Gradinite de stat - spagi si inscrieri!
Raspunsuri - Pagina 29
roli25 spune:
Adica se plateste doar micul dejun? As vrea sa ma lumineze si pe mine cineva. La gradinita despre care mentionam ca am fost 3 luni, ni se cerea sa platim pranzul si gustarea de amiaza(adica 240 ron/luna), mic dejun nu exista, iar gustarea de la 10 s-o aducem la pachet. Cum e de fapt la gradinitele de stat? Habar n-am pt ca nu mi-a placut la respectiva gradinita cum i-a mers si momentan l-am mutat inapoi la particulara.
Macar sa stiu si eu cat erau astia de anapoda.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
brazuca25 spune:
La gradinitele de stat cu program prelungit se plateste o contributie pentru numarul de zile in care copilul a fost prezent, numita "contributie pentru hrana". Practic se plateste numai mancarea. Dar copilul are mic-dejun, gustare de dimineata, masa de pranz si gustare de dupa amiaza. Suma difera de la o gradi la alta, dar de regula e peste 10ron/zi.
Referitor la dormitul copiilor cate 2 in pat, mi se pare destul de putin probabil, si la cate gradinite am lucrat si am vazut, nu am intalnit asta. Daca sunt mai multi copii decat numarul de paturi fixe, exista paturi suplimentare, paturi pliante, se gaseste o solutie pentru fiecare copil.
Lucrez in gradinita si va spun ca nu ar trebui sa fie nevoie de spagi si atentii la directoare. La noi chiar nu este cazul, dar am mai auzit si eu de alte gradinite mai cu obraz gros. Probabil ca se profita si de lipsa locurilor pentru copii.
Acum trebuie privita problema din ambele unghiuri: parintii nu au unde sa inscrie copiii pentru ca nu sunt locuri, si daca sunt refuzati, se supara, daca sunt primiti, se pune problema ca sunt fff multi copii la grupa si nu se poate lucra cu ei.
mamik fericita de
Denisa Maria (20.07.2007)
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit
nunta noastra
anya spune:
Eseea, directoarea a incercat sa te descurajeze si asa face, probabil, cu toti parintii (adica nu are ceva impotriva ta).
Dupa ce va termina cu inscrierea celor favorizati (frati in gradi, parinti cadre didactice, cazuri sociale...) va trece la completarea listelor cu ceilalti (cu pile, spagi sau fara). Daca vei avea dosarul depus in prima zi va trebui sa inventeze cine stie ce motive sa te respinga, motive ce pot fi usor demontate cu o plangere la inspectorat. Asa ca 99% cred ca nu vei avea probleme daca depui dosarul din prima zi.
Referitor la program. La toate gradinitele cu program lung exista copii care pleaca la pranz. Asta inseamna ca veti cotiza toata suma pentru hrana - mai exact anul acesta se platesc 12 lei/zi - in Bucuresti e o suma impusa de la inspectorat (anul trecut era la libera alegere a gradinitei). Copilul mananca micul dejun si pranzul si va "pierde" gustarea de la 4. Suma platita e aceeasi, indiferent de cat sta copilul la gradi. Ai sa vezi ca dupa "amenintarea" ca e obligatoriu la program lung la prima sedinta veti fi rugati - cine poate - sa ia copilul acasa dupa masa de pranz. Asa ca daca il vei lua - vor fi incantati. Eu personal nu te-as sfatui, dar e alegerea ta si deja e alta discutie.
Referitor la dormit - in 4 ani de gradinita (sunt la al 2-lea copil in gradi) nu s-a intamplat sa doarma in acelasi pat cu alt copil. Exista paturi pliante, daca sunt prea multi intr-o grupa, mai cauta patuturi libere la grupa de alaturi...se descurca.
roli25 spune:
Eram convinsa ca e o anomalie sa doarma 2 in pat si culmea...nici un parinte nu a ridicat problema la vreo sedinta. Ca sa nu mai zic ca faptul ca dadeam 12 ron pe masa si le dadea doar prinz si gustare de amiaza e de-a dreptul hotie
. Ma bucur ca l-am retras la timp, desi astea ar fi fost cele mai mici probleme.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Eseea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui brazuca25 La gradinitele de stat cu program prelungit se plateste o contributie pentru numarul de zile in care copilul a fost prezent, numita "contributie pentru hrana". Practic se plateste numai mancarea. Dar copilul are mic-dejun, gustare de dimineata, masa de pranz si gustare de dupa amiaza. Suma difera de la o gradi la alta, dar de regula e peste 10ron/zi. Referitor la dormitul copiilor cate 2 in pat, mi se pare destul de putin probabil, si la cate gradinite am lucrat si am vazut, nu am intalnit asta. Daca sunt mai multi copii decat numarul de paturi fixe, exista paturi suplimentare, paturi pliante, se gaseste o solutie pentru fiecare copil. Lucrez in gradinita si va spun ca nu ar trebui sa fie nevoie de spagi si atentii la directoare. La noi chiar nu este cazul, dar am mai auzit si eu de alte gradinite mai cu obraz gros. Probabil ca se profita si de lipsa locurilor pentru copii. Acum trebuie privita problema din ambele unghiuri: parintii nu au unde sa inscrie copiii pentru ca nu sunt locuri, si daca sunt refuzati, se supara, daca sunt primiti, se pune problema ca sunt fff multi copii la grupa si nu se poate lucra cu ei. mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007) A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit nunta noastra |
multumim de sfaturi.
Mami de fetita
si de baietel
Eseea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anya Eseea, directoarea a incercat sa te descurajeze si asa face, probabil, cu toti parintii (adica nu are ceva impotriva ta). Dupa ce va termina cu inscrierea celor favorizati (frati in gradi, parinti cadre didactice, cazuri sociale...) va trece la completarea listelor cu ceilalti (cu pile, spagi sau fara). Daca vei avea dosarul depus in prima zi va trebui sa inventeze cine stie ce motive sa te respinga, motive ce pot fi usor demontate cu o plangere la inspectorat. Asa ca 99% cred ca nu vei avea probleme daca depui dosarul din prima zi. Referitor la program. La toate gradinitele cu program lung exista copii care pleaca la pranz. Asta inseamna ca veti cotiza toata suma pentru hrana - mai exact anul acesta se platesc 12 lei/zi - in Bucuresti e o suma impusa de la inspectorat (anul trecut era la libera alegere a gradinitei). Copilul mananca micul dejun si pranzul si va "pierde" gustarea de la 4. Suma platita e aceeasi, indiferent de cat sta copilul la gradi. Ai sa vezi ca dupa "amenintarea" ca e obligatoriu la program lung la prima sedinta veti fi rugati - cine poate - sa ia copilul acasa dupa masa de pranz. Asa ca daca il vei lua - vor fi incantati. Eu personal nu te-as sfatui, dar e alegerea ta si deja e alta discutie. Referitor la dormit - in 4 ani de gradinita (sunt la al 2-lea copil in gradi) nu s-a intamplat sa doarma in acelasi pat cu alt copil. Exista paturi pliante, daca sunt prea multi intr-o grupa, mai cauta patuturi libere la grupa de alaturi...se descurca. Anya |
Anya, multumesc si tie de sfaturi, deci inteleg ca suma e obligatorie indiferent cate zile duci copilul? Adica, de ex, daca e bolnav copilul o saptamana si il tii acasa, dai si suma pt zilele astea?
de ce crezi ca nu e bine sa iau fetita la pranz? Poti detalia, te rog? cateva luni voi mai fi acasa, mi se pare esential sa mai petrec timp cu ea, si mai ales sa petreaca timp cu fratiorul ei, sa se joace, sa manance impreuna, nu sa se vada doar seara..asa gandesc acum. In plus, cred ca e destul de traumatizant sa stea din prima zi atat de multe ore...:(
Mami de fetita
si de baietel
natalia_nica spune:
Eseea, se plateste doar pt zilele in care a fost la gradi, nu si pt cele in care a lipsit. In schimb, pt zilele in care merge la gradi, platesti suma pt toate mesele, nu doar pt cele pe care efectiv le mananca (adica nu vei plati doar micul dejun si gustarea, ci si pranzul si gustarea de dupa-masa, chiar daca il iei la 12 si mananca acasa)
Mami
de Denis (17.06.2006)
Eseea spune:
Multumesc Natalia, am inteles. Mi se pare corect asa. Si in plus nu cred ca se supara nimeni ca le ramane masa de dupaamiaza a copilului.![]()
Mami de fetita
si de baietel
brazuca25 spune:
Eseea, se plateste numai perioada in care copilul a fost prezent, nu toata luna. Nu exista nicio suma impusa de niciun inspectorat. Este o dezinformare totala. Exista doar firme de aprovizionare cu preturi ce nu permit o scadere a contributiei sub 12ron.
Sunt copii care pleaca dupa masa de pranz si nu dorm, dar acestia TREBUIE sa primeasca si ei gustarea de dupa-amiaza, la pachet. Pentru ca o platesc. Deci este dreptul lor. La noi asa se procedeaza, si cam peste tot unde stiu eu, se face asa.
mamik fericita de
Denisa Maria (20.07.2007)
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit
nunta noastra
anya spune:
Au raspuns fetele referitor la contributa pentru masa: cand lipseste - nu platesti (se scade suma din plata lunii urmatoare). Cand merge la gradi, plateste suma integral - indiferent cate mese mananca.
Brazuca, s-ar putea sa le dea gustarea de dupamasa la pachet, celor care pleaca dupa pranz, dar cum baietii mei n-au pleact niciodata mai devreme...nu stiu foarte exact.