Probleme mari la cresa!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alecxa spune:

Si eu am avut copilul la Acorns anul trecut. Nu l-am mai dus din cauza distantei (noi stam in Militari)si a taxei.
A mers acolo din ianuarie (avea 2 ani si 2 luni) pina la sfirsitul lui iulie, cind au intrat in vacanta. Educatoarele lui erau atunci Lidia si Nadina. As vrea sa spun ca am fost foarte multumita de aceasta gradinita, era iubit, bine ingrijit si s-a dezvoltat si a invata foarte multe acolo. Exact cum spunea si Anca, acolo a invata sa manince singur, sa imparta jucariile, sa spuna "please", "sorry" si cite si mai cite. Repet, AM FOST FOARTE MULTUMITA.
Au existat si atunci incidente de felul celor descrise de vrabiuta. Alexandru al meu a inceput sa muste si venea si el muscat acasa. Era un comportament specific virstei. O faceau si de fata cu mine. Intr-o zi a cazut si si-a julit nasul, trebuia sa string de git de cineva?
Acum este la o gradinita de stat. La inceput a fost foarte greu, s-a adaptat greu, in timp ce dincolo n-a plins niciodata dupa noi. In vara cind treceam prin zona cu masina zicea ca vrea la copii. In prima luna la noua gradinita, am fost foarte dezamagita si comparam mereu cu Acorns. Intre timp s-a obisnuit si el. In ianuarie a cazut si si-a taiat buza de sus, credem noi in melamina de la masa. Du-te la spital sa i-o coase. Am crezut ca turbam atunci. Pe urma ne-am linistit si ne-am dat seama ca se putea intimpla de fata cu noi.
In concluzie, cred ca aceste manifestari ale copiilor nostri sunt normale, trebuie lasati sa se manifeste cum simt ei si nu cum vrem noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

buna alecxa
lidia si nadina deja plecasera pana am inceput noi. la inceputul lui ianuarie noi le-am gasit pe ana si anca. acum este o singura educatoare, diana, si doua ingrijitoare (o mica precizare, cele doua ingrijitoare nu vorbesc engleza, desi programa gradinitei o cere).

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Am fost si eu la o sedinta cu parintii la Accorns, pentru ca am vrea sa dam fetita acolo de la 1 an, pentru socializare. Nu sint chiar off-topic, dar poate stie cineva la ce gradinite s-au dus cele 2 educatoare Lidia si Nadina. Au fost foarte laudate pe forum, in repetate rinduri, si de aceea ma gindeam sa le "dau de urma", pentru ca cel mai important e omul care are grija de copilasi, si nu faptul ca au jucarii/carti din Anglia.

Daca aveti informatii despre cele 2 educatoare, va rog sa le scrieti aici, sau pe PM (desi cred ca si pe Vrabiuta o intereseaza). Multumesc anticipat.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

hello hello! ma bucur ca a intrat si mama dariei!
am citit mesajul tau si pot sa iti spun ca iti doresc sa nu iti vezi niciodata copilul muscand sau lovind alti copii. iti doresc sa nu o vezi pe daria zvarcolindu-se in somn si spunand au, au! iti doresc sa nu o intrebi ce a facut la gradinita si sa ti se raspunda au! si poc!

progresele alexandrei la acorns? recunoaste cateva cuvinte in engleza, stie sa se joace cu plastelina (in limitele varstei), asociaza trei strofe dintr-un cantecel cu gesturile aferente (round and round, swish-swish si clinck-clink), stie sa se aseze pe jos si sa ridice piciorusele ca si cum ar face abdomene.
ce stia deja de acasa la 1 an si patru luni? stia sa danseze, sa se invarta; spunea cam 30 de cuvinte (spuse stalcit), stia sa ne ia de gat si sa ne pupe pe mine si pe tati, stia sa isi puna pantalonii (gresit, bineinteles, cu spatele in fata sau pe dos), potrivea 3 forme din 5 in masinuta cu forme (ca si cea de la acorns), se dadea pe toboganul de acasa (cu conditia sa fie mami la "prindere").

noi o luam seara de la gradinita, in masina e distractie, merge cd-ul ei preferat cu bim-bam. tati conduce iar noi doua dansam si chitzaim in spate. Ajungem acasa si bate singurica la usa prietenei ei. se joaca amandoua si din senin (fara sa se certe pe vreo jucarie sau sa aiba vreun conflict, de orice natura) o loveste. a facut-o deja de doua ori. cum s-a simtit copilul, cum s-a simtit mama lui sau eu... asta va puteti imagina. sa fie din frustrare sau suparare? se prea poate, dar nu stiu de unde se acumuleaza...

ma bucur ca daria nu a fost inca atrasa in astfel de activitati. din ce mi-au spus ingrijitoarele, ea tragea de par, nu musca, iar acum s-a oprit. este foarte bine, poate voi sunteti norocosi. nu stiu daca alexandra o sa continue cu astfel de comportament sau nu. poate nu, poate da. dar ca parinte sa stau si sa astept sa vina zile mai bune, sa sper ca poate astazi nu va fi muscata, sa sper ca astazi nu va musca pe nimeni, nu este o solutie. am propus valentinei sa ne vedem, i-am trimis materialul pe care cred ca l-ati primit si voi pe mail, asteptam sa se intample ceva. nu se intampla nimic. ba da, de fapt se intampla... am primit pe mail majorarea taxelor si formularele de inscriere pentru anul cel nou (pentru a garanta locul copilului la acorns)
poate ca sunt eu un parinte mai pretentios, poate ca gresesc sa imi doresc servicii foarte bune de la gradinita unde am decis sa imi duc copilul. poate de fapt trebuie sa fac compromisuri si sa accept situatia asa cum este, asteptand zile mai bune. poate ca ar trebui sa sterg toate postarile de pe forum pentru a nu deranja pe nimeni cu probleme ce de fapt sunt comportament "normal"... dar oare e corect fata de ceilalti parinti care cauta acum o gradinita/cresa pentru copilul lor?

cele mai frumoase

Mergi la inceput

anca, vad ca dai exemple pozitive in continuare. si eu as face la fel in locul tau, le cunosc pe fetele de la grupele de jungle si explorers si sunt tare incantata de ele. chiar le-am intrebat intr-o seara daca n-as putea sa o mut pe alexandra la ele.
in postarile de pe forum am incercat sa nu ma refer decat la ceea ce am vazut in comportamentul bebelinei acasa, dar cred ca ai nevoie de niste detalii pentru a intelege exact supararea mea.
imagineaza-ti urmatoarea scena: intru in gradinita, la grupa de baby sunt trei copii. un baietel care abia invata sa mearga se tine de un scaun, un altul mai maricel sta jos in fund, iar alexandra rade si alearga. ingrijitoarea (nu vreau sa ii dau numele) sta in spatele baietelului cel mic si se uita la cel mai mare din cand in cand. noi ne uitam dupa alexandra. am stat 5 min in gradinita, pana cand am pregatit puiul pentru iesit afara. in aceste 5 min am auzit-o pe ingrijitoare spunand NU, NU, NU repetat de cel putin 10 ori. de ce credeti? pentru ca baietelul cel mare incerca sa se descalte de ghetute! in loc sa primeasca o jucarie sau sa i se distraga atentia cu ceva.
o alta scena: e dimineata, copiii sunt la masa. unul dintre ei rastoarna castronasul de cereale cu lapte pe masa, probabil din greseala. ingrijitoarea (aceeasi) vine si ii spune pe un ton dur: uite ce ai facut aici! ai rasturnat castronul! ia uite ce e pe masa!si ii strange farfuria din fata...

de cateva saptamani nu am mai primit hainute murdare ale alexandrei, asa cum primeam (in fiecare zi murdare de acuarele, ciorba sau altele). saculetul de haine de schimb se golea pana la sfarsitul saptamanii, acum primesc aceleasi haine curate inapoi. as prefera sa spal un munte de haine murdare...

te pun pe ganduri lucrurile astea? si daca le corelezi cu comportamentul agresiv de care vorbeam si cu celelalte probleme... rezultatul este o ingrijorare foarte serioasa.

anca, vreau sa imi spui cum ai face tu in locul meu.

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Am inteles, nu am nici o sansa sa dau de cele 2 super-educatoare.

Vrabiuta, eu iti multumesc pentru ca ai deschis subiectul, sint mai multi parinti pe forum care ar vrea sa-si dea copilul de la toamna la grupa de baby, si toate informatiile postate aici, bune si rele, ne sint de un real folos. Imi pare rau pentru ce se intimpla fetitei tale. Poti sa scrii care e noua taxa pentru la anul? (aici sau pe PM)

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

buna!
scuze daca deranjez pe cineva, dar am si eu o intrebare. cat e taxa acum la acorns????
eu il am pe stefan la o alta gradi despre care s-a vb aici...si bune si rele...dar fiecare are dreptul la propria opinie! nu cred ca e cazul sa recurgem la nervi si vorbe "intepatoare" doar pentru altcineva are o alta parere decat a noastra....este evident ca nu exista gradinita perfecta, pentru ca nici noi nu suntem perfecti. fiecare are propriile asteptari, de asta cred ca astfel de discutii in contradictoriu sunt bune, in masura pastrarii unei linii "non-violente".
va pupicesc...si sper inca o data ca nu v-am deranjat...

cgaby (mama lui stefan nazdravan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu o sa intru in polemica ().
Este dreptul fiecarui parinte de a critica ceea ce lui nu i se pare in regula. Niciunul dintre noi nu este posesorul adevarului absolut ca sa ii judece pe ceilalti participanti la discutie. Punct si revin strict la subiect.
Ma vad nevoit sa ma citez:
"Daca taxa (program lung) ar fi fost vreo 200E atunci merita o comparatie cu alte gradinite care se invart in jurul acestui plafon, comparatie ce nu ar fi fost in defavoarea ei poate. Dar la 350E program lung conditiile oferite sunt mult sub cele ale gradinitelor de 300E."
Asadar nu critic in totalitate gradinita asta.
La banii astia educatoarele trebuie sa gestioneze muscaturile copiilor si alte faze care pot fi considerate normale doar in anumite conditii.
Trasul de par, muscatul copiilor, bataia colegilor de joaca nu sunt comportamente innascute! In nici o carte de psihologie nu scrie asta. Sunt comportamente invatate. Invatate prin imitatie. Imitatia colegilor de la gradinita.
Pentru copilul meu a fost suficient sa schimbam gradinita (nu este vorba de Acorns) pentru a scapa repede de aceste probleme: lovitul papusilor/copiilor, trasul de par in nestire, muscatul, comportamentul regresiv (bebelushisme la 2-3 ani). S-a intamplat la 2.5 ani. Am schimbat gradi. S-a repetat pe la 3.5 ani. Am schimbat gradi. Asadar NU COPILUL este vinovat pentru toate acestea ci anturajul de la gradinita, prin anturaj intelegand laolalta personalul + ceilalti copii. Este suficient un copil mai dificil + personal neexperimentat sau neinteresat ce nu il poate gestiona pentru a da peste cap o grupa intreaga.
Threadul gradinitelor de pe forum nu ar trebui sa fie "Cantarea Gradinitei" la care sunt copii nostri. Din contra. Este locul unde criticam tot ceea ce este de criticat pentru ai ajuta pe cei care sunt in cautarea unei gradinite sa fie atenti la detaliile semnalate. Fiecare va alege gradinita cu mai putine defecte (corelate cu pretul: la o taxa mare vrem putine deficiente, la o taxa mica sau la stat inchidem mai mult ochii) pentru ca, asa cum bine spunea anemona, nu exista o gradinita perfecta. Si chiar daca ar exista gradinita perfecta pentru fiecare dintre noi ar avea alt nume.
Capcaunul cel rau

Mergi la inceput

ioana si gabi - taxa nu cred ca e confidentiala. in acest moment ea este de 250 euro pentru grupa mica. de la 1 mai va fi de 280 euro, iar din septembrie va fi de 300 euro.

capcaunule

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns La reveuse spune:

Vrabiuta, hai ca am si eu un fix - cati copii sunt in grupa fetitei tale???
Ah..si mai vroiam sa intreb...cum fac de schimba educatoarele atat de des la cea mai mica grupa, care ar trebui totusi !!! sa aiba cea mai mare atentie...sau oricum, o atentie si o pricepere speciala...parerea mea! salarii mai mari..a propos de ce spunea capcaunul!!! - adica ce raspuns ti'au dat tie, daca cumva le'ai intrebat despre aspectul asta???? Mie asta mi se pare o problema extrem de grava schimbatul educatoarei des.Si din care bineinteles ca poate deriva comportamentul actual al copiilor...educatoare fara experienta si fara solide cunostinte. Pe de alta parte e suficient sa existe un copil imposibil de stapanit...exista si asa ceva -sindromul hiperactivitatii - si atunci, daca copilul respectiv nu este tratat ii 'strica' si pe ceilalti...

Mergi la inceput