Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (38)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alinus stii ce mananc eu acum? chec de-al tau. cu salata iceberg sau cum se scrie. Moft, ca e 5 RON. E muuult mai bun de la frigider, am bagat vreo 4 felii deja cred.

Incep de la 5 luni si 3 saptamani cu suc de mere (daca vreau sa-i pun si morcov dar mai bine nu ca i-l dau oricum in supa) in ritm alert: 5ml, 10, 20, 40, 60, apoi mai ras 1 lingura, 2, 4, 6 apoi cat vrea ea moment in care ii bag si cereale, la 4-8 linguri de mar 1 lgrt de cereale fara gluten si fara zahar, of course. La sf mesei - san. Imediat urmeaza supa de zarzavat direct pasata, data cu lingurita, nu cu biberonul. Felul 2 - piure de cartofi. La 6 luni si o saptamana - doua, in piure se adauga carnea - piept de pui fiert. Si apoi ma mai duc la ea

---
Singurul lucru pe care l-a avut de comentat la ce am facut pana acuma - ca de ce i-am dat completare cu biberonul. Cand am avut probleme cu lapticul trebuia sa o sun.

Joy nu te du in nici un caz cu copilul cu autobuzul. POti sa-l imbolnavesti rau de tot in inghesuiala, caldura, praf, gaz de esapament. Mai bine sa se supere soacra decat sa se imbolnaveasca copilul. Si in M&c by Capraru ed veche scrie ca mj de transport acceptabile pt bebeu sunt: avion, masina mica sau tren, de preferat vagon dedormit sau clasa I si neaglomerat. Iar de Pasti e o nebunie pe toate trenurile, asa ca stai fata cuminte acasa.

Dienuta am ales de pe www.vacanteinbulgaria.ro un hotel cu demipensiune pe malul marii. Mergem in perioada 24 iunie - 2 iulie (8 nopti). Daca platesti integral pana pe 30 aprilie ai 10% reducere si e cel mai ieftin din cate am vazut eu. Daca nu, gasesti oferte mai bune la alte agentii.

Noki si eu zic sa faci mobila direct de copil marisor si nu fa f multa ca e f f important sa fie mult spatiu liber in camera pt joaca. Daca faci pe comanda, fa patul f f jos si de pe la 2 ani poate dormi in el. Fa-l 180 sau 200x90, cam asa sunt dimensiunile la saltele Relaxa. Noi inca nu i-am facut masa (birou) ii vom face cand merge la scoala. Ca sa nu ocupe spatiul incamera. Deocamdata am cumparat o masuta si 2 scaunele din plastic, gen terasa, la care poate sta sa deseneze si pe care si le muta ea prin camera (si in afara ei ) pe unde vrea. Daca vrei iti fac o poza cu mobila din camera Silviei.

Va pup. Trebuie sa scol puiut, sa-l alaptez, sa o luam pe Silvia de la gradi si apoi sa o zbughim in parc.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Feli, m-am gandit si eu la bicarbonat, da nu-sh daca nu dauneaza la lap-lap!
M-am bagat la regim de papa deocamdata, ii zic lui George sa ia si niste Smecta, sa avem prin casa.
La noi ploua...vreme de betie...

Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Alinush, exact asa stam si noi, si cu mesele si cu dormitul

Bravo, Lavi! Ar fi fost tare interesant de aflat si ce solutii ar fi avut doctora pentru problemele cu lapticul, dar probabil sunt particularizate si alea.

Fetelor, mai stiti voi cand va intrebam acum vreo luna, pe chat, cu ce se mai distreaza copii vostri si mi-ati raspuns in cor: "rod pumnisorii"? Credeam ca mai glumiti si voi, dar iaca am ajuns si noi la varsta aia si toata ziua doar "tzoc-tzoc" aud - pana acum se mai intampla, dar nu chiar asa sonor

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

alaptez si scriu cu staga. Maria, poti sa suni la policlinica, de acolo mie mi-a dat nr de mobil al dritei si poti sa o suni pe mobil intre 11 si 13. Ii zici ca esti din Sibiu, ca ai auzit de ea, etc. E f f amabila, asa mi-a zis si mie asist. si a si fost cand am sunat-o eu. Tot fara sa ma fi vazut. E o doamna, in adev sens al cuv si e in varsta. iti dau si eu nr de mobil daca vrei pe mail.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Haideti sa va zic ce banc (se pare ca britanic) am primit azi

"O femeie cu un copil in brate se urca in autobuz.
Soferul zice:
- Aoleu, asta e cel mai urat copil pe care l-am vazut vreodata.
Femeia se duce in spatele autobuzului si se aseaza pe scaun spumegand de nervi.

Se intoarce catre pasagerul de alaturi si ii zice:
- Soferul asta m-a jignit foarte rau.
La care individul spune:
- Mai bine va duceti chiar acum sa-i spuneti vreo doua si in timpul asta va tin eu maimuta".

Lavi, multumesc Inca ma mai socotesc daca m-ar putea ajuta. Eu nici nu am citit-o in Mami, din pacate. Plus ca deja am dat-o in bara destul cu biberon, suzeta etc, printre altele. Parca incepem sa ne stabilizam asa si, sincer, mi-e teama sa mi se spuna sa fac altfel si iarasi sa ne dea peste cap... Dar ma mai gandesc si o sa incerc sa-mi reformulez problemele.

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Dienutza, da, am inceput cu morcovul si nu ma grabesc... Si da, ii place la nebunie lingurita!!! La propriu! De nu o rontaieeeeee, de m-a zapacit. Trage sa mi-o ia din mana, o mesteca, trage si de cana din care ii dau cu lingurita...

Mai fetelor, nu va mai luati de Dienutza, ca ii da carne Lucusorului, ca sa vedeti si al meu ce precoce e! Schimba canalele cu telecomanda, umbla la telefonul mobil...!!! Fiecare "barbat" cu damblaua lui! Si cel mai haios este ca rade cu gura pana la urechi la oricine apare la TV! Femeie, barbat, alb sau negru, pentru el nu conteaza! Ii iubeste pe toti! Are el timp sa-si stabileasca preferintele mai tarziu.

Pupici la toata lumea.

P.S. Uitam: eu lipsesc de la intalnirea teroristelor de 14 noiembrie! Pacat. :-(

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Azi am tras chiulul la scris, am avut o groaza de trebi, plus o tona de peste de gatit in fel si chip ca a fost socrelu' in delta si a aterizat aseara cu marul discordiei la noi acasa . Am facut ciorba, pane, chiftelute si rasol cu maioneza, oooff nu credeam ca se mai termina. Un lucru e absolut singur, ptr cel putin 6 luni sa nu mai aud de peste

Lordra pupici Darei si la multe lunutze frumoase asa ca ea

Noki pe patutul Mirunei scrie ca ar fi recomandat sa-i muti jos la 6.5 kg, sau cand devine periculos sa-i mai tii acolo. Ce inseamna periculos....banuiesc ca atunci cand incepe sa se ridice si e pericol sa cada peste. De kg inca nu-mi fac probleme ca pare destul de rezistent, deci faza cu 6.5 kg cred ca e mai mult in scopul de a te determina sa-i mai iei si altceva, ca doar trebuie sa vanda nu?
Silvia sa stii ca m-am conformat dupa ce mi-ai spus si nu-i mai fac bibe cu apa fierbinte. O fierb, o pun in bibe si o mai las sa se raceasca pana pe la 40-50gr si apoi pun laptic, etc. Merci ca mi-ai atras atentia, capul meu prost...

Apropo de apa ptr bibe, azi am luat Copilul meu si aia ziceau acolo ca e absolut ok sa preparam lapticul cu apa de la chiuveta, asta daca nu are impurtitati ceva sa se vada. Trebuie doar fiarta inainte. De apa imbuteliata ziceau ca ar fi bine sa ne stabilim la un sortiment pe care l-am folosit si sa nu-l mai schimbam, oricum e cu dus si intors si asta cu apa la sticle cica nu e toata tocmai buna. Asa ca..noi ramanem la apa de la chiuveta ca ne-a fost bine pana acuma cu ea.

In alta ordine de idei, maine la 4 mergem si noi la doc sa ne vada si sa-mi faca schema de diversificare in continuare, ca s-a cam saturat mandra de suculet, ar mai vrea si ea o supica, piure ceva.

Feli parca tu ziceai ca ai gasit biscuiti fara gluten in Cora? Cum se numesc exact si unde ii gasesc, ca dau o fuga maine dimineata si sa iau si din aia.

Alinus multumesc ptr aprecierea site-ului Mirunei, nu e mare branza ca nu ma prea pricep eu, dar acolo ca amintire e bun la casa omului.

Hai ca iar m-am lungit cat o zi de post, ma duc sa mai citesc si mai scriu diseara ca tati pleaca sa vada meciul la niste prieteni si eu raman sa bantui pe aici

Madau si Miruna (15 dec 2005)
POZICI, POZICI NOI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melku spune:

ziua buna tuturor!
La multe luni si multi ani cu multe bucurii pentru Dara lordrei!

Ia uitati ce ne asteapta la sfarsitul lunii mai: KIDEX - TARG PENTRU COPII la Romexpo. www. kidex. ro. abia astept. ma gandesc ca n-o sa fie asa inghesuiala ca la BabyExpo, ca-i mai mult spatiu.
A mai fost cineva in editiile trecute? e ceva de capul lui? e si pentru bebei sau numai pentru copii mai maricei?

in alta ordine de idei, foloseste cineva tetine fisiologice de la chicco 4luni+? din acelea cu flux variabil? (ca altele nu au pentru 4l+, mare tampenie). ca io nu ma descurc cu ele deloc. curge lapticul ca la nebuni si copilul nu reuseste sa inghita. mentionez ca nr.1 este pozitionat deasupra nasucului, deci fluxul cel mai mic ar trebui sa fie (da' de unde!).
e vreun schepsis pe care io nu l-am prins?

in alta ordine de idei, hai Steaua! ma inscriu si io pe lista mamicilor lasate in grija copiilor din cauza de meci.

pupici

melku & bebe Daria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melku spune:

iote c-am scapat de urmarire generala!
bravos mie

melku & bebe Daria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Madau nu eu i-am vazut ci NOki, la raionul de lapte praf din Cora. Se numeau Hero.

Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput