Probleme mari la cresa!
Raspunsuri - Pagina 3
RUSE spune:
Buna seara tuturor,
baietelul meu este cel pe care il numeste Vrabiuta ("este inca la cresa, a fost bolnav si a lipsit 2 zile"). In momentul de fata este cel mai "generos" cu muscaturile. A ajuns asa evident imitand comportamentul altor copii, din cresa evident, fiind singura colectivitate adevarata pe care o frecventeaza. Acasa sau in parc se mai joaca cu alti copii fara sa faca asta, dar, din cate am citit, in spatiu inchis si mai multi (a nu se intelege ca e inghesuiala ! ma astept la interpretari !)copiii se streseaza si pot avea reactii ciudate . A fost muscat de cateva ori destul de rau la intervale de timp (episoade care au fost urmate de cate o vanataie de o saptamana).M-am suparat si eu ca orice parinte, dar nu ma facut tam-tam. Am considerat ca se mai inatampla.
VRABIUTA, Iti dau partial dreptate, in sensul ca ceea ce se intampla acum acolo este din cauza faptului ca s-au schimbat educatoarele de mai multe ori si copiii nu mai recunosc o autoritate stabila (nu au o varsta la care sa discearna ce e bine si ce e rau, asta e clar) si clara . Asa cum se spune ca nu e bine sa ii schimbi bone peste bone tot asa si cu educatoarele, nu crezi ? A fost o situatie pe care pana la urma fie o acceptam, fie nu. Faptul ca am cerut ceea ce mi s-a parut ca am dreptul sa capat, s-a datorat in mare parte si faptului ca vroiam sa il las in continuare acolo, desi recunosc ca m-am mai uitat si prin vecini. Nu pot spune ca mi-a placut mai mult in alta parte. Din experiente anterioare cu Sorin am invatat ca orice situatie care noua adultilor ni se pare critica, trebuie tratata cu calm si multa normalitate (chiar daca nu este asa). Agitatia in jurul subiectului nu face decat sa ii adanceasca problema. Repet : SI COPILUL MEU A FOST MUSCAT, DECI STIU CUM TE SIMTI.Tratez cu mukta seriozitate problema si chiar m-am gandit la cateva motive pentru care Sorin a adoptat asa usor comportamentul acesta : noi ne-am mutat de curand intr-o casa noua; de cand merge la cresa si , deci nu mai este cu mami si tati sau cel putin in mediul familiar ii este foarte dor de noi si ne striga noaptea si ne cere sa ramanem cu el. Cu rabdare vor trece si astea. Desi stii ca am mai vorbit si sunt si eu suparata ca nu mai este as bine ca inainte; am vrea s afie totul perfect pentru copii nostrii, dar nu se poate , nu ? Inca nu s-a invatat cu olita pentru ca noile educatoare il considerau prea mic. Era o parere; dupa ce le-am spus, l-au pus si pe el. Mai acceptam si jumatati de masura uneori. Sorin acasa manca foarte prost (se rasfata). La Acorns s-a ingrasat si acum mananca singur si acasa, e adevarat cand are chef imi cere mie sa ii dau! Crezi ca poti gasi si tu ceva bun in evolutia Alexandrei de cand e aici ? Daca NU atunci chiar e o problema, dar tu stii mai bine.
CAPCAUNULE, au anunturi de mult timp pe site-ul de job-uri pentru ca nu au gasit persoane potrivite si e posibil sa fie si din motive de salarii (nu ofera prea mult probabil), dar si pentru ca intentioneaza sa se extinda. Ceea ce consider eu important este ca directoarea este foarte receptiva la parerile mele,cel putin, si chiar incearca sa faca tot ce e mai bine pentru copii; orice om poate invata si educatoarele de acum la fel, totul este sa existe bunavointa.
ANKALAURA, ma bucur mult ca ai intrat si tu si ti-ai spus parerea. Chiar vroiam sa stiu parerea unui parinte care a avut copilul la grupa mica anul trecut pentru ca mi s-a tot spus ca s-a intamplat si atunci si ca e normal; eu nu si nu, ca nu e normal ! Si ma tot gandeam la tine . Este adevarat ca sub indrumarea Lidiei, jos palaria ! Sper sa citeasca si ea si sa se bucure de aprecieri !
Dar parerea ta mai conteaza pentru mine si pentru ca imi place mult fetita ta ! Este un copil echilibrat si super ok pentru varsta ei ; am inteles ca era un model si pentru ceilalti copii cat a fost la pitici. Acum au ramas Joe si Sorin, prieteni la catarama si de nazbatii !
