Gradinite de stat - spagi si inscrieri!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

Normalul despre care vorbesti se manifesta la cativa parinti dintr-o grupa si, cum poti sa te duci la circ cu 3-4 copii? Daca platesc altii pentru ei, e o.k.! Eu acum cinci minute am tinut o minisedinta la telefon, cu un parinte care considera ca si timpul meu liber ii apartine. Cum credeti ca ar fi reactionat daca mesajul era de la mine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Anya,chiar te inteleg,sa vrei sa-ti dai copilul la gradi si sa n-ai unde,am fost in situatia asta,cred ca am postat undeva patania mea,trebuie sa-ti fie clara o chestie,fiecare gradinita,cat o fi ea de cartier,de ce vrei tu,vrea sa se ridice,sa imbunatateasca nivelul de prescolarizare,daca vrei,vine integrarea,vor disparea multe gradinite,nu stiu care dar cred ca multe particulare ca evaluarea se face pe calitate,in primul rand,aici cele particulare ,unele din ele,vor avea de pierdut,chiar daca au mobilier racnet,sedii impresionante,lista de optionale ca meniul la restaurantul chinezesc.
In aceste conditii,cele de stat,daca au cateva cadre didactice meseriase incearca sa trieze copiii,stiu ca nu e drept.
Sistemul e de vina,legea invatamantului,ca nu permite alegerea,dupa niste criterii,clase de excelenta,clase medii,clase de recuperare,etc.
Astfel automat intra in vigoare spaga,ai auzit de o gradi,de o educatoare ca e buna,vrei copilul acolo,dai si tu ceva,vine X,nu da nimic,nu stie nimic,nimereste unde nimereste,bine,rau cum o fi.
Sigur ca situatia i se prezinta ca fiind buna,la modul general.
Eu la baiat,nu am dat nimic,la fata am intrebat,ce vrea ca sa fie fata acolo,nu a fost mare lucru,nu ma omor cu spaga,nu stiu sa ofer,nu primesc nimic,dar stiu ce vreau.
E mult de spus despre gradinite si cred ca sistemul e defectuos,ma bucur ca am ramas limpede,predau la o scoala vocationala,unde nu conteaza ce lucreaza parintii,cati bani au,conteaza ca copiii lor sa aiba aptitudini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

angy11, integrarea nu are nici in clin nici in maneca cu gradinitele. Cum nu are aproape cu nimic din ce se mai face pe la noi. E doar un bau-bau pus in fata alegatorilor pentru a masca miscarile guvernantilor.
In ce priveste coruptia, ea este omniprezenta in gradinitele de stat la fel cum este omniprezenta in spitalele de stat, in scolile de stat, in primarii, in politie, in judecatorii, in firmele bugetare, in tot ceea ce este de stat (adica al tuturor si al nimanui deopotriva).
O sa dispara numai atunci cand se va da semnalul de sus. Adica atunci cand vom avea un parlament cu o majoritate incoruptibila. Adica ... in mileniul IV poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

se poate ca integrarea sa nu aiba nimic de-a face cu gradinitele de stat, dar descentralizarea si, implicit, alocarea bugetelor in functie de performante sigur are (se preconizeaza ca incepand cu septembrie 2006, acest sistem descentralizat va fi pus in aplicare, mai intai in cateva unitati-pilot, apoi la intreg sistemul).

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by moko
alocarea bugetelor in functie de performante

Suna frumos in teorie. Sunt curios si cat de repede va fi si pus in practica. Or practica de pana acum (descentralizarea universitatilor sau spitalelor de exemplu) s-a dovedit a fi un esec. Mai precis, alocarea bugetelor se face dupa apartenenta politica a directorilor, dupa darea lor de mana, dupa darnicia cu care acestia aloca posturi la "cerere", dupa foamea cu care inghit contractele licitate "pe spranceana", si alte criterii numai de ei stiute, in nici un caz dupa performante din pacate ... Caci ministerul directioneaza sumele mari de bani doar spre unitatile de la care este asigurata redirectionarea banilor spre firmele oligarhiei.
Partea buna, care ma face sa-ti sustin optimismul, este ca totusi lucrurile se misca (greu dar se misca) in directia cea buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmona spune:

Vad ca per ansamblu tonul e cam pesimist (dar recunosc n-am citit toate mesajele). Eu cand am cautat gradi pt. pitika mea (acum 3 ani in zona Militari) am nimerit la o gradi (Lujerului) unde directoarea mi-a spus in fata care sunt "taxele" de plata la inscriere (care cu chitanta si care fara ). Si am zis pas si am inscris-o la gradi cea mai aproape (pe Iuliu maniu prima statie a lui 336) unde n-am dat nimic si unde sunt multumita: educatoare bune, mancarea inteleg ca OK, piticii sunt bine supravegheati si educati (cel putin la grupa noastra), etc. Ceea ce se plateste in plus in fiecare an (dar cred ca peste tot)este fondul "grupei" - fara chitanta din care isi iau perdele, covoare si alte cele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florydobre spune:

Eu locuiesc in sectorul 2.

Acum o saptamana am fost sa il inscriu pe baietelul meu la gradinita, insotita de o cunostinta , care o cunoaste foarte bine pe directoarea gradinitei. Pana aici toul bine, eram sigura ca il va inscire pe Calin (baietelul meu) imediat fara comentarii. De unde ... Cum am intrat pe usa directoare mi-a spus ca nu a inceput nici reinscrierea,si deci trebuie sa revin.Am intins un plic in care se aflau 500.000 lei.S-a schimbat problema.Mi-a facut o lista cu actele necesare si e ca si inscris.Asa ca fara un plic in mana nici nu discuta cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu la fel. Sectorul 2, am mers cu o cunostinta (fara se pare ca le frica sa ia spaga), am dat o "punga" si am primit fisa de inscriere.
Evident mi-a fost mentionat ca a trebuit sa taie alt copil de pe lista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Nu pot sa cred ce citesc pe aici...Dumnezeule ....unde o sa ajunga tara asta ???
Al meu are numai 3 ani si citind ce ati scris chiar ca nu ma grabesc sa-l dau la gradi,mai ales ca are cu cine sa stea si sa mearga facultativ la o gradi de la tara. Cred ca doar anul pregatitor e obligatoriu, nu ????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

Nu e obligatoriu anul pregatitor,dar, copiii care vin numai in anul pregatitor, greu se vor descurca in compania celor care au frecventat gradinita 2-3 ani! Nu e singura cale de urmat!

Mergi la inceput