat foarte tare.
in sfarsit, bine ca am scapat de toate. nici nu vreau sa imi mai amintesc. cum spunea si capcaunul, deja e sadomasochism cand platesti 300 de euro pentru astfel de servicii. dar ce nu fac parintii pentru copii...
cele mai frumoase