Ca o concluzie, cred ca noi parintii ne agitam (si eu sunt in aceeasi oala !) si copiii isi urmeaza calea lor in dezvoltare, mai cu bune, mai cu rele. Si stiti voi, noi ne ciondanim si ei se bat, se pupa, si raman prieteni in continuare. Poate ar trebui sa invatam si noi ceva de la ei ? Dar sa luam partea buna, nu vreau sa musc pe nimeni ! Sper ca ati gustat gluma,
o noapte linistita tuturor !
filofteia spune:
Mai fetelor... astea se intampla peste tot... nu poti multumii toti parintii...
Ce nu inteleg eu... Vrabiuta, daca esti asa de nemultumita de ce nu duci copilul la alta cresa/gradinita... pana la urma in Bucuresti oferta este foarte mare...
vrabiuta spune:
la reveuse - numarul maxim de copii pe care l-am vazut a fost de 11 intr-o zi. in general sunt 8-10 copii zilnic prezenti.
in privinta schimbatului educatoarelor, si eu cred ca este foarte greu pentru cei mici la varsta asta sa se obisnuiasca cu schimbari frecvente ale persoanelor de care depind.
ruse - din pacate progresele alexandrei la cresa in 3 luni sunt mici, iar in ultimele saptamani aproape inexistente. cand am dus-o acolo in ianuarie era deja avansata peste varsta ei ca si motricitate, capacitati cognitive, limbaj (anca a testat-o intr-o zi si mi-a spus seara ca nu se astepta sa stie atat de multe). acum nu are cuvinte noi, gesturi noi, notiuni noi deprinse in timpul orelor de cresa. cuvintele noi achizitionate le-a invatat de la mine, marea majoritate a lor in masina dimineata si seara: abuzu - autobuzul, atana - arteziana (fantana arteziana de la unirea care ii place atat de tare incat ne roaga insistent sa intoarcem masina: brrm, acoio! ), oata - roata, gagadu - garajul, giamu - geamul, mulini - luminile. cand intreb la cresa seara ce au facut peste zi (cu gandul sa o ajut sa fixeze ce a invatat) mi se spune ca a mancat bine si a dormit bine. activitatile par a fi o chestiune secundara. trist...
as vrea sa fac o precizare - suntem cu totii diferiti, si noi ca parinti si copiii intre ei. noi ca parinti suntem membri ai acestui forum pentru a invata unii de la altii, pentru a ne sfatui si a gasi cele mai bune solutii pentru copiii nostri. eu am citit despre acorns pe forum, am fost foarte fericita ca exista un astfel de loc pentru copii si am decis sa imi duc fetita acolo. as fi vrut sa fiu in continuare la fel de optimista si la fel de multumita de decizia pe care am luat-o. dar nu sunt.
pe de alta parte, daca as fi considerat ca acorns nu este in nici un caz locul potrivit pentru copilul meu, as fi retras-o din primul moment in care au aparut probleme, atunci cand a inceput sa planga si sa tremure dimineata cand o lasam acolo. dar am acceptat ca este o perioada de acomodare, am acceptat ca sunt probleme cu personalul si ca se cauta cea mai buna solutie, am asteptat. dupa ce a venit educatoarea lor de acum totul parea ca a intrat in normal. dar de la sfarsitul lunii trecute calitatea serviciilor de acolo este pe o panta descendenta. am tot asteptat sa vad reintoarcerea la normal. daca nu ar fi fost vali, directoarea gradinitei, in care am o mare incredere, deja as fi renuntat la cresa.
ca si mama lui sorin, incerc sa pun in balanta bunele si relele si sa iau cea mai buna decizie pentru copil (in afara de aceea de a-mi da demisia si a sta cu ea acasa, sa ne jucam si sa invatam in joaca la fel ca in primul an). cu siguranta o schimbare a cresei ar insemna un pas inapoi (acomodare cu alte educatoare, alti copii, alte activitati, alt mediu). aici intoarcerea “vremurilor bune” se lasa asteptata...
cele mai frumoase
vrabiuta spune:
filofteia - asa cum scriam si mai sus, schimbarea cresei inseamna un pas inapoi (acomodare cu alte educatoare, alti copii, alte activitati, alt mediu). este o schimbare dificila pentru un copil mic, cand sunt mai maricei astfel de schimbari sunt mai bine tolerate.
oferta in bucuresti este mare intr-adevar, sunt o multime de gradinite private bune in diverse locatii (oricum noi facem cam o ora pana la gradi acum), dar inainte sa facem un astfel de pas lucrurile trebuie analizate foarte atent.
cele mai frumoase
vrabiuta spune:
vad ca mesajul de la nord (mama dariei) a fost sters de pe forum... ce se intampla?
cele mai frumoase
tinatache spune:
quote:
Originally posted by ankalaura
Am scris pana acum un ditamai mesajul, pe care l-am pierdut... Mai bine, pentru ca ma aprinsesem si nu era frumos
Nu vreau decat sa spun, pentru un dialog constructiv, ca nu cred nici o secunda ca problema este una de locatie sau personal.
Comportamentul descris este unul perfect normal la acea varsta, si se intampla oriunde. Invit parintii cu copii de aceasta varsta care merg la cresa, sa isi dea cu parerea.
serios??? sa muste si sa aiba cosmaruri??? pt ca m-ai invitat (sunt un parinte cu copil la cresa) imi dau cu parerea: NU mi se pare normal asemena comportament. Poate sa scrie in 100 de carti ca E POSIBIL sa apara acest comportament, asta nu inseamna ca odata schimbat mediul E NORMAL sa si apara comport. violent. Am 2 copii care se cearta, se bat, ala mic a invatat singur sa o pocneasca pe aia mare, inainte de a merge la cresa, dar mai mult sa o sacaie ca o vede ca se oftica, nu ca sa o raneasca cu adevarat. Nu s-au muscat sau lovit tare niciodata iar la cresa si gradinita acest comportament e "pazit" in cazul in care totusi apare si inlaturat cat de repede.
Copilul cel mic este mult mai linistit si ami ordonat la cresa, e o atmosfera ata de relaxata si parca tot timpul e sarbatoare incat si el e la fel. asa incat permite-mi sa-ti spun ca nu ai dreptate si iar de normalitate nu mai pomenesc.
Despre cresa/gradinita de care pomeniti nu ma exprim ca n-o cunosc.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
simkat spune:
ankalaura
Sa stii ca m-a intrigat foarte tare duritatea cu care te exprimi si am o singura intrebare pentru tine, citez " nici macar o data nu a fost pusa cu mainile la spate, la fel cum nu a fost niciodata pusa la colt!", de unde stii toate astea, de ce esti asa de sigura, ai fost non-stop cu ea acolo, daca da, de ce ai mai dus-o la gradinita, sau ti-au "comunicat" educatoarele?
Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, dar sunt o mamica ce se pregateste sa isi dea copilul la gradinita si imi este foarte mare teama de ce o sa se intample acolo, asta pentru ca ma intereseaza soarta copilului meu (nu fac nici o aluzie).
Cricor spune:
Copilul meu e mai mare acum, dar a inceput gradinita la 2 ani. Niciodata n-a venit muscat si nici nu i-a muscat pe altii ca mi s-ar fi spus, in grupa lui fiind copii de la 1.5 anila 2.5. Ideea asta cum ca-i normal sa se muste la gradinita e cel putin ciudata, nemaivorbind paguboasa. Inteleg ca acea gradinita costa destul de mult. Nu mi se pare o pretentie prea mare ca educatoarele sa preintampine incaierarile intre copii ca de asta sunt acolo. Sigur, se pot intampla accidente, dar sa vina in in mod repetat cu muscaturi si zgarieturi nu mi se pare normal, indiferent de varsta.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
capcaunul spune:
vrabiuta are o problema serioasa si nu un moft. Unii dintre noi i-au sugerat sa schimbe gradinita impartasindu-i experiente similare pe care le-am trait. Nu ne-am suparat si nici nu ne-am supara daca nu ar urma sfatul nostru. La urma urmei e doar un sfat.
Cineva supermultumit de gradinita cu pricina a sarit ca ars, ne-a acuzat de reclama negativa, si de vreo cateva zile o tot vopseste pe vrabiuta cum ca peste tot este la fel, asta e, nu are rost sa plece, bla bla bla, sau schimba placa si ii spune ca are prea multa imaginatie, viseaza maini la spate si interpreteaza gresit cosmarurile copilului cand de fapt acolo este raiul pe pamant.
Pana si la cresele de stat nu prea ai de-a face cu sezoane de muscaturi repetate. In ce priveste privilegiul de a avea un copil muscat la 10 milioane pe luna asta-i masochism curat!
Parerea mea
Capcaun nedumerit
WOW! Intre timp ankalaura nesuportand criticile pe care si le-a atras si-a sters toate postarile de aici (5 la numar). Oare si-a sters si postarile de pe celelalte threaduri in care promova gradinita ei preferata pana in panzele albe ?
tinatache spune:
vrabiuta, ce mai faceti?
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius