Gradinite de stat - spagi si inscrieri!
Raspunsuri - Pagina 28
anya spune:
Eseea, tu vad ca esti din Bucuresti, in ce sector stati? Pot sa-ti spun ca in sectorul 2 s-au construi foarte multe corpuri de cladire noi, pe langa gradinitele deja existente, astfel incat nu mai este o problema atat de acuta "prinsul" unui loc la gradinita.
Din cate inteleg apartii cu domiciliul de gradinta respectiva. Intereseaza-te cate grupe mici se fac la anul. Presupun ca inscrii copilul la grupa mica. Si daca sunt mai multe grupe, vezi ce educatoare ti se par mai ok. Macar daca dai spaga, sa stii de ce dai. In ziua inscrierii - prima zi- iti iei concediu si te duci la ora 8 la gradi. Iei si spaga sa o dai, daca e cazul (adica daca incearca sa-ti refuze dosarul pe motiv ca n-are loc). Daca ia dosarul si zice ca e in regula - la revedere si gata. Doar daca vrei tu la o anumita grupa...mai cotizezi ca sa-ti scrie pe dosar numele educatoarei.
Daca trebuie inscris copilul la grupa mijlocie/mare e mai problematic deoarece grupele sunt deja constituite si se primesc dosare doar ca sa inlocuiasca copii plecati din diverse motive. Grupe pregatitoare se fac suplimentar -in unele gradinite - asa ca poti gasi locuri.
Ce anume sa dai spaga? Depinde de directoare. Sunt persoane care iau bani sau doar cadouri. Eu am dat un cadou (cam de 1 milion lei vechi) pentru ca, desi eram in sector, nu apartineam de aceasta gradinita iar la vremea respectiva gasirea unui loc era intr-adevar o problema. La al doi-lea copil in aceeasi gradinita/scoala ai prioritate. Spre exemplu, in grupa la pustiul meu cel mic erau 3 copii cu frati mai mari la grupa mare, 2 cu frati la scoala dar care fusesera in aceasta gradinita si 1 copil de cadru didactic cu serviciul in sector. Ca atare, oficial, 6 lucuri erau deja ocupate - din 25 (atatia sunt in grupa). Fiind o gradinita cu program prelungit, nu pot primi mai multi copii pt ca nu au paturi suficiente.
Eseea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui natalia_nica Eseea, te duci la gradinita cu pricina, intrebi care e prima zi de inscrieri, care sunt TOATE actele de inscriere necesare in acel moment, te duci in ziua respectiva la prima ora si faci inscrierea. Daca iti spune ca deja s-au facut inscrierile, asta e un abuz si poti reclama (legal, nu se fac cu 1 an inainte). Trebuie sa mai sti ca au prioritate copiii care provin de la cresa ce apartine de acea gradinita (daca bineinteles are o cresa), apoi fratii copiilor aflati la acea gradinita, si, daca nu ma insel, copiii cu un singur parinte. In rest nu ar avea nici un motiv sa refuze inscrierea... Noi asa am procedat, FARA NICI O SPAGA! Mami de Denis (17.06.2006) |
am fost azi la gradinita, am intrebat de directoare. am vb cu ea, mi s-a parut asa si asa : nici prea-prea, nici foarte-foarte.i-a zis ca perioada de inscrieri va fi anuntata, va fi de 2 saptamani, zile in care se vor primi dosarele, am intrebat daca sa vin cu scaunelul din noaptea de dinaintea inscrierii. A zis ca nu, ca nu se fac inscrierile in functie de ordine, ca e aberant, ca se vor analiza toate dosarele, sa venim oricand in cele 2 saptamani. Criteriile ar fi : alti frati in gradi ( nu e cazul la noi), apoi varsta de 3 ani impliniti pana in toamna, domiciliul si parintii sa fie salariati. Am intrebat daca pana acum au intrat toti cei care indeplineau aceste criterii si raspunsul a fost ca Nu ( dar nu am mai detaliat de ce nu au intrat toti care indeplineau; dar chiar cum sunt departajati? Cf spagii oare?). Mi-a zis ca anul trecut au fost cam 2 grupe mici, cam 35 in grupa
si ca dorm 2 copii in pat ( chiar asa e????) Ieri si azi am mai vb cu 2 mame care au copiii acolo si mi-au zis sa nu dau nimic ca nici ele nu au dat iar copiii sunt acolo la gradinita.
Mami de fetita
si de baietel
Eseea spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitza2005
La baietelul meu in grupa sunt inscrisi 37 de copii dar nu vin mai mult de 20/zi din diverse motive (ii mai tin parintii acasa sau la bunici sau sunt bolnaviori). La inceput m-am speriat si eu de numarul mare dar acum sunt zile in care sunt si mai putin de 10 copii la gradinita. |
ma bucur sa aud asta, ca m-am cam speriat cu 35 in grupa si 2 in pat :(
Mami de fetita
si de baietel
Eseea spune:
| citat din mesajul lui alinam In prima zi oficiala de inscrieri s-a dus sotul meu la 11 si surpriza nu mai erau locuri! desi fusese cu 2 zile inainte si nu i-au primit dosarul , l-au invitat sa vina in prima zi de inscrieri (apartinem de respectiva gradinita, ambii suntem angajati ), asta va zic ca sa nu va inchipuiti ca mai gasiti locuri dupa 2 saptamani, si e o gradinita de cartier, amarata dar cu program prelungit. Apoi dupa vreo 2 saptamani am gasit o "intrare" si am mers la d-na directoare cu o atentie si s-a rezolvat! Cel mai penibil mi s-a parut la prima sedinta cu parintii cand a venit d-na directoare (da, cea care luase spaga de la toata lumea!!!!) si a urlat ca ei au 24 de locuri si s-au inscris 40 de copii din cauza parintilor care au venit cu recomandari!!!!!!! wowwwww si ca ele nu fac fata! pai cand ai luat dosarul si spaga cum fu'? Alina, mama de Vlad |
Ce marlanie!!Of, cand vom scapa de toate astea?
Mami de fetita
si de baietel
Eseea spune:
| citat din mesajul lui anya Eseea, tu vad ca esti din Bucuresti, in ce sector stati? Pot sa-ti spun ca in sectorul 2 s-au construi foarte multe corpuri de cladire noi, pe langa gradinitele deja existente, astfel incat nu mai este o problema atat de acuta "prinsul" unui loc la gradinita. Din cate inteleg apartii cu domiciliul de gradinta respectiva. Intereseaza-te cate grupe mici se fac la anul. Presupun ca inscrii copilul la grupa mica. Si daca sunt mai multe grupe, vezi ce educatoare ti se par mai ok. Macar daca dai spaga, sa stii de ce dai. In ziua inscrierii - prima zi- iti iei concediu si te duci la ora 8 la gradi. Iei si spaga sa o dai, daca e cazul (adica daca incearca sa-ti refuze dosarul pe motiv ca n-are loc). Daca ia dosarul si zice ca e in regula - la revedere si gata. Doar daca vrei tu la o anumita grupa...mai cotizezi ca sa-ti scrie pe dosar numele educatoarei. Daca trebuie inscris copilul la grupa mijlocie/mare e mai problematic deoarece grupele sunt deja constituite si se primesc dosare doar ca sa inlocuiasca copii plecati din diverse motive. Grupe pregatitoare se fac suplimentar -in unele gradinite - asa ca poti gasi locuri. Ce anume sa dai spaga? Depinde de directoare. Sunt persoane care iau bani sau doar cadouri. Eu am dat un cadou (cam de 1 milion lei vechi) pentru ca, desi eram in sector, nu apartineam de aceasta gradinita iar la vremea respectiva gasirea unui loc era intr-adevar o problema. La al doi-lea copil in aceeasi gradinita/scoala ai prioritate. Spre exemplu, in grupa la pustiul meu cel mic erau 3 copii cu frati mai mari la grupa mare, 2 cu frati la scoala dar care fusesera in aceasta gradinita si 1 copil de cadru didactic cu serviciul in sector. Ca atare, oficial, 6 lucuri erau deja ocupate - din 25 (atatia sunt in grupa). Fiind o gradinita cu program prelungit, nu pot primi mai multi copii pt ca nu au paturi suficiente. Anya |
Anya, stam in sectorul 4. Gradinita asta e cam singura din zona. Dam inscriem copilul la grupa mica, anul trecut au fost 2 grupe, anul asta nu a stiut sa-mi spuna cate vor fi.
Asa voi face cu inscrierea, nu voi da nimic, vom vedea in cazul in care vom fi respinsi, desi nu vad ce motiv ar invoca. ( daca toti indeplinesc conditiile, cum vor departaja? vor masura in metri distanta fata de gradi?

)aaaaaa, nu am mai inteles o faza : cica tb lasat obligatoriu la program lung, ca nu e gradinita cu program scurt. Chiar asa? Ca eu in prima faza vroiam sa o dau la progr scurt, sa manance si sa dpoarma acasa. daca tot se plang ca dorm 2 copii in pat chiar nu o pot lasa la program scurt? Nu Cred!! Mi se pare infernal pt un copil de 3 ani, prima data la gradi, sa o duc la 8 si sa o iau la 17.
Mai ales ca eu voi mai fi cateva luni acasa, pana mi se termina CIC cu cel mic. Ma gandeam pana atunci sa o dau la progr scurt si apoi, cand incep serviciul, la program lung. pai nu cred ca pot sta acasa cu cel mic doar ( desi pare mai usor la prima vedere) si ea la gradi pana la 17. Mi se pare nedrept pt ea. E ca si cum pe ea o resping, o duc si o las acolo si eu stau acasa doar cu fratiorul ei, va suferi sigur. La program scurt vreau, dar deocamdata la lung e prea...lung. Offfffffff
Mami de fetita
si de baietel
didi spune:
Eseea, sunt diana cu care ai vb si pe pm. Vezi ca directoarea asa face cu toata lumea, door-doar descurajeaza pe cineva. Nu este adevarat, nu-ti face probl, nu au voie sa doarma 2 copii in pat si sunt destui la program scurt. Ea incearca, daca merge... Si cu mine a incercat sa ma faca sa-l dau la scoala acum 2 ani (avea 6 ani). Ideea e ca incearca sa faca rost de locuri pt altii si tot asa..
natalia_nica spune:
Eseea, pt ca ai intrebat de deparatajarea copiilor care indeplinesc toate criteriile, eu stiu ca se face in ordinea inscrierilor, totusi. Si da, asa e, nu vor veni toti copiii la gradi deodata. Si la grupa baietelului meu sunt inscrisi 32, dar mai multi de 20 n-au fost deodata. Si nu cred ca o priveste pe directoare daca copilul doarme la gradi sau acasa. S-ar putea sa creada ca vrei sa-ti iei fetita inainte de masa de pranz si sa nu platesti masa, si-atunci nu le-ar intra lor finantele. Oricum, tu nu trebuie s-o anunti ca o vei lua la pranz acasa, iar dupa ce sunteti deja inscrisi nu mai are ce sa faca ![]()
Mami
de Denis (17.06.2006)
roli25 spune:
| citat din mesajul lui didi Eseea, sunt diana cu care ai vb si pe pm. Vezi ca directoarea asa face cu toata lumea, door-doar descurajeaza pe cineva. Nu este adevarat, nu-ti face probl, nu au voie sa doarma 2 copii in pat si sunt destui la program scurt. Ea incearca, daca merge... Si cu mine a incercat sa ma faca sa-l dau la scoala acum 2 ani (avea 6 ani). Ideea e ca incearca sa faca rost de locuri pt altii si tot asa.. didi si cata http://picasaweb.google.com/DiasiCata |
Si totusi noi am fost 3 luni la o gradinita unde dormeau 2 in pat! Iar educatoarea spunea ca daca nu sunt lasati toti copiii din grupa la program lung o sa se desfiinteze programul lung! Unde ar mai fi dormit si ceilalti nu pricep...3 in pat? Si asa era la toate grupele. Altfel, gradinita cu ifose si pretentii
.Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Eseea spune:
Diana, ma gandeam si eu ca asa e, bine ca mi-ai confirmat..ei bine, nu o sa renuntam, mergem si o inscriem cand va fi timpul pt asta. Se anunta in presa, nu? Sper sa nu fim refuzati, ca atunci mai vedem noi...
Natalia, daca totusi se face in ordinea inscrierilor ( ce aberant, parca suntem la piata) atunci vom merge neaparat in prima zi.Buna idee cu neanuntatul ca vreau program scurt. Asa voi face si voi decide atunci, dar deocamdata vrem la program scurt. Deci nu tb anuntat inainte, Nu?
Roli, mi se pare aiurea tare sa doarma 2 copii in pat, sper totusi sa nu fie cazul, eu de ex nu as putea dormi in veci cu cineva in pat. Sunt ei copii dar totusi......
Am mai auzit ca ar fi bine sa inscrii copilul la 2 gradinite si sa vezi unde e acceptat? Dar cum faci cu certif de nastere? Ca tb in original, NU? si ce acte mai tb? Certif de nastere deci, adev salariat parinti, copie dupa BI/Ci si mai ce?
Mami de fetita
si de baietel
didi spune:
Nu am vazut la noi la gradi in 4 ani, copii sa doarma cate doi. Probabil ca se intampla, nu stiu, dar la cata nu a fost cazul. Iar problema cu progr scurt stiu ca o discutau mamicile cu educatoarele. Oricum platesti masa, pt ca se da dimineata micul dejun